Problemy techniczne
119 topics in this forum
-
- 1 reply
- 823 views
Witam, problem polega na tym, że gdy moim xiaomi mi a1 połączę się w samochodzie przez bluetooth do muzyka jest średniej jakości, słychać takie trzaski. Innym telefonem np. samsungiem tego nie ma. Widziałem na jakimś zagranicznym forum, że nie tylko ja mam taki problem ale nikt tam nie zna rozwiązania. Ktoś wie co w takiej sytuacji zrobić? Bo jak na razie pozostaje mi wybicie sobie z głowy xiaomi i kupić telefon innej marki.
Last reply by Moreee, -
-
- 4 replies
- 1.7k views
jak mozecie zauwazyć w drugiej sekundzie jest takie przyblizenie oddalenie, Wystepuje to rowniez u mnie.. Czy macie ten sam błąd? Nie wiem co zrobić zaczyna mnie to irytować. Na każdej innej aplikacji jest to samo film wyżej od 20 sekundy do 22 sekundy lub w drugiej sekundzie
Last reply by LeBomB, -
- 18 replies
- 4.7k views
Witam Wszystkich! Właśnie przesiadam się z OnePlus X na MiA1. Wszystko pięknie póki co, tylko nie mogę ustawić prawidłowo konfiguracji tak, aby przychodziły do mnie MMSy przy wyłączonej transmisji danych. Pamiętam, że w OPX też z tym walczyłem, niestety nie pamiętam już jak dokładnie. Będę zobowiązany za pomoc. Pozdrawiam
Last reply by Marrik, -
- 1 reply
- 793 views
Hejo hejo mam problem mianowicie wszystkie głośności mam na full a, dźwięku nie ma ostatni dzwonek to budziku o 4:30 na słuchawkach wszystko gra
Last reply by Moreee, -
- 2 replies
- 1k views
Witam da rade jakoś wyłączyć ten komunikat z paska?
Last reply by Moreee, -
- 3 replies
- 1.8k views
Mam następujący problem. Po zaktualizowaniu mojego Mi A1 do Androida Oreo, nie mogę znaleźć opcji zmiany motywu. Czy ktoś wie, o co chodzi?
Last reply by Moreee, -
- 1 reply
- 3.7k views
Witajcie, Czy ktoś z posiadaczy A1 może sprawdzić i powiedzieć gdzie w ustawieniach znajduje się opcja do włączenia Roamingu danych zagranicą? Włączenie Sieć i internet -> Sieć Komórkowa -> Roaming Danych nie pomaga. Rozmowy i SMSy działają ale wszystkie aplikacje (poczta, przeglądarka) nie mają neta. W Miui jest rozróżnienie na Roaming krajowy i zagraniczy. W A1 takiej opcji nie znalazłem a pilnie potrzebuję pomóc znajomemu odpalić Roadming... Pozdrawiam
Last reply by Moreee, -
- 1 reply
- 868 views
Witam. Mam pewien problem z aktualizacją 8.0.0, kwietniowa. Po aktualizacji telefon zaczął się szybciej niż dotychczas rozładowywac. Telefon nie jest aż tak dawno kupiony, brak wirusow, a działanie w tle jest powyłączane. Wina pada na aktualizację, o której się dużo naczytałem, że jaka ona to psuje telefon. Jestem zielony i z niewiedzy zaktualizowalem telefon na bieżąco. Co zrobić, aby przywrócić poprzedni dobry stan? Zrobic format czy jest jakiś łatwiejszy sposób na cofnięcie aktualizacji albo naprawianie tego błędu? No chyba, że pozostaje mi czekać na oficjalne poprawki...
Last reply by Moreee, -
- 9 replies
- 795 views
Witam Mam pytanie odnośnie przycisków funkcyjnych w A1. Czy da się w jakiś sposób ustawić, żeby jeden z tych przycisków rozwijał menu opcji w aplikacjach, tak jak ma to miejsce w innych smartfonach? Teraz jest tak, że jeden przycisk to aplikacje w tle, drugi powrót do ekranu głównego, trzeci cofanie.
Last reply by Moreee, -
- 3 replies
- 1.7k views
Witam wszystkich. Czy ktoś ma problem z baterią po kwietniowej aktualizacji? Dopóki jej nie zainstalowałem, bateria spadała przez noc o ok. 3-4%. Po aktualizacji bateria leci ok. 20% w ciągu 9 godzin. Ktoś coś może wie o tym problemie? W tle nic nie pracowało, w "wykorzystaniu od pełnego naładowania" nic nie było.
Last reply by Moreee, -
- 2 replies
- 1.8k views
Witam, od tygodnia posiadam telefon Mi A1 i od wczoraj występuje u mnie dość męczący problem z wyskakującymi reklamami podczas każdej czynności, nawet gdy jestem w ekranie startowym. Na początku były to reklamy zwykłych aplikacji do pobrania z Google Play, teraz są już to przeróżne reklamy, wyskakujące średnio co 2 min. Telefon jest kupiony w Polsce. Miał ktoś podobny problem? Jak krok po kroku temu zaradzić? Wiem, że w innych Xiaomi trzeba pobrac Miui Polska, lecz ten telefon jest na czystym Androidzie. Z góry dzięki za pomoc
Last reply by Nezumi, -
- 8 replies
- 844 views
Hejo mam takie pytanie czy można zmienić częstotliwość wifi w telefonie ? Aby łapało tylko 2,4 GHz gdyż przy 5ghz łączy i rozłącza się sieć w ustawieniach zaawansowanych nie ma wyboru. A co do routera jak zmieniam na 2,4 to po jakimś czasie samo wskakuje 5 i znowu lipa, telefon był oddany na gwarancję producenta i wymienili płytę główną
Last reply by Moreee, -
- 2 replies
- 1.1k views
PROSZĘ O POMOC - NOWIUTKIE MI A1 Z POLSKIEJ DYSTRYBUCJI Bardzo słaby zasięg - rwie rozmowy w miejscu gdzie inne aparaty działają bez problemu (przełożyłem sim do drugiego slota!!) Drugi problem to mała wydajność baterii - może w sumie pół godziny użytkowanie a wytrzymuje jedną dobę !!! Proszę o pomoc ......
Last reply by Moreee, -
- 2 replies
- 857 views
Witam,jestem posiadacze xiaomi A1od nie dawna,mam problem z LTE, tzn pobierane są bardzo wysokie nawet do 60mbs a wysyłane tylko do 2mbs albo zero,telefon posiadam od trzech dni zmagam się z tym bardzo, to jest denerwujące strony wolno się otwierają,dzwoniłem do swojego dostawcy już rożne możliwości były próbowane i ciągle to samo.Dzwoniłem dzisiaj do serwisu xiaomi i powiedzieli ze telefon jest przeznaczony na rynek Azjatycki czy tu może być problem?. Moje pytanie czy można wgrać europejski room.Pozdrawiam
Last reply by Moreee, -
- 2 replies
- 1.5k views
Dzień dobry wszystkim. Mam pytanie, czy ktoś z was tak miał z Mi A1, że w momencie gdy jest wykorzystana pamieć 11 gb z 64 gb to wywala mi komunikaty, że nie może zaktualizować aplikacji bo nie ma miejsca oraz nie mogę pobrać nowych aplikacji z tego samego powodu. A gdy chce usunąć zdjęcia to jest komunikat, że nie można usunąć. Nawet przez menedżera urządzenia nie można. Screen shota też nie mogę zrobić bo nie ma miejsca na zapisanie go na telefonie a zajęte jest tylko 11 gb z 64 plus jest karta 16 gb w środku.
Last reply by gawllo, -
- 4 replies
- 966 views
Witam, Dziś zakupiłem nowy telefon. Jak łatwo się domyślić, jest to Xiaomi Mi A1. Z początku wszystko wyglądało w porządku, jednak po włożeniu karty SIM telefon wymagał PINu - to dziwne, bo nigdy go na niej nie miałem. Gdy po chwili znowu uruchomiłem ekran, już nie musiałem wpisywać PINu - telefon przestał czytać kartę. Postanowiłem spróbować z inną kartą - taka sama sytuacja. Wiele razy uruchamiałem urządzenie ponownie, wyjmowałem i wkładałem karty - nic nie pomogło. Już nie mam pomysłu co robić, więc liczę, że tu uzyskam jakąś pomoc.
Last reply by Macaretos, -
- 4 replies
- 2.4k views
Witam wszystkich Mam następujący problem w swoim A1. Otóż na ekranie głównym mam pasek wyszukiwania, który nie działa. Jest kompletnie bezużyteczny. Nie da się w niego nic wpisać, nie da się go usunąć, po prostu zaśmieca ekran. Czy jest jakiś sposób na usunięcie go (nie działa długie przytrzymanie, żeby usunąć)? Z góry dziękuję za pomoc
Last reply by lukikow, -
- 10 replies
- 1.9k views
Drodzy, Czy ktoś z Was zetknął się z problemem rozmazanych zdjęć na A1? Zdjęcia były takie przed i po aktualizacji do Oreo, korzystam ze stockowej apki. Dodam, że mam dwa takie telefony i oba robią rozmazane zdjęcia? Czy da się to jakoś poprawić? dzięki za pomoc
Last reply by rimanov, -
- 2 replies
- 1.1k views
Mam problem z odblokowywaniem xiaomi mi a 1poniewaz gdy chcę odblokowuje. telefon to zacina się na 4-6 sekund nie wiem czym jest to spowodowane ale jest to bardzo irytujące nie wiem czy nie jest to spowodowane ostatnimi aktualizacjami proszę o pomoc.
Last reply by Michalsas, -
- 2 replies
- 771 views
Witam, mam pytanie. Czy Bateria z xiaomi redmi note 4 będzie pasować do xiaomi mi A1?
Last reply by tpawel, -
- 2 replies
- 3.5k views
Witam, kto zna odpowiedź na zablokowany pasek zadań? co zrobić żeby można było go dalej przeciągać?
Last reply by exelf, -
- 6 replies
- 3.1k views
Czy coś jest nie tak, ze aktualizacje nie pokazują się automatycznie? Tzn. mam Androida 8.0 na Mi A1 i do tej pory jak były aktualizacje to pokazywał się komunikat, że aktualizacje dostępne, teraz nie i dziś mi przyszło do głowy, że przecież powinny być choćby lutowe poprawki bezpieczeństwa i okazuje się, że po ręcznym sprawdzeniu aktualizacji takowe są.
Last reply by Nezumi, -
- 6 replies
- 2.8k views
Witam wszystkich, To będzie mój pierwszy post na tym forum, gdyż dopiero od ok 3 tyg. jestem szczęśliwym posiadaczem Mi A1 i jak na razie jestem bardzo z niego zadowolony. Ale mam pewien problem z za głośnym dzwiękiem jaki jest podczas rozmowy na tym telefonie. Guziki od głośności działają, ale suwak nie chce się ściszyć niżej niż ok 25% całej głośności w związku z czym osoby postronne często słyszą co mówi do mnie rozmówca. Miał ktoś tak w swoim telefonie, lub wie gdzie da radę to ustawić żeby trochę mocniej ściszyć rozmówcę ?
Last reply by mariusz.ur, -
- 1 follower
- 6 replies
- 2.1k views
Witam. Dziś mój telefon zaktualizował się do wersji 8.0. Mam problem z tym że z telefonu da się połączyć z innym numerem ale jeśli ktoś do mnie dzwoni nie może uzyskać połączenia z powodu zajętej sieci mimo że w tym momencie z nikim nie rozmawiam. Poza tym sieć 4G wariuje i potrafi sama się wyłączyć co w innych telefonach nie miało miejsca w tej samej lokalizacji. Miał ktoś podobny przypadek ?
Last reply by Freshtodeath, -
- 4 replies
- 2.9k views
Witajcie, problemem dla mnie jest wolne ładowanie kontaktów. Chcę wykonać połączenie np. z "Piotr" wybieram 47687 i muszę czekać 3-4 sekundy zanim pokażą się kontakty ze słowem Piotr. Telefon był najpierw zaktualizowany do oreo, ustawienia fabryczne + import z Samsunga S5. Kontaktów mam zapisanych ok. 1100. Czy ktoś ma pomysł jak przyspieszyć działanie wyszukiwania?
Last reply by Moreee,