grzegorz.lki Posted April 14, 2016 Posted April 14, 2016 Tylko w trybie download mogę wgrać rom na zablokowanym bootloaderze, nie? Rom mam .zip z oficjalnej stronki Xiaomi. Oczywiście wypakowany "podaję" do MiFlash Pobierz stąd: http://en.miui.com/a-234.html Format pod fastboot, rozszerzenie .tgz. Wypakuj i wygrywaj przez download. Wysłane z Redmi 3 by TapaTalk 1
slon Posted April 15, 2016 Posted April 15, 2016 Podpowiedzcie proszę, jak uaktualnić miui? Obecnie mam 6.3.17 od xiaomi.eu i TWRP cofface. Dziś pojawiła się kolejna wersja - 6.4.14 i właśnie tą chcę zainstalować.
hUBI Posted April 15, 2016 Posted April 15, 2016 1 godzinę temu, slon napisał: Podpowiedzcie proszę, jak uaktualnić miui? Obecnie mam 6.3.17 od xiaomi.eu i TWRP cofface. Dziś pojawiła się kolejna wersja - 6.4.14 i właśnie tą chcę zainstalować. Wgrywasz zipa do telefonu i klikasz "Zainstaluj aktualizację z pliku .zip"
Robsonik20 Posted April 19, 2016 Posted April 19, 2016 (edited) Hej! W dniu dzisiejszym dostałem Redmi 3 od Goldiego. Niestety z jakimś syfiastym oprogramowaniem, które blokuje mi zmianę na dev a następnie instalację miuipolska. Próbowałem też instalacji przez MiFlasha na win 10 ale nie widzi plików. Bardzo proszę was o pomoc. Co robię źle? Edited April 19, 2016 by Robsonik20
jarekm95 Posted April 20, 2016 Author Posted April 20, 2016 2 godziny temu, Guziiik napisał: A bootloader odblokowany? Lol. Kolega chce odblokować bootloader, po to chce wgrać deva. Nabijasz posty? Jakieś nagrody dają? 7 godzin temu, Robsonik20 napisał: Hej! Próbowałem też instalacji przez MiFlasha na win 10 ale nie widzi plików. Co masz na myśli? W Miflashu nie ma widzieć żadnych plików, tam masz wskazać FOLDER w którym one są
sp4ubw Posted April 20, 2016 Posted April 20, 2016 Przede wszystkim nie należy flashować z pulpitu, pulpit nie jest fizycznym katalogiem. Wrzuć gdzieś na dysk ale nie na pulpit.
jarekm95 Posted April 20, 2016 Author Posted April 20, 2016 (edited) 54 minuty temu, sp4ubw napisał: Przede wszystkim nie należy flashować z pulpitu, pulpit nie jest fizycznym katalogiem. Wrzuć gdzieś na dysk ale nie na pulpit. Pulpit jest katalogiem. C:\Users\<username>\Desktop A w starszych Windowsach C:\Documents and Settings\<username>\Desktop Poza tym się zgadzam - najlepiej bezpośrednio z dysku. Ale już widzę, @Robsonik20, chyba próbujesz wgrać rom pod TWRP. Musisz ściągnąć rom pod Miflash ten z końcówką .tgz. Link w instrukcji I Edited April 20, 2016 by jarekm95
Robsonik20 Posted April 20, 2016 Posted April 20, 2016 55 minut temu, sp4ubw napisał: Przede wszystkim nie należy flashować z pulpitu, pulpit nie jest fizycznym katalogiem. Wrzuć gdzieś na dysk ale nie na pulpit. Próbowałem, niestety nie pomaga rozpakowanie paczki na dysk C. 4 godziny temu, Guziiik napisał: A bootloader odblokowany? Dostałem zgodę na odblokowanie ale jest problem ze sparowaniem telefonu. Po tym jak nie udało mi się go odblokować, próbowałem wgrać dev na zablokowany ale miflash nie widzi jakiś plików po tym jak wybrałem je.
sp4ubw Posted April 20, 2016 Posted April 20, 2016 Oba screeny, które wrzuciłeś pokazują różne tryby podłączenia telefonu. Fastboot i download. Musisz wybrac download, skoro nie masz UBLa. Poza tym wszystko jest opisane na forum, zastosuj się do instrukcji i nie będzie takich problemów.
FromWP Posted April 20, 2016 Posted April 20, 2016 Pod MiFlasha powinno być rozszerzenie .tgz, czyli jak ściągnąłeś odpowiedni rom ale w formacie .zip, to trzeba rozpakować i wskazać rozpakowany katalog w którym jest rom w formacie .tgz i inne pliki których brak zgłasza ci program!
Guziiik Posted April 20, 2016 Posted April 20, 2016 2 godziny temu, jarekm95 napisał: Lol. Kolega chce odblokować bootloader, po to chce wgrać deva. Nabijasz posty? Jakieś nagrody dają? Co masz na myśli? W Miflashu nie ma widzieć żadnych plików, tam masz wskazać FOLDER w którym one są Tak, właśnie dostałem obwarzanka od administracji... Wybaczcie, w ogóle nie skojarzyłem co kolega próbuje zrobić. Może otwieranie forum zaraz po przebudzeniu to nie jest najlepszy pomysł.
michaelwaut Posted April 20, 2016 Posted April 20, 2016 (edited) @Robsonik20 Spróbuj z innym kablem, na innym porcie USB, najnowszą wersją miflash. Masz wszystkie sterowniki? Też mi takie bzdury miflash wypisywał, ale w końcu poszło. Spróbuj może jakąś wersję xiaomi eu na zablokowany wgrać. Może to wina devromu? Miałem ten sam rom, i wgrałem miflashem xiaomi.eu. Edited April 20, 2016 by michaelwaut
FromWP Posted April 20, 2016 Posted April 20, 2016 Teraz dopiero sobie przypomniałem, ten rom dev który ściągnąłeś nawet w formacie .tgz trzeba jeszcze rozpakować!!! Musisz po rozpakowaniu mieć katalog images i pliki: flash_all.bat flash_all.sh i jeszcze parę innych. Ten rozpakowany katalog kopiujesz do c:\ i wtedy MiFlash zadziała! 1
enesas Posted April 20, 2016 Posted April 20, 2016 Czy TWRP z pierwszego postu działa również na zablokowanym bootloaderze?
acocieto Posted April 20, 2016 Posted April 20, 2016 (edited) Ogarniam od jakiegoś czasu root i twrp. Dzięki za tutorial. Dopytam czy można zastąpić twrp cofface, twrp od miui polska? Edited April 20, 2016 by acocieto
FromWP Posted April 20, 2016 Posted April 20, 2016 (edited) 46 minut temu, enesas napisał: Czy TWRP z pierwszego postu działa również na zablokowanym bootloaderze? Na zablokowany to nawet go nie wgrasz! Po to właśnie jest zblokowany Edited April 20, 2016 by FromWP
jarekm95 Posted April 20, 2016 Author Posted April 20, 2016 (edited) 1 godzinę temu, acocieto napisał: Ogarniam od jakiegoś czasu root i twrp. Dzięki za tutorial. Dopytam czy można zastąpić twrp cofface, twrp od miui polska? Kiedy ja instalowałem swój rom to nie działało. Teraz chyba to naprawili ale sam nie sprawdzałem to pewności nie mam. Możesz wgrać i potwierdzić to dodam do tuta.https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=50678 Edited April 20, 2016 by jarekm95
acocieto Posted April 20, 2016 Posted April 20, 2016 Spróbuje. Jeszcze jedno czy istotne jest .bat czy od cofface czy od miui polska?
jarekm95 Posted April 20, 2016 Author Posted April 20, 2016 (edited) Tak. Inny sposób instalacji. Miuipolska się chyba instaluje z debugowania o ile dobrze pamiętam, a cofface w fastbocie. No i nazwy plików .img muszą się zgadzać Generalnie to można instalować na różnorakie sposoby: -przez bat jak w instrukcji albo bat jak ten miuipolska -przez flashify -przez miflash (wystarczy podmienić recovery.img) -przez istniejące recovery (install - image - wskazujemy plik img i wskazujemy partycje recovery) /EDIT: Sprawdziłem i to recovery to jest dokładnie to samo recovery, czyli cofface Edited April 20, 2016 by jarekm95
acocieto Posted April 20, 2016 Posted April 20, 2016 Teraz zainstalować przez istniejące recovery na boot czy recovery? 21 minut temu, jarekm95 napisał: /EDIT: Sprawdziłem i to recovery to jest dokładnie to samo recovery, czyli cofface Faktycznie to te same wersje.
enesas Posted April 20, 2016 Posted April 20, 2016 Jak zrootowac Redmi 3 na zablokowanym bootloaderze z zainstalowanym xiaomi.eu? W FAQ tego nie ma (ani w 1 poście). Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
Robert Posted April 24, 2016 Posted April 24, 2016 (edited) Cześć Zmieniałem nazwy, miejsca rozpakowania, porty usb, wyłączałem anty i mam takie problem? podpowiecie o co chodzi? w7x64 edit: wyłączyłem kompa, zmieniłem port, w którym jeszcze nie było xiaomi, zmieniłem kabel na oryginalny z zestawu i poszło edit2: po ciężkiej walce, udało się Edited April 24, 2016 by Robert
jWn Posted April 27, 2016 Posted April 27, 2016 Witam 3 godziny bawilem sie z wgraniem romu na Redmi 3 PRO i klapa - tzn: wszystko wg instrukcji poczawszy od sterow (z ktorymi nie bylo zadnego problemu), mi flashem (rowniez bez problemu) chinskim rom, potem ten polski etc etc wszystko oczywiscie na locked bootloader (poki nie ma zgody na odblokowanie) -----> w rezultacie : 1 primo -> telefon lapie bootloop po flashu polskiego romu (wlacza sie dopiero po ponownym wymuszonym uruchomieniu) 2 ultimo -> za pierwszym uruchomieniem nie widzi karty sim -> z kazdym kolejnym widzi sim ale nie lapie zasiegu ani zadnej sieci, sprawdzane bylo wszystko (gdzies na innym forum przeczytalem ze nikomu sie nie udalo, rowniez posiadacze redmi 3 pro) [dodam ze po wgraniu china stable i china dev wszystko dziala dobrze jezeli chodzi o zasieg i sieci] takze albo prosilbym o jakis fix i wyprowadzenie mnie z bledu bo moze ja cos zle robie, albo prosze zanotowac i odznaczyc ze ten rom NIE JEST kompatybilny z redmi 3 pro zeby nie wprowadzac dalej ludzi w bagno greetings
enesas Posted April 27, 2016 Posted April 27, 2016 A gdzie w pierwszym poście jest napisane że jest kompatybilny z wersją PRO? Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
FromWP Posted April 27, 2016 Posted April 27, 2016 Chyba bez odblokowania nic nie zdziałasz, na 7.1.3eu wszyscy mają problemy z SIM i jedyną radą jaką znalazłem było odblokowanie BL i wgranie nowszej rozwojowej wersji eu, albo niestety china stab, lub dev.
jWn Posted April 27, 2016 Posted April 27, 2016 (edited) 10 godzin temu, enesas napisał: A gdzie w pierwszym poście jest napisane że jest kompatybilny z wersją PRO? Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka prawie w kazdym watku dot tego romu ktos pisal ze w pelni kompatybilne z pro z wyjatkiem tego fingerprinta... EDIT: a poza tym codename ma dokladnie taki sam jak wersja bez pro -> ido i o tym tez sie wszedzie pisze Edited April 28, 2016 by jWn
jarekm95 Posted April 28, 2016 Author Posted April 28, 2016 (edited) Cóż - dopisałem info, że ten rom nie jest dla wersji pro - powstał on jak jeszcze nie było tego telefonu :/ Pozostaje przeprosić i polecić wgranie oficjalnego romu oraz odblokowanie bootloadera celem przejścia na nowsze xiaomi.eu. Możesz też spróbować i napisać czy działa - czytnik linii pewnie nie, ale może zasięg będzie: http://en.miui.com/thread-228503-1-1.html http://en.miui.com/thread-227515-1-1.html Edited April 28, 2016 by jarekm95
arti.sa Posted April 28, 2016 Posted April 28, 2016 Na początek witam wszystkich. Robię wszystko zgodnie z poradnikiem ale blokuje mnie 1 etap. Mam zgodę wgrałem przez download z linku Redmi 3 Latest China Developer Version Fastboot File Download Przechodząc do fastboot na 1s czarny ekran i wraca do menu (nie pojawia się rozpołowiony android). Na innych romach stable czy tym eu z jezykiem pl nie ma problemu można wejść do fastboot lecz przy odblokowywaniu Cloudn't verify device Ktoś ma pomysł w czym tkwi problem?
FromWP Posted April 29, 2016 Posted April 29, 2016 Pojawiła się nowa wersja MiFLash (2) (tylko pod systemy 64Bit), podobno ma z integrowane Qualcomm driver. Link do info i pobrania na oficjalnym forum: http://en.miui.com/thread-272376-1-1.html
mates21 Posted April 29, 2016 Posted April 29, 2016 Dnia 20.04.2016 o 18:28, jarekm95 napisał: Kiedy ja instalowałem swój rom to nie działało. Teraz chyba to naprawili ale sam nie sprawdzałem to pewności nie mam. Możesz wgrać i potwierdzić to dodam do tuta.https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=50678 Nie wiem czy to ten sam (pewnie tak), ale najnowszy z oficjalnej strony (klik) dziala bardzo dobrze i ma jezyk polski.
bert69 Posted May 2, 2016 Posted May 2, 2016 Panowie i Panie. Super dzięki za ten poradnik, troszkę potu i czasu, ale udało się uruchomić telefon REDMI 3 PRO. Jesteście JEDWABIŚĆI.
Recommended Posts