Jump to content

Recommended Posts

Posted

1. Czy ktoś wie czy można zmienić sposób regulowania jasności przez kliknięcie w pasek zamiast przesuwania kropki? (np. mod albo jakiś motyw)
2. Gdzie szukać nagrania rozmów telefonicznych?
3. Czy istnieje możliwość używania osobno equalizera dla BT i osobno dla 3,5mm jack?

Posted
19 godzin temu, matiasmovie napisał:

Czy istnieje możliwość używania osobno equalizera dla BT i osobno dla 3,5mm jack?

Tylko przez oddzielny program. Wbudowany equalizer tego nie ma.

• Like 1
Posted

Witam wszystkich ja jestem nie orientalny w telefonach ale mam zamiar sobie kupic xiaomi redmi 4a albo 4x i moje pytanie dotycz odnosnie Miui GLOBAL v8 napisano posiada polski jezyk ale chodzi o to ze czesciowo czy w 100% bedzie polski mesenger,google play,ustawienia wszystko w 100% po polsku czy tylko czesc z polszczona? prosił bym o rade i szybką odp

Posted

dobrze ale prosiłbym o precyzyjną odp :) chciałbym sie dowiedziec czy wszystko po polsku bedzie jesli mógłbym prosic o odp

Posted

@Rogoziak Tłumaczenie jest od acida który tłumaczy xiaomi.eu. Jeśli będzie coś nowego to może zdarzyć się brak tłumaczenia. Wtedy powinno być po angielsku. Systemowe i pobrane aplikacje będą po polsku jeśli wybierzesz ten język podczas uruchamiania telefonu. Tak jest od zawsze. 

Posted
28 minut temu, Ted74 napisał:

Witam, czy ROM na tej stronie to jeszcze beta czy już stabilna wersja?

V8.2.12.0 to już ostatnia nowa stabilna,  7.8.24 to najnowsza dev z Miui 9, niekoniecznie stabilna, ale możliwe że lepsza i bardziej rozwojowa.

Posted

Mam rozumieć że bez obaw mogę pobrać ta wersje V8.2.12.0 i zainstalować pomimo że nie pokazuje mi się jeszcze jako dostępna aktualizacja?

Posted
10 minut temu, Ted74 napisał:

Mam rozumieć że bez obaw mogę pobrać ta wersje V8.2.12.0 i zainstalować pomimo że nie pokazuje mi się jeszcze jako dostępna aktualizacja?

Raczej tak, to oficjalny rom, ale zawsze może być jakieś ale, będziessz jednym z pierwszych. OTA prawie zawsze pojawia się z opóźnieniem, w zależnosci np. od regionu.

Posted
51 minut temu, Mrowkarz napisał:

Podobno miała być 25 sierpnia, ale do teraz nic nie ma.

No i chyba jest, tylko że wersja global dev, bo taka miała być. Na stable trochę jeszcze poczekasz. Nie podawali kiedy będzie global stable.

Posted
16 godzin temu, Ted74 napisał:

Witam, czy ROM na tej stronie to jeszcze beta czy już stabilna wersja??

http://en.miui.com/download-323.html

Na moim Redmi4x 3/32 mam 8.2.10.0 a chciałbym zaktualizować.

Pozdrawiam

Witam, tu mam pytanie. Czy mogę sciągnąć na telefon ten rom i go ręcznie zaintstalować??? Mam zablokowany bootloader!. I drugie pytanie czy jak mam teraz 8.2.10.0 GLOBAL to dostanę z automatu przez OTA MIUI 9?, czy najpierw musi być rom 8.2.12.0? Pozdrawiam serdecznie Prosiłbym o pełne odpowiedzi na w.w pytania.... Dziękuję

Posted
Dnia 9.08.2017 o 15:59, FromWP napisał:

Nijak, bo global dev to nadal oficjalny rom, a telefony z oficjalnej dystrybucji (chyba takie Neonet sprzedaje, ale mogę się mylić) mogą mieć nawet wgrany custom rom jakim są romy eu. Odblokowanie bl nie powinno powodować utraty gwarancji, ale najlepiej zapytaj Neonet. Za to root nie jest akceptowany i powoduje utratę gw. Co do odblokowania bl, to zdecydowanie lepiej odblokować. W razie problemów łatwiej doprowadzić telefon do stanu używalności.

Jak mam teraz 8.2.10.0 GLOBAL to dostanę z automatu przez OTA MIUI 9?, czy najpierw musi być rom 8.2.12.0? Pozdrawiam serdecznie 

Posted
50 minut temu, piotrino napisał:

dostanę z automatu przez OTA MIUI 9

Kiedyś dostaniesz, najprawdopodobniej najpierw 8.2.12, a kiedyś (może za kilka miesięcy) rom z Miui9. Rom  8.2.10 to wersja stable i nie podali kiedy będzie stable z Miui 9. Dev na stable sama się nie wgra.

Posted (edited)
18 minut temu, FromWP napisał:

Kiedyś dostaniesz, najprawdopodobniej najpierw 8.2.12, a kiedyś (może za kilka miesięcy) rom z Miui9. Rom  8.2.10 to wersja stable i nie podali kiedy będzie stable z Miui 9. Dev na stable sama się nie wgra.

Przed chwilą zaaktualizowałem ręcznie do 8.2.12. Teraz to tylko czekać na Miui 9.....Liczę że we wrześniu przez OTA....Jak to jest z upgrade do Androida 7, aktualnie mam Androida 6.1. Czy aktualizacji do Miui 9, automatycznie mam nowszą wersję Androida do wersji 7 ???

Edited by piotrino
  • 2 weeks later...
Posted (edited)

Dobry.

Na oficjalnym forum pojawiło się info o nowym romie dla Redmi 4x V8.5.2.0 MAMMIED

wysylany do przypadkowych osób. Z pierwszych relacji wynika, że uwaga:

wibracja w trybie cichym nadal NIE działa...

Pełna profeska ;-)

Edit:

czyżby znowu wycofali 8.2.12.0? Przez pewien czas był dostępny do ściągnięcia a teraz wrócił 8.2.10.0

Edit nr 2:

osoba która wcześniej informowała o braku wibracji, właśnie przeprosiła za błędną opinię. Wreszcie działa :-D

Edited by Shaq
Posted

Dziwne że ze strony wykasowali wersja 8 2 12 0 ja 2 tygodnie temu zaktualizowałem ręcznie do tej wersji Na razie tak to zostawiam, nie kombinuję do powrotu poprzedniej wersji....

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Posted
[mention=38097]piotrino[/mention] Oby jak najszybciej udostępnili ten nowy. Działająca wibra potrzebna od zaraz.
Myślę że w tym miesiącu Globala już udostępnia przez OTA lub przez wgranie ręcznie...

Myślę że w tym miesiącu Globala już udostępnia przez OTA lub przez wgranie ręcznie...

Ciekawe czy wraz z MIUI 9 zainstaluję mi się Android 70 aktualnie mam Android 6. 0.1

Posted
1 godzinę temu, piotrino napisał:

Ciekawe czy wraz z MIUI 9 zainstaluję mi się Android 70 aktualnie mam Android 6. 0.1

Zaspokoję twoją ciekawość, 70, to nie, ale 7.1 tak. Wersja dev globala i eu Miui9 jest z Androidem 7.1 miui_HM4XGlobal_7.9.7_edadafd19f_7.1.zip

Posted
Zaspokoję twoją ciekawość, 70, to nie, ale 7.1 tak. Wersja dev globala i eu Miui9 jest z Androidem 7.1 miui_HM4XGlobal_7.9.7_edadafd19f_7.1.zip
Ale i tak mam Global stabilny, bootloader nie odblokowany na razie czekam na aktualizacja przez Global lub ręcznie instalowanie paczki, ewentualnie w późniejszym terminie odblokuje bootloader i będę się bawił w instalację..

Posted (edited)

Zaktualizowane do 8.5.2.0.

Wibra działa :-D

Zasięg i szybkość transferu zdecydowanie na minus

Edzia: to wolne przeglądanie internetu to raczej wina Opera Beta, bo na Chrome śmiga dobrze ale dziwnie te strzałeczki przy zasięgu często gasną.

Edited by Shaq
Posted

pytanie za 100 punktów czy podczas wgrywania romu poprzez miflash z opcją clean all trzeba wyciągnąć kartę sd czy podczas kasowania ją pomija

Posted

@dev1407 instalujac jakikolwiek soft w jakimkolwiek telefonie zaleca sie wymontowanie wszystkich kart sim, kart sd itp. itd. zapobiega to powstaniu bledom podczas wgrywania softu, takze dobrze radze wyjmij karte SD, zebys mogl spac spokojnie ;)

Posted

Pytanie do użytkowników 4X z romem globalnym stable ( V8.2.10.0.MAMMIEA ).

Pomagałem właśnie koledze nieco ogarnąć nowy telefonik i polegliśmy na pływającej ikonie Yanosika. Apka ma wyłączone oszczędzanie energii, brak kłódki i autostartu, u mnie na Mi5 (MIUI EU) to wystarczy. Pływająca ikona Yanosika włączona w jego ustawieniach a mimo to nie pojawia się na ekranie po jego zminimalizowaniu. Jak u Was ? Komuś się udało ją pojawić ?

Posted

Pytanie do użytkowników 4X z romem globalnym stable ( V8.2.10.0.MAMMIEA ).
Pomagałem właśnie koledze nieco ogarnąć nowy telefonik i polegliśmy na pływającej ikonie Yanosika.

Musisz uprawnienia nadać najlepiej pozwól na wszystko. To już było poruszane

• Like 1
Posted
Dnia 12.09.2017 o 18:52, Shaq napisał:

Zaktualizowane do 8.5.2.0.

Wibra działa :-D

Zasięg i szybkość transferu zdecydowanie na minus

Edzia: to wolne przeglądanie internetu to raczej wina Opera Beta, bo na Chrome śmiga dobrze ale dziwnie te strzałeczki przy zasięgu często gasną.

Hej ... Dostałeś tą aktualizację do 8.5.2.0 czy masz jakiegoś linka do pobrania ?

Posted

@Pompon Czołgiem. 

Na oficjalnym forum MIUI był przez jeden dzień link do romu ale najwyraźniej został już usunięty.

Musisz byc czujny i zerkac

Posted

Witam,

jako że mój 3S umarł (po zalaniu deszczem, naprawa nie opłacalna) kupiłem 4X. Czy ten rom jest dobry?

I mam pytania.

1. Czy to normalne, że odblokowanie palcem trwa ok 1,5s? W 3S dotykałem i w tym samym czasie się odblokowywał.

2. Gdzie zmienić ustawienia diody powiadomień? Podczas ładowania, świeci na biało. W 3S zmieniała kolor w zależności od stopnia naładowania.

3. Wam też się szybko grzeje? Podczas gry w prostą grę, plecki w okolicach aparatu szybko się nagrzewają. Wg systemowego termometru do 37'C.

Screenshot_2017-09-15-08-01-32-870_com.android.settings[1].png

Posted
3 godziny temu, grathon napisał:

Czy to normalne, że odblokowanie palcem trwa ok 1,5s?

Wydaje mi się, że tak, w moim tez to chwile trwa, ale nie liczylem czasu ;]

Podczas ładowania, świeci na biało

I tylko tak bedzie swiecila

Wam też się szybko grzeje?

Tu nie pomoge, bo nie gram ;)

Posted (edited)
Dnia 13.09.2017 o 17:33, ash1970 napisał:

Musisz uprawnienia nadać najlepiej pozwól na wszystko. To już było poruszane

Dzięki, działa oczywiście.

Zasłużyłem na punkt karny za lenistwo :)

Edited by zielonyBB
nieudane cytowanie