FromWP Posted March 11, 2020 Share Posted March 11, 2020 13 minut temu, marcin19883 napisał: Tak czy inaczej na RN7 nie chce w Playu ruszyć I na razie raczej nie ruszy. Mi się też nie udało. Ze zrootowanym można by próbować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dave091 Posted March 11, 2020 Share Posted March 11, 2020 Nawet zmiana profilu w PDC nie pomaga także root nie pomoże Wysłane z mojego Redmi K20 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
BONGOBONG25 Posted March 11, 2020 Share Posted March 11, 2020 Czy ktoś jeszcze może jeszcze raz potwierdzić czy w orange flex działą volte i wificalling na mi 9? konsultant z orange twierdzi że nie działa bo nie jest wspierany ten tel. (orange flex) Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted March 11, 2020 Share Posted March 11, 2020 3 minuty temu, BONGOBONG25 napisał: Czy ktoś jeszcze może jeszcze raz potwierdzić czy w orange flex działą volte i wificalling na mi 9? konsultant z orange twierdzi że nie działa bo nie jest wspierany ten tel. (orange flex) Ja również potwierdzam FLEX + MI9 z najnowszym EEA sprzed kilku dni. Czasami nie włącza się VoWifi, ale VoLTE zawsze działa. Wystarczy zrestartować telefon, albo wifi. Sporadycznie się zdarza. Ogólnie śmiga dobrze. P.S. Od aktualizacji do .8 jak mam vowifi nie umię wysłać SMSa. Pisze, że oczekuje. Jak przełączę na zwykłą sięc to wyśle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marciniozo Posted March 11, 2020 Share Posted March 11, 2020 U mnie też w dniu dzisiejszym zniknęła usługa VoLTE w Xiaomi Mi9T (Android 10 MIUI 11.0.4.0). Na czacie poprosiłem o włączenie. Miły Pan konsultant uruchomił usługę, dodatkowo także WiFi calling. Niestety usługi dalej nie działają... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzbi Posted March 11, 2020 Share Posted March 11, 2020 (edited) U mnie wciąż obie usługi działają Mi 9 sieć Play a użyłem Activity Launcher >>>Modem Config>>>>modem config>>> https://naforum.zapodaj.net/a3867e90ff26.jpg.html i wszystko działa ID rozmówcy w obu przypadkach. Edited March 11, 2020 by ozzbi Link to comment Share on other sites More sharing options...
marciniozo Posted March 11, 2020 Share Posted March 11, 2020 (edited) No u mnie usługa VoLTE wróciła. Chwilę to trwało, od ponownej aktywacji. Zobaczymy jak będzie dalej. Edit No minęło kilka godzin i usługa VoLTE działa. Oby tak dalej. Edited March 12, 2020 by marciniozo Link to comment Share on other sites More sharing options...
eNse Posted March 12, 2020 Share Posted March 12, 2020 Po rozmowie z konsultantem i ponownym uruchomieniu usługi VoWiFi wróciło mi VoLTE w Play na Mi9. VoWifi nie działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted March 12, 2020 Share Posted March 12, 2020 Redmi 6 nadal stabilnie. Obie usługi działają w PLAY. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gtgt2222 Posted March 18, 2020 Share Posted March 18, 2020 Witam volte w sieci Play wróciło po kilku dniach Po aktywacji przez chat co ciekawe vowifi cały czas działało w tym czasie jak i teraz Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 18, 2020 Share Posted March 18, 2020 @gtgt2222 Mam podobnie, to znaczy VoWiFi w Play działa, a VoLTE nie chce. Zgłosiłem problem w Play i oni twierdzą że po ich stronie VoLTE jest włączone. Wysłali jedynie jco ustawić w APN-ach, ale nic to nie zmienia. Dwa, że te wartości domyślnie były poprawne. Mam ponownie zrobić zgłoszenie jakby nie działało i dzisiaj to zrobię. Sądzę że oni coś zmienili, tylko sami nie potrafią tego opanować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzbi Posted March 18, 2020 Share Posted March 18, 2020 (edited) Mam to samo wowifi działa a Volte jak znikło parę dni temu to do tej pory nie ma . Edited March 18, 2020 by ozzbi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pitero Posted March 18, 2020 Share Posted March 18, 2020 Spróbujcie zalogować się do roamingu krajowego, np. ORANGE i powrócicie z powrotem na zasięg Play. U niektórych ten myk przywracał VoLTE. Play coś grzebie w systemach przy usługach VoLTE / wowifi. Na certyfikowanych diwajsach też ostatnio znikało VoLTE. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 18, 2020 Share Posted March 18, 2020 36 minut temu, Pitero napisał: Spróbujcie zalogować się do roamingu krajowego, np. ORANGE Dzięki, zadziałało, ale nie z Orange tylko z Tmobile! Link to comment Share on other sites More sharing options...
piterchmiel1 Posted March 18, 2020 Share Posted March 18, 2020 Redmi Note 8 Pro. Działało i działa w Play Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzbi Posted March 18, 2020 Share Posted March 18, 2020 Faktycznie zadziałało + podziękował. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gtgt2222 Posted March 18, 2020 Share Posted March 18, 2020 4 godziny temu, Pitero napisał: Spróbujcie zalogować się do roamingu krajowego, np. ORANGE i powrócicie z powrotem na zasięg Play. U niektórych ten myk przywracał VoLTE. Play coś grzebie w systemach przy usługach VoLTE / wowifi. Na certyfikowanych diwajsach też ostatnio znikało VoLTE. Faktycznie pomogło dzięki + Link to comment Share on other sites More sharing options...
radier Posted March 19, 2020 Share Posted March 19, 2020 U mnie nie pomogło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 27, 2020 Share Posted March 27, 2020 Otrzymałem oficjalną odpowiedź od Play na zgłoszenie nie działającego VoLTE, przy działającym VoWiFi: "Część z problemów z usługą VoLTE wynika z błędów w oprogramowaniu telefonu. Wyłączenie i włączenie ponowne tej usługi wtedy pomaga. Również przelogowanie się Pana telefonu między sieciami naszą i partnera roamingowego spowoduje zmianę ustawień na Pana numerze i ponowne poprawne włączenie tej usługi. Nie mamy wpływu na oprogramowanie zawarte na urządzeniu i jego aktualizacje. Decyzja Usługi świadczymy prawidłowo. Niestety, Pana reklamację uznałem za niezasadną" Ciekawa jest uznanie reklamacji za niezasadną, szczególnie w kontekście tego fragmentu odpowiedzi " Również przelogowanie się Pana telefonu między sieciami naszą i partnera roamingowego spowoduje zmianę ustawień na Pana numerze i ponowne poprawne włączenie tej usługi" co świadczy o błędzie po ich stronie, a nie oprogramowania telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
radier Posted March 27, 2020 Share Posted March 27, 2020 Xiaomi nie ma na ich liście i nic im nie zrobisz. Sieć jest przeciążona i stąd takie akcje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 27, 2020 Share Posted March 27, 2020 (edited) 22 minuty temu, radier napisał: Xiaomi nie ma na ich liście i nic im nie zrobisz. Nie chcę niczego im robić. Nie padło żadne słowo na temat niekompatybilności telefonu, wiedzieli jaki to model. VoLTE działa zresztą sami w odpowiedzi podali rozwiązanie, którym już wcześniej rozwiązałem problem. Edited March 27, 2020 by FromWP Link to comment Share on other sites More sharing options...
radier Posted March 27, 2020 Share Posted March 27, 2020 Nie ma reguły z tym rozwiązaniem problemu. 3 telefony. RN 8T, Mi 8 i Poco F1. Na wszystkich urządzeniach działało VoLTE, ale nigdy Wifi-calling. 11 marca po równo zgasło Volte na każdym z nich. 13 marca wróciło bez żadnej ingerencji na RN 8T. Na Mi 8 i Poco nie pomagało dzwonienie na infolinie, resetowanie usługi, zmiana operatora. Po przełożeniu karty SIM do Samsunga Galaxy 10e z brandem Orange działał w nim Wifi-calling, ale nie VoLTE (zapewne wina brandu). Rozwiązało to problem w Poco i po przełożeniu karty VoLTE wróciło. Na Mi8 ta sama operacja nie przyniosła efektu. Konieczne było kolejny raz pogadać z infolinią. Sieć leży i kwiczy od obciążenia i to jest główna przyczyna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 27, 2020 Share Posted March 27, 2020 49 minut temu, radier napisał: Konieczne było kolejny raz pogadać z infolinią. W twoim przypadku może tak. U mnie rozmowa ani przełożenie karty nie pomagała. Na nowszych Mi od mi9 wzwyż w Play od kilku miesięcy działa VoWiFi i VoLTE. A ostatnie problemy z brakiem VoLTE przy działającym VoWiFi to problem na różnych telefonach różnych marek i można go rozwiązać wymuszając roaming np w TMobile. Co cytuję "spowoduje zmianę ustawień na Pana numerze i ponowne poprawne włączenie tej usługi" czyli błąd po stronie Play do którego się nie przyznają. W trzech różnych telefonach (w sumie numerach) udało mi się w ten sposób przywrócić VoLTE w Play (Mi9lite, Mi9se i S9). Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted March 27, 2020 Share Posted March 27, 2020 Sprawdzałem na Redmi 6 VoLTE i VoWifi. Nadal działają. Nie było nigdy przerwy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adi0981 Posted March 31, 2020 Share Posted March 31, 2020 Mi9t Działa volte i vowifi w Play na stock miui jak i custom romach(sprawdzone na dwóch modelach co mam w domu) ofnk wyłącza po dniu usługę Flex działa bez zarzutów od startu (volte jak i vowifi) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sobol_AS Posted April 1, 2020 Share Posted April 1, 2020 Może teraz. Mam Xiaomi Redmi Note 8 Pro. A na fotce konfiguracja systemu. Czysta działa, a jak tak, to jak to zrobić, VoLTE I VoWiFi. Z góry dziękuję, bo jestem nowy Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted April 1, 2020 Share Posted April 1, 2020 2 godziny temu, sobol_AS napisał: jak to zrobić, VoLTE I VoWiFi. Na początek poczytać kilka stron tego wątku. Strona 35, masz kody na uruchomienie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sobol_AS Posted April 2, 2020 Share Posted April 2, 2020 Niestety kody nie chcą zadziałać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
radier Posted April 2, 2020 Share Posted April 2, 2020 Nie bądź śmieszny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted April 2, 2020 Share Posted April 2, 2020 3 godziny temu, sobol_AS napisał: Niestety kody nie chcą zadziałać. Telefon był uruchomiony ponownie? Jeśli masz Playa to zleć na czacie uruchomienie wifi calling. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciej_94 Posted April 2, 2020 Share Posted April 2, 2020 (edited) Marcin19883 - mam ten sam problem również na telefonie Redmi Note 7 tylko, że w sieci T-mobile. Liczę, że podzielisz się rozwiązaniem problemu. *#*#4636#*#* - po wpisaniu tego kodu mam poniżej zablokowane opcje (patrz załącznik)voLTE *#*#86583#*#* - aktywnevoWIFI *#*#869434#*#* - aktywne W ustawieniach karty sim brak włączników do, którejkolwiek z usługi. Próbowałem również aktywować te kody i resetować telefon, aczkolwiek bez efektów. Edited April 2, 2020 by Maciej_94 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted April 2, 2020 Share Posted April 2, 2020 3 godziny temu, marcin19883 napisał: Jeśli masz Playa to zleć na czacie uruchomienie wifi calling. On ma Tmobile i usługa podobno aktywna i działająca na innym telefonie. Twierdzi że wpisanie kodów nic nie zmienia i w ustawieniach nie pojawiają się opcje VoLTE i VoWiFi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted April 2, 2020 Share Posted April 2, 2020 (edited) 1 godzinę temu, Maciej_94 napisał: Marcin19883 - mam ten sam problem również na telefonie Redmi Note 7 A dzwoniłeś do operatora? Edited April 2, 2020 by maciek04 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rsat Posted April 2, 2020 Share Posted April 2, 2020 (edited) ja mam tez RN 7 i ustawienia te zawsze były Ustawienia - Karty SIMi Sieci komórkowe - Karty Sim - u mnie t-mobile -Uzyj VoLTE Usługa wczoraj aktywowana przez operatora Działa Mam abonament Edited April 2, 2020 by rsat 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted April 2, 2020 Share Posted April 2, 2020 2 godziny temu, FromWP napisał: On ma Tmobile i usługa podobno aktywna i działająca na innym telefonie. Twierdzi że wpisanie kodów nic nie zmienia i w ustawieniach nie pojawiają się opcje VoLTE i VoWiFi. T-mobile to tylko w abonamencie działa. Na karcie nie ma dostepu nikt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts