Jump to content

Problem z sms

legolas152

Recommended Posts

Witam, od kilkunastu dni (wcześniej telefon był na wymianie wyświetlacza i przed wymiana chyba było wszystko dobrze, ale nie pamietam) mam problem z smsami przychodzącymi, tzn dostaje sms wysłany np. o 15:04 dopiero wtedy kiedy ruszę telefon (odblokuje/nacisnę coś żeby sprawdzić godzinę itp), czyli np o 16. Jeśli telefon używam sms dostaje tak jak został wysłany, a czasami kiedy nie używam go dłuższa chwilę to potrafię nagle po odblokowaniu go dostać 10 wiadomości na raz, pytając się nadawcy, o której wysłała dane smsy okazuje się, że niektóre są sprzed kilkudziesięciu czy kilkunastu minut.

Podsumowując, sms dostaje tylko jeśli użytkuje telefon w danej chwili, dopóki leży nie ruszany milczy

Czy jest na to jakieś rozwiązanie? telefon kupiony w lipcu tego roku, przez allegro, wszystko działało jak należy, oddałbym na gwarancję, ale nie wiem w ogóle czy mi przyjmą, gdyż jak już wspomniałem wymieniałem niedawno wyświetlacz, w innej firmie (gwarancja nie obejmowała wyświetlacza), i nie wiem czy stracił on gwarancję czy też nie, a może jest jakiś łatwy sposób, dzięki któremu sam mógłbym sobie z tym problemem poradzić.

system mam android 8.1.0, jakoś niedawno aktualizowany

Próbowałem już telefon przywrócić do ustawień fabrycznych, nic to nie dało

Z góry dziękuję za pomoc

• 2 years later...