Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

ja tam widzę taką samą ikonkę "zegarka" jak w miejscu które zaznaczyłem :) spróbuj kliknąć w prawy górny róg. Niewidoczność tej ikonki zależy od motywu jaki masz zainstalowany.

Edited by rutqov
Posted

Dzięki człowieku... Właśnie przez motyw i to że jestem w nasłonecznionym pomieszczeniu nie widziałem tej ikonki :-D

A ona tam że mnie się śmiała....

Jeszcze raz dzięki. 

• 1 month later...
Posted

Najnowszy xiaomi.eu dev 7.3.23 zainstalowany czwartek wieczorem.
Telefon naładowany do pełna po zainstalowaniu aktualizacji.
Dodatkowa dane mobilne włączone w piątek przez 9h i w sobotę przez 4h
475e1e938fbe749007356ef661e9955c.jpg
1e5746e269edda88975d341c7e92e961.jpg
19aae31eec4c744f14a4d8da70ab7e28.jpg

====
Wysłane z Redmi 3 by TapaTalk.

• 4 weeks later...
Posted

Spotkał, się ktoś z takim czymś? Chodzi mi o te skoki naładowania baterii, telefon ewoluował i co jakiś czas sam się ładuje 

Screenshot_2017-05-01-08-51-01-790_com.miui.securitycenter.png

Posted

U mnie takie skoki wystepuja, gdy uzywam telefonu przez dluzszy w niskich temp. Gdy go np. schowam do kieszeni, to po jakims czasie widac taki skok na wykresie.

• 1 month later...
Posted (edited)

Panowie ktoś ma lekarstwo na proces bluetooth qpnp-vm-bms-9 ?

Bo przeszedłem niedawno z 7.1.3.0 na nowe miui, 5.25, teraz kolejna wersja 6.8 (z piątku) i cały czas mi drenuje i wybudza telefon qpnp-vm-bms-9

Dodam że bt musowo włączony bo używam mb2.

Bateria wystarcza na dzień :(

Edited by fake4r
  • 2 months later...
Posted

Miui 9 nie pomogło bateria nadal dramat, czym to może byś spowodowane? W październiku minie rok jak mam telefon a bateria jest zauważalnie słabsza, już nie mówiąc o wynikach bez wifi bo to już całkowity dramat

Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka

Posted
8 godzin temu, wolf45 napisał:

Miui 9 nie pomogło bateria nadal dramat, czym to może byś spowodowane? W październiku minie rok jak mam telefon a bateria jest zauważalnie słabsza, już nie mówiąc o wynikach bez wifi bo to już całkowity dramat

Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka

Podaj jakies konkrety, screeny, bo tak nie wiadomo co masz na myśli.

U mnie wydajność też spadła - jakieś 20% krócej trzyma. Czasami gdy odłączę go po całonocnym ładowaniu to po 5min nie używania mam już 98% baterii.

SoT przeważnie mam ok 4-5h. Gdy używam go non stop do przeglądania netu to ponad 7h SoT pociagnię.

Posted
23 godziny temu, wolf45 napisał:

bateria jest zauważalnie słabsza

Mam takie same odczucia. Też mam telefon od października, a mniej więcej od połowy czerwca bateria trzyma koło 40% krócej niż na początku. 7h SOT to po prostu cud.

14 godzin temu, Mario80 napisał:

Czasami gdy odłączę go po całonocnym ładowaniu to po 5min nie używania mam już 98% baterii.

Mam podobnie, z tym że po 3 minutach od odłączenia baterii jest 96%, SOT poniżej minuty, a do 90% spada w jakieś 15 minut. Później leci wolniej, jednak zauważalnie szybciej niż na początku. Wgrywałem już romy na czysto kilka razy, zero poprawy.

Posted

Probowaliscie restartowac telefon po naładowaniu do 100%? Mi chyba to pomaga, jak tak nie zrobie to system android zabiera mi około 70%baterii a jak zrestartuje to się równoważy z innymi aplikacjami.

Posted

Pewnie, że próbowałem. Ustaliłem też, że za to rozładowywanie się prawdopodobnie odpowiada PowerManagerService.WakeLocks. Niestety nijak nie idzie tego wakelocka przystopować, a w 8h wybudzał telefon 1740 razy przez 40 minut...

Posted

U mnie bateria zaczęła coraz bardziej szwankować. Jakieś 5h po odłączeniu od ładowarki i parokrotnego sprawdzenia godziny i ustawienia przypomnienia nagle wcięte miałem 15%.

Aktualizacje automatyczne wyłączone. 

Do tego od paru dni przestał działać mi net w roamingu, gdzie na drugim numerze przypisanym do tego samego konta net działa. Sądze, że to nie ma żadnego związku, ale... może jednak? ;)

• 1 month later...
Posted

Minął miesiąc moich walk z baterią na MIUI. Ostatnio trzymała po prostu tragicznie, 3h sot przez cały dzień to był maks. Zażenowany tym wszystkim zainstalowałem wczoraj RessurectionRemix. Mam 3h sot, baterii zostało jeszcze... 60%!!! Myślałem już, że to wina baterii, że tak trzyma, a tu okazuje się, że winne jest MIUI. Szybko już do niego nie wrócę. Wszystkim, którzy mają problemy z baterią także polecam przesiadkę na jakiś inny system.

Posted (edited)
5 godzin temu, paveu napisał:

polecam przesiadkę na jakiś inny system.

Sprawdziłem przed chwilą u siebie na Miui 7.10.19. Po 12 godzinach prawie 3h sot mam jeszcze 70%. Czyli Miui też potrafi działać prawidłowo.

Screenshot_2017-10-23-21-58-26-787_com_miui.securitycenter.thumb.png.2b63edd6754dc644dffd38b8275ddef0.png

Edited by FromWP
Posted

No to nie wiem co u mnie było nie tak. Od czerwca nie mogłem sobie dać rady z baterią. Nawet sprawdzałem na Globalu, było to samo. Nie zliczę ile razy robiłem różne wipy, ile razy instalowałem soft na nowo. 2 razy nawet czyściłem telefon do zera, łącznie z ponownym blokowaniem bl - bez skutku.

Posted
9 godzin temu, paveu napisał:

No to nie wiem co u mnie było nie tak.

A karty sd używasz? Dwa razy miałem problem z nadmiernym drenażem z powodu jakichś błędów na karcie (prawdopodobnie w katalogu Miui). Jak się stawia na nowo system, to warto też sformatować kartę, albo przynajmniej wywalić katalog Miui, żeby to sobie od nowa samo stworzyło.

Posted (edited)
3 godziny temu, FromWP napisał:

A karty sd używasz?

Używam, używam. Ano widzisz, o formacie nie pomyślałem. Jak znajdę czas to może wrócę na Miui i to sprawdzę, jednak w RR nie brakuje mi niczego, czego używałem wcześniej. Za to jest parę rzeczy, których bardzo brakowałoby mi na Miui...

Edited by paveu
Posted
Dnia 23.10.2017 o 16:43, paveu napisał:

Minął miesiąc moich walk z baterią na MIUI. Ostatnio trzymała po prostu tragicznie, 3h sot przez cały dzień to był maks. Zażenowany tym wszystkim zainstalowałem wczoraj RessurectionRemix. Mam 3h sot, baterii zostało jeszcze... 60%!!! Myślałem już, że to wina baterii, że tak trzyma, a tu okazuje się, że winne jest MIUI. Szybko już do niego nie wrócę. Wszystkim, którzy mają problemy z baterią także polecam przesiadkę na jakiś inny system.

Czy u ciebie wykres zuzycia baterii schodzil plynnie, czy skokowo? U mnie schodkow od choloery nawet jak fon jest nieuzywany.

• 1 month later...
Posted

Dzień dobry, chciałbym się zapytać jak to jest z pojemnością bateria na stronie że specyfikacjami telefonu ( redmi 3s pro) pisało że ma on 4100mAh lecz w panelu sterowania pisze mi że ma ona 4000mAh. I nie wiem czy po prostu po roku się pojemność zmniejszyła czy tak ma byc.

Screenshot_2017-12-17-08-29-22-043_com.miui.securitycenter.png

Posted
22 minuty temu, xWooFx napisał:

po roku się pojemność zmniejszyła czy tak ma byc.

Tak ma być, wszystkim tam tak pokazuje niezależnie od stanu zużycia.

• Thanks 1