marandos Posted January 19, 2016 Posted January 19, 2016 (edited) Też się zastanawiam nad tym fonem i właśnie nie gdzie go kupić, xfs czy ibg a może jeszcze gdzieś indziej? Swoją drogą patrzcie na to cudo Zdjęcie od @Pirzu , czekam na reckę - ponoć ma być w sobotę. Zapowiada sie miodnie Edited January 19, 2016 by marandos
rogalxxx Posted January 19, 2016 Posted January 19, 2016 Widziałem, że pojawiło sie redmi 3 na allegro, ktoś może już macał? Myślałem, że dostępne będzie dopiero pod koniec lutego, a tu zonk.
INCER Posted January 19, 2016 Posted January 19, 2016 A ja chciałem power bank dodatkowo brać do niego Jeśli tak będzie naprawdę to będzie mój telefon na lata.
asffaf Posted January 19, 2016 Posted January 19, 2016 Też się zastanawiam nad tym fonem i właśnie nie gdzie go kupić, xfs czy ibg a może jeszcze gdzieś indziej? Swoją drogą patrzcie na to cudo Zdjęcie od @Pirzu , czekam na reckę - ponoć ma być w sobotę. Zapowiada sie miodnie Tyle sot mój redmi 1s ma na całej baterii
Bercik Posted January 19, 2016 Posted January 19, 2016 Dzięki @abberline W takim razie trzeba zamawiać, jeszcze tylko jakąś reckę wypada obejrzeć. Myślę, że warto walnąć osobny dział dla tego urządzenia.
AdBloczek Posted January 19, 2016 Posted January 19, 2016 1 godzinę temu, slon napisał: Gdzie kupiłeś i za ile? Srebrno-biała wersja? Kupiłem na allegro od Accessories 4 You za 800 zł. Telefon kupiony na firmę, więc bardziej mi się opłacało z allegro niż bezpośrednio z Chin. Tak, wersja srebrno-biała. Jest już wysłany, więc na 99% jutro będzie
fake4r Posted January 19, 2016 Posted January 19, 2016 Kolego daj znać jak tam klawisze dolne bo chyba nie są podświetlane, jakoś na filmikach dokładnie tego nie widać.
Jokasia Posted January 19, 2016 Posted January 19, 2016 I napisz proszę, czy zainstalowałeś na nim Google Play. P. S. Widziałam info, że przyciski nie są podświetlane.
Bercik Posted January 19, 2016 Posted January 19, 2016 Telefon ma czujniki różne, światła, zbliżeniowy. Może na podstawie tego podświetlają się w ciemności. Tak czy siak, i tak będzie je jakoś tam widać. Jak już ktoś będzie miał sprzęt w ręce to napiszcie parę rzeczy
fake4r Posted January 19, 2016 Posted January 19, 2016 No podobno nie sa podświetlane tak jak też nie były w red rice, 1s i redmi 2. Z kolei sklep spemall pisał że są. Tak że nie wiadomo komu wierzyć. Ja obstawiam jednak, że nie, lekka szkoda no ale i tak każdy trafi palcem w odpowiedni przycisk już na czuja.
rogalxxx Posted January 20, 2016 Posted January 20, 2016 przy jasnych frontach moze podswietlenie moze nei byc potrzebne w dzien-na fotkach widac przyciski w miare wyraznie. w ciemnosci moze cos przesacza sie z podswietlenia lcd?
rm_125 Posted January 20, 2016 Posted January 20, 2016 też były płacze że 1S nie ma podświetlenia. A jakoś mam go prawie od 2 lat i nie mam z tym problemu. TO jest niepotrzebne
coolos Posted January 20, 2016 Posted January 20, 2016 Ciekawe jaki ma współczynnik SAR. Myślę nad zakupem mniejszego telefonu, mam Huawei G7 z ekranem 5.5 cala i jak dla mnie jest trochę za duży, a ten Xiaomi redmi 3 ma tak naprawdę wszystko co potrzeba łącznie z dużym akumulatorem
AdBloczek Posted January 20, 2016 Posted January 20, 2016 Właśnie przyszedł do mnie kurier i odebrałem telefon. Tak, klawisze dolne nie są podświetlane
slon Posted January 20, 2016 Posted January 20, 2016 Możesz sfotografować jak to dokładnie wygląda przy oświetleniu (dziennym lub sztucznym) i w ciemności?
fake4r Posted January 20, 2016 Posted January 20, 2016 No nic, mały minus. Gdyby nie to dla mnie byłby praktycznie ideał. Ale żeby nie było - nie płaczę z tego powodu ;]
AdBloczek Posted January 20, 2016 Posted January 20, 2016 W całkowitej ciemności nie robiłem, bo nie ma sensu, nic nie byłoby widać Te przyciski są pod światłem podobnie błyszczące jak ramka.
Re4ctioN Posted January 20, 2016 Posted January 20, 2016 Chyba czas wymienić swojego starucha Redmi 1. Redmi Note'y są dla mnie zbyt duże, a seria MI jest za droga, więc chyba Redmi 3 zastąpi po ponad 2 latach wysłużonego już (ale wciąż w pełni sprawnego) Redmiacza pierwszej edycji.
abberline Posted January 20, 2016 Posted January 20, 2016 Co do wersji z czarnym frontem podświetlenie przycisków chyba jednak jest. Zobaczcie początek filmu.
AdBloczek Posted January 20, 2016 Posted January 20, 2016 To nie podświetlenie, tylko odbijające się światło od błyszczących oznaczeń przycisków
Bercik Posted January 20, 2016 Posted January 20, 2016 Walić podświetlenie. Tydzień używania i z zamkniętymi oczami będziecie tych przycisków używać. Ważne, że telefon jest w porządku.@AdBloczek, mógłbyś wrzucić jakieś zdjęcie/-a robione Redmi 3? Bo ciekawi mnie aparat. No nic, jutro trzeba chyba zamówienie robić, choć jeszcze poczekam może na rzetelną reckę.
Lipskus Posted January 21, 2016 Posted January 21, 2016 (edited) Dnia 12.01.2016o09:04, lukaschels napisał: Jakoś na forum nie znalazłem tematu odnośnie nowe telefonu xiaomi który dziś ma swoją premierę. Co myślicie o nowym Redmi 3, jak waszym zdaniem wpisze się w rynek czy odniesie sukces Redmi Note 2. Stylistyka nawiązują do Redmi Note 3, nie mam pojęcia jak z procesorem sprawa wygląda czy jest wydajniejszy czy na tym samym poziomie co Redmi Note 3, więcej info tu A tu wizualne zestawienie Redmi Note 3 i Redmi 3 i teoretyczne zdjęcia robione przez Redmi 3 wie ktoś cos wiecej na temat tego cpu ? chodzi mi o jego temperature ? Edited January 21, 2016 by Lipskus
AdBloczek Posted January 21, 2016 Posted January 21, 2016 (edited) 10 godzin temu, Bercik napisał: @AdBloczek, mógłbyś wrzucić jakieś zdjęcie/-a robione Redmi 3? Bo ciekawi mnie aparat. Robione na automacie, bez grzebania w ustawieniach. Dosyć szybko łapie ostrość. Edited January 21, 2016 by AdBloczek 2
kulig007 Posted January 21, 2016 Posted January 21, 2016 No nic, mały minus. Gdyby nie to dla mnie byłby praktycznie ideał. Ale żeby nie było - nie płaczę z tego powodu ;]Też miałem te obawy...Ale z doświadczenia (przeszedłem z Moto Defy - podświetlane przyciski, na Mi2s - brak podświetlenia) wiem, że wystarczy kilka dni i już intuicyjnie będziesz wiedział jaki przycisk i gdzie nacisnąć . Przy Mi4-wersja black, może byłby delikatny dyskomfort, bo przód to idealnie czarna tafla, jak się wyłączy podświetlenie przycisków TapTap Tapatalk+MI4W
tpawel Posted January 21, 2016 Posted January 21, 2016 Jest na yt recenzja jakiegos wlocha, mozna sobie wlaczyc tlumaczone napisy. Generalnie świetny telefon, zdjecia naprawdę bardzo dobre wychodzą jak za tą cene. Szkoda ze dla nas taka cena duza. 142$ + dhl z ubezpieczeniem,silikonem i szklem to sie robi juz 167$. Dolar drogi i wychodzi prawie 700zl, a ciut wiecej mozna redmi note 3 juz z polski wyrwac Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka
asffaf Posted January 21, 2016 Posted January 21, 2016 Nie jest drogi. Zaraz po premierze redmi 1s kupiłem za 159 $. Tylko dollar kosztował 3.5 a nie już prawie 4.2. Osobiście czekam jak zejdzie do ceny 129 $ i będę go zamawiał.
INCER Posted January 21, 2016 Posted January 21, 2016 Powiedzcie mi, który kolor obudowy ma ten czarny front? Szary, srebrny?
tpawel Posted January 21, 2016 Posted January 21, 2016 Nie jest drogi. Zaraz po premierze redmi 1s kupiłem za 159 $. Tylko dollar kosztował 3.5 a nie już prawie 4.2. Osobiście czekam jak zejdzie do ceny 129 $ i będę go zamawiał. Tez mam na niego ochotę kupic na miesiac-dwa do momentu az note pro troche stanieje, ale obecny poziom kursu dolara powoduje ze za podobną kwote mozna kupić redmi note 3 juz w pl Czarny front ma wersja gray Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka 1
fake4r Posted January 21, 2016 Posted January 21, 2016 49 minut temu, INCER napisał: Powiedzcie mi, który kolor obudowy ma ten czarny front? Szary, srebrny? Ten szary ciemny - gray silver
schreder Posted January 21, 2016 Posted January 21, 2016 @AdBloczek Nie ma problemu z trafieniem w te dotykowe przyciski nawigacyjne? Łapią na dość dużym obszarze czy trzeba trafiać?
Recommended Posts