Marcys Posted July 14, 2017 Share Posted July 14, 2017 10 godzin temu, tpawel napisał: A nie miałeś przy uruchomieniu języka do wyboru? Gdzie kupiłeś? Kupiłam na allegro, nie wyświetlil mi się wybór języka, jest po chińsku i nie wiem jak znaleźć polski, czy coś trzeba wgrać Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted July 14, 2017 Share Posted July 14, 2017 Wszystko masz po chińsku? Dasz radę wejść w ustawienia-info o telefonie i zobaczyć jaką masz wersję softu? Możesz mieć soft China z j.anngielskim i dwoma chińskimi. A może być soft global z m.in językiem polskim i poprostu ktoś ustawił chiński. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted July 14, 2017 Share Posted July 14, 2017 1 godzinę temu, tpawel napisał: poprostu ktoś ustawił chiński. Obstawiam, że ma dev rom i ustawione na chinski jezyk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcys Posted July 14, 2017 Share Posted July 14, 2017 1 godzinę temu, tpawel napisał: Wszystko masz po chińsku? Dasz radę wejść w ustawienia-info o telefonie i zobaczyć jaką masz wersję softu? Możesz mieć soft China z j.anngielskim i dwoma chińskimi. A może być soft global z m.in językiem polskim i poprostu ktoś ustawił chiński. Jak wchodzę w ustawienia, jakoś znalazłam to tak mam w info o telefonie 3 minuty temu, kamillm napisał: Obstawiam, że ma dev rom i ustawione na chinski jezyk Czyli co trzeba zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuczka76 Posted July 14, 2017 Share Posted July 14, 2017 Marcyś to wygląda na jakiś syfiasty rom , ale zobaczmy co powiedzą fachowcy ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
K4r0lSz Posted July 14, 2017 Share Posted July 14, 2017 (edited) Kolejność w menu zawsze powinna być ta samą, więc... na Ekranie głównym klikasz ikonę z Zębatką (Ustawienia) pojawią się menu, które przesuwasz, aż będzie kolejność ikonek: i przechodzisz do ... (Dodatkowe ustawienia), następne menu i wybierasz 2 pozycję z góry (Języki i metody wprowadzania): Następnie pozycja 1sza (Języki) i wybierasz język: PS. Mnie to wygląda na China ROM, więc pewnie będzie tylko z "odczytywalnych" angielski -> [UPDATE] Redmi 4X 8.2.16.0 MAMCNEA - Redmi 4X Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Edited July 14, 2017 by K4r0lSz Reedited Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcys Posted July 14, 2017 Share Posted July 14, 2017 26 minut temu, K4r0lSz napisał: Kolejność w menu zawsze powinna być ta samą, więc... na Ekranie głównym klikasz ikonę z Zębatką (Ustawienia) pojawią się menu, które przesuwasz, aż będzie kolejność ikonek: i przechodzisz do ... (Dodatkowe ustawienia), następne menu i wybierasz 2 pozycję z góry (Języki i metody wprowadzania): Następnie pozycja 1sza (Języki) i wybierasz język: PS. Mnie to wygląda na China ROM, więc pewnie będzie tylko z "odczytywalnych" angielski -> [UPDATE] Redmi 4X 8.2.16.0 MAMCNEA - Redmi 4X Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Chyba tak bo zmieniłam i tylko angielski jest do wyboru.:@ To co muszę wgrać? To nie ma wygranej wersji global? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Findfox Posted July 14, 2017 Share Posted July 14, 2017 2 minuty temu, Marcys napisał: Chyba tak bo zmieniłam i tylko angielski jest do wyboru.:@ To co muszę wgrać? To nie ma wygranej wersji global? To jest China stable więc orginalny ale dla nas nie nadaje się do uzywania. Pobierz sobie miflasch i wgraj global rom lub miui polska. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted July 14, 2017 Share Posted July 14, 2017 3 minuty temu, Marcys napisał: To nie ma wygranej wersji global? Ma wgrany Stable China ROM, nie jest to żaden syf. 4 minuty temu, Marcys napisał: To co muszę wgrać? Albo global ROM, albo TWRP i xioami.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcys Posted July 14, 2017 Share Posted July 14, 2017 6 minut temu, kamillm napisał: Ma wgrany Stable China ROM, nie jest to żaden syf. Albo global ROM, albo TWRP i xioami.eu Dziękuję za pomoc Muszę dodzwonić się do sprzedawcy widać :@ Wgranie global ROM jest płatne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
K4r0lSz Posted July 14, 2017 Share Posted July 14, 2017 Bezpłatne, ale trzeba poczekać na odblokowanie BootLoader'a... a to chwilę może potrwać (jeśli się nie mylę). Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted July 14, 2017 Share Posted July 14, 2017 34 minuty temu, K4r0lSz napisał: Bezpłatne, ale trzeba poczekać na odblokowanie BootLoader'a... a to chwilę może potrwać (jeśli się nie mylę). Zgoda ok. 1 dnia + 72H trzeba odczekac Link to comment Share on other sites More sharing options...
Findfox Posted July 14, 2017 Share Posted July 14, 2017 (edited) 56 minut temu, Marcys napisał: Dziękuję za pomoc Muszę dodzwonić się do sprzedawcy widać :@ Wgranie global ROM jest płatne? Bezpłatne i nie trzeba czekać pobierz sobie rom global fastboot i miflasch. Chyba że chcesz xiaomi.eu to trzeba czekać na zgodę. A jak chcesz u sprzedawcy to pewnie około 50 złotych cię to wyniesie lub wyślij do mi center Edited July 14, 2017 by Findfox Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcys Posted July 14, 2017 Share Posted July 14, 2017 Dzięki wszystkim za pomoc <3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted July 14, 2017 Share Posted July 14, 2017 24 minuty temu, Findfox napisał: nie trzeba czekać pobierz sobie rom global fastboot i miflasch. Ze przez EDL pojdzie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Findfox Posted July 14, 2017 Share Posted July 14, 2017 (edited) 7 minut temu, kamillm napisał: Ze przez EDL pojdzie? A czemu nie ? Tryb downoload Edited July 14, 2017 by Findfox Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted July 14, 2017 Share Posted July 14, 2017 41 minut temu, Findfox napisał: A czemu nie ? Przypadkiem nie zablokowali EDL od jakies wersji MIUI? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Findfox Posted July 14, 2017 Share Posted July 14, 2017 1 minutę temu, kamillm napisał: Przypadkiem nie zablokowali EDL od jakies wersji MIUI? Tak coś tam takiego było ale już nie ma w ustawieniach programistycznych trzeba wszystko pozaznaczać tam i uruchamia się menu serwisowe wybiera się tryb downoload i wgrywa się rom miflasch. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted July 14, 2017 Share Posted July 14, 2017 @Findfox. Czytam i nie wierze co czytam.... Nie wgrasz nic na zablokowanym bootladerze, no sa wyjatki ale na pewno nie w redmi4x. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Findfox Posted July 14, 2017 Share Posted July 14, 2017 4 minuty temu, kamillm napisał: @Findfox. Czytam i nie wierze co czytam.... Nie wgrasz nic na zablokowanym bootladerze, no sa wyjatki ale na pewno nie w redmi4x. Widocznie mój telefon był wyjątkiem miał China dev i zablokowany bootloader nie dało się wejść w fastboot ani w menu serwisowe, wystarczy wejść w opcje programistyczne i poznaczac odpowienie opcje i wszystko działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beatbox Posted July 14, 2017 Share Posted July 14, 2017 17 minutes ago, kamillm said: @Findfox. Czytam i nie wierze co czytam.... Nie wgrasz nic na zablokowanym bootladerze, no sa wyjatki ale na pewno nie w redmi4x. Ja również mam ten model i zrobiłam tak samo jak findfox jak dostałam tel z China stable. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted July 14, 2017 Share Posted July 14, 2017 @Findfox to moze napisz co to za opcje, bo ktos moze z tego skorzystać. Jesli to dziala to oczywiście zwracam honor Link to comment Share on other sites More sharing options...
Findfox Posted July 14, 2017 Share Posted July 14, 2017 4 minuty temu, kamillm napisał: @Findfox to moze napisz co to za opcje, bo ktos moze z tego skorzystać. Jesli to dziala to oczywiście zwracam honor Już nie pamiętam a blokować bootloadera nie mam zamiaru. Pamiętam że opcje programistyczne zdjęcie blokady OEM chyba tak i nie ma u mnie tej opcji co jest na stable a nie ma jej w dev. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matiasmovie Posted July 20, 2017 Share Posted July 20, 2017 czy w tym romie można wybudzać telefon przez kliknięcie w home i czy po nagrzaniu się zbija jasność ekranu do 80 procent? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted July 20, 2017 Share Posted July 20, 2017 2 godziny temu, matiasmovie napisał: czy w tym romie można wybudzać telefon przez kliknięcie w home Odblokowujesz czytnikiem linii lub przyciskiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
matiasmovie Posted July 20, 2017 Share Posted July 20, 2017 4 godziny temu, kamillm napisał: Odblokowujesz czytnikiem linii lub przyciskiem Trochę szkoda mogliby dać jakieś np po dłuższym przytrzymaniu home podświetla ekran lub jakieś inne ciekawe rozwiązanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
coogar2006 Posted July 20, 2017 Share Posted July 20, 2017 jaki rom xiaomi eu ma najlepsza baterie i najmniej bugów podrzućcie link Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted July 21, 2017 Share Posted July 21, 2017 12 godzin temu, coogar2006 napisał: jaki rom xiaomi eu ma najlepsza baterie i najmniej bugów podrzućcie link 8.2.8.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuczka76 Posted July 21, 2017 Share Posted July 21, 2017 Czy na systemi 32bitowym windows xp odblokuje bootloader i zrobie root bez ryzyka zwiechy telefonu na logo MI ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted July 24, 2017 Share Posted July 24, 2017 Dnia 21.07.2017 o 10:03, kuczka76 napisał: Czy na systemi 32bitowym windows xp odblokuje bootloader i zrobie root bez ryzyka zwiechy telefonu na logo MI ? Raczej nie polecam, ale tylko dlatego, że będziesz się musiał wysylić, żeby Ci wszystkei stery działały i miunlock. Pewnie najnowszy nie poleci na XP, a jak zaistalujesz starszy to wyrzuci CI monit, żebyś użył najnowszego. Także poszukaj komputera z nowszym systemem, zaoszczędzisz dużo wiecej czasu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matiasmovie Posted July 24, 2017 Share Posted July 24, 2017 (edited) Mam kilka pytań Czy warto się logować do konta MI? Czy można wyłączyć tapetę blokady żeby od razu wzór się pokazywał? Mam 8.2.7.0 czy warto aktualizować? Jaki polecacie dobrze działający na tym romie launcher z appdraw? Czy da się zrobić żeby przełączniki przewijały się na boki (np. jak w LG) zamiast rozwijały w dół? Czy też dostaliście białą ładowarkę do czarnego 4x? Czy jest apka do tego forum? Czy można jakoś mieszać motywy? Edited July 25, 2017 by matiasmovie wszystko już wiem :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
aramis Posted July 24, 2017 Share Posted July 24, 2017 Ad. 6. Tak 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuczka76 Posted July 25, 2017 Share Posted July 25, 2017 Czy nasz 4x rom global otrzyma Miui 9 ? Jeśli tak czy zaktualizuję się sam.....? Link to comment Share on other sites More sharing options...
matiasmovie Posted July 25, 2017 Share Posted July 25, 2017 tak, dla 4x jest przewidziany global z miui 9 i androidem 7.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted July 25, 2017 Share Posted July 25, 2017 Dnia 24.07.2017 o 13:32, matiasmovie napisał: Mam kilka pytań Czy warto się logować do konta MI? Czy można wyłączyć tapetę blokady żeby od razu wzór się pokazywał? Mam 8.2.7.0 czy warto aktualizować? Jaki polecacie dobrze działający na tym romie launcher z appdraw? Czy da się zrobić żeby przełączniki przewijały się na boki (np. jak w LG) zamiast rozwijały w dół? Czy też dostaliście białą ładowarkę do czarnego 4x? Czy jest apka do tego forum? Czy można jakoś mieszać motywy? 1. Tak 3. Możesz 5. Nie 7. Tapatalk (apka do obslugi wielu witryn) 8. No chyba nie ;] 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts