Problemy techniczne
119 topics in this forum
-
- 5 replies
- 9.2k views
Cześć. Mam telefon od 2 miesięcy. Od nowości gdy naciskam przycisk wygaszania ekranu włącza mi się aparat albo ekran staje się biały. Nie robi się tak za każdym przyciśnięciem ale bardzo często co jest strasznie wkurzające. W jaki sposób mogę to przestawić? Pozdrawiam
Last reply by Dominus86, -
-
- 1 reply
- 1.5k views
Witam, Tak jak w tytule: jak wyczyścić listę najczęściej używanych kontaktów? Chciałem zaznaczyć, że nie mam tutaj na myśli zakładki "Ulubione" w aplikacji Telefon, a zakładkę (?) "Najczęściej używane kontakty" w aplikacji Wiadomości. Pokazuje się ona podczas tworzenia nowego SMSa/MMSa. Z góry bardzo dziękuję za jak najszybszą odpowiedź. Pozdrawiam, Johnny 5
Last reply by LeBomB, -
- 14 replies
- 6k views
Hej , Kilka dni temu kupiłem nowy MI A1 z PL (teoretycznie Polska dystrybucja ). Dziś telefon się wyłączył, i przez kilka minut nie byłem wstanie go włączyć. Po jakimś czasie telefon się włączył , bateria pokazała jakieś 80%. Jednak po kilku minutach od zablokowania telefon znowu był już wyłączony i nie dało się go włączyć (i tak w kółko). Po podłączeni do ładowarki problem nie występuje, ale jak tylko wypnę ładowarkę to telefon się wyłącz (bateria naładowana do 100% ) i nie da się go włączyć. Jak już go włączę to bateria pokazuje 50% , podpinam ładowarkę i po kilka sekundantach bateria jest znowu na 100%. INFO : Telefon kupiony z androidem 7 , problem nie ws…
Last reply by NiX, -
- 2 replies
- 1.6k views
Cześć, niedawno kupiłem Xiaomi mi a1 i problem polega na tym, że kiedy podłączam słuchawki to słychać całkiem denerwujący szum, podłączałem je do innych telefonów i szumów nie było. Jakieś porady?
Last reply by Karol2171, -
Witam, jestem posiadaczem telefonu xiaomi mi a1, tylko jest jeden problem, jak podłącze słuchawki do telefonu odpalę YouTube i coś włączę to po zatrzymaniu, skończeniu oglądania jest szum w słuchawkach, na xiaomi redmi note 4 tego nie ma.
Last reply by Karol2171, -
- 7 replies
- 1.8k views
Wczoraj zaktualizowałem A1 do oreo i niestety mam duży problem. Bateria jest zjadana w trybie ekspresowym. Zgodnie z tym co pokazuje telefon niemal całe zużycie przypada na bluetooth. Problem z BT istniał już wcześniej, włączał się samoistnie w trybie czuwanie (nie wiem po kiego, nie udało mi się znaleźć przyczyny, czy to jakaś apka czy ten model tak ma) ale nie powodowało to zużycia baterii, a po aktualizacji niestety jest źle. Może ktoś się zetknął z tym problemem? Wolałbym nie robić resetu do fabrycznych. Edit. Winny był Yanosik. Ja wiedziałem że on sobie podkrada BT, ale przed aktualizacją to było co najwyżej kilka procent ogólnego zużycia, a teraz zeżarł mi…
Last reply by kubik82, -
- 1 follower
- 4 replies
- 1.6k views
Witam Mam pytanie do posiadaczy tego modelu. Czy też Wam coś lata w środku? Słychać przy potrzasaniu w okolicach głośnika/aparatu. Czy to optyka aparatu? Wiem że niektóre modele telefonów tak maja z optyką i jest to normalne. Jednak wole się upewnić bo telefon mam 2 dni dopiero i póki co to latające coś nie wyrządziło żadnych szkód bo telefon dziala super i nie zuwarzyłem nic złego w funkcjonowaniu. Jednak może w przyszłości to coś co lata w srodku wyrządzi jakąś szkode więc może za wczasu reklamować? Z góry dzięki za zainteresowanie i pomoc. Pozdr
Last reply by Nezumi, -
- 5 replies
- 15.1k views
Hej, kupiłem szczoteczkę soniczną Oclean SE i nie mogę się z nią połączyć przez bluetooth aplikacji, gdy wchodzę w ustawienia bluetooth to jest tam widoczna, a nawet sparowana. Na innym telefonie nie ma tego problemu, ktoś wie co jest nie tak?
Last reply by kubik82, -
- 9 replies
- 1.4k views
Dzień dobry wieczór, Po ostatniej aktualizacji (4-5 dni temu) telefon zwariował i po zaktualizowaniu softa wyłączył się z błędem "your device software cant be checked for corruption". Zaczął on się wyłączać, włączać i zatrzymywał na tym błędzie po czym powtarzał kółko. Zdecydowałem się na format poprzez miflasha. Telefon stał się "cegłą", teraz jakiekolwiek skroty klawiszowe tj. power+volume up i inne powoduja wibracje i nic więcej. Na PC w menadżerze urządzeń jest wykrywany jako "Qualcomm HS-USB Diagnostics 900E (COM4)". MiFlash go nie widzi, ADB podobnie. Mimo, że telefon ma dopiero 3 tydzień, to okazało się, że gwarancja tego nie obejmuje i albo płacę 140zl, albo …
Last reply by mariusz.ur, -
- 8 replies
- 3.4k views
Cześć, od 2 dni nie działają mi przyciski funkcyjne home i ostatnie aplikacje, działa tylko przycisk cofnij. Dodatkowo nie mogę rozwinąć górnego menu ustawień, macie jakieś pomysły jak to naprawić, dodam że telefon jest po najnowszej aktualizacji.
Last reply by gawllo, -
- 6 replies
- 7.8k views
Witam, ostatnio bawiąc się telefonem coś spaprałem w ustawieniach sieci. Mianowicie po wpisaniu kody *#*#4636#*#* i wejściu w informacje o telefonie mamy możliwość ustawienia preferowanego typu sieci... i tu przez przypadek zmieniłem i teraz mam problem z zasięgiem. Proszę jak ktoś może niech wpisze kod i wejdzie w informacje o telefonie i poda mi jaki winien być wskazany prawidłowy typ sieci... dziękuję!
Last reply by Moreee, -
- 4 replies
- 11k views
Dzień dobry wszystkim! Mam Xiaomi Mi A1 od około dwóch tygodni, ale jak to w życiu bywa, nie zdążyłem się nim jeszcze pobawić. Aż pojawiła się potrzeba, aby zrobić zdjęcie i... aparat nie działa. Po kliknięciu w aplikację pojawia się jedynie czarny ekran z przyciskami do zdjęć na dole (te okrągłe kółka, żeby zrobić zdjęcie, albo dwie strzałki pozwalające na zmianę kamery z przedniej na tylną i na odwrót). Czy kiedykolwiek spotkaliście się z tego typu problemem? Inne aplikacje, które potrzebują korzystać z internetu też się wieszają, bo jest problem z aparatem. Czy mogę zainstalować inną aplikację "aparat", która będzie działała jako domyślna? Próbowałem oc…
Last reply by Moreee, -
- 5 replies
- 5.3k views
Cześć, Jestem szczęśliwą posiadaczką Xiaomi mia1 kupionego na gearbest. Telefon użytkuje niecałe 3 tyg, kalendarz jest sparowany z kontem Google. Do wydarzeń zawsze ustawiam sobie przypomnienie, najczęściej 1 dzień przed plus 2 godziny przed. Niestety na tym telefonie nie dostaje ani powiadomienia na ekranie, ani żadnego dźwięku. Dźwięk do przypomnień jest wybrany, ma ktoś pomysł dlaczego to nie działa? Pewnie to nie ma znaczenia, ale na tablecie Samsung przypomnienia są.
Last reply by Moreee, -
- 3 replies
- 1.4k views
witam jak ustawić różne dzwonki dla dwóch kart sim?
Last reply by Moreee, -
- 4 replies
- 1.6k views
Witam od kilku dni po odblokowaniu telefonu wyświetla mi się taki komunikat jak na screnie. Czym to może być spowodowane?
Last reply by Moreee, -
- 0 replies
- 948 views
Czy ktoś napotkał problem, ze podczas rozmowy czy korzystania z neta, tak sam z siebie rozłącza się , biały ekran z paskiem postępu i za momencik ekran z kodem PIN do karty SIM. Nie jest to reset telefonu tylko samej karty SIM. Karta wymieniona w salonie. Sprawdzone też na innych kartach i to samo. Przed aktualizacją działo się to raz w tygodniu a na Oreo praktycznie codziennie. Miałem identyczny problem na RN3 pro którego z tego powodu sprzedałem i na Mi4c tez, tylko w tamtych jak wgrałem miui polska, to częstotliwość tego zmalała do 1-2 razy w miesiącu więc było to akceptowalne. Tutaj nic nie da się zrobić bo Miui nie wgram. Sprawdzane z tymi samymi kartami SIM na LeeCo…
Last reply by symforian, -
- 3 replies
- 957 views
Witam wszystkich uczestników forum, tak jak w tytule,wgrany odtwarzacz wideo nie widzi wgranego filmu,film się wgrywa jako plik ze znakiem zapytania(?) i jest informacja,że nie znaleziono aplikacji do otwarcia pliku,próbowałem wgrać film w różne miejsca,w zdjęcia,muzykę,pobrane,za każdym razem to samo,nie mogę odtworzyć filmu,czy jest w M1A jakaś ukryta funkcja odpowiadająca za odtwarzanie lub wgrywanie filmów?
Last reply by Danek 1, -
- 0 replies
- 661 views
Używam na każdym swoim urządzeniu aplikację ES Eksplorator czy program do zarządzania plikami. Przy użyciu ESa i Wi-Fi mogę przesyłać pliki z jednego urządzenia na inne . Niestety nie mogę tego zrobić w przypadku Mi A1 , urządzenia się widzą , następuje nawiązanie połączenia i ... nic się nie dzieje. Czy w Androidzie 7 należy coś dodatkowo aktywować? więcej: iris garden my dinh Plik mogę przesłać przez aplikację QuickPic po Wi-Fi. Wysłane przy użyciu Tapatalka więcej: chung cư mỹ đình plaza
Last reply by blackdoom1212, -
- 4 replies
- 1.1k views
Witam Od pewnego czasu po podłączeniu ładowarki tel nie ładuje się, po wyłączeniu go i podpięciu do ładowarki dopiero zaczyna ładować, ale żeby wyłączyć muszę dłużej przytrzymać przycisk power bo przy wybieraniu opcji "wyłącz" lub "uruchom ponownie" tel nie reaguje ,na co dzień jest to trochę irytujące, co może być przyczyną może ktoś z was miał podobny problem ?
Last reply by Nezumi,