Jump to content

KOMPENDIUM WIEDZY REDMI 3/3S/PRO - ROM, BOOTLOADER, RECOVERY, ROOT, FAQ

Recommended Posts

Posted (edited)

Reszta również przebiegła bez większych problemów. Za pomocą plików z pierwszego wpisu wgrałem TRWP, już z jego pomocą pobrałem najnowsze trwp z ich strony. Instalacja, pobranie LinageOS jednak gapsów, instalacja i teraz już pyta mnie o login konta na gmailu :)

Nie czaję tego świata. Odblokowany lenovo p2 z linage 16 i pokemony działają, a odblokowane redmi 3 z linage 16 i nie działają :) Cóż linage zatem odpada

Edited by Esper
  • 1 month later...
  • 2 months later...
  • 2 months later...
Posted
3 minuty temu, OdekU napisał:

tylko ze ja potrzebuje wersji tgz jak kolega wyżej bo chce wgrać MiFlashem ponieważ mam zablokowany bootloader i nie mogę zakturalizowąć MUI

https://github.com/XiaomiFirmwareUpdater/miui-updates-tracker/blob/master/archive/stable_fastboot/ido_xhdpi.yml

lub "china":

https://github.com/XiaomiFirmwareUpdater/miui-updates-tracker/blob/master/archive/stable_fastboot/ido_xhdpi.yml

• Thanks 1
Posted
Przed chwilą, OdekU napisał:

a wiesz może jaka wersja pobiera najmniej baterii ? bo zainstalowałem 7.1.1.0 to 1.5 dnia i nie ma pada jak mucha

No nieee.... :)

Musisz niestety sam popróbować z różnymi ROMami.

• 5 months later...
Posted (edited)

Cześć, po 2 latach od bawienia się we wgrywanie nowszej wersji systemu musiałem wreszcie wykonać czystkę telefonu. Niestety mam przez to teraz MIUI global 9.6 (android 5.1) i kilka aplikacji, w tym jedna z banku nie działa poprawnie z tego powodu. Nie pamiętam już którym sposobem wgrywałem nowszą wersję wtedy i zgłupiałem próbując szukać nowszej wersji. Moglibyście podesłać link do jakiegoś nowego, stabilnego romu z informacją którym sposobem go zainstalować? Dzięki wielkie za odpowiedź :D

edit: pogrzebałem trochę i jeśli dobrze rozumiem- żadnego globala/ xiaomi.eu już nie wgram na swojego redmi 3 pro? Zostają mi tylko romy customowe (np. mokee)?

Edited by krzysiek1800
  • 4 weeks later...
  • 1 year later...
Posted

Panowie czy można odświeżyć  temat mam Redmi 3 Pro z MIUI by xiaomi.eu 8.1 (stabilna) i androidem 5.1.1LMY47V

Chciałbym odświeżyć MIUI do ver 9 i przedewszystkim androida do 8 lub 9 bo już przestają mi chodzić co niektóre aplikacje. 

Czy macie do tego odp soft lub bo nie mogę nigdzie namierzyć

Z góry dziękuję za pomoc

• 1 year later...
  • 6 months later...
Posted

Witam.

Poratuje ktoś skryptem do instalacji twrp na redmi3?

Linki z pierwszej strony wygasły a chciałbym wgrać nowsze oprogramowanie do tego fona.