Neomi

Nie wyświetla aktywnego połączenia

Recommended Posts

Dzień dobry,

Mam mianowicie taki problem, że gdy ktoś do mnie dzwoni nie wyświetla mi się automatycznie połączenie tylko muszę dopiero do niego przejść. Dźwięk dzwonka słuchać.

Dzieje się tak przy każdym połączeniu.

Dziękuję za pomoc. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Więcej detali ;)

Wersja softa

Czy ekran zablokowany/odblokowany

Dzwoni normalnie na SIM / Whats up, Messenger itp

I z jakiej dystrybucji masz telefon

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bez różnicy czy ekran jest zablokowany czy też nie. 

Telefon mam z polskiej dystrybucji

Mam tylko problem jak ktoś dziwni na kartę SIM. 

Screenshot_20180312-193435.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Neomi Instalowałeś jakiś inny dialer ? Wejdź w ustawienia / aplikacje i aplikacje domyślne i ustaw domyślny dialer . Nie mam tego telefonu to nie podam ci dokładnie jak to wygląda ale powinno być podobnie 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 godzinę temu, mariusz.ur napisał:

@Neomi Instalowałeś jakiś inny dialer ? Wejdź w ustawienia / aplikacje i aplikacje domyślne i ustaw domyślny dialer . Nie mam tego telefonu to nie podam ci dokładnie jak to wygląda ale powinno być podobnie 

Nic nie instalowałam. I nic takiego tam nie widzę. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 minuty temu, Neomi napisał:

Nic nie instalowałam. I nic takiego tam nie widzę. 

Jest domyślna i nic tam nie zmieniłam. 

1 minutę temu, Neomi napisał:

Jest domyślna i nic tam nie zmieniłam. 

Screenshot_20180314-195405.thumb.png.be7d7a9c278fc30957768a6b430891b3.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 godzin temu, Moreee napisał:

Co było przyczyną?

Wyczyściłam pamięć aplikacji i wszystko wróciło do normy. Nie wiem co mogło być przyczyną. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odkopuje, moze ktoś będzie w stanie pomóc. Panowie i Panie po przywroceniu ustawien fabrycznych jeden dzien bylo ok, teraz znowu to samo. Podczas tego jak ktoś do mnie dzwoni przez pare sekund jest to widoczne, potem ekran sie wygasza, nastepnie zeby odebrac musze odblokowac telefon. W "moich aplikacjach"  odinstalowalem aktualizacje "telefon", wyczyscilem pamiec podreczna , ale nadal nic. Czy ktoś wie czym to moze byc spowodowane?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Usuń odcisk palca, albo może masz zwalony przycisk blokowania ekranu. Twój telefon ewidentnie nadaje się do serwisu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

To jakaś wersja powystawowa? Sprawdziłem właśnie na dwóch mi a1 i nic takiego nie miejsca. Oba telefony mają Oreo z łatka z lutego.

Dodatkowo na jednym jest android bez lunchera w drugim Nova launcher. Ale to raczej nic nie zmienia. 

Kolego, możesz zawsze spróbować wgrać czysty soft na nowo bo to raczej jego wina. 

Jeszcze jedno, sprawdzałeś cały osprzęt telefonu w menu serwisowym? Ja robię to zawsze po kupnie nowego telefonu aby mieć pewność, że wszystko działa.

Edited by lukikow

Share this post


Link to post
Share on other sites

Panowie dzięki za odpowiedz. Tak się sklada, ze blokady "odcisku palca" nie mam. Tak samo jak PINu itp. W wolnej chwili nagram o co mi chodzi z tym połączeniem. Nie instaluje aplikacji z niepewnych źrodel, ogolnie mam moze z trzy aplikacje dodatkowe. Np. na whatsappie ten problem nie wystepuje, polaczenie normalnie sie wyswietla dopoki nie odbiore. Telefon nie jest powystawowy, nowka, kupiony przez internet z sieci euro agd rtv. 

Soft mialem czysty po przywroceniu ustawien fabrycznych, wtedy dzialalo to normalnie, potem po "jakiejs" aktualizacji aplikacji znowu to samo. 

Dodatkowo poradzil sobie ktos z podwojnymi kontaktami w ksiazce teleadresowej?

Zalezalo mi na czystym androidzie, bo sadzilem, ze taki telefon bedzie bezawaryjny, jednak sie mylilem. 

 

 

Edited by tombrak

Share this post


Link to post
Share on other sites

To jest jakiś wygaszacz ekranu? U mnie jak ktoś dzwoni to pokazuje się kółko, które trzeba przeciągnąć aby odebrać. Ogólnie ekran wygląda całkiem inaczej. Zobacz czy coś się zmieni po dodaniu odcisku palca.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zmieniło się jak w "blokadzie ekranu" dałem "przesuń palcem" lub "pin".Wtedy jest tak samo jak u Ciebie, czyli poprawnie. Jezeli dam "brak" blokady ekranu jest tak jak na filmiku co wg. mnie jest dziwne.

 

Edited by tombrak

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miałem podobny przypadek. Dźwięk było słychać jednakże nie wyświetlało na ekranie połączenia a co za tym idzie nie było możliwości odebrania połączenia. Należy postąpić podobnie jak opisano powyżej. Wyczyścić pamięć podręczną oraz wyczyścić dane.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odświeżam

Mam podobny przypadek, słychać dźwięk i wibracje jednak nie wyskakuje okienko odebrania na aktywnym ekranie ani przycisku na nieaktywnym, jedynym sposobem odebrania jest rozciągnięcie górnej belki następne rozciągnięcie jej do wszystkich powiadomien kolejne rozciągnięcie do konkretnego powiadomienia i dopiero możliwość odebrania. Czyszczenie pamięci podręcznej nie pomogło, chwilowe wymuszenie zatrzymania apki też nie, jest jeszcze "wyczyść miejsce na dane " ale nie wiem czy nie polecą kontakty itd 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Założyłem konto specjalnie żeby napisać. Co ciekawe w moim wypadku były wyłączone powiadomienia dla aplikacji Telefon. Wystarczyło włączyć powiadomienia a potem włączyć powiadomienia przy wygaszeniu ekranu. Wcześniej też zauważyłem, że nie ma powiadomień jeśli telefon jest w trybie "nie przeszkadzać". Nie wiem czy to coś pomoże ale kto wie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now