Ciorba Posted August 9, 2018 Share Posted August 9, 2018 Mam dziwny problem z kontaktami i za cholerę nie mogę sobie z nim poradzić. O ile wejdę w aplikację "Kontakty" wszystko jest ok, wpisów jest tyle ile powinno, ale jeśli otworzę listę kontaktów z poziomu aplikacji "Telefon" to praktycznie wszystkie wpisy są zdublowane, niektóre powtarzają się nawet cztery razy. O co tu chodzi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudusik Posted August 16, 2018 Share Posted August 16, 2018 Chodzi o to, że raz wyświetlają Ci się z aplikacji DUO czyli te wideo rozmowy, druga kopia to z whatsapp. aby to usunąć musisz usunąć konta. Wchodzisz w kontakty~~>3 kreski z lewej~~>Ustawienia~~>Konta i usuwasz duo i whatsapp. Jednak to Whatsapp czasami wraca, wiec zabieg trzeba powtarzać, lub wyłączyć synchronizację, co chyba znów spowoduje nie nadpisanie nowych kontaktów na google. Też mnie to wkurza :/ Jak ktoś ma inny pomysł to chętnie się podpinam Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted August 16, 2018 Share Posted August 16, 2018 Może ta aplikacjia wystarczy . https://play.google.com/store/apps/details?id=com.pas.CSync Można też w aplikacji Whatsapp wyłączyć pozwolenie dla kontaktów i wyłączyć synchronizację w Duo Link to comment Share on other sites More sharing options...
LodoowA Posted May 20, 2020 Share Posted May 20, 2020 Podpinam się pod pytanie. Gdy chcę wysłać wiadomość przez standardową aplikację i wyszukać odbiorcę, to pojawiają mi się podwójne kontakty. Tak jakby telefon pokazywał kontakty z kilku kont (Xiaomi, Google, WhatsApp). Rzecz w tym, że w kontaktach mam zaznaczone tylko wyświetlanie z konta Xiaomi. Dzieje się tak tylko przy standardowej aplikacji do wysyłania wiadomości, przy połączeniach pokazuje normalnie jeden kontakt. Usunąłem konto WhatsApp, ale nic to nie dało. Wersja MIUI 11.0.1.0 . Z tego co pamiętam to wcześniej było normalnie, teraz nie wiem czy coś namieszałem w ustawieniach, czy MIUI samo pozmieniało. Ktoś pomoże? Z góry dziękuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeBomB Posted June 28, 2020 Share Posted June 28, 2020 Z konta Xiaomi czy konta Google? Może między tymi dwoma kontami dublują Ci się kontakty? Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted September 15, 2020 Share Posted September 15, 2020 Jest jakieś rozwiązanie? Sugestie nie znajdują podwójnych, w "kontakty" mam pojedynczo a przy próbie wysłania np. SMS wszystko rozmnożone. Mi9lite miuiv11.0.3, zaktualizowane aplikacje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts