Problemy techniczne
119 topics in this forum
-
- 0 replies
- 879 views
Od kilku dni mam problem z dźwiękiem dzwonka przy połączeniach przychodzących. Telefon nie dzwoni tak jak wcześniej tylko słychać jednorazowe ciche "pyknięcia" powtarzane co kilka sekund. Jak wchodzę w ustawienia dźwięków to niby wszystko jest OK, ustawiony jest właściwy dzwonek połączeń przychodzących, a jak ktoś dzwoni to znowu słychać tylko te "pyknięcia". Dodaję, że z głośnikiem wszystko jest OK, bo wszystkie inne dżwięki słychać bez zarzutu. Jak to rozwiązać?
Last reply by piti-ski, -
-
- 6 replies
- 1.2k views
Witam. Ojca słuchawkę przejął wnuk i skończyło się tym że wpisał kilkukrotnie zły pin i zablokował kartę. Posiadam kod PUK 2, a mimo jego wpisania dalej nie mogę odblokować telefonu. Co jest nie tak, macie jakieś wskazówki co zrobić.
Last reply by Nezumi, -
- 1 reply
- 962 views
Witam, od kilku miesięcy jestem posiadaczem Mi A1, kupiony w polskim sklepie. Od pewnego momentu zauważyłem, że przy dłuższym używaniu jakiś aplikacji, wracając do ekranu startowego widzę tj. smugę tej aplikacji, jakby była w tle. Miał ktoś taki problem już? Podejrzewam wadę wyświetlacza, ale wolę się spytać, bo wątpię, że "ten typ tak ma". Jeżeli tak - to czy oddając telefon na gwarancję mogę zrobić to bezpośrednio do serwisu Xiaomi czy muszę to robić przez sprzedawcę telefonu?
Last reply by Nezumi, -
- 17 replies
- 4.6k views
Czesc Jestem w lekkiej desperacji. Do tej pory bez problemu wyswietlalem zawartosc ekranu na smart tv Samsung. Po aktualizacji do Androida 8.0 nie udaje sie juz polaczyc z telewizorem. Zarowno telefon jak i telewizor sa w tej samej sieci wi-fi. Nic nie zmienialem poza update'em do Oreo. Teraz laczenie trwa dlugo i wyskakuje okienko, w ktorym jest napisane "The video data is not supported". Pomocy!!!
Last reply by zbiku666, -
- 0 replies
- 772 views
Witam, jak w temacie posiadam problem z transmisja danych. Telefon mi a1 , sieć T-Mobile i virgin lecz głównie chodzi o T-Mobile. Podczas przeglądania internetu na zasięgu LTE czasami nastaje brak transmisji danych u wyskakuje mały znak x przy ikonach zasięgu u podstawy ikony. Czym to może być spowodowane i jak rozwiązać ta sytuację? W załączniku screen z tym znakiem.
Last reply by sdawid_123, -
- 1 reply
- 1.1k views
Po zainstalowaniu AccuWeather wrzuciłam widżet tej aplikacji na ekranie głównym. Nie ustawiłam lokalizacji i teraz nawet gdy odinstalowałam AccuWeather nie mogę tego usunąć z ekranu. Gdy przytrzymam palcem na widzecie on nawet nie reaguje. Pomocy, jak to usunąć !?!?
Last reply by Nezumi, -
- 2 replies
- 2.4k views
Witam, mam od niedawna telefon Xiaomi Mi A1, jednakże mam problem z słuchawkami. Mianowicie z tego co wiem do tego modelu wymagany jest sprzęt o wysokiej impedancji. Sprawdzałem 3 różne pary słuchawek, które wygrzebałem gdzieś z szafki i na każdej z nich były szumy. Dodam, że nie są to jakieś słuchawki z górnej półk, ale kiedy sprawdzałem na słuchawkach od kompa, które też nie są jakieś super nie było słychać żadnych szumów. Na moim starym telefonie Xiaomi Redmi Note 3 takowy problem z tymi słuchawkami też nie występował. Myślicie, że jest to związane ze słabą jakością słuchawek czy wejściem audio?Jakie słuchawki dobrze by się sprawowały przy tym telefonie? Z góry d…
Last reply by piokuspitus23, -
- 2 replies
- 6.5k views
Witam serdecznie. Jestem tu nowym użytkownikiem, ale przejrzałem wpisy i nie znalazłem takiego tematu, więc przedstawiam go wielce szanownemu gronu. Nie znam się na softach itp. rzeczach więc nie pytajcie mnie o to ale mam taki problem. Po ostatniej aktualizacji nie wiem systemu czy kontaktów zniknęła funkcja powiadamiania w czasie prowadzenia rozmowy o połączeniu oczekującym / przychodzącym/. Dopiero jak skończę rozmowę dostaję SMS-a z informacją o próbie połączenia się ze mną. Czy ktoś z użytkowników MI A1 też ma taki problem, jeśli tak czy go jakoś rozwiązał, czy po prostu trzeba czekać na naprawę tego błędu przez programistów. Dziękuję za okazaną pomoc i pozdraw…
Last reply by mpk7923, -
- 28 replies
- 3.8k views
Witam. Odkąd zaktualizowałem telefon do Oreo 8.0.0 zauważyłem dość irytujący problem. Mianowicie szczególnie przy robieniu zdjęć (zwłaszcza przez snapchata), a także przy oglądaniu filmików, czasami nawet przy odpaleniu messengera - na ekranie pojawiają się takie czarne przeploty - czarne fragmenty różnego kształtu dosłownie przez sekundę. Niestety jest to czasami dość uciążliwe, zwłaszcza gdy się coś ogląda.. Wiadomo czy problem jest popularny i czy planują to naprawić? Co ciekawe moja siostra również ma Mi A1, a nie zauważyła u siebie tego problemu po aktualizacji do 8.0.0. U siebie przed aktualizacją ani razu nie miałem czegoś takiego..
Last reply by tombrak, -
- 0 replies
- 768 views
Podczas odtwarzania filmu na youtube głośnik zewnętrzny nagle przestał działać, nie słychać żadnego dźwięku też podczas odtwarzania z biblioteki, spotify itp. Ten sam problem jest podczas połączeń przychodzących. Nie działa też głośnik wewnętrzny, ten, którego używa się przy rozmowach, ale co dziwne, przy włączeniu trybu głośnomówiącego wszystko słychać normalnie. W czym może być problem?
Last reply by szlaufi, -
- 0 replies
- 513 views
Mam telefon Xiaomi mi A1.Podczas połączeń przychodzących dzwonek telefonu dubluje się.Nawet gdy zmienię dźwięk to i tak w tle słychać ustawiony poprzednio dzwonek.
Last reply by Wera, -
- 0 replies
- 452 views
Witam. W Xiaomi MI A1 i oreo po dłuższym użytkowaniu pojawia się niemożność połączenia wybieranego z listy ostatnio wybieranych lub otrzymanych połączeń. Na Androidzie 7 nie było tego problemu... Ktoś może miał podobny problem?
Last reply by mirekk39, -
- 6 replies
- 2.6k views
Witam. Jak prawidłowo ustawić wybór LTE w menu serwisowym bo w ustawieniach nic nie daje nie trzyma się LTE? Ale na 3G i 2G też chcę by się przełączało. Nie wiem też jak wejść w ustawienia przedniej kamery ktoś wie jak to zrobić?
Last reply by Moreee, -
- 2 replies
- 1.5k views
Panowie, miał ktoś może podobny problem? Sieć virgin mobile, punkt dostępowy taki, jak podaje operator na swojej stronie, a internet raz działa, a raz nie. Jak się włączy to pochodzi chwile i znika. Zarówno przy automatycznym wyborze sieci jak i ręcznym. Co może być przyczyną? Szlag mnie już z tym trafia. Karta SIM jest nowa gdyż zamówiłem duplikat bo myślałem, że to od karty. Może reset do ustawień fabrycznych by coś pomógł. Mam majową aktualizacje i nie robiłem po niej resetu. dodana zawartość Czy fakt nie przywrócenia do ustawień fabrycznych po wszystkich aktualizacjach od momentu wyjścia na rynek może być przyczyną moim problemów? Tel w ogóle dz…
Last reply by przemq86, -
- 1 reply
- 1.2k views
Ostatnio kupiłem xiaomi mi a1 używany, telefon przywróciłem do ustawień fabrycznych po czym zacząłem jego konfiguracje konta google i inne takie. Przy logowaniu do zdjęć google telefon wyłączył się a jego ponowne włączenie skutkowało zatrzymaniem się na ekranie ładowania androida one. Próbowałem resetować ale nic to nie daje Jakieś pomysły co robić???
Last reply by Futshak401, -
- 3 replies
- 2.3k views
Witam, jak w MI A1 przerzucić jakieś aplikację na kartę pamięci lub sprawić aby zapisywały się one na niej ? W opcjach programisty włączyłem ''wymuszanie na kartę sd'' jednak żę wciąż wszystko idzie na pamięć wewnętrzną. Drugą sprawą są szumy z głośnika, szczególnie słyszalne podczas odtwarzania jakiegoś filmu gdzie po prostu ktoś coś mówi bez żadnej muzyki, na słuchawkach ten problem jako tako mija ponieważ jest to już o wiele wiele mniej słyszalne niekiedy prawie w ogóle.
Last reply by LukaszO, -
- 9 replies
- 4.8k views
Witam Zauważyłem że mogę odblokować telefon Xiaomi Mi A1 z Android 8 bez użycia pinu czy odcisku palca. A wszystko to przez aparat. Objaśniam. Mam blokadę na odcisk oraz pin.. Na zablokowanym ekranie Wciskam 2x przycisk power (skrót do aparatu) następnie przycisk środkowy HOME i mam ekran główny bez blokady.. Czemu tak się dzieje? Miałem wcześniej samsungi i sony mam też starego huawei i tak się nie dzieje.. Pozdrawiam
Last reply by Nezumi, -
- 3 replies
- 1.8k views
Witam Jeśli już jest taki temat to poproszę o podpięcie gdyż znalazłem tylko pytania na temat Gwarancji i naprawy poza granicami PL. Mam A1 z ubezpieczeniem i przyszło mi z tego skorzystać - wymiana ekranu Ergo hestia wysłała telefon do Suwałk - IDEA NORD i za przykrością telefon został źle naprawiony, ekran odstawał, był źle wklejony, nie wszystko zostało wymienione... Złożyłem reklamacje odebrali telefon do ponownej naprawy... .Stwierdzili że poprawili i teraz będzie lepiej... Nie mam żadnych informacji jakie części zostały użyte, brak info czy nadal jest GorillaGlas... Obecnie telefon spadł na domowe panele i znów pękł... Będę zgłaszał naprawę.. A…
Last reply by Nezumi, -
- 1 reply
- 2.6k views
Witam, dwa dni temu zmieniłem swojego Xiaomi 4A na A1, wszystko cód miód oprócz dźwięku przez słuchawki. Jak brzmi? Dużo niskich tonów, praktycznie brak średnich i wysokich + kompletny brak sceny. W equalizerze po przesunięciu balansu na lewą słuchawkę dźwięk jest (w obu) a w prawo nie ma go w ogóle. Dodam że przez bluetooth nie ma żadnych problemów, profil Aptx HD robi robotę. Kupiłem nawet na szybko przejściówkę USB-C na jack 3.5 ale oczywiście nie działa, pewnie przez fizyczną obecność jack. Miał ktoś taki problem? Pozdrawiam.
Last reply by Moreee, -
- 15 replies
- 5.9k views
Czy tylko Mi się to zdarza?? Coraz częściej nękają mnie: Aparat nie odpowiada, Instagram nie odpowiada, kalkulator nie odpowiada, itp, przy zrzucie ekranu : nie udało się zapisać zrzutu ekranu. Po przejściu z aparatu do galerii zawiesza się albo biały/czarny ekran albo wejdzie do galerii i wisi... Jak chce sobie ogarnąć Galerię, zawiesza się przy usuwaniu zdjęć, przeglądaniu. Nie wiem czy to nie jakieś problemy z pamięcią/ zapisem/ odczytem Soft najnowszy, galeria ciągle aktualizowana do najnowszej. Mi A1 4/64
Last reply by Moreee, -
- 5 replies
- 1.8k views
Witam, posiadam Mi A1 od grudnia 2017 i do tej pory telefon nie sprawiał żadnych problemów. Wszystko zaczeło się jakiś tydzień temu - telefon zaczął się zawieszać po podłączeniu do ładowarki lub po podłączeniu do komputera. Tzn jak miał ekran wyłączony to ekran się nawet nie włączał przy próbie odblokowania nie reagował. Jeśli ekran był włączony, to to co było aktualnie na ekranie na nim zostawało. Jedyną reakcją ze strony telefonu było to, że po odłączeniu od kabla gasła dioda nad ekranem. Postanowiłem zrobić hard reset z poziomu recovery. I teraz telefon nie chce się po nim uruchomić - po jakiś 15 minutach się zawiesza na ekranie z logiem Android One. Kilka razy ju…
Last reply by Moreee, -
- 5 replies
- 1.9k views
Witajcie, potrzebuje pomocy, Wcześniej działało normalnie a od wczoraj coś się przestawiło w powiadomieniach, może w kieszeni... -Nie wyświetlaja mi się żadne powiadomienia na pasku zadań, lampka się świeci, telefon wibruje ale się nic nie wyświetla. Jak wchodze w pasek zadań i klikam przycisk opcji albo rozwinięcia paska zadań nic się nie dzieje, tak jak zaznaczone na screenach. - Nie działają mi też guziki na dole ekranu, ani ten powrotu do menu głównego ani otwartych kart, tak jak zaznaczone, przycisk powrotu działa. W opcjach powiadomień nie ma niczego związanego z takim ustawieniem. Z góry dziękuję za pomoc
Last reply by Moreee, -
- 0 replies
- 1.3k views
Wtajcie Potrzebuję zwiększyć poziom debugowania (na potrzeby zdiagnozowania pewnej appki) Aby to zrobić wymagają ode mnie uruchomienia kodu *#9900#. Niby proste... Ale kod nie działa w xiaomi mi A1 Macie jakies pomysły jak uruchomić powyższy kod lub jak zwiększyć poziom logowania w inny sposób?
Last reply by bialy77, -
- 7 replies
- 1.4k views
Witam, mam problem z aparatem, w ogóle nie łapie ostrości oraz widoczne są czarne plamy. Próbowałem przedmuchać sprężonym powietrzem ale nic to nie dało. Co mógłbym spróbować z tym zrobić? w załączniku zdjecie jak to wyglada
Last reply by Stachu55, -
- 3 replies
- 3k views
Byłem przekonany iż moim telefonie radia nie ma, ponieważ podobno zależało to od regionu do ,którego dana partia telefonów była wysyłana,radia nie ma w aplikacjach ani w widgetach nie jest tez widoczne w plikach systemu,chyba,ze niezbyt dokładnie szukałem,okazuje się jednak ,że radio fm jest,odszukałem za pomocą samouczka,problem w tym,ze nie mam pojęcia jak wyciągnąć je na pulpit,jest też problem ze ściszeniem,radio gra na maxa i przycisk wyciszenia nie reaguje.Jeżeli ktoś spotkał się z podobnym problemem proszę o odpowiedź.
Last reply by Valdi75,