Jump to content

Recommended Posts

Posted

@grathon

Ad3. Potrafi się nagrzać solidnie. Temperatura baterii nijak ma się do grzejącego się SoC. Odpal CPU-z, zakładka sensors i tam badaj temperaturę np. rdzeni CPU. Potrafi to złapać nawet 60*C. 

Posted
Dnia Thu Sep 14 2017 o 06:27, Shaq napisał:

@Pompon Czołgiem. 

Na oficjalnym forum MIUI był przez jeden dzień link do romu ale najwyraźniej został już usunięty.

Musisz byc czujny i zerkac

A nie wrzucił byś tego gdzieś na serwer i podał linka? Tobie się udało to masz go na dysku

Posted

Zainstalowałem 8.5.2.

Wydaje się, że wszystko działa ale niestety straciłem konfigurację (i wszystkie dane) z Gear S3 - aplikacja Gear nie znalazła zegarka po aktualizacji (a ja nie wpadłem na pomysł zarchiwizowania na koncie Samsunga).

Posted

Dzięki uprzejmości Kolegi z Forum również obecnie testuję 8.5.2.0 . Zobaczymy co wartę po pierwszym ładowaniu . Na pewno działa wibracja przy SMS w trybie cichym ... Tylko jest tak że tryb cichy jest tylko z wibracjami . Wydaje mi się że na poprzednim 8.2.12.0 był cichy (całkiem cichy :) ) i cichy z wibracją (tylko przy połączeniu ) . Na szybko co mi się udało zauważyć to poprawili ekran z blokadą Pin przy uruchomieniu . Zobaczymy co dalej ...

Może człowiek nie zdąży po testować i dostanie miui 9 

Posted
3 godziny temu, Pompon napisał:

Dzięki uprzejmości Kolegi z Forum również obecnie testuję 8.5.2.0 .

Ja wciąż testuję 8.2.10.0. Ciekawi mnie, czy w 8.5.2.0 poprawiono problem z dźwiękiem w nagrywanych filmach? A może i z płynnością obrazu?

Bo na 8.2.10.0 jest z jednym i z drugim źle, czego dowód może sobie obejrzeć tu: https://we.tl/u6Ax7IF51q  (dwa surowe pliki .mp4 do pobrania - jeden z Redmi 4x, drugi dla porównania, jak być powinno - nagrałem na Mi5).

P.S. Testuję dla sportu, ale już mam wrażenie, że siedzenie na Stable to nieporozumienie. Błędy średnio/przeciętnie takie same jak na innych liniach i wersjach, za to czekanie na naprawę dużo dłuższe.

Posted (edited)

Z tej listy to ważne jest chyba tylko dodanie apek systemowych do zarządzania Autostartem. Zwłaszcza, że w Globalu systemowymi jest sporo apek od Google.

P.S. Właśnie zauważyłem, że nawet jak kliknięcie na "Sprawdź dostępność aktualizacji" pokaże "brak dostępnych", to kliknięcie na "Pobierz aktualizację" w rozwijanym menu powoduje, że... pobiera się aktualizacja :)

Edited by latet
Posted

Obecnie ekran z wprowadzeniem PIN wygląda tak: Zerknijcie czy coś się zmieniło , wydawało mi się że na poprzednich wersjach coś się na tym ekranie rozjeżdżało

Screenshot_2017-09-18-20-18-30-414_lockscreen.png

Posted
13 minut temu, wojtek.02 napisał:

No tak, tylko co on nam wtedy pobiera? Skoro mamy już najnowszego globala?
Jest o tym jakaś informacja?

Nie było żadnej informacji, ani w trakcie ani po pobraniu. Tylko przycisk "Aktualizuj" czy tam "Zainstaluj". Zrobiłem to i.... zainstalowala się ta sama wersja, która już była. Taka funkcjonalność to dobra rzecz, czasem takie odświeżenie tej samej wersji usuwa różne dziwne problemy. Mogłaby tylko się jakaś informacja pojawiać.

Posted
41 minut temu, wojtek.02 napisał:

I teraz już Ci się nie wyświetla to pobierz?

Wyświetla się i znów mogę zainstalować tę samą wersję co mam :)

Posted

Ale przecież tak jest od zawsze, chyba na wszystkich romach i telefonach Xiaomi. Jak nie ma nowej aktualizacji to po wymuszeniu pobierania pobiera tą samą.

Posted
1 godzinę temu, FromWP napisał:

Ale przecież tak jest od zawsze, chyba na wszystkich romach i telefonach Xiaomi. Jak nie ma nowej aktualizacji to po wymuszeniu pobierania pobiera tą samą.

To dobrze, bo to przydatne. A nie wiedziałem, bo zawsze wszystkie wcześniej pobierałem 100% ręcznie ze stosowanych stron :)

Posted
3 godziny temu, Pompon napisał:

Obecnie ekran z wprowadzeniem PIN wygląda tak: Zerknijcie czy coś się zmieniło , wydawało mi się że na poprzednich wersjach coś się na tym ekranie rozjeżdżało

Screenshot_2017-09-18-20-18-30-414_lockscreen.png

pojawił się "ptaszek" do kliknięcia  po wprowadzeniu PIN. Poprzednio był rzeczywiście jakiś urwany tekst.

Potwierdzam działanie wibracji.

No i dane historyczne z Gear S3 udało się odzyskać- a właściwie sam Gear (aplikacja na telefonie) zaczęła je pokazywać.

5 godzin temu, ZduneeeK napisał:

Czyli jedyne co zmieniła ta aktualizacja to wibracje w trybie cichym?

Mam wrażenie (ale nie pewność), że trochę lepiej wygląda zużycie baterii.

Posted
1 godzinę temu, pawelll napisał:

Potwierdzam działanie wibracji.

Ten problem z wibracjami to był chyba tylko na 8.2.12.0, bo na 8.2.10.0 go nie mam (albo nie wiem, jak go wywołać). Jesli ściszę dźwięk do zera, a mam włączone wibracje, to one pozostają włączone i działają, gdy ktoś pisze SMS lub dzwoni.

Posted (edited)
4 godziny temu, lward napisał:

Na moim 4X właśnie pojawiła się aktualizacja do 8.5.2.0

Już ją testuję. Niestety, nie poprawiono jakości dźwięku w nagrywanych filmach. Co ciekawe, zrobiono to w niedawnym 8.5.5.0 dla Redmi 4A.

Edited by latet
Posted
Mam wrażenie, że nowa aktualizacja troszkę przyspieszyła ładowanie niektórych apek i płynniej działa launcher

Podobnie odniosłem takie wrażenie, jestem ciekawy jak długo bateria będzie wytrzymywała po tej aktualizacji bateria. I druga sprawa jaki następny rom będzie do aktualizacji

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Posted (edited)
7 minut temu, piotrino napisał:

jestem ciekawy jak długo bateria będzie wytrzymywała po tej aktualizacji bateria. I druga sprawa jaki następny rom będzie do aktualizacji

jeżeli tyle samo co na 8.2.10.0 to rewelka, jeżeli będzie im się chciało dłubać przy aktualce to może 8.5.5.0, a jak nie to poczekają znowu dłuższą chwilę i andek 7.1

Edited by matiasmovie
Posted
17 minut temu, matiasmovie napisał:

Mam wrażenie, że nowa aktualizacja troszkę przyspieszyła ładowanie niektórych apek i płynniej działa launcher

Raczej to zwykły efekt odświeżenia systemu. Za parę dni wszystko wróci do "normy".

Posted
Przed chwilą, latet napisał:

Raczej to zwykły efekt odświeżenia systemu. Za parę dni wszystko wróci do "normy".

czy ja wiem czy takie odświeżenie, po aktualizacji nawet apki w ramie mi zostały z 8.2.10.0

Posted
jeżeli tyle samo co na 8.2.10.0 to rewelka, jeżeli będzie im się chciało dłubać przy aktualce to może 8.5.5.0, a jak nie to poczekają znowu dłuższą chwilę i andek 7.1
Kurczę nurtuje mnie jedna sprawa cały czas mam Androida 6. 0. 1 kiedy ja dostanę aktualizacja do Androida 7? Czy w ogóle ją dostanę??

Posted (edited)
3 minuty temu, piotrino napisał:

Kurczę nurtuje mnie jedna sprawa cały czas mam Androida 6. 0. 1 kiedy ja dostanę aktualizacja do Androida 7? Czy w ogóle ją dostanę??

Będzie, tylko trzeba poczekać bo narazie jest w wersjach dev, ale raczej do świąt się pojawi, a kto wie może i przed hallowen xD

4 minuty temu, pawelll napisał:

Ciekawe czy i kiedy pojawi się MirrorLink. Zaczyna mi go brakować nie wiem czy nie wrócę do Samsunga 

zainstaluj 8.2.10.0 i zrób aktualizację ;)

Edited by matiasmovie
Posted

To będę musiał poczekać nie chcę mi się bawić w instalowanie wersji dev. Cały czas jadę na w wersji stabilnej i czekam na aktualizację przez OTA z tego co wyczytałem różne są problemy z baterią jeśli chodzi o wersję dev i tym podobne sprawy. ROM na stabilnych systemach mi chodzi jak należy przynajmniej tak zauważyłem

Posted
2 minuty temu, piotrino napisał:

To będę musiał poczekać nie chcę mi się bawić w instalowanie wersji dev. Cały czas jadę na w wersji stabilnej i czekam na aktualizację przez OTA z tego co wyczytałem różne są problemy z baterią jeśli chodzi o wersję dev i tym podobne sprawy. ROM na stabilnych systemach mi chodzi jak należy przynajmniej tak zauważyłem

No w końcu od tego jest właśnie dev, aby testować poprawki i wyłapywać błędy, a stable u mnie tez w miarę dobrze działa, raz mi się podczas ładowania zrestartował i dzisiaj wywali 3 razy grę na 8.2.10.0, ale poza tym nie miałem z nim więcej problemów, zobaczymy jak ten nowy będzie działał

Posted
No w końcu od tego jest właśnie dev, aby testować poprawki i wyłapywać błędy, a stable u mnie tez w miarę dobrze działa, raz mi się podczas ładowania zrestartował i dzisiaj wywali 3 razy grę na 8.2.10.0, ale poza tym nie miałem z nim więcej problemów, zobaczymy jak ten nowy będzie działał
Też potestuję ten ROM szczególnie baterie sprawdzę. Na 8 2 10 bateria chodziła mi za***iście że się tak wyrażę....

Posted (edited)

dajcie znać jak z baterią na 8.5.2.0 bo nie wiem czy aktualizować :D i jak w końcu z tymi wibracjami ?

Edited by danio
Posted
51 minut temu, danio napisał:

dajcie znać jak z baterią na 8.5.2.0 bo nie wiem czy aktualizować :D i jak w końcu z tymi wibracjami ?

wibracje w powiadomieniach działają w trybie cichym, czyli naprawili