Problemy techniczne
119 topics in this forum
-
Witam! Mam taki problem, gdy ktoś do mnie dzwoni, telefon wibruje raz i pokazuje się komunikat o nieodebranym połączeniu. Po sekundzie telefon dzwoni ponownie, trzeba poczekać kilka sekund aż pojawi się możliwość odebrania. Po rozmowie w rejestrze połączeń nie ma tego "niby" nieodebrane go połączenia. Bardzo to denerwujące. Jest jakiś sposób by to naprawić. Dodam że problem się zaczął gdy zmieniałem sieć z plus na Play.
Last reply by Netoper, -
-
- 3 replies
- 2.6k views
Cześć, mam następujący problem podczas podłączania telefonu nie wyświetla się opcja przesyłania plików telefon-> komputer. Zmianę w telefonie mam zablokowaną nie można nic zmieniać. Ustawiałem również już domyślnie przesyłanie plików w menu programisty, dalej nic. Kupiłem nowy telefon Xiaomi redmi 10 pro i chcę przekopiować około 30gb plików na nowy telefon więc bluetooth nie wchodzi w grę. Może ktoś miał podobnie albo ma pomysł na skopiowanie plików ? Pozdrawiam Dodam że włącza się ładowanie telefonu. Próbowałem też różnych kabli usb nic nie pomaga.
Last reply by Mocny4N, -
- 4 replies
- 29.9k views
Gdzie mogę pobrać oryginalny pakiet od Xiaomi + sterowniki do zrobienia pełnej kopii zapasowej telefonu ??
Last reply by Krzysztof 68, -
- 0 replies
- 923 views
Jak rozwine pasek z góry to nie moge ani włączyć wifi ani nic tam kliknąć stało sie to po aktulizacji jakieś miui, teraz jest 12.0.2
Last reply by Mkarol04, -
- 1 reply
- 1.2k views
Nie mam możliwości udostępnia internetu przez tethering usb bo tak jakby był wgl nie aktywny i zablokowana jego aktywacja.
Last reply by FromWP, -
- 0 replies
- 1.3k views
Witam. Problem : Ustawienia - dźwięk - dzwonek telefonu - ....wybrany z listy muzyka ,wskazuje mi jaki ,zapisuje i ..zawsze gdy ktoś dzwoni to wibracja i tylko sygnał delikatny ,sygnał powiadomień . Nie ma tego dzwonka jaki ustawiłem ,żaden jaki ustawię ,czy to fabryczne, czy z mojej muzyki mimo ,że pokazuje, że ten utwór odtworzy jako dzwonek to tego nie robi . Nie wiem gdzie szukać przyczyn
Last reply by rajtkezjusz, -
- 1 reply
- 1.1k views
Witam, od kilkunastu dni (wcześniej telefon był na wymianie wyświetlacza i przed wymiana chyba było wszystko dobrze, ale nie pamietam) mam problem z smsami przychodzącymi, tzn dostaje sms wysłany np. o 15:04 dopiero wtedy kiedy ruszę telefon (odblokuje/nacisnę coś żeby sprawdzić godzinę itp), czyli np o 16. Jeśli telefon używam sms dostaje tak jak został wysłany, a czasami kiedy nie używam go dłuższa chwilę to potrafię nagle po odblokowaniu go dostać 10 wiadomości na raz, pytając się nadawcy, o której wysłała dane smsy okazuje się, że niektóre są sprzed kilkudziesięciu czy kilkunastu minut. Podsumowując, sms dostaje tylko jeśli użytkuje telefon w danej chwili, dopóki…
- 21 replies
- 3.9k views
Witam, tydzień temu zakupiłem telefon Xiaomi Mi A1. Od pierwszego uruchomienia występowały problemy w stylu: telefon się wieszał, restartował. Po pewnym czasie nie dało się go włączyć, utknął na 4 paskach google i logiem xiaomi na dole ekranu (obraz występujący przed animacją Android One). Recovery mod nie działał, jedynie fastboot. Z racji tego że na telefonie były ważne dane, hasła etc. postanowiłem wziąć sprawę w swoje ręce i próbować naprawić go bez oddawania do rąk trzecich. Flashowanie do oryginalnego romu nie działało w trybie Fastboot z racji tego, że telefon ma zablokowany bootloader, którego nie da się odblokować bo po wpisaniu komendy w adb: fastboot oem unlock…
Last reply by FromWP, -
- 5 replies
- 13k views
Mam dziwny problem z kontaktami i za cholerę nie mogę sobie z nim poradzić. O ile wejdę w aplikację "Kontakty" wszystko jest ok, wpisów jest tyle ile powinno, ale jeśli otworzę listę kontaktów z poziomu aplikacji "Telefon" to praktycznie wszystkie wpisy są zdublowane, niektóre powtarzają się nawet cztery razy. O co tu chodzi?
Last reply by frrancuz, -
- 1 reply
- 2.1k views
po ostatniej aktualizacji na androida 9 bateria trzyma ledwo 3godziny a trzymała prawie 2 dni. potrafi z 50% nagle "zjechać" na 5% albo telefon sam sie wyłącza co nigdy wcześńiej się nie zdarzało jakiś pomysł o co chodzi?
- 0 replies
- 3.3k views
Witam. Mam problem z Xiaomi Mi A1, pewnego razu obudziłem się z wyłączonym Xiaomi, a próba odpalenia kończyła się bootloopem, ale nie na poziomie bootowania systemu tylko tego obrazka: Nic się nie działo więc wyłączyłem telefon, mogę go zbootować do fastboota, wychwytuje go w fastboot devices, próbowałem zainstalować ROM MiFlashem, ale był błąd przy flashowaniu pliku sec.dat. Udało mi się za to przez fastboota dostać do TWRP (jakiegoś z xda bo z twrp.me nie działało) i próbowałem flashować (robiłem adb push z zipami bo adb w TWRP mi działało) inne ROMy jednak bez skutku, robiło się to bardzo długo i co jakiś czas wyskakiwał Error, to samo z wipe. Mam odblo…
Last reply by ryczek02, -
- 0 replies
- 2.6k views
Cześć, zabieram się do wymiany wyświetlacza w Xiaomi mi A1 i przeszukując oferty zauważam duże wahania cenowe. Ktoś się już tym zmagał? Jaki wyświetlacz kupić żeby nie wtopić oraz o czym nie zapomnieć podczas wymiany/czego się spodziewać? Liczę na link,najlepiej jakby do wyświetlacza byłyby dołączone narzędzia. Chciałbym dodać że zostało zbite tylko szkiełko,dotyk bez problemu i ekran nie wylany. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Last reply by SzpadelŁopata, -
- 5 replies
- 37.3k views
Cześć! Piszę do Was w imieniu swojej partnerki, którą przekonałem do kupna Xiaomi Mi A1, z którego jest bardzo zadowolona, ale... (i tutaj opisuję problem) Zanim nabyła ona A1, posiadała już Huawei Color Band A2, który z jej poprzednik Huawei Y6 (z Androidem 5) działał bez problemu. Problemy pojawiły się dopiero po zmianie telefonu - opaska nie jest połączona z telefonem dłużej niż jeden-dwa dni. Po samoistnym rozłączeniu, nie da się jej połączyć z telefonem do czasu zrestartowania telefonu. Aplikacja Huawei ma wszelkie możliwe uprawnienia - może ona działać w tle, lokalizacja jest włączona (podobno ma to jakieś znaczenie w nowym Androidzie), skanowanie Bluetooth (w …
Last reply by agagim, -
- 2 replies
- 1.3k views
Cześć, jestem, a raczej byłam posiadaczem świetnie działającego telefonu Xiaomi Mi a1. Jakiś czas temu zauważyłam, że mój telefon na wyświetlaczu ma taką plamkę jakby uciskało go coś od środka ale używałam telefonu dalej. Z dwa tygodnie temu upadł mi telefon, nie była to ogromna wysokość ale telefon tak jakby delikatnie otworzył się, między palcami można było go docisnąć ale odskakiwał. Z dnia na dzień, z ładowania na ładowanie telefon zaczął się otwierać bardziej. W pewnym momencie było już zauważalne to, że ekran się wygiął, telefon wyrzucał mi błędy aplikacji, systemu, zaczął się wyłączać, bateria raz było 47%, a zaraz wyłączył się ponieważ bateria była na …
Last reply by wojted, -
- 22 replies
- 128.3k views
Dzień dobry, Mam mianowicie taki problem, że gdy ktoś do mnie dzwoni nie wyświetla mi się automatycznie połączenie tylko muszę dopiero do niego przejść. Dźwięk dzwonka słuchać. Dzieje się tak przy każdym połączeniu. Dziękuję za pomoc.
Last reply by Cwanjak, -
- 0 replies
- 889 views
Dzień dobry. Miesiąc temu zbił mi się ekran w telefonie Mi A1. Przy mocnym dotyku ekranu widać odbarwieniaodbarwienia. Teraz też dostrzegam że w jednym miejscu gdzie jest pobity ekran widać trochę niebieskie plamy. Nie wiem czy matryca się wylewa w gak wolnym tępię, czy to ja mam jakieś zwidy. Jeśli jest wylana matryca albo uszkodzona to mogę oddać telefon do refabrykacji? Czy tylko do naprawy by wymienili ekran i jeśli trzeba matryce? Dotyk działa. Jedyne co mnie martwi to to, że mogę go upuścić jeszcze raz i wtedy koniec.
Last reply by Mydzia, -
- 0 replies
- 772 views
Witam, Otóż mam problem z moją Mi a1. Telefon sam się wybudza, przez co szybciej schodzi bateria rozłącza podczas rozmowy i różne tego typu problemy z tym związane.. Hardreset nie pomaga.. Robiłem juz 2 razy. Pytanie brzmi czy jak ściągnę sobie ROM oficjalny i wgram ręcznie czy to pomoże? Da się wgrać beż odblowania bootladeara i bez większego kombinowania? Jeżeli tak to prosze o instrukcję jak to zrobić, ponieważ jestem zielony w tym temacie. Teraz mam Androida Pie. Z góry dzięki za pomoc! Pozdrawiam
Last reply by pounempe, -
- 0 replies
- 1.1k views
Witam mam problem z opaską Huawei mi band 3. Opaska jest z parowania z telefonem redmi note 7 wszystko jest ok do momentu oddalenia się i utracenia połączenia z bluetooth po ponownym zbliżeniu się połączenie się nie odnawia automatycznie. W czym może tkwić problem?
Last reply by Mario2206, -
- 2 replies
- 1.4k views
Witam, mam problem z moim mi A1. Mianowicie dzisiaj podczas użytkowania rozwijał mi się sam z siebie pasek powiadomień. Wyłączyłem i włączyłem telefon po czym pasek nie chce się już wysuwać. Wysuwanie natomiast działa na zablokowanym telefonie oraz przez czytnik linii. Przywróciłem już ustawienia fabryczne lecz i to nie pomogło. Żadne modyfikacje systemu nie były wprowadzane.
Last reply by wilku988, -
- 5 replies
- 3.5k views
Cześć. 5 Stycznia otrzymałem na swój Mi A1 aktualizację do Android 9, oczywiście jak większość pewnie zaktualizowałem sobie system mając gdzieś kopie danych i aplikacji tak na zaś. Aktualizacja przebiegła pomyślnie i nawet nie było problemów z niczym a przynajmniej tak mi się zdawało. Mam bowiem kilka drobnych niedogodności względem poprzedniego Androida ale nic strasznego poza Roamingiem. Jestem w Playu i zgodnie z tym co wczoraj wypatrzyłem przez stronę internetową oraz aplikacje, dziś zostało mi potwierdzone przez (jak zawsze) miłą konsultantkę, czyli że posiadam aktywny Roaming krajowy i zagraniczny w ramach którego przysługuje mi limit danych …
Last reply by Karola123, -
Witam, Od roku mam swojego Xioami mi A1, a trzy dni temu zaczął się problem z zasięgiem. Mianowicie zasięgu nie ma, dzwonić nie można, ale smsy, jeżeli wifi jest włączone to można wysyłać. Po zrobieniu resetu do ustawień fabrycznych zasięg słaby, ale się odnalazł tak samo jak funkcja dzwonienia, ale tylko pod warunkiem, że transmisja danych jest włączona. Po wyłączeniu jest to samo co wyżej. Telefon przy ponownym uruchamianiu na dole telefonu pokazuje, że karta SIM jest zablokowana. Przełożyłam ją do innego telefonu i było wszystko okej. Myślicie, że to kwestia telefonu czy samej karty SIM?
Last reply by Netoper, -
- 0 replies
- 1.2k views
Witam wszystkich! Mój pierwszy post na tym forum. Słuchajcie, kilka miesięcy temu (wydaje mi się, że po którejś aktualizacji androida) nagle pojawił się problem z przesyłaniem obrazu z mojego M1 A1 na telewizor. Dotychczas nie było z tym żadnego kłopotu i nagle coś się pochrzaniło. Dodam, że żona ma identyczny telefon i problem też u niej się pojawił. Klikam w ikonkę przesyłania ekranu, pojawia się nazwa mojego tv, wybieram ją i nic się nie dzieje. Telewizor to Sony Bravia KDL-40W705C i na bank nie aktualizował się w ostatnim czasie (wiedziałbym o tym, po tv zawsze pyta, czy chce dokonać aktualizacji). Orientujecie się skąd mógł się pojawić taki problem? …
Last reply by konrado99, -
- 8 replies
- 2.6k views
Hej, Moja dziewczyna posiada Mi A1. Dzisiaj telefon po rozładowaniu do zera złapał dziwnego bootloopa. Telefon pyta o kod pin, a po wpisaniu go wyświetla się jedynie logo Android One i tyle. Można go jedynie wyłączyć. Jako rozwiązanie przychodzi mi oczywiście załadowanie systemu od nowa. Jednak na telefonie są zdjęcia które chciałbym zachować. Do głowy przyszło mi wgranie Recovery (jako że nie ma wgranego żadnego stockowego, Power + Vol UP wyświetla jedynie logo Androida i napis No Command), ale zdaje się do tego trzeba odblokowanego bootloadera, a to znowu wymazuje wszystkie dane?... Czy komuś przychodzi do głowy jakieś mało inwazyjne …
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 1 follower
- 12 replies
- 7.6k views
W czasie rozmowy włączam policzkiem tryb głośnomówiący i możliwe jest przypadkowe użycie w kieszeni. Sam czujnik według aplikacji testującej ze sklepu Play działa dobrze. Nie widzę nigdzie opcji ustawienia blokady przypadkowego użycia. Można coś z tym zrobić?
Last reply by felis, -
- 0 replies
- 1.7k views
Witam. Ładowarka sieciowa ładuje bez problemu. Podczas ładowania w aucie 5V i około 1,5 A ikona ładowania na smartfonie wyłącza się i nie ładuje. Amperomierz nadal pokazuje V i A . Po kilku minutach zaczyna ładować i tak na zmianę. Zmiany ładowarek i kabli USB nic nie dają. Ładowanie z USB laptop około 0,5 A wolno ale bez przerw. Xiaomi mi a1 . Czy ktoś spotkał się z podobnym problem.
Last reply by Krzysztof1,