Mi Band 4
181 tematów w tym forum
-
Mi Fit nie pozwala na ustawienie powadomien z Wiadomości Googla w Miui 12.0.1 dla Mi band 4
przez daszir- 3 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
Witam czy komuś udało się wymusić wysyłanie powiadomień o SMS na Mi Band 4 w przypadku gdy domyśla aplikacja do obsługi SMS to "Wiadomości" od google instalowana niestety w nowszych edycjach na EU. Aplikacji tej nie ma na liście w MiFit i nie ma jak jej ustawić wysyłania notyfikacji na banda. Fajnie by było gdyby rozwiązanie nie polegało na "zmien apkę do SMS" w załączenia lista wszystkich aplikacji jakie są widoczne poziomu MiFit-a (trochę długawa) tel: redmi note 8pro android 10 QP1A.190711.020 miui global 12.0.1Stabilna (qggeuxm)
Ostatnia odpowiedź: daszir, 8 Października 2020 -
-
- 2 odpowiedzi
- 880 wyświetleń
Szukam sposobu na odizolowanie dotyku opaski. Nie chcę aby dotyk działał przy treningu w basenie. Włożenie ręki do wody, jej wyciąnięcie załącza wyświetlacz pokazując blokadę ekranu zaświecając ekran. Chcę doprowadzić do sytuacji aby dotyk na czas pływania nie działał opaska była ciemna. Próbowałem zaklejać taśmami dół opaski gdzie jest dotyk-panel załączający ekran, ale przez taśmy izolacyjne dotyk działa! Przez warstwę gumy też dotyk działa! Testowałem taśmy izolacyjne, bawełniane, poliestrowe, papierowe i wszystkie przekazują dotyk palca lub wody na opaskę zaświecając jej ekran Dopiero naklejenie na siebie z 5-10 warstw taśmy izolacyjnej wyłącza dotyk. Czy znaci…
Ostatnia odpowiedź: Adam Błażejewski, 3 Września 2020 -
- 1 obserwujący
- 12 odpowiedzi
- 16,4 tys. wyświetleń
Witam, mam problem z hodczytem historii aktywności na mi bandzie 4. Od paru dni opaska nie zapisuje (bądź nie wyświetla) mojej aktywności w ciągu dnia. W załącznikach pokazałem jak to wygląda. Próbowałem resetować opaskę, połączyć się na nowo z telefonem, zresetować do stanu fabrycznego, reinstalowałem aplikację i niestety bez skutku. Jeśli chodzi o pozostałe funkcje to działają jak należy tj. pomiar tętna, pogoda czy rejestrowanie treningu. Mój smartfon to iphone 7 (jeśli to ma jakiekolwiek znaczenie). Proszę o pomoc.
Ostatnia odpowiedź: sylwoaga, 2 Września 2020 -
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
Cześć, Nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie w sieci (wszystko co znalazłem jest ,,w drugą stronę'' -- jak pokazać tętno w Endomondo). Dawno temu Endomondo i Runtastic pokazywały mi te dane na zegarku Pubble (ale mój Pubble umarł). Czy da się ustawić Mi Band 4 tak aby pokazywał na bieżąco status treningu (bieganie -- dystans, tempo, czas) na opasce po uruchomieniu treningu na telefonie? Na co dzień używam Runtastic (teraz Adidas Running). Czy powinienem szukać czegoś innego (Amazfit Bit)? Z góry dziękuję za odpowiedź. -- Grzegorz
Ostatnia odpowiedź: Gregg, 12 Sierpnia 2020 -
- 10 odpowiedzi
- 7,2 tys. wyświetleń
witam, pierwszy post ale jest problem zmieniłem telefon gdzie zbierałem informacje począwszy od opaski mi band 2 po zaimportowaniu nie mam historii z okresu od 10 września do 31 grudnia 2019 r. - tym samym mam zaniżony licznik osiągniętych celów (zakładka profil) już dwukrotnie odinstalowywałem aplikację na nowym telefonie i za każdym razem mam dziurę w statystykach spotkał się ktoś z takim problemem i rozwiązał go ? pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: Netoper, 10 Sierpnia 2020 -
- 1 odpowiedź
- 959 wyświetleń
Witam. Nie moglem znaleźć takiego tematu na forum. Gdzie mogę wyłączyć lub edytować irytujące mnie komunikaty o postępach, podczas trybu Jazda Na Rowerze? Bodajże co kilometr zaczyna się litania jaki dystans, czas itp. Jadę rowerem i wszyscy się oglądają czemu mi plecak ciągle gada. Szukałem w aplikacji Mi Fit i też nie znalazłem takich ustawień.
Ostatnia odpowiedź: mediana, 3 Sierpnia 2020 -
- 1 odpowiedź
- 1,5 tys. wyświetleń
Witam forumowiczów "miuipolska.pl" Szukam info czy wielkości czcionek na Mi Bandach 4 i 5 się różnią to znaczy czy w Mi Bandzie 5 czcionka jest większa z tego względu że ekran jest o 20% większy. Z góry dziękuję za odpowiedz.
Ostatnia odpowiedź: mediana, 3 Sierpnia 2020 -
Mi Band 4 - bieganie
przez Fear87- 30 odpowiedzi
- 24,6 tys. wyświetleń
Witam, jest wątek o pływaniu i jak słabo opaska się w tym spisuje. Z racji tego, że ja nie pływam, a biegam to postanowiłem sprawdzić ją w tym sporcie. Biegam dość dużo, od 10km po ultramaratony 80km+, więc chciałem ją porównać z Garminem 935. Jeśli ktoś biega to niech też zamieszcza w tym temacie swoje opinie. Więc dziś ją przetestowałem, a konkurencją był wspomniany Garmin 935. Zegarek miałem na lewej ręce (dodatkowo czujnik tętna na klatce piersiowej HRM4-RUN, dzięki któremu mamy więcej danych do analizy), na prawej ręce był Xiaomi Mi Band 4 (w Mi Fit z ustawioną dobrą ręką). Przebiegłem dziś według Garmina 11,30km i zrobiłem 10674 kroków. Xiaomi …
Ostatnia odpowiedź: mediana, 2 Sierpnia 2020 -
Mi Band 4 - pływanie 1 2
przez Ineza- 65 odpowiedzi
- 41,8 tys. wyświetleń
Pierwsze wrażenia po teście opaski podczas pływania - słabe Ogromny minus to ekran odblokowywuje się sam podczas pływania co nie powinno mieć w ogóle miejsca. Co najgorsze, po przepłynięciu pół kilometra zorientowałam się, że "trening" się wyłączył. Opaska tak jakby "zawiesiła się": czarny ekran, brak reakcji na dotyk. Po chwili ekran się zaświecil. Uruchomiłam trening "pływanie" ponownie. Po synchronizacji z telefonem okazało się, że to pierwsze pływanie, na którym opaska się zwiesiła w ogóle nie zostało zarejestrowane przez opaskę. Zdecydowanie brakuje mi również szczegółów treningu jeśli o pływanie chodzi w aplikacji Mi Fit. Uważam, że jeśli jest funkcja pływania w op…
Ostatnia odpowiedź: Minetqa, 27 Lipca 2020 -
- 1 odpowiedź
- 1,5 tys. wyświetleń
Cześć, posiadam opaskę Mi band 4. Wykorzystuję ją głównie do kontroli pulsu podczas jazdy rowerem. Przez pierwszy miesiąc od zakupu pomiary zdaje się były prawidłowe, jednak od pewnego czasu opaska w ogóle nie wykrywa wzrostu tętna. Podczas jazdy cały czas pokazuje tętno w okolicy 60-70 bpm. Czuję, że już zaczyna mi brakować tchu i pewnie wszedłem na tętno anaerobowe jednak opaska dalej pokazuje swoje. Próbowałem zapinać ją w inny miejscu nadgarstka, ciaśniej i luźniej jednak bez zmian. Co ciekawe kiedy po treningu usiadłem na kanapie i jeszcze nie do końca ochłonąłem i sprawdziłem puls ponownie to pokazywała już wartości rzędu 80 bpm. Czy ktoś ma pomysł co może być …
Ostatnia odpowiedź: mediana, 8 Lipca 2020 -
- 1 obserwujący
- 31 odpowiedzi
- 107 tys. wyświetleń
Dzień dobry, Mam problem z prawidłowym działaniem opaski mi band 4 z telefonem Xiaomi Mi 9 wersja global, najnowszy dostępny soft. Wcześniej używałem Nokię 8 i takich problemów nie było. Problem jest mianowicie taki, po połączeniu opaski z telefonem, opaska rozłącza się . Tak , że nie dostaję powiadomień o sms i telefonach na opaskę. Muszę nacisnąć ikonkę mifit i wtedy następuje połaczenie. Po pewnym czasie , widzę na opasce znaczek bluetooth , który oznacza że opaska się znowu rozłączyła . Ustawienia Mi fit : 1. jest autostart. 2. oszczędzanie energii na bez ograniczeń. Mam nadzieję, że ktoś mi pomoże w tym temacie. Dziękuję.
Ostatnia odpowiedź: Tomeksup, 7 Lipca 2020 -
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
Witam Od pewnego czasu zauważyłem, że odblokowanie telefonu przez miband4(bluetooth) dziala nieprawidłowo. Gdy mam w aplikacji ustawioną odległość do odblokowania na bardzo blisko po przybliżeniu opaski do telefonu (mi9tpro) gdy złapie możliwość odblokowania (taki ptaszek w zegarku na górnej belce) to już do wygaśnięcia ekranu jest możliwość odblokowania telefonu nawet jak miband jest poza zasięgiem bluetooth. Wcześniej po odsunięciu na kilkadziesiąt centymetrów "ptaszek znikał" i nie można było odblokować ekranu i umożliwiał odblokowanie tylko gdy jest bardzo blisko telefonu tak jak ustawiłem w mifit. Teraz wystarczy, że przez chwilę przytrzymam bliżej a potem oddal…
Ostatnia odpowiedź: Boleq98, 5 Lipca 2020 -
- 3 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
Witam Jak w temacie nie działa wyciszanie i odrzucanie połączeń, reszta wszystko w 100% działa ok, przetestowałem już chyba wszystkie opcje i konfiguracje. Telefon HTC, Android 8.0, MiFit
Ostatnia odpowiedź: Trapez, 29 Czerwca 2020 -
- 2 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
Witam, mam pytanie do właścicieli Mi Banda 4 albo poprzednich. Od dwóch dni jestem posiadaczem i dziś zwróciłem uwagę na to, że w świetle dziennym poza domem, na dole ekranu pojawia mi się taki fioletowy pasek. Jest on i na wygaszonym ekranie i na włączonym. Co ciekawe w domu pod światłem sztucznym ten efekt nie występuje i tego nie widać. Jedynie jest to widoczne w świetle dziennym. Wygląda to jakby...sam nie wiem...światło odbijało się od czegoś w środku? Dodaje zdjęcia obrazujące ten efekt. Co ciekawe sprawdziłem to na innej opasce należącej do mamy ten sam model i tego efektu u niej nie ma. Czy ktoś ma może też taki efekt i możliwe, że to j…
Ostatnia odpowiedź: sondejmarek, 21 Czerwca 2020 -
- 5 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
Witam, mam problem nie mogę ustawić powiadomień w ten sposób aby wyświetlały zawartość SMS, a np nie chce informacji o messengerze w moim programie N&F mam takie coś tylko: A druga sprawa co zrobić aby wszystkie te programy które używają opaski nie drenowały tak drastycznie baterii?
Ostatnia odpowiedź: frrancuz, 17 Czerwca 2020 -
- 3 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
Cześć! W dniu dzisiejszym nastąpiło wylogowanie z aplikacji MiFit a po ponownym zalogowaniu nie ma żadnych danych z treningów historycznych. Macue może jakiś pomysł dlaczego dane zostały utracone i jak je odzyskać? Konto jest założone na oficjalnej stronie Xiaomi.
Ostatnia odpowiedź: pkonrad, 16 Czerwca 2020 -
- 17 odpowiedzi
- 6,1 tys. wyświetleń
Opaske mam od niecałego roku, a passę monitoruję od stycznia. Od tego okresu podawało mi rosnący procent - "lepiej niż (tutaj procent) użytkowników". Do około 140 dni miałem 93%, a od 143 jest 63%. Podajcie jakie macie te procenty i przy jakiej liczbie dni passy.
Ostatnia odpowiedź: barst86, 12 Czerwca 2020 -
- 44 odpowiedzi
- 36,2 tys. wyświetleń
Dziś na kilka godzin moja opaska odmówiła mi posłuszeństwa przy mierzeniu mojego tętna. Próbowałem, różnych metod aby odzyskać tę funkcję, od resetowania ustawień, poprzez reinstalację notify. Za ten stan rzeczy obwiniałem już nawet poziom baterii na poziomie 45%, że niby jakiś tryb oszczędzania baterii się załączył w notify lub mificie. Chciałem też reinstalować mifita i jednocześnie w międzyczasie logowałem się już na forum aby założyć temat z wołaniem o pomoc w tej sprawie, gdy nagle ni z gruszki ni z pietruszki opaska odzyskała wolę współpracy. Czujnik tętna ponownie mierzy tętno. Zastanawia mnie jednak czy komuś z was przydarzyła się podobna sytuacja? Gdzie upatrywać…
Ostatnia odpowiedź: maciej1993, 11 Czerwca 2020 -
- 0 odpowiedzi
- 822 wyświetleń
Mi Band 4 1.0.9.48 + Redmi 4x MIUI 11.0.2.0 Brak powiadomien o przychodzących połączeniach video/audio z Viber, FB Messenger, Signal. Potem przychodzą powiadomienia o nieodebranych połączeniach. Powiadomienia o wiadomościach tekstowych są. Powiadomienia sms i telefoniczne są. Wyjątkiem jest Google Duo gdzie powiadomienia o połączeniach video są. Edit: wlasnie je straciło. Czy MiFit, czy Amazfit czy Master for MiBand to obojętne, tak samo. Nadal brak powiadomien o polaczeniu video Firmware opaski obojętny. Na każdym tak samo było. Resetowanie do ustawień fabrycznych bylo kilka razy. Przeinstalowanie apek tez. Na mi band 3 wszystko działało a na 4 nie. Napisałem feed…
Ostatnia odpowiedź: mrglub, 10 Czerwca 2020 -
- 2 odpowiedzi
- 755 wyświetleń
Podoba mi się tarcza https://amazfitwatchfaces.com/mi-band-4/view/14984 Przerobiłem ją dodając polską czcionkę w nazwach tygodnia, zmieniłem ikony Bluetooth, Nie przeszkadzać i blokady. Zamiast AM i PM jest moje logo https://amazfitwatchfaces.com/mi-band-4/view/15827 To działa na moim Mi4. Chciałem dodać do czasu jeszcze sekundy i tu pojawiają się schody. Używam aplikacji na pc Watch Face Builder 1.0.4. i oprócz zegara nic nie działa. Po wygenerowaniu przez program animacji wygląda wszystko dobrze ale po przeniesieniu na Mi4 już totalna kicha. Digital Apple Watch PRZEROBIONY.zip
Ostatnia odpowiedź: Tarantula24, 5 Czerwca 2020 -
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
Witam, Od dwóch dni jestem (nie?)szczęśliwym posiadaczem opaski miband 4. Przeglądnąłem już dziesiątki podobnych tematów na tym jak i innych forach i żadne z rozwiązań nie przyniosło skutku. Mój problem dotyczy nie rejestrowaniu trasy, bądź rejestrowania jej w sposób szczątkowy. Nie ma znaczenia czy trening startuje z opaski czy z apki. Problem ten w identycznych warunkach nie dotyczy innych tego typu aplikacji (endo, strava, googlefit itp.) Samo sparowanie z Moto G6 play i aplikacją MIFit przebiegło bezproblemowo, kuleje tylko i wyłącznie rejestrowanie trasy. Opaska też działa poprawnie rejestrując wszystko to co powinna. Miband sparowany z innym telefonem (Alcate…
Ostatnia odpowiedź: Dragoonow, 3 Czerwca 2020 -
- 0 odpowiedzi
- 647 wyświetleń
Witam mam problem z aplikacjami do mi banda 4 ani mifit ani ta N&F źle pokazują wysokości czy też przewyższenia o ile w mifit w ogóle tego nie ogarniało to za to w N&F coś tam pokazuje ale zupełne głupoty a obserwowałem to przez kilka treningów , dopiero ja wrzuciłem zapis treningu do stravy tam to normalnie po przeliczało i sensownie to wyglądało . Warto dodać ,że włąsnie aplikacje typu strava czy też endomondo nie mają takiego problemu z wysokościami na xiaomi mi9 bo one biorą informacje o trasie z GPS. Da rade to jakoś ogarnąć? aby normalnie to działało ? Wstawiłem zdjęcia poglądowe zaznaczę że najwyższą wysokością było 415mnpm jest to ta sama trasa tylko w p…
Ostatnia odpowiedź: adrian033, 30 Maja 2020 -
- 8 odpowiedzi
- 19,4 tys. wyświetleń
Hejka! Od jakiegoś czasu mam problem z moim Mi Band 4 albo z aplikacją Mi Fit. Sytuacja wygląda tak. Odpalam trening, dajmy na to spacer (obojętnie czy z poziomu aplikacji Mi Fit czy Mi Banda). Trening sobie trwa, trwa. W końcu go kończę i ślad po nim ginie, nie zapisuje się trasa (dostęp aplikacji do lokalizacji włączony) tylko zwyczajnie ilość kroków jaką przeszłam (zupełnie jakbym nie odpalała funkcji trening. Problem jest obecny od jakiegoś czasu. Mi Fit jest używane na telefonie Redmi Note 8T
Ostatnia odpowiedź: Nataszka, 28 Maja 2020 -
- 4 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
Cześć, jestem nowym użytkownikem Mi Banda i chciałem się przywitać na początku ze społecznością forum Nie mogłem nigdzie wyszukać podobnego tematu. Mianowicie, opaska sumuje mi przebyty dystans z różnych źródeł. Tak samo Mi Fit. Jeżeli przeszedłem 2 km a przejechałem rowerem 18 km to pokazuje ilość kroków dobrze ale dystans już 20 km. W Mi Fit także pokazuje, że zrobiłem X kroków (co jest zgodne z prawdą) ale dystans przebyty już zsumowany. Można rozdzielić treningi w jakiś sposób? Niech sobie kroki liczy osobno, rower osobno. Pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: Rauxel, 18 Maja 2020 -
- 3 odpowiedzi
- 40,5 tys. wyświetleń
Cześć, od niedawna mam opaskę MiBand 4. W weekend niestety rozładowała mi się całkowicie, podłączyłem ją następnie do ładowania z sieci. Po podłączeniu opaska zawibrowała i pojawiła się ikona ładowania. Zostawiłem tak na noc. Dzisiaj rano opaska na nic nie reaguje, a telefon jej nie wykrywa. Nie mogę jej w ogóle włączyć. Ładowałem ją już wcześniej sieciowo i nie było żadnego problemu, bateria trzymała później ponad 3 tygodnie. Teraz takie coś. Macie może jakieś pomysły co z tym zrobić?
Ostatnia odpowiedź: Łukasz.elek, 13 Maja 2020