Jump to content

Xiaomi Vacuum Cleaner / MiJia / Robot Sprzątający

lisek84

Recommended Posts

4 minuty temu, kenimuM napisał:

przednie kółko sparwdzone zogdnie z radą - czyste, nic nie piszczy, kręci się swobodnie, żadnych wkręconych włosów, nitek nie widać.

Wydaje mi się, że to może być jedno z bocznych kółek ale tutaj już dostępu nie ma takiego łatwego.

Dnia 29.10.2015 o 11:35, Acid napisał:

na 100 przednie, psiknij raz smarem albo białym silikonem. U mnie pomogło i już od kilku miesięcy cisza :)

Takie dwie ciekawostki

1) na Ali znalazłem coś takiego. Myślę czy warto ;)

20pcs/set Xiaomi Mi Robot Vacuum Cleaner Parts kit ( mop Cloths*10 Velcro*10)
http://s.aliexpress.com/7vUfMZJz

2) a teraz pytanie czy ktoś może próbował wymienić filtr na uniwersalny? Takiego jak tutaj

https://workiodkurzacze.pl/mobile/pl/p/Uniwersalny-wklad-do-filtra-HEPA-0167/2765

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Tu mamy prawdziwa ciekawostkę

Szkoda że po rosyjsku ...nie ogarniam trochę wymiany tej szczotki i zaklejenia sensorów ,mop jest przyklejony tylko z jednej strony więc rozumiem że sobie dynda i mopuje ? Ciekawe jak sobie by poradził z panelami

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Ludzie kupowali telefony w Aze i chwalili sobie usługi gwarancyjne. Ja z kolei uznałem że może akurat robot się mi nie zepsuje i kupiłem na aliexpress, 400zł taniej.

Edited by wtbn

Dnia 19.08.2017 o 10:44, Sebo2000 napisał:

Cześć, a ja mam pytanko, od jakiegoś czasu robot nie wjeżdża mi z powrotem do bazy. Wszystko działa, sprząta normalnie, z bazy startuje, ale później po sprzątaniu kręci się w okolicy i nie może jej znaleźć.. co trzeba przeczyścić? Laser sprężonym powietrzem? bo nie pamiętam już na jakiej zasadzie baza go ściąga... oczywiście jak go ręcznie wstawię to baza normalnie ładuje. z aplikacji też wszystko działa

Koledzy, proszę o pomoc ;) dodam, że zmiana lokalizacji bazy, factory reset robota i czyszczenie sensorów nie przynosi efektu. Robot sprząta bezbłędnie, natomiast bazy wogole nie widzi. Czy czeka mnie serwis?

• Like 1

18 godzin temu, don_wito napisał:

Często wam się mapa "przesuwa" ? Czasem podczas odkurzania powiedzmy w połowie odkurzania mapa przesuwa się o parę stopni co za tym idzie przy obszarze, który już był odkurzony powstają puste plamy.

Miałem tak tylko raz i przesunął mi jak gdyby jedno pomieszczenie. Więcej nie miałem tego problemu, a za problem uznałem moje szwendanie się po mieszkaniu.

Jak zmieniałem serwer to historii nie straciłem.
Teraz jestem na etapie zmiany zamiatarki. Wrzuciłem z 6 ramionami. Jest trochę dłuższa więc powinna lepiej radzić sobie z progami. Zobaczymy za jakiś czas czy było sens wydać 5 PLN za dwie sztuki :)9a8333119d9f29bd369c079c3b98c406.jpg

Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka

Skąd brałeś za takie małe pieniądze? Czy coś musiałeś modyfikować czy plug and play?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Kupiłem na sztuki na Aliexpress.
Modyfikacji w odkurzaczu niema. Trzeba tylko powiększyć otwór w zamiatarce. We wcześniejszych postach jest pokazane jak to się robi. (rozgrzewa się śrubke)

Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka