Jump to content

Zdublowane kontakty

Ciorba

Recommended Posts

Mam dziwny problem z kontaktami i za cholerę nie mogę sobie z nim poradzić. O ile wejdę w aplikację "Kontakty" wszystko jest ok, wpisów jest tyle ile powinno, ale jeśli otworzę listę kontaktów z poziomu aplikacji "Telefon" to praktycznie wszystkie wpisy są zdublowane, niektóre powtarzają się nawet cztery razy. O co tu chodzi?

Chodzi o to, że raz wyświetlają Ci się z aplikacji DUO czyli te wideo rozmowy, druga kopia to z whatsapp. aby to usunąć musisz usunąć konta.

Wchodzisz w kontakty~~>3 kreski z lewej~~>Ustawienia~~>Konta i usuwasz duo i whatsapp. Jednak to Whatsapp czasami wraca, wiec zabieg trzeba powtarzać, lub wyłączyć synchronizację, co chyba znów spowoduje nie nadpisanie nowych kontaktów na google.

Też mnie to wkurza :/ 
Jak ktoś ma inny pomysł to chętnie się podpinam :D

• 1 year later...
Podpinam się pod pytanie. Gdy chcę wysłać wiadomość przez standardową aplikację i wyszukać odbiorcę, to pojawiają mi się podwójne kontakty. Tak jakby telefon pokazywał kontakty z kilku kont (Xiaomi, Google, WhatsApp). Rzecz w tym, że w kontaktach mam zaznaczone tylko wyświetlanie z konta Xiaomi. Dzieje się tak tylko przy standardowej aplikacji do wysyłania wiadomości, przy połączeniach pokazuje normalnie jeden kontakt. Usunąłem konto WhatsApp, ale nic to nie dało. Wersja MIUI 11.0.1.0 . Z tego co pamiętam to wcześniej było normalnie, teraz nie wiem czy coś namieszałem w ustawieniach, czy MIUI samo pozmieniało. Ktoś pomoże? Z góry dziękuję.

• 1 month later...
  • 2 months later...