Problemy techniczne
119 topics in this forum
-
- 0 replies
- 1.1k views
Cześć, mam problem z dotykiem w telefonie. Używałem telefon jeszcze rano i słuchałem podcastu wszystko działało poprawnie w momencie gdy wyłączyłem podcast i zablokowałem telefon przestał działać dotyk na ekranie. Działa przycisk "power" oraz "vol+" i "vol-", natomiast ekran nie reaguje na dotyk tak samo jak przyciski ekranowe. Telefon nie spadł, nie został zalany, nie miał nic wymieniane. Generalnie to tak z czapki przestał działać dotyk. Czy ktoś jest w stanie coś poradzić ?
Last reply by kajt3k, -
-
- 1 reply
- 1.4k views
W dniu dzisiejszym po aktualizacji do 9.0 zniknęły mi kontakty. Nie wyświetla żadnych starych, jednak jeśli wykonam połączenie na któryś z nich, to pojawia się na liście. Niestety większości kontaktów nie znam na pamięć i wygląda to, jakbym je stracił. Poza tym nie ma żadnej opcji do pokazania kontaktów z karty SIM, co oznacza, że nie mogę ich importować, ani wyświetlić. Proszę o pomoc.
Last reply by LeBomB, -
- 3 replies
- 3.9k views
Witam W piątek mój MiA1 był uprzejmy pobrać 1GB aktualizacji do 9.0 bez pytania mnie o chęć. Nie byłoby w tym nic złego, gdyby nie to, że byłem wtedy zagranicą i użył sobie roamingu. Czy jest gdzieś opcja wyłączenia takiego automatycznego pobierania aktualizacji systemu? Przeszukałem opcje i nie znalazłem. Mam tylko zaznaczone (od dawna), że aktualizacja aplikacji z Google Play jest tylko na Wi-Fi.
Last reply by rufik86, -
- 0 replies
- 1k views
Witam po aktualizacji do androida 9 telefon po podłączeniu przez USB nie jest widoczny ani dla komputera ani dla samochodu , debugging mam wlaczony , pomocy :(
Last reply by Przemekpz, -
- 0 replies
- 1.2k views
Cześć, Możecie mi opisać w miare zrozumiały sposób jak cofnać aktualizacje systemu z 9 na 8.1 oreo ?
Last reply by matusq, -
- 13 replies
- 3k views
Podczas jazdy samochodem przy zmianie nadajnika telefon przerywa połączenie. Jest na to jakaś rada?
Last reply by lutek34, -
- 0 replies
- 1k views
Witam, Mam problem z aplikacją foldersync. Od którejś z aktualizacji telefonu, przy ustawieniu synchronizacji dla wybranych punktów wifi nie reaguje. Wygląda na to jakby nie rozpoznawał nazwy sieci do której jest podłączony. Na Mi6 wszystko działa elegancko. Wszystkie uprawnienia do pamięci i lokalizacji zostały zatwierdzone. Jest coś jeszcze co trzeba by ustawić? Dzięki z góry za pomoc.
Last reply by orzechszek, -
- 5 replies
- 2.6k views
Witam, po ostatniej aktualizacji systemu 8.1.0 mam problem z tetheringiem. Internet w telefonie jest i działa. Inne urządzenia łączą się, lecz wyskakuje komunikat o braku połączeniu z siecią. Przetestowane na kilku telefonach i dwóch boxach tv. Udało mi się połączyć box z internetem jednak brak wtedy internetu w telefonie (tryb offline). Da się coś z tym zrobić? Proszę o pomoc Ewentualnie czy jest prosty sposób aby cofnąć aktualizacje systemu? Sprawa jest dla mnie ważna. Co robić?
Last reply by antrus, -
- 1 reply
- 2.3k views
Witam! Mam problem, moje xioami po włączeniu vibruje. 1 sekunda wibracja 1 sekunda przerwy i tak w kółko. Pomaga jedynie odłączenie baterii.
Last reply by rimanov, -
- 2 replies
- 1.8k views
Witam wszystkich. Zainstalowała mi się listopadowa aktualizacja (ok. 66MB). Wszystko super, ale pojawił się jeden problem - sklep Google Play zaczął woooooolno działać, a dokładniej pobieranie aplikacji trwa kilkanaście minut i dopiero instaluje, albo i nie, a napis "pobieranie" jest i jest i jest... I tak jest zarówno z aktualizacjami apek, jak i z nowo pobieranymi. Dodam, że na alternatywnej dla Google Play aplikacji wszystko ładnie się pobiera i instaluje. Robiłem czyszczenie cache, danych, konta, odinstalowywałem aktualizacje sklepu, uruchamiałem ponownie telefon - i ciągle to samo. Samo wczytywanie sklepu i jego zawartości działa normalnie. Czy kt…
Last reply by rimanov, -
- 4 replies
- 3.8k views
Witajcie Koledzy mam problem z Yanosikiem na Mi A2 Lite (platforma ta sama co Mi A1, więc piszę tutaj, bo nie ma oddzielnego tematu dla Mi A2 Lite) - otóż po wyłączeniu ekranu po upływie 5min Yanosik informuje mnie, że nie ma dostępu do internetu. Wystarczy, że włączę ekran na kilka sekund by połączenie wróciło, lecz gdy ekran się wyłączy ponownie jest ta sama sytuacja. Co ciekawe dzieje się tak niezależnie czy łączność jest poprzez sieć komórkową czy WiFi. Jeżeli w Yanosiku pozostawię ekran włączony, to połączenie jest utrzymywane przez cały czas. Yanosik też nie jest optymalizowany przez baterię. Względem oryginalnego systemu - jedyne modyfikacje, to…
Last reply by krzygaj, -
- 2 replies
- 1.3k views
Jak w A1 ustawić by ustawiony był inny dzwonek na każdą kartę SIM. W huaweii mogłem przypisać dzwonek do karty. W Mi jakoś nie widzę tego ustawienia. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Last reply by tk125, -
- 2 replies
- 1k views
Mój telefon nie wykrywa poprzez bluetooth słuchawki Jabra Talk Type: OTE4. Wersja androida 8.1.0 Co może być tego przyczyną? Ktoś miał podobny przypadek?
Last reply by tk125, -
- 0 replies
- 863 views
Witam. Od dłuższego czasu obserwuję w moim Xiaomi Mi A1 problem z wyświetlaczem. Kiedy czujnik obok aparatu przedniego (czujnik oświetlenia?) zarejestruje padające na niego promienie słoneczne, na wyświetlaczu zmieniają się kolory. Zauważam wtedy jakby wyciąganie z cieni. Przykładowo kolor czarny staje się szary. Jednak gdy mocniejsze światło nie pada na czytnik oświetlenia, kolory wracają do normy. Najlepiej widać to, gdy po prostu zakryję ten czujnik palcem. Czy ktoś wie, jak to naprawić? Jest to niezwykle irytujące na przykład podczas oglądania filmu, gdy ładny obraz staje się brzydki. Dodam, iż problem ten zauważam dopiero po przesunięciu suwaka jasności ekranu na war…
Last reply by matpol7, -
- 1 reply
- 1.2k views
Siema Wszystkim z racji iż jest to mój pierwszy post na tym forum chciałem wszystkich serdecznie przywitać. A co do problemu posiadał telefon xiaomi mia1 dziś zauważyłem ze w połowie guzika blokady pojawiła mi sie górka na obudowie od strony ekranu mniej więcej na wysokość guzika. Czy kto z was spotkał sie z czymś takim ? dodam ze telefon został zakupiony w tym roku w Maju i nigdy mi nie spadł. Jest tam coś co może spuchnąć i spowodować takie wybrzuszenie ? Pozdrawiam Michał ;)
Last reply by mariusz.ur, -
- 6 replies
- 1.4k views
Witam, zakupiłem tydzień temu nowego xiaomi A1 4, wersja global, jeszcze na gwarancji. Dzisiaj wyłączyłem telefon na chwile i po ponownym włączeniu zauważyłem, że system się zaktualizował do Oreo wersja 8.1.0, teraz xiaomi sam się resetuje po ok 5minutach użytkowania. Dodam, że przed aktualizacja telefon działał poprawnie. Czy da się to jakoś naprawić( naprawić tak, żeby telefon nie stracił gwarancji ), czy lepiej wysłać na gwarancje? Pozdrawiam!
- 2 replies
- 1.1k views
Witam! Praktycznie od nowości w moim Mi A1 występuje problem z ładowaniem. Na początku czasami telefon po chwili przestawał się ładować, ale ponowne włożenie wtyczki pomagało. Z czasem niestety zaczęło się to nasilać i teraz muszę się przy każdym ładowaniu nagimnastykować żeby tak ustawić wtyczkę żeby telefon poprawnie się ładował. Próbowałem zmiany kabla, zmianę ładowarki, ładowałem też przez port USB z komputera, wszędzie ten sam problem. Wyczyściłem także port ładowania odpowiednim środkiem, dalej nic. Reset systemu też spróbowałem, niestety bez efektów . Nie chciałbym odsyłać go do naprawy, bo pewnie trochę to potrwa zanim otrzymam go z powrotem, więc postanowiłem wym…
Last reply by la1, -
- 2 replies
- 2.1k views
Witam od niedawna posiadam xiaomi mi a1, napotkałem pewien problem gdyż podczas wykonywania zdjęć w szczególności z bliskiej odległości aparat nie jest w stanie wyostrzyć zdjecia. Myślałem że jest to kwestia błędu w aktualizacji jednak po aktualizacji systemu nadal nic się nie zmieniło. Bardzo proszę o pomoc gdyż jest to bardzo uciążliwe.
Last reply by Wojtek., -
- 4 replies
- 852 views
Witam, od wczorajszego dnia wszystkie kolory stały się pastelowe. W opcjach telefonu nie było nic zmieniane. Żadna aplikacja nie była również ściągana. Co może być problemem?
Last reply by leon80, -
- 1 reply
- 1.6k views
Mam włożone dwie karty. Przed aktualizacją miałam fajnie, bo przy dzwonieniu do każdej z kart miałam ustawiony kolor, było to bardzo wygodne bo cały ekran był np. w zielonym kolorze. Teraz zrobiło się tak, że przy połączeniu z każdej karty mam białe tło, a kolorem jedynie napisana jest nazwa sieci. Wiecie jak to zmienić ?
Last reply by LeBomB, -
- 10 replies
- 910 views
Dzień dobry, dzisiaj rano wyskoczyła mi w powiadomieniach sierpniowa aktualizacja, tak więc ją zainstalowałem. Po paru godzinach użytkowania (facebook, instagram, jakieś gierki) telefon się zawiesił i wyłączył. Problem jest w tym, że teraz w żaden sposób nie mogę go włączyć. Nie ważne jak długo trzymam przycisk, telefon nie reaguje. Jedyne co się dzieje to po podłączeniu do ładowania mruga dioda. Ma może ktoś ten sam problem? Nie wiem czy to jest akurat wina aktualizacji, czy może coś innego się skopało? Telefon ma około 5 miesięcy i nic z nim nie było nigdy robione, jest praktycznie jak nowy. Z góry dziękuję za wszelką pomoc
Last reply by trife007, -
- 5 replies
- 974 views
Witam Zakupiłem właśnie mi a1. Wpisałem ręcznie wszystkie kontakty ze starego tel. Po włożeniu sim który mam jeszcze aktywny. Ustawiłem konto Gmail itp. Ale wszystkie kontakty zginęły. Przeszukałem telefon, ustawienia itp. nie mam pojęcia gdzie się podziały. Nie wiem czy to wina konta na google ? W p9lite konta były w pamięci telefonu. Dostępu już do niego nie mam i jestem przez to w kropce gdyż nie mam ani jednego kontaktu. Proszę pomóżcie gdzie mogę to zmienić, aby je odzyskać, bo już siły nie mam
- 1 reply
- 7.7k views
Witam. Zainstalowany najnowszy system 8.1, sms przychodzą, ale nie ma dźwięku. Nie świeci się również lampka. Zainstalowałem zewnętrzną aplikację dla dźwięków sms, nie pomogło. Przekopałem już wszystko, dźwięku jak nie ma, tak nie ma. Proszę o pomoc.
Last reply by gawllo, -
- 0 replies
- 476 views
Mam problem z kijkiem do selfie mianowicie nie działa w huawei p9 lite działa a w Mi a1 nie. Zmieniałam ustawienia i nie nie pomogło. Poradźcie coś
Last reply by Mmalutkaaa, -
- 0 replies
- 433 views
Witam, tel nowy, problem jak w załączniku, nagranie w całkowitej ciszy, po podłączeniu ładowarki problem ustępuje, była wymieniona raz ta płytka dolna i było ok przez miesiąc czy dwa, problem znowu wystąpił, co jest? Zaprzyjaźniony człowiek który serwisuje telefony mówił , że miernikiem mierzył coś na literę "t" i dają one za niskie, nierówne napięcie, choc one już nierówne dawały przed wymianą płytki,bo mierzył a wymianą tej płytki pomogla. Aha, czasami potrafi byc ok, ale po paru godzinach znowu problem wraca, miedzy czasie nic w to nie ingerujac oczywiscie. audio_101444_150818.mp3
Last reply by piotrekgal,