Abe Fart Posted August 21, 2017 Share Posted August 21, 2017 Witam wszystkich! Mam 8.2.10.0 stabilnabez wsiowego lte, jednak w poprzednim telefonie sony m4aqua było ale moja wieś jest zabita dechami. Za to n 3G net hula Jednak pojawiłem się tu ponieważ za cholerę nie mogę znaleźć: 1. Jak zrobić, aby na ekranie pojawiały się powiadomienia. 2. Jak zrobić, aby na kranie blokady nie wyświetlał się tekst SMS. Czy mam sobie darować szukanie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 21, 2017 Share Posted August 21, 2017 5 godzin temu, danio napisał: mam włączone a do czego to służy, mam to wyłączyć? Na 100% miałeś wyłączoną optymalizację Miui w opcjach programistycznych. W innych telefonach jest podobnie, że te nie działające opcje pojawiają się po wyłączeniu. Generalnie ta optymalizacja powinna pozostać włączona (chyba że coś złego się dzieje i jej włączenie niweluje problem). Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted August 21, 2017 Share Posted August 21, 2017 17 minut temu, FromWP napisał: Na 100% miałeś wyłączoną optymalizację Miui w opcjach programistycznych. W innych telefonach jest podobnie, że te nie działające opcje pojawiają się po wyłączeniu. Generalnie ta optymalizacja powinna pozostać włączona (chyba że coś złego się dzieje i jej włączenie niweluje problem). miałem włączoną na 100% po wyłączeniu jej (chciałem sprawdzić czy coś sie zmieni) bateria zaczęła szybciej spadać nie wiem czemu więc ją znów włączyłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 21, 2017 Share Posted August 21, 2017 2 minuty temu, danio napisał: miałem włączoną na 100% po wyłączeniu jej (chciałem sprawdzić czy coś sie zmieni) bateria zaczęła szybciej spadać nie wiem czemu więc ją znów włączyłem Sprawdziłem przed chwilą na Redmi 3s i po wyłączeniu optymalizacji Miui pojawiły się opcje takie jak u ciebie, czyli zmiana rozdzielczości i wybudzenie dwuklikiem, oczywiście nie działające. Były widoczne także z poziomu menu, nie tylko widgetu barterii. Może w romie 4x coś tam jeszcze innego skopali i widać te opcje z poziomu widgetu baterii. Tak czy inaczej nie ma się czym przejmować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted August 21, 2017 Share Posted August 21, 2017 7 godzin temu, Abe Fart napisał: Witam wszystkich! Mam 8.2.10.0 stabilnabez wsiowego lte, jednak w poprzednim telefonie sony m4aqua było ale moja wieś jest zabita dechami. Za to n 3G net hula Jednak pojawiłem się tu ponieważ za cholerę nie mogę znaleźć: 1. Jak zrobić, aby na ekranie pojawiały się powiadomienia. 2. Jak zrobić, aby na kranie blokady nie wyświetlał się tekst SMS. Czy mam sobie darować szukanie? Ustawienia > Powiadomienia i pasek stanu > Powiadomienia aplikacji > SMS > włącz Pływające okna i wyłącz Na ekranie blokady. To się dotyczy każdej aplikacji u której ma tak być. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abe Fart Posted August 21, 2017 Share Posted August 21, 2017 Dzięki bardzo kolego. A tak żeby na ekranie blokady pojawiała się informacja o nowej wiadomości tyle, że bez wyświetlania treści Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneeeK Posted August 22, 2017 Share Posted August 22, 2017 9 hours ago, Abe Fart said: Dzięki bardzo kolego. A tak żeby na ekranie blokady pojawiała się informacja o nowej wiadomości tyle, że bez wyświetlania treści Ja tak mam ale to dlatego, że użyłem opcji "Blokowanie aplikacji" a działa to tak że jak nie wprowadzisz pinu/wzoru/odcisku palca nie masz dostępu do aplikacji. Wtedy powiadomienia na ekranie blokady ale również na odblokowanymi telefonie wyglądają tak, że widzisz tylko że dostałeś nowa wiadomość i od kogo ona jest. Ja ustawiłem odblokowanie na wzór i odcisk palca więc odblokowanie aplikacji nie jest jakieś męczące wystarczy przyłożyć palec. Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted August 22, 2017 Share Posted August 22, 2017 Także mam odblokowanie palcem. Raczej tego nie zmienię. U mnie widać część wiadomości przy próbie odblokowania na ekranie blokady z innego motywu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cort06 Posted August 23, 2017 Share Posted August 23, 2017 Planuje kupić 4x, dotychczas mam Mi4, ktoś podpowie jak jest z instalacją xiaomi.eu? Kupuję od technosa, więc będę miał zapewne globala z zablokowanym bootloaderem. Muszę go najpierw odblokować a potem już lecieć według instrukcji instalacji poraz pierwszy (twrp itd?)? Jeżeli jestem w błędzie proszę o wyprowadzenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted August 23, 2017 Share Posted August 23, 2017 6 minut temu, cort06 napisał: ktoś podpowie jak jest z instalacją xiaomi.eu? 15 minut roboty 6 minut temu, cort06 napisał: Muszę go najpierw odblokować a potem już lecieć według instrukcji instalacji poraz pierwszy (twrp itd?)? Unlock => TWRP => Xiaomi.eu 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cort06 Posted August 23, 2017 Share Posted August 23, 2017 ok, a czy ten poradnik znaleziony na miuipolska jest aktualny? Link to comment Share on other sites More sharing options...
elemm Posted August 23, 2017 Share Posted August 23, 2017 Dzień dobry. Mam dwa pytania odnośnie tego modelu. Czy jakość nagrywanych dźwięków jest tak samo kiepska jak w przypadku redmi 3s ? (dyktafon, "rozmyty" dźwięku nagranego wideo, np podczas nagrywania koncertu, radia...) Drugie pytanie odnośnie internetu mobilnego, wykrywania pasm (Preferowany typ sieci LTE, 3G, 2G) też występuje ten sam problem co w 3s ? Proszę o odpowiedzi. Z góry dziękuję Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneeeK Posted August 23, 2017 Share Posted August 23, 2017 13 minutes ago, elemm said: Drugie pytanie odnośnie internetu mobilnego, wykrywania pasm (Preferowany typ sieci LTE, 3G, 2G) też występuje ten sam problem co w 3s ? U mnie to działa prawidłowo Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted August 23, 2017 Share Posted August 23, 2017 29 minut temu, elemm napisał: też występuje ten sam problem co w 3s Ja tez potwierdzam, ze nie ma z tym problemu Link to comment Share on other sites More sharing options...
KraViec Posted August 24, 2017 Share Posted August 24, 2017 zakupiłem 4x od 3 dni użytkuję i jestem zadowolony. Aczkolwiek zdziwił mnie fakt jaki istnieje w informacjach na telefonie odnośnie procesora. To po prostu błąd? telefon zakupiony w proline Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneeeK Posted August 24, 2017 Share Posted August 24, 2017 Pobierz: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cpuid.cpu_z&hl=pl Jak w tej aplikacji pokaże inaczej to znaczy że błąd w systemie, a jak nie to może masz wyjątkowy egzemplarz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrycja K Posted August 24, 2017 Share Posted August 24, 2017 Witam, Przymierzam się do zakupu telefonu Redmi 4X od Goldwaya, i w swojej ofercie ma telefony Support OTA update lub bez tej aktualizacji(niewielka różnica cenowa). Którą wersję polecacie i czym się to dokładnie różni? Z góry dziękuję za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
obek-86 Posted August 24, 2017 Share Posted August 24, 2017 Panowie i Panie mam pytanie Jak wygasza mi sie telefon nie pobiera mi aktualizacji w gogle play, wznawia dopiero jak uaktywnie telefon jak to zmienić pomoże mi ktoś? Tak chyba, żeby działały w tle Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marx Posted August 24, 2017 Share Posted August 24, 2017 Kupiłem 4x od Goldway i wychodzi na to że średnio się to opłaca. Przesyłka dostała vat więc było taniej około 100-150 zł? A dokładniej z VAT zapłaciłem za najmocniejszą wersję 670zl. W Proline słabsza wersja kosztuje 700zl, mocniejszej niestety nie ma. Różnica bez VAT między tymi wersjami w Chinach to około 80zl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted August 24, 2017 Share Posted August 24, 2017 1 godzinę temu, obek-86 napisał: Jak wygasza mi sie telefon nie pobiera mi aktualizacji w gogle play Mam to samo w mi4c, ale rozwiazania nie znalazlem, po prostu wylaczam blokowanie ekranu i raz na jakis czas puszczam update wszystkich apek Link to comment Share on other sites More sharing options...
obek-86 Posted August 24, 2017 Share Posted August 24, 2017 1 minutę temu, kamillm napisał: Mam to samo w mi4c, ale rozwiazania nie znalazlem, po prostu wylaczam blokowanie ekranu i raz na jakis czas puszczam update wszystkich apek A może sklep gogle dodac nie ograniczaj Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted August 24, 2017 Share Posted August 24, 2017 @obek-86 mam powylaczane na stale wszystkie oszczedzania energii itp. itd. wszystkie uprawnioenie sklepu nadane, kazda inna apka dziala bez problemu, sklep nie Link to comment Share on other sites More sharing options...
matiasmovie Posted August 24, 2017 Share Posted August 24, 2017 4 godziny temu, KraViec napisał: zakupiłem 4x od 3 dni użytkuję i jestem zadowolony. Aczkolwiek zdziwił mnie fakt jaki istnieje w informacjach na telefonie odnośnie procesora. To po prostu błąd? telefon zakupiony w proline Mam też z proline tylko że zaktualizowany do 8.2.10.0 i pokazuje mi 8x1,4, może aktualizacja pomoże (przy okazji wydaje mi się, że 10 mniej drenuje baterię niż 7, z której się przeniosłem więc chyba warto 9 do 10 dać) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted August 24, 2017 Share Posted August 24, 2017 Kupiłem 4x od Goldway i wychodzi na to że średnio się to opłaca. Przesyłka dostała vat więc było taniej około 100-150 zł? A dokładniej z VAT zapłaciłem za najmocniejszą wersję 670zl. W Proline słabsza wersja kosztuje 700zl, mocniejszej niestety nie ma. Różnica bez VAT między tymi wersjami w Chinach to około 80zl.To najpierw kupiłeś a potem policzyles że Ci się nie opłaca? Ile VAT było? U Goldwaya DHL za 80zl gwarantuje brak VAT Link to comment Share on other sites More sharing options...
elemm Posted August 24, 2017 Share Posted August 24, 2017 (edited) Dnia 23.08.2017 o 14:38, ZduneeeK napisał: U mnie to działa prawidłowo Dnia 23.08.2017 o 14:53, kamillm napisał: Ja tez potwierdzam, ze nie ma z tym problemu Dzięki Panowie, a wiecie coś na temat jakości nagranego audio (dyktafon, dźwięk w wideo) jest jakaś poprawa w stosunku do 3s ? Edited August 24, 2017 by elemm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marx Posted August 24, 2017 Share Posted August 24, 2017 Opłacać się opłacało, tyle że nie aż tak jak by mogło gdyby VAT nie został nałożony Link to comment Share on other sites More sharing options...
Valdo Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 Dobry mam soft? Link to comment Share on other sites More sharing options...
matiasmovie Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
dev1407 Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 Witam. Chciałbym poruszyć temat głośności rozmowy na glosniku przy uchu. Jak jest u was mi wydaje a raczej jestem pewny że jest ona zdecydowanie za mała. Co wy o tym sądzicie, czy istnieje jakiś sposób na poprawę tego stanu. Druga sprawa macie jakiś sprawdzony sposób by pokazywało powiadomienia z gmaila po nadejsciu maila mimo włączonej synchronizacji u mnie tego brak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
d3tr0 Posted September 4, 2017 Share Posted September 4, 2017 kilka osób pisało o problemach z głośnikiem ale ja nie zauważyłem, nawet stwierdzam że jest b. głośno Link to comment Share on other sites More sharing options...
mudol Posted September 4, 2017 Share Posted September 4, 2017 Ja też potwierdzam, że rozmowy są bardzo wyraźnie i głośne, w porównaniu z moim starym telefonem jest wielka poprawa, aż się dziwię skąd u was takie problemy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
markol56 Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 Witam, nie wiem jakim cudem u Was nie ma wibracji na trybie wyciszonym. U mnie są od początku już na oprogramowaniu 8.2.9.0. Wystarczy ściszyć dźwięki, a nie włączać tryb cichy. Cała filozofia. Wibracja jest w sms i powiadomieniach. Mam za to problem z automatyczną aktualizacją godziny w telefonie (przez sieć). Czasami jak spoglądam na telefon to zegarek późni się o kilka minut (zdarzyło się nawet 20min). Na poprzednim telefonie nie miałem takiego problemu więc to nie wina sieci. Ktoś spotkał się z takim problemem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pompon Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 2 godziny temu, markol56 napisał: Mam za to problem z automatyczną aktualizacją godziny w telefonie (przez sieć). Czasami jak spoglądam na telefon to zegarek późni się o kilka minut (zdarzyło się nawet 20min). Na poprzednim telefonie nie miałem takiego problemu więc to nie wina sieci. Ktoś spotkał się z takim problemem? Ja tak miałem i przez to nie zadziałał mi budzik ... Od tej pory ustawiłem czas manualnie i wyłączyłem aktualizację ... Też było to dla mnie dziwne i pierwszy raz z tym się spotkałem Co do sposobu z wibracją dalej u mnie to nie działa ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek1700 Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 Witam, czy tylko u mnie w redmi 4x jest problem z RAMem i gdy wylacze wszystkie aplikacje zostaje mi max 1.7gb wolneg ramu. Wersja 3/32gb. A no i wiadomo cos o MIUI 9 i androidzie 7? kiedy moze byc aktualizacja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcino8 Posted September 6, 2017 Share Posted September 6, 2017 witam, zamierzam kupić xiaomi redmi 4x w Media expert, mają tam model z takim romem. Czy jest on w porządku? Nie ma jakiś poważniejszych wad? Jestem przeciętnym, zwykłym użytkownikiem, który po zakupie chce cieszyć się z telefonu, bez zmiany romów etc itp. Wrzucam foto, proszę o odp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts