Mi Band 4
181 tematów w tym forum
-
- 1 odpowiedź
- 3,7 tys. wyświetleń
Ostatnimi czasy mam ogromne zastrzeżenia co do działania opaski podczas ćwiczeń. W trybie ćwiczeń wybieram zawsze styl dowolny. Ćwiczenia, które wykonuję to ćwiczenia areobowe, z obciążeniami, a także ćwiczenia cardio i tabatę. Od jakiś dwóch tygodni podczas ćwiczeń opaska niemal cały czas pokazuje mi tryb zrelaksowany, mimo potu spływającego po mnie litrami! Zdarza się, że przez kilkanaście minut w ogóle nie zlicza mi kalorii. Opaska miała mi pomagać w treningach, a ostatnio jest zupełnie bezużyteczna. Dzisiaj podczas treningu przez jakiś czas w ogóle nie pokazywała tętna ani trybu treningu, a gdy już się włączyła, to pokazywała mi tryb zrelaksowany praktycznie do końca …
Ostatnia odpowiedź: mediana, 12 Maja 2020 -
-
- 0 odpowiedzi
- 636 wyświetleń
Cześć. Jak w tytule powiadomienia na opasce działają normalnie tylko jeśli telefon jest w trybie bez dźwięku. Po wyłączeniu go na opaskę przestają przychodzić powiadomienia. Reinstalacja Mifit nie pomaga, wszystkie uprawnienia są włączone. Telefon to Mi 9T Pro
Ostatnia odpowiedź: Blady1, 10 Maja 2020 -
- 6 odpowiedzi
- 16,3 tys. wyświetleń
Witam. Dziś odebrałem opaskę Xiaomi mi band 4 ze sklepu Morele.net. Po sparowaniu od razu sprawdziłem czy wszystko działa. Okazuje się że tętna nie mogę zmierzyć. Nie wiem czy ja coś źle robię czy co ale jak klikam pomiar tętna to pojawiają się 2 kreski i po chwili komunikat, że nie można było zmierzyć tętna. Te 2 zielone sensory świecą się gdy mierzę więc chyba działają a gdy ustawie pomiar tętna co 1 min to w aplikacji też nic się nie pojawia że kiedykolwiek był jakiś pomiar. Podczas biegania też nic. Kroki i chyba inne funkcje działają poprawnie. Oddawać na gwarancję czy co? Ktoś miał taki problem? PS: Z odtwarzaniem muzyki też problem bo albo nie wykrywa piosenk…
Ostatnia odpowiedź: mediana, 7 Maja 2020 -
- 5 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
Witam wszystkich. Mam taki problem z moim Mibandem 4, wchodząc w znajomych i sprawdzając kroki zawsze wyświetlają mi się z dnia dzisiejszego jako kroki z wczoraj. Proszę spojrzeć na zdjęcie, wszystkie kroki zamiast pokazywac w slupku dzisiaj pokazują się z datą wczorajszą... Na 3 opaskach tak mam. Nie wiem jak to naprawić.
Ostatnia odpowiedź: Misiuu21, 30 Kwietnia 2020 -
- 8 odpowiedzi
- 16,6 tys. wyświetleń
Witam posiadam problem ze swoim mibandem bądź mifitem. Podczas biegu mifit pokazuje o kilometr krótsza trasę niż w rzeczywistości przebiegłem ponadto start i meta są w tym samym miejscu a mifit pokazuje w dwóch innych! Jak temu zaradzić? Początkowo miałem ustawiona lokalizację tylko przez internet pomyślałem że w tym może tkwić problem jednak zorientowałem się i pozwoliłem mifit lokalizować po gps. Uruchamiając trening pojawia się informacja iż lokalizacja odbywa się za pomocą GPS. Przez cały trening widnieje taki napis i ikona gps. Zamieszczam screeny z endomondo i mifita dokładnie ta sama trasa co prawda z innych dni jednak trasa dokładnie ta sama a mifit inaczej mierzy…
Ostatnia odpowiedź: bdorau, 28 Kwietnia 2020 -
- 0 odpowiedzi
- 727 wyświetleń
Witam, mam problem ze sparowaniem opaski z telefonem Red mi 9, mianowicie telefon wyszukuje opaskę ale nie mogę potwierdzić Sparowania na opasce. Czy ktoś już się z Tym spotkał ?
Ostatnia odpowiedź: [email protected], 28 Kwietnia 2020 -
- 4 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
Witam, Od kilku dni używam opaski Mi Band 4 i jedyna rzecz ktora jest strasznie irytująca to zliczanie ilośći kilometrów... Przy treningu spacer przykładowo jeśli mam 2000 kroków to pokazuje 4 km ,średnia prędkość 11km/h ?! Ale pod spodem średni krok 0.7 metra czyli ok Ktoś może ma jakiś pomysł co można zrobić w takiej sytuacji ?? Dziękuję
Ostatnia odpowiedź: Misiuu21, 27 Kwietnia 2020 -
- 16 odpowiedzi
- 15,5 tys. wyświetleń
Potrzebuje pomocy. Dzisiaj przyszedł do mnie nowy Mi Band4. Niestety.. ściągnęłam aplikacje Mi Fit i w trakcie próby przejścia ustawień początkowych wyświetla mi się takie coś:
Ostatnia odpowiedź: Aleksander8000, 27 Kwietnia 2020 -
powiadomienia zaczepek
przez Rembi- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
Witam mam problem z MI brand 4 mam I phone 8 polaczony z mi brand 4 i nie dostaje powiadomien z zaczepek znajomych którzy maja mi 4 i mi 2 oni dostają normalnie ikone serduszka itp a ja nie czy ktoś wie czym to moze byc spowodowane ?
Ostatnia odpowiedź: Rembi, 26 Kwietnia 2020 -
- 3 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
Witam, mam problem z opaską mi band 4 jak na obrazku już od 2 miesięcy.. Mianowicie mi fit widzi opaskę i jestem w sumie z nią połączony przez bluetooth ale nie chce połączyć się z aplikacją i wyskakują te komunikaty jak na zdjęciach. Próbowałem już wszystkiego co pisało na forach po 5 razy, nawet na innym telefonie, nic zero.. Jedyny śmieszny fakt jest że opaska łączy się z notify & fitness i da się wywołać wibrację ale już tekstu nie da się wyświetlić i nawet chyba działają kroki ale na opasce tylko widnieje ten napis co na zdjęciach poniżej. Zawsze potrafię rozwiązywać różne problemy elektroniczne ale pierwszy raz dosłownie od 2 miesięcy poddałem się.. Miał moż…
Ostatnia odpowiedź: Netoper, 19 Kwietnia 2020 -
- 0 odpowiedzi
- 867 wyświetleń
Witam. Od jakiegoś czasu nie pokazuje mi listy ze znajomymi. Wraz ze znajomą nie możemy się nawzajem połączyć , pomimo tego że wcześniej byliśmy sparowani. Podczas prób ponownego dodania wyświetla się użytkownik z informacją dodano i brak reakcji. Próby usunięcia i dodania za pomocą kodów QR i ponownej instalacji appki nic nie dały i jest brak reakcji. Czy ktoś miał podobnie i ewentualnie wie jak naprawić problem?
Ostatnia odpowiedź: loleq, 18 Kwietnia 2020 -
- 10 odpowiedzi
- 31,8 tys. wyświetleń
Brak powiadomień aplikacji typu messager, gmail na Mi Band 4 z telefonu Xiaomi redmi note 5 . Jakieś pomysły , sugestie ?
Ostatnia odpowiedź: izuusha, 16 Kwietnia 2020 -
- 0 odpowiedzi
- 642 wyświetleń
Cześć Od niedawna posiadam mi banda 4. Fajna sprawa, jeszcze się bawię, testuję, poznaję funkcje. Zauważyłem jeden mega poważny błąd. Nie wiem, czy powszechny bug, czy występuje u nielicznych. Po włączeniu workoutu z opaski - wszystko jest ok, jednak jeśli użyję do rejestrowania workoutu z aplikacji, po zakończeniu aktywności GPS nadal pracuje. Myślałem, że ok, może z 5 minut i się wyłączy. Jednak nie. Pomaga tylko zatrzymanie procesu albo... odinstalowanie apki. Mam 100% pewności, że GPS szukający lokalizacji po zakończonym wokroucie pochodzi z Mi Fit. Co radzicie? Czy w ogóle da się coś poradzić, czy trzeba mieć nadzieję, że Xiaomi to naprawi? A może…
Ostatnia odpowiedź: bewust, 6 Kwietnia 2020 -
- 8 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
Witam, W październiku 2019 roku zakupiłem opaskę Xiaomi Mi Band 4 i bez problemu połączyłem ją ze starym tel. HTC Desire 620 (poprzez apke Mi Fit). W listopadzie pojawił się problem wraz ze zmianą telefonu na Xiaomi Redmi Note 7, a mianowicie za cholerę aplikacja Mi Fit nie chce wyszukać opaski... (Lokalizacja,GPS włączone). Olałem sprawę i opaska poszła w zapomniane na kilka miesięcy... Natomiast chciałbym z waszą pomocą zaradzić temu czego sam nie potrafię zrobić bo jestem totalnie zielony w tych sprawach :/. Z góry dziękuję za pomoc.
Ostatnia odpowiedź: FromWP, 6 Kwietnia 2020 -
- 2 odpowiedzi
- 8,6 tys. wyświetleń
Witam, mam pytanie, jak wyłączyć automatyczne odblokowanie ekranu blokady w telefonie przez mi band 4?
Ostatnia odpowiedź: mateyy, 2 Kwietnia 2020 -
- 1 obserwujący
- 11 odpowiedzi
- 40,5 tys. wyświetleń
Witam, mam taki problem, że na opasce jak i telefonie mam wyświetlaną poprawną godzinę, a w aplikacji mifit jest godzina wcześniej. Mam ustawiony pomiar tętna co minutę i (na przykładzie tej chwili) na opasce i w telefonie mam godzien 10:37, robię synchronizację opaski w aplikacji i ostatni pomiar tętna pokazuje mi z godziny 9:40.Wygląda to trochę tak, jak by po dzisiejszej zmianie czasu aplikacja ześwirowała np przyjęła godzinę z telefonu i potem jeszcze raz cofnęła (?) Próbowałem wielokrotnej synchronizacji, wyłączenia bluetooth na 3 i na 20 minut oraz rozłączenia i ponownego podłączenia opaski z aplikacją, byłbym wdzięczny za kolejne pomysły.
Ostatnia odpowiedź: Kizu, 29 Marca 2020 -
- 0 odpowiedzi
- 625 wyświetleń
Witam, Nie mam pytanie kiedy włączę inteligetny tryb nie przeszkadzać i ustawie od której do której godziny ten tryb ma działać to kiedy ma być uruchomiony to i tak przychądzą powiadomienia w czasie kiedy mają nie przychodzić. Czy ktoś z was ,też ma , lub miał taki problem? Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
Ostatnia odpowiedź: maciej1993, 27 Marca 2020 -
- 2 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
Hey, Pierwszy swój post rozpoczynam od problemu. Chwilę dłuższą szukałem, ale niestety bez efektu. Jestem szczęśliwym posiadaczem Note 10 (przeskoczyłem z Samsunga) oraz Mi band 4. Mój problem jest taki, że w ramach aplikacji Mi Fit źle zliczany jest dystans, jaki spaceruję. Przykładowo zamiast 10 kilometrów mam 30 lub mój moja prędkość to 600km/h. Problem jest z GPS i aplikacją (na Samsungu zlicza OK). W ramach aplikacji ustawiłem brak ograniczeń dla baterii w tle, autostart oraz w menu dla miniaturki aplikacji dałem kłódkę. Zresetowałem nawet telefon. Spotkał się ktoś może z podobnym problemem? Macie może radę coś mogę zrobić, żeby dziś zadziałało? …
Ostatnia odpowiedź: Misiuu21, 26 Marca 2020 -
- 11 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
Dzień dobry, mam następujący problem, na początku po sparowaniu opaski z telefonem Pocophone F1 wszystko było w porządku, na opasce pojawiały mi się powiadomienia zarówno sms, jak i messengera. Po dwóch dniach przestałem otrzymywać powiadomienia, a w aplikacji MiFit pojawił się komunikat "Usługa powiadomień nie jest dostępna" - MiFit ma zezwolenie na dostęp do powiadomień. Po odłączeniu opaski i przeinstalowaniu MiFit wszystko było ok, niestety, po kilku dniach problem pojawił się ponownie. Dziwnym zbiegiem okoliczności obydwa przypadki pojawiły się kilka godzin po podłączeniu do telefonu słuchawek Bluetooth. Czy jest to możliwe, żeby słuchawki Bluetooth powodowały p…
Ostatnia odpowiedź: FromWP, 14 Marca 2020 -
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
Witam. Noszę się z zakupem Mi Band 4, ale mam pytanie: czy da radę jakoś tak ustawić programy (oficjalne, nieoficjalne) od monitorowania pulsu by w razie jakiś dziwnych, skrajnych wartości wysyłały sms (+ew. lokalizacja)? Pytam bo mam w rodzinie starszą osobę z typowymi dla wieku dolegliwościami (75+), aczkolwiek umie w smartfony w ograniczonym zakresie.
Ostatnia odpowiedź: DjAbra, 12 Marca 2020 -
- 0 odpowiedzi
- 930 wyświetleń
Czy da się jakoś skalibrować opaskę miband 4, żeby lepiej radziła sobie na bieżni? Po przebiegnięciu od 1,44km do 1,50km dopiero nabija mi kilometr. To dość mocno zaniżony wynik :(
Ostatnia odpowiedź: Kowcik, 4 Marca 2020 -
- 1 odpowiedź
- 1,1 tys. wyświetleń
Dzień dobry, mam problem z Mi Band 4. Kilka dni temu, już po osiągnięciu celu kroków, opaska wykasowała ich kilka tysięcy przerywając passę. Niestety nie wiem czy można coś z tym zrobić. Czy jest możliwość naprawienia tego błędu? Pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: Netoper, 1 Marca 2020 -
- 6 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
Cześć natknął się może już ktoś na tego typu ładowarki jak tutaj sprzedają? ładowarka miband 4 bez zdejmowania czy to działa bez problemu? zastanawiam się nad zakupem
Ostatnia odpowiedź: LeBomB, 16 Lutego 2020 -
- 0 odpowiedzi
- 608 wyświetleń
Witajcie, jak w temacie. Pojawia się wciąż komunikat, że nie udało się zaktualizować. Przy każdym włączeniu internetu i uruchomieniu mi fit automatycznie włącza mi się aktualizowanie (bez powodzenia), co jet dosyć upierdliwe. Jak rozwiązać problem?
Ostatnia odpowiedź: szkrabeusz, 14 Lutego 2020 -
- 3 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
Witam, czy ktoś zauważył u siebie brak pomiaru tętna poniżej 40? Mam bradykardię, więc moje standardowe tętno w spoczynku to ok 33 - 35, ale na opasce, którą mam od 2 miesięcy najniższa wartość to zawsze 40. Pisałam w tej sprawie do pomocy w MiFit, ale nikt mi nie odpowiedział.
Ostatnia odpowiedź: Fear87, 6 Lutego 2020