drabollo Posted September 28, 2017 Share Posted September 28, 2017 Nie pamiętam teraz ale myślę że coś ok 3 godzin. Jak nie zapomnę to sprawdzę w najbliższym czasie. Ale 2 godziny to napewno. Wysłane z mojego Redmi 4X Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelG7 Posted September 28, 2017 Share Posted September 28, 2017 To chyba będziesz miał miernik do wyrzucenia. Sprawdź czy poruszanie miernikiem w gnieździe ładowarki, albo kablem w gnieździe miernika coś zmienia. Problem z tymi miernikami jest taki, że wyrabiają się w nich gniazda USB, czasem wystarczy odgięcie pinów i działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
drabollo Posted September 28, 2017 Share Posted September 28, 2017 Spróbuję. Dzięki za info. Jeszcze sprawdzę w aucie bo mam tam ładowarkę QC 3.0 i wtedy będę miał pewność. Dziwne jest tylko to że jak podlacze do ładowania np moją latarkę na ogniwa to normalnie pokazuje 1A i liczy mi czas i ile się naladowalo. Tylko z ładowarka Xiaomi takie jaja są. Wysłane z mojego Redmi 4X Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelG7 Posted September 28, 2017 Share Posted September 28, 2017 U mnie przy ładowarce Xiaomi mój miernik ostatnio ładnie pokazuje ok. 1,8A Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted September 28, 2017 Share Posted September 28, 2017 22 minuty temu, PawelG7 napisał: U mnie przy ładowarce Xiaomi mój miernik ostatnio ładnie pokazuje ok. 1,8A Moja ładowarka od Xiaomi nie działa prawie z żądnym kablem oprócz jednego BlitzWolfa. Z tym, co przyszła w pakiecie, też nie działa. Po prostu ma jakieś takie "za luźne" gniazdko na kabel, czy coś w tym stylu. Święta prawda co do gniazdek w miernikach i ich wtyczek – są raczej marne. I choć taki miernik to ogólnie świetna sprawa, to czasem on sam jest przyczyną problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leon Posted September 29, 2017 Share Posted September 29, 2017 Ma ktos problem z dotykiem? Scrollujac fb czy YouTube w momencie przesuniecia w gore bardzo czesto mi sie klika i wchodzi w film/post. Koleżanka w Redmi 4x to samo ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LukeCichon Posted September 29, 2017 Share Posted September 29, 2017 Też tak czasem mam przy MOFI full cover. Masz założone jakieś szkło na ekran? Link to comment Share on other sites More sharing options...
matiasmovie Posted September 29, 2017 Share Posted September 29, 2017 mam podobnie ale dzieje mi się tylko na fb (przez przypadek mi się wejdzie w post/zalajkuje coś przez przypadek), w innych apkach jest ok, szkło flexible od 3mk Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneeeK Posted September 29, 2017 Share Posted September 29, 2017 (edited) 45 minutes ago, Leon said: Ma ktos problem z dotykiem? Scrollujac fb czy YouTube w momencie przesuniecia w gore bardzo czesto mi sie klika i wchodzi w film/post. Koleżanka w Redmi 4x to samo ma. ja nie mam takich problemów, dotyk działa bardzo dobrze(nie mam założonego szkła). 2 minutes ago, matiasmovie said: mam podobnie ale dzieje mi się tylko na fb (przez przypadek mi się wejdzie w post/zalajkuje coś przez przypadek), w innych apkach jest ok, szkło flexible od 3mk bo fb to jedna z najgorszych aplikacji jeżeli chodzi o działanie, to samo messenger Edited September 29, 2017 by ZduneeeK Link to comment Share on other sites More sharing options...
matiasmovie Posted September 29, 2017 Share Posted September 29, 2017 7 minut temu, ZduneeeK napisał: bo fb to jedna z najgorszych aplikacji jeżeli chodzi o działanie, to samo messenger messenger lite nie robi takich cyrków więc jednak potrafią coś nie zepsuć Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneeeK Posted September 29, 2017 Share Posted September 29, 2017 to prawda tyle że ja nie mogłem się do wersji lite przyzwyczaić, wydawała mi się taka uboga Link to comment Share on other sites More sharing options...
matiasmovie Posted September 29, 2017 Share Posted September 29, 2017 ja właśnie wolę tą lite bo nie jest przeładowana, wiadomości i obrazki można wysyłać jak za czasów GG i to mi wystarczy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leon Posted September 30, 2017 Share Posted September 30, 2017 Szklo flexible mam - to chyba przez to Link to comment Share on other sites More sharing options...
drabollo Posted September 30, 2017 Share Posted September 30, 2017 Ktoś z Was ma Premium Mobile i ma problem z wysłaniem MMS? Bo ja niestety nie mogę wysłać ani odebrać MMS Wysłane z mojego Redmi 4X Link to comment Share on other sites More sharing options...
matiasmovie Posted September 30, 2017 Share Posted September 30, 2017 rozumiem, że przeprowadziłeś taką konfigurację?http://premiummobile.pl/konfiguracja-telefonu/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
drabollo Posted September 30, 2017 Share Posted September 30, 2017 Tak. Zrobiłem wszystko i wpisałem tak jak jest na zrzutach i dalej nie działa. Siedzę na Globalu jakby co Wysłane z mojego Redmi 4X Link to comment Share on other sites More sharing options...
matiasmovie Posted September 30, 2017 Share Posted September 30, 2017 [Ustawienia->Sieci komórkowe] Sprawdź czy w ustawieniach Roaming międzynarodowy masz zaznaczone krajowy, zaznaczone zawsze odbieraj MMS oraz sprawdź czy może jak włączysz internet mobilny to czy nie odbierze ci MMSa (kiedyś na innym smartphone miałem tak, że jak nie włączyłem mobilnego to nie chciał pobrać) Link to comment Share on other sites More sharing options...
drabollo Posted September 30, 2017 Share Posted September 30, 2017 No właśnie wszystko jest włączone. Nawet samoczynnie włącza się dostęp do internetu jak chce wysłać ale mms nie wychodzi. Rzadko używam mms ale czasem się zdarza. Wysłane z mojego Redmi 4X Link to comment Share on other sites More sharing options...
meccaryn Posted September 30, 2017 Share Posted September 30, 2017 U mnie MMS działają tylko na sieci 3G. Na LTE ani odebrać, ani wysłać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
drabollo Posted September 30, 2017 Share Posted September 30, 2017 O widzisz. Sprawdzę i dam znać @edit Niestety to też nie działa Wysłane z mojego Redmi 4X Link to comment Share on other sites More sharing options...
drabollo Posted October 1, 2017 Share Posted October 1, 2017 Sprawdziłem na moim drugim telefonie Redmi 2 i po ustawieniu Apn poszło za pierwszym razem. Tam jest xiaomi.eu a tu mam Globala. Chyba trzeba będzie jednak przejść wkoncu. Wysłane z mojego Redmi 4X Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted October 2, 2017 Share Posted October 2, 2017 Telefon z martwymi pixelami na gwarancję przyjęli jeśli wymienią wyświetlacz na np innej firmy to w menu serwisowym wykryje to? Jak miałem ebbg a np wstawili by boe? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted October 2, 2017 Share Posted October 2, 2017 34 minuty temu, danio napisał: Telefon z martwymi pixelami na gwarancję przyjęli jeśli wymienią wyświetlacz na np innej firmy to w menu serwisowym wykryje to? Jak miałem ebbg a np wstawili by boe? Chyba tak, liczysz na to że będziesz miał lepszy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted October 2, 2017 Share Posted October 2, 2017 57 minut temu, FromWP napisał: Chyba tak, liczysz na to że będziesz miał lepszy? ważne żeby nie było czarnych pixeli a kolory to zawsze sie jakoś podkręci tylko mnie ciekawiło czy sam telefon wykryje to Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted October 2, 2017 Share Posted October 2, 2017 16 minut temu, danio napisał: a kolory to zawsze sie jakoś podkręci Nie podkręci się EBBG tak żeby było jak w BOE. Jak dostaniesz z BOE, lub Tianmą, to różnicę od razu zauważysz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted October 2, 2017 Share Posted October 2, 2017 (edited) 1 minutę temu, FromWP napisał: Nie podkręci się EBBG tak żeby było jak w BOE. Jak dostaniesz z BOE, lub Tianmą, to różnicę od razu zauważysz. o ile wymienią wyświetlacz bo w polskich serwisach to już różne rzeczy widziałem od wkładania używanych części po podmiane calych urządzeń na jakieś używane dla pewności porobiłem screeny imei i adresu mac karty wifi Edited October 2, 2017 by danio Link to comment Share on other sites More sharing options...
markel80p Posted October 2, 2017 Share Posted October 2, 2017 Witam, jutro odbieram przesyłkę z play'a z redmi 4x - czy ktoś z Was może mi powiedzieć czy ma on wgraną wersję miui polska ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted October 2, 2017 Share Posted October 2, 2017 Raczej nie, predzej globalПослано из Mi5s плюс Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted October 2, 2017 Share Posted October 2, 2017 5 godzin temu, danio napisał: o ile wymienią wyświetlacz bo w polskich serwisach to już różne rzeczy widziałem od wkładania używanych części po podmiane calych urządzeń na jakieś używane dla pewności porobiłem screeny imei i adresu mac karty wifi To czemu "gwarancja w Polsce" rozumiane jest jako zaleta? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Redmi3s PRO Posted October 5, 2017 Share Posted October 5, 2017 Dzień dobry, czy redmi 4x posiada wersje z 6 gb ramu i 64 pamięci wbudowanej ? bo według tego sklepu tak jest https://www.spemall.com/Xiaomi-Redmi-4X-Android-5-0-Inch-Screen-MIUI8-Snapdragon435-1-4GHz-Octa-core-13PM-camera-16-32GB-Smartphone_g.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneeeK Posted October 5, 2017 Share Posted October 5, 2017 Z tego co wiem to nie, jeżeli chodzi o ram to są 3 wersje 2/3/4gb Link to comment Share on other sites More sharing options...
Redmi3s PRO Posted October 5, 2017 Share Posted October 5, 2017 1 minutę temu, ZduneeeK napisał: Z tego co wiem to nie, jeżeli chodzi o ram to są 3 wersje 2/3/4gb Ok, Dziękuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted October 5, 2017 Share Posted October 5, 2017 Oni tam napisali że ma Androida 5, czyli z tym ramem tez bym nie wierzył. Najmocniejsza wersja w tej chwili, to chyba 4/64, niestety bez B20. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotras214 Posted October 5, 2017 Share Posted October 5, 2017 Znalazłem fajny myk by słuchać i oglądać YouTube w nowym oknie w tle wykonując inne czynności działa na wbudowanej przeglądarce nie chrome Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrbenek Posted October 7, 2017 Share Posted October 7, 2017 Hej, 2 pytanka: 1. Jak wygląda sprawa z funkcją dual apps na 4X? Sprawdza się? Konkretnie chodzi mi o whatsapp i używanie dwóch kont jednocześnie (prywatne i służbowe)? 2. Jak wygląda sprawa gwarancji/serwisów w Polsce? Nie ma problemów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts