jaq71 Posted October 15, 2017 Posted October 15, 2017 Telefon, z którego wyszukujesz odkurzacz musi być podpięty do właściwej sieci sieci czyli do 2,4GHz
coolicz Posted October 16, 2017 Posted October 16, 2017 14 hours ago, rudin said: A jak zmusić odkurzacz do wyboru konkretnej sieci WiFi gdy po mieszkaniu szaleje ich kilka? Moja i sąsiadów? Podczas konfiguracji wybierasz sieć z listy dostępnych (wykrytych przez robota) i podajesz do niej hasło. 1
athlon123 Posted October 16, 2017 Posted October 16, 2017 wiec panowie tak na innej sieci wifi wszystko.dziala. pytanie teraz co musze zmienic w swoim routerze lu w swojen sieci
arthuryankovski Posted October 16, 2017 Posted October 16, 2017 Przede wszystkim upewnij się, że Twój router generuje sieć na 2.4GHz.Wysłane z 1+3t & Tapatalk PRO
arthuryankovski Posted October 16, 2017 Posted October 16, 2017 czy jest mozliwe ze to wina internetu ktory posiadam blokowane serwery ???Zapewne tu tkwi problem. Co masz dokładnie na myśli?Wysłane z 1+3t & Tapatalk PRO
athlon123 Posted October 16, 2017 Posted October 16, 2017 no wlanie nieqiem dzwonilem do dostwcy i mowi ze moze pozmienaic .. tylko misze mu powiedziec co porty mac czy niewiem wlasnie co
mario122112 Posted October 16, 2017 Posted October 16, 2017 Witam od tygodnia jestem posiadaczem tego odkurzacza. mozecie mi powiedzieć czy w pierwszej wersji modelu jest możliwość wysłania go w dane miejsce/pokój domu żeby zaczął sprzątać od tego miejsca?? w wersji drugiej podobno jest.. jeśłi w pierszej też można coś takiego zrobić poprosiłbym łopatologiczną instrukcję obsługi... M
Baryla Posted October 16, 2017 Posted October 16, 2017 10 minut temu, mario122112 napisał: Witam od tygodnia jestem posiadaczem tego odkurzacza. mozecie mi powiedzieć czy w pierwszej wersji modelu jest możliwość wysłania go w dane miejsce/pokój domu żeby zaczął sprzątać od tego miejsca?? w wersji drugiej podobno jest.. jeśłi w pierszej też można coś takiego zrobić poprosiłbym łopatologiczną instrukcję obsługi... M Tylko przez remote control. Więc w praktyce musisz widzieć odkurzacz i sterować nim jak samochodem RC.
Baryla Posted October 16, 2017 Posted October 16, 2017 2 godziny temu, athlon123 napisał: no wlanie nieqiem dzwonilem do dostwcy i mowi ze moze pozmienaic .. tylko misze mu powiedziec co porty mac czy niewiem wlasnie co Jeśli telefon nie wykrywa odkurzacza to raczej nie kwestia serwerów. Upewnij się że masz włączony BT. Sprawdź czy router nie działa w trybie dual band (5 i 2.4 w jednej sieci). Ostatecznie spróbuj się połączyć jakimś starym tel który obsługuje tylko 2.4. Albo pożycz router z którym się łączył i podepnij się przez sieć utworzoną przez niego po twoim łączu z netem.
mario122112 Posted October 16, 2017 Posted October 16, 2017 to kiszka... ogólnie jestem bardzo z niego zadowolony - żeby go tylko nie przechwalić.... ale wołabym mieć kontrole od którego miejsca zaczyna sprzatac... a czy zdalnie mogę to zrobić?? siedzieć w pracy i nim sterować?? czy tylko kiedy jesteśmy w jednej sieci WI-FI??
Baryla Posted October 16, 2017 Posted October 16, 2017 Będzie Ci ciężko bo będziesz musiał jeździć na pamięć, na ślepo...
Tomasz_pb Posted October 16, 2017 Posted October 16, 2017 (edited) Ale co za różnica skąd zaczyna? Rozumiem jakbyś chciał odkurzać tylko konkretne pomieszczenie, ale tak to po co? I tak wszędzie wjedzie, a czy na początku czy pod koniec sprzątania to obojętnie. Edit. A zdalne sterowanie działa tylko jak jesteś w tym samym wifi Edited October 16, 2017 by Tomasz_pb
mario122112 Posted October 16, 2017 Posted October 16, 2017 no włąsnie o to chodzi że jedno pomieszczenie chciałbym żeby odkurzał dwa razy dziennie a reszte ppomieszczeń raz dziennie... i dlatego pytałem...
Tomasz_pb Posted October 16, 2017 Posted October 16, 2017 No to jedyne co mi przychodzi do głowy, to postawić bazę w tym właśnie pomieszczeniu, sprawdzać na mapie czy już odkurzył, przerwać sprzątanie i kazać wrócić do bazy.
Gawronnek Posted October 16, 2017 Posted October 16, 2017 takie techniczne pytanie, są dwa otwory z tyłu, tylko z jednego prawego wywiewa powietrze, tak jest u wszystkich?
Liszek Posted October 17, 2017 Posted October 17, 2017 Witam wszystkich! Zamówiłem swojego robota na alledrogo. Swoją drogą z PL i 24 miesięczną gwarancją można go obecnie kupić za 1280zł z transportem w cenie. Pytanie jak w realu jest z tym połączeniem Wifi podczas sprzątania? Potrzebuje go na początku sporzątania czy dane są wysyłane cały czas? Przecież są w mieszkaniach miejsca z chwilowym zanikiem sygnału? Jak u Was się sprawdza tema WIfi i zrywania połączeń? Jak chodzę z telefonem po mieszkaniu to w każdym pomieszczeni mam zasięg ale nie sprawdzałem pod każdą szafką
Liszek Posted October 17, 2017 Posted October 17, 2017 4 minuty temu, bergmen napisał: Nie potrzebuje w ogóle Wifi do sprzątania. na pierwszej stronie jest informacja: Sterowanie urządzeniem odbywa się poprzez serwer w chinach. Nie jest to tak, że wasz telefon po wifi łączy się z urządzeniem. To jest tak, że odkurzacz jest podłączony do serwera xiaomi w chinach, i wasz telefon też. Wszystko odbywa się przez zarejestrowane na mi.com konto. Niestety, ale moj odkurzacz ciągle zrywa połączenie z serwerem. Czyli problem może dotyczyć tylko ręcznego sterowania lub konfiguracji urządzenia a jak już go zaprogramuje i zaplanuje godziny sprzątania to jest ok??
wtbn Posted October 17, 2017 Posted October 17, 2017 Jak zerwie WiFi, to po prostu nie masz na bieżąco odświeżanej mapki sprzątania i nie możesz zatrzymać odkurzacza. Ale on pracuje normalnie, nic się mu nie dzieje.
tomiq75 Posted October 17, 2017 Posted October 17, 2017 LiszekA możesz podać link skąd kupiłeś? Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka
Baryla Posted October 17, 2017 Posted October 17, 2017 @Liszek Do startu odkurzania też nie potrzebujesz wifi. Po prostu naciskasz krótko przycisk on/off i odkurzacz zaczyna pracę. Wifi potrzebne jest do zdalnego sterowania.
Liszek Posted October 17, 2017 Posted October 17, 2017 7 godzin temu, tomiq75 napisał: Liszek A możesz podać link skąd kupiłeś? Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Proszę http://allegro.pl/xiaomi-robot-vacauum-odkurzacz-automatyczny-z-pl-i6972415167.html?snapshot=MjAxNy0xMC0xNlQxNjo0ODoxOS4zMDBaO2J1eWVyOzMzMTJkNTdkNTZkYTY1NDBkMGZjYzU2OGU0OWY1MjVlN2EyMGQwMDllMDgzYTZkNjU1Y2UwMWEwNTQxMjg4OTU%3D 1
daluk Posted October 17, 2017 Posted October 17, 2017 (edited) Witam, Może mi pomożecie. W kwietniu kupiłam odkurzacz i od tego czasu śmiga aż miło. Dziennie sprząta obydwa piętra domu (2 koty i pies ) . We wrześniu kupiłam następny dla znajomych i okazało się, że jak juk sprząta w linii prostej to wydaje jakieś dziwne dźwięki, jakby stuka. Myślałam że chodzi im o to jak robot robi pierwsze okrążenie czyli wokół ścian bądź innych przeszkód, ale niestety okazało się że dzieje się to tylko przy jeździe po prostej. Miał może ktoś taki problem? Może da się coś z tym zrobić samemu bez kontaktu z kolegami z Chin (zakup przez Ali). Na youtubie znalazłam link , gdzie odkurzacz wydaje te same dźwięki. Edited October 17, 2017 by daluk dodanie linka
klechu Posted October 18, 2017 Posted October 18, 2017 Możliwe że jest coś nad główną szczotką. Miałem tak jak mija wynalazła kawałek szkła pod szafka. Wystarczy wyciągnąć główną szczotke i zobacz czy nic tam nie ma Sent from my SM-G930F using Tapatalk
zuku1786 Posted October 18, 2017 Posted October 18, 2017 16 godzin temu, Liszek napisał: Proszę http://allegro.pl/xiaomi-robot-vacauum-odkurzacz-automatyczny-z-pl-i6972415167.html?snapshot=MjAxNy0xMC0xNlQxNjo0ODoxOS4zMDBaO2J1eWVyOzMzMTJkNTdkNTZkYTY1NDBkMGZjYzU2OGU0OWY1MjVlN2EyMGQwMDllMDgzYTZkNjU1Y2UwMWEwNTQxMjg4OTU%3D Ciekawe jak z realizacją tej gwarancji, bo na ten temat nie ma żadnej informacji. Oby nie okazało się, że każą wysyłać do producenta.
athlon123 Posted October 19, 2017 Posted October 19, 2017 witam kolejny dzien meki i nic w 2 roznych miejscach apka laczy sie z netem i robotem u mnie dalej nic .podpiolem 2 routher tplink i ta sama informacja stwierdzam ze to chyba apka nie laczy sie z wifi a nie robot . prosze dalej o pomoc
Baryla Posted October 19, 2017 Posted October 19, 2017 @Athlon Przeprowadziłem próbę sparowania telefonu i odkurzacza bez internetu tzn. kabel wan w routerze wypięty. Po wyszukiwaniu odkurzacz zgłasza się, każe wybrać sieć wifi i wpisać do niej hasło. Po wpisaniu hasła pojawia się ekran "connection status is being updated" no i ten krok kończy się niepowodzeniem, dochodzi do 100% i pokazuje komunikat o niepowodzeniu. Jeśli więc próby połączenia kończą się niepowodzeniem wcześniej, nie jest to kwestia połączenia z internetem.
athlon123 Posted October 20, 2017 Posted October 20, 2017 noto jezeli ktos z was niepowie mi konkret co zrobicc to ja juz noe mam ppmyslow co sprawdzac i jak
Baryla Posted October 20, 2017 Posted October 20, 2017 (edited) No to może konkretnie krok po kroku gdzie się zatrzymuje proces, jakim komunikatem i jakie dokładnie urządzenia w nim uczestniczą. Filmik byłby wskazany albo screenshoty z poszczególnych etapów. A może po prostu odkurzacz jest za daleko źródła wifi? Edited October 20, 2017 by Baryla
athlon123 Posted October 20, 2017 Posted October 20, 2017 w momecie dodaj nowe urzadzenie wyskakuje komunikat go to seting
Baryla Posted October 20, 2017 Posted October 20, 2017 Gps włączony i sfixowany? Widzę że jest bardzo słaby zasięg sieci komórkowej a skoro chce lokalizacji (nie wiem po co) to może mieć z nią problemy przy tak słabym sygnale żeby złapać ją z masztów. Jeszcze jeden pomysł przyszedł mi do głowy. SSID w konfiguracji routera oczywiście jest widoczny nie ukryty? Nie masz w routerze włączonego WPS?
athlon123 Posted October 20, 2017 Posted October 20, 2017 mam bardzo slaby zasieg gsm w mojej lokalizacji ale pojechalem 1km od domu do rodzinki mialem przesyl danych ko. wylaczony i bez problemu sie polaczyl
athlon123 Posted October 20, 2017 Posted October 20, 2017 wyszedlem na taras wziolem robot polaczyle. transmisje zasieg ok i dalej tosamo to musi byc cos z netem ..tylko juz dawalem 2 rozne modele routerow tplinka i dalej nic
Recommended Posts