fredek Posted October 21, 2016 Share Posted October 21, 2016 16 minut temu, jarekm95 napisał: china dev - tak, mam na mysli wgranie go przez updater bo w nim jest root Zadziała tylko jak będziesz miał paczkę podpisaną kluczem przez xiaomi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarekm95 Posted October 21, 2016 Author Share Posted October 21, 2016 Nie znam innego china dev niż ten od xiaomiWysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted October 21, 2016 Share Posted October 21, 2016 4 minuty temu, jarekm95 napisał: Nie znam innego china dev niż ten od xiaomi To się chyba nie zrozumieliśmy. Updater ma prawa root-a czyli sporo może ale wymaga weryfikacji sygnatury instalowanej paczki. W china dev to chyba nie ma natywnie root-a. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarekm95 Posted October 21, 2016 Author Share Posted October 21, 2016 Nie będę instalował żeby to sprawdzić, ale z tego co pamiętam to w china dev po wejściu w panel sterowania można aktywować dostęp do roota.Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
matti Posted October 22, 2016 Share Posted October 22, 2016 (edited) 10 godzin temu, fredek napisał: Aby odblokować bootloader telefon musiał być w trybie fastboot i komputer musiał go prawidłowo wykrywać, pytanie co się zmieniło? Właśnie o to chodzi, że nic. Program do odblokowywania wykrył telefon zaraz po podpięciu i można było wcisną Unlock, a potem 3 zielone ptaszki. Telefon odpiąłem, zobaczyłem czy system startuje (włączył się), ponownie go wyłączyłem, uruchomiłem fastboot, podpiąłem telefon i zapuściłem skrypt - tu już bez sukcesu. W menedżerze urządzeń 3S pojawia się jako Kedacom USB Device -> Android Bootloader Interface. Stery od Google. Instalowałem też pakiet MI PC Suite, ale nic to nie pomogło. Oczywiście wszystko powyżej robione było na Windows 10. Na XP spróbowałem jak już nie wiedziałem co robić. EDIT Poszło! Wywaliłem wszystkie stery od Google, jakie znalazłem, zrestartowałem laptop i podpiąłem telefon w trybie fastboot. Pojawił się jako Kedacom USB Device -> Android Bootloader Interface, ale tym razem skrypt wykrył go i TWRP poszło. Edited October 22, 2016 by matti Link to comment Share on other sites More sharing options...
chomik25 Posted October 23, 2016 Share Posted October 23, 2016 Nie pierwszy raz wrzucam modyfikowane oprogramowanie, wcześniej Samsung, LG. Ale z Xiaomi nie mogłem się na początku połapać gdy korzystałem z tego poradnika głównego dla wszystkich telefonów. Dzięki temu poradnikowi przejście z chińskiego romu na Miui Polska oraz późniejsze zrobienie roota jest banalnie proste. Świetna porada mam nadzieję że nie będę żałował tego telefonu Świetna robota Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barticf Posted October 23, 2016 Share Posted October 23, 2016 Do Root Global, zrobi ktoś reupload tej paczki https://drive.google.com/open?id=0B23jWdGGqaCuX2h5MHZYZjMwTUU ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted October 23, 2016 Share Posted October 23, 2016 5 minut temu, Barticf napisał: Do Root Global, zrobi ktoś reupload tej paczki https://drive.google.com/open?id=0B23jWdGGqaCuX2h5MHZYZjMwTUU ? Wystarczy kliknąć w strzałeczkę na górze po prawej i przeniesie cię do cytowanego postu, tam link działa, cytat był wklejony ze starym złym plikiem który usunąłem. Tu masz post i działający link 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tenfilip Posted October 24, 2016 Share Posted October 24, 2016 Hej, jaki jest teraz najlepszy rom ? Utknąłem na 7.1.3. Pytałem juz na tym forum, ale tylko jakiś troll mi odpisał i zniknął mi post. Niestety, w kompednium nie ma porównania romów (np. brakuje CM). Link to comment Share on other sites More sharing options...
kornflejks Posted October 26, 2016 Share Posted October 26, 2016 (edited) Dobra. Jestem NOWY , jakieś pojęcie mam, od lat modyfikowałem SONY, jakieś nawet funkcje pełniłem na innym forum mniejsza z tym teraz jestem Świeżak, więc pytam telefon jak w profilu, kupiony od firmy z PL Wersja MIUI : Miui by xiaomi.eu7,3 aktualnie , wersja stabilna oczywiście Wiele nie potrzebuję, na razie zadowolę się zrootowaniem urządzenia. czy na tej wersji mogę tego dokonać? CZYTAŁEM 1WSZY przypięty post, myślę,iż rozumiem, ale wolę się upewnić. Co po kolei robić aby zrootować urządzenie? +dymki z messengera :< niby pływające okienka zaznaczone ,ale po kliknięciu z belki monitu o nowej wiadomości nie wchodzi mi w aplikację, muszę z listy ręcznie patrzeć Edited October 26, 2016 by kornflejks Link to comment Share on other sites More sharing options...
FUNKY Posted October 26, 2016 Share Posted October 26, 2016 Wiem że to nie na temat, ale skąd mogę przywrócić system z kopi zapasowej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted October 26, 2016 Share Posted October 26, 2016 @kornflejks Być może uda się po prostu wrzucić tę paczkę przez TWRP https://download.chainfire.eu/969/SuperSU/UPDATE-SuperSU-v2.76-20160630161323.zip oczywiście przed wgraniem zalecam backup w TWRP. @FUNKY Kopia zapasowa MIUI: ustawienia - dodatkowe ustawienia - kopia i kasowanie danych. TWRP: wchodzisz w TWRP - zakładka przywróć/restore - wybierasz pamięć na której zapisałeś kopię - wybierasz odpowiedni folder i przywracasz. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kornflejks Posted October 26, 2016 Share Posted October 26, 2016 @cukru twrp nie posiadam jeszcze, wgrać to z 1wszego posta w tym temacie?, potem zbaczę czy paczkę zipa uda się z ROOTem dograc. w sumie tyle mnie póki co zadowoli Oczywiście jak w każdym urządzeniu po takich kombinacjach GW do kosza chyba że przywrócę stocka ?:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted October 26, 2016 Share Posted October 26, 2016 @kornflejks Skoro nie masz TWRP to pewnie nie masz też odblokowanego bootloadera, a to jest konieczny warunek. Musisz przejść całą procedurę instalacji Xiaomi.eu od początku. Z gwarancją zależy od sprzedawcy. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kornflejks Posted October 26, 2016 Share Posted October 26, 2016 oczywiście jest możliwość ewentualnego zablokowania BL , tak żeby wnikliwy serwisant nie dojrzał tego - nie ma tutaj jakiś kluczy DRM jak w SONY czy flagi knox samsungowej czy innego odpowiednika flashowań? Albo inaczej tez spytam. Jakiś hmmm stockowe RECOVERY xiaomi posaida? lub czy tymi programami poprzez kompa ewentualnie można wgrać jakiś ROM z ROOTem Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted October 26, 2016 Share Posted October 26, 2016 @kornflejks Przy wgrywaniu systemu MiFlashem bootloader można z powrotem zablokować, a recovery zostanie podmienione na domyślne. Ogólnie u samego Xiaomi gwarancji nie traci się po odblokowaniu bootloadera, ale nie ma to znaczenia w stosunki do resellerów. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kornflejks Posted October 27, 2016 Share Posted October 27, 2016 udało się duuuużo prościej jak się okazuje. aplikacja KingRoot spełniła swoje zadanie. Systemowy klient poczty np już odinstalowany dzięki za pomoc, tam podziękwania oczywiście za interesowanie na bieżąco lecą. Co do wgrywań czegokolwiek to pewnie po świętach się pobawię, bo dymki messengera nie chcą działać nawet po zastosowaniu porady z 1wszego posta tego tematu Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted October 27, 2016 Share Posted October 27, 2016 9 godzin temu, kornflejks napisał: Systemowy klient poczty np już odinstalowany Na odinstalowywanie systemowych apek to uważaj. To nie android, to je MIUI... Link to comment Share on other sites More sharing options...
blackops Posted October 29, 2016 Share Posted October 29, 2016 witam, wlasnie zakupilem redmi 3s wczesniej mialem redmi 3 i tam odblokowalem bootloader a teraz zalogowalem sie na to samo konto w redmi 3s czy odblokowanie przypisane jest do konta czy tez ponownie musze do nich pisac wiadomosc? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted October 29, 2016 Share Posted October 29, 2016 @blackops Jest tak jak piszesz, zgoda jest przypisana do konta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blackops Posted October 29, 2016 Share Posted October 29, 2016 witam mam problem bo jestem w trybie fastboot i nie moge wylaczyc tekefonu ani wlaczyc normalnie probowalem odblokowac... ale cos poszlo nie tak co mam teraz zrobic? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axle Posted October 29, 2016 Share Posted October 29, 2016 hej, mam pytanie, mam MIUI 7.4 by xiaomi.eu, 6.5.19 (rozwojowa). Chce zainstalowac aktualizacje zeby miec miui 8 ale wywala mi cos takiego: Link to comment Share on other sites More sharing options...
blackops Posted October 29, 2016 Share Posted October 29, 2016 witam przy robie odblokowania wywyala mi omunikat no need to unlock this device. Co mam zrobic, Czy jak nie uda sie odblokowac to moge jakos wlaczyc tel bo teraz caly czas fast boot ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted October 29, 2016 Share Posted October 29, 2016 witam przy robie odblokowania wywyala mi omunikat no need to unlock this device. Co mam zrobic, Czy jak nie uda sie odblokowac to moge jakos wlaczyc tel bo teraz caly czas fast boot ?Czyli masz odblokowany bootloader. Przytrzymaj dłużej Power i się uruchomi normalnie ====Wysłane z Redmi 3 by TapaTalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
blackops Posted October 29, 2016 Share Posted October 29, 2016 jak sprawdzic czy mam odblokowany bo a nigdy na tym tel. tego nie robilem i nie sadze zeby byl odblokowany Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted October 29, 2016 Share Posted October 29, 2016 Najszybciej to wgrać TWRP. Jak się wgra to masz odblokowany bootloader ====Wysłane z Redmi 3 by TapaTalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
blackops Posted October 29, 2016 Share Posted October 29, 2016 2 minuty temu, grzegorz.lki napisał: jakies inne szybsze spoosby? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiD Posted October 29, 2016 Share Posted October 29, 2016 1 godzinę temu, blackops napisał: 1 godzinę temu, grzegorz.lki napisał: jakies inne szybsze spoosby? https://miuipolska.pl/?faqs=jak-sprawdzic-status-bootloadera#more-14738 Link to comment Share on other sites More sharing options...
blackops Posted October 29, 2016 Share Posted October 29, 2016 rzeczywiscie odblokowany dziwne moze hinol odblokowal Szukam rom xiaomi.eu dev pomoze ktos gdzie pobiore najnowsza wersje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted October 29, 2016 Share Posted October 29, 2016 @blackops Ty tak serio? Nie dość, że jest to napisane w pierwszym poście, to jeszcze jesteś na miuipolska. Racz chociaż odwiedzić stronę główną. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
blackops Posted October 29, 2016 Share Posted October 29, 2016 ale jak wchodze w link do romu to wyskakuje mnostwo wersji dlatego pytam pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted October 29, 2016 Share Posted October 29, 2016 @blackops Po to przy każdym telefonie napisane jest (tutaj dla Redmi 3): ROM HM3 KOD ido Więc dla Redmi 3 masz pobrać xiaomi.eu_multi_HM3_6.10.27_v8-5.1.zip... Link to comment Share on other sites More sharing options...
blackops Posted October 29, 2016 Share Posted October 29, 2016 (edited) jestem na tym etapie wgrywanie romu xiaomi.eu: 7.Telefon się zresetuje i uruchomi z nowym systemem (pierwsze uruchomienie trwa długo, nawet pół godziny! jeśli widzisz migające kropki lub pasek postępu to czekaj cierpliwie) . Jednak uruchomienie tel wyglada tak ze pokazuje sie poczatkowy znaczek xiaomi i znika i nic sie nie dzieje, co mam zrobic? Wyglada na to ze jestem w sytuuacji ze nie mam zadnego softu, TWRP tez nie moge teraz wgrac, jedyne co moge zrobic to wejsc w fastboot. Czy da sie zainstalowac jakos podstawowy soft z trybu fast boot? Edited October 29, 2016 by blackops Link to comment Share on other sites More sharing options...
blackops Posted October 30, 2016 Share Posted October 30, 2016 witam, pomoze ktos? Mam uceglony telefon, czy da sie cos zrobic w tej sytuacji w miflashu mi nie widzi fona niestety Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiD Posted October 30, 2016 Share Posted October 30, 2016 7 minut temu, blackops napisał: witam, pomoze ktos? Mam uceglony telefon, czy da sie cos zrobic w tej sytuacji w miflashu mi nie widzi fona niestety FAQ, kompedium wiedzy 3/3S i dzial tutoriale w tutorialach znajdź wątek o odblokowywaniu bootladera, tam na stronach 60-62 jest opisana zabawa ze sterownikami, poźniej powinno być z górki skoro masz tryb fastboot 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts