Mi Box / Mi TV Stick
Dział związany z produktem Xiaomi MI Box i Mi TV Stick
829 tematów w tym forum
-
- 3 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
Witam serdecznie. Mam pytanie czy tv box (2gen) obsługuje dźwięk dts??? Mam zainstalowane kodi, w opcjach dźwięku mam włączone przekazywanie dźwięku i zaznaczone obsługuje dts. Włączam film z dźwiękiem dts i cisza w głośnikach. Dźwięk DD prawidłowo jest przekazywany do apmlitunera ONKYO TX-NR555. Z góry dziękuję za odpowiedź.
Ostatnia odpowiedź: Dariusz Nagrabski, 18 Stycznia 2025 -
-
- 1 odpowiedź
- 514 wyświetleń
Moi drodzy, skonfigurowalem pilot Mi Stick 4K, wszystko działa jak powinno, telewizor włącza się z pilota i da się nim sterować . Ale podpowiedzcie proszę w jaki sposób mogę przejść do klasycznej TV lub zmienić źródło np. na innym porcie HDMI bez używania pilota Samsung? Na pilocie Samsung był to przycisk home po którym wyświetlało się menu smart i menu wyboru źródła (załączam zdjecie). W jaki sposób wywołać to pilotem z Mi Sticka? Przy okazji - w jaki sposób wyświetlacie ekran Iphona na TV za pomocą Mi Sticka? Pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: Levitation, 6 Stycznia 2025 -
- 0 odpowiedzi
- 674 wyświetleń
Witam. Teściowie zostali zmuszeni do zakupu boxa ponieważ system w tv LG OLED65B7V przestał już dawno być aktualizowany i przykładowo przeglądarka już nie czytała video na stronach. Padło na boxa jak w tytule tematu. Wszystko uruchomione itp. i tu nagle zaczął podczas oglądania filmu na prime, nieregularnie ciąć obraz wraz z dźwiękiem tak na ułamek sekundy bądź góra 2 sekundy obraz znika w tym momencie całkiem czyli jest czarny ekran i cisza. Myślałem, że to wina kiepskiego wi fi 2.4 GHz kombinowałem z wyłączaniem z sieci itp nic to nie dawało. Zauważyłem też, że tnie sobie nawet jak nic nie oglądamy po prostu w menu głównym podczas bezczynności. Odstępy cięcia …
Ostatnia odpowiedź: Dawid Iwanoczko, 4 Stycznia 2025 -
- 3 obserwujących
- 19 odpowiedzi
- 17,1 tys. wyświetleń
Wgrywanie oprogramowania na: Mi Box S (MDZ-22-AB, OneDay) Witam. Flashowanie pozwala naprawić urządzenie z tzw. cegły (brick) oraz wykonać downgrade systemu z ATV9 na ATV8.1. Bootloader w Mi Box'ie jest zablokowany, a Xiaomi nie pozwala oficjalnie na downgrade systemu. Jest jednak metoda pozwalająca wgrać system na boxa. Wymaga on jednak otwarcia obudowy, więc jak ktoś posiada gwarancję to polecam z niej skorzystać w celu naprawy bricka. Nie odpowiadam za uszkodzenie Twojego sprzętu. Wszystko robisz na własną odpowiedzialność. Do podłączenia boxa do komputera potrzebujesz kabla USB zakończonego z dwóch stron męskim wtyki…
Ostatnia odpowiedź: subuje83, 4 Stycznia 2025 -
- 1 obserwujący
- 1 odpowiedź
- 665 wyświetleń
Od kilku dni nie mogę uruchomić aplikacji Polsat box go i Max Wyświetla błąd połączenia. Internet jest bo Netfliks i Disney działają.. Może coś w ustawieniach ... Reset do ustawień fabrycznych z poziomu systemu nic nie dał...
Ostatnia odpowiedź: langolier, 18 Grudnia 2024 -
- 2 odpowiedzi
- 5 tys. wyświetleń
Przeszukałem to forum, ale nie znalazłem odpowiedzi. Czy ktoś miał problem z Xiaomi TV Box 2-gen i apką SkyShowtime? Apka się instaluje, uruchamia, a gdy klikam Play, to wywala do strony głównej apki z powrotem. Tak samo dzieje się, gdy chcę udostępnić ekran z aplikacji w smartfonie. Problemy ze SkyShowtime - widzę na reddicie, że są w niektórych sprzętach z Androidem. Czy ktoś korzysta ze SkyShowtime na boksie 2-gen?
Ostatnia odpowiedź: voodoo01, 12 Grudnia 2024 -
- 1 obserwujący
- 11 odpowiedzi
- 51,7 tys. wyświetleń
Jak rozwiązać problem cichego dźwięku po HDMI z tą przystawką? Dotyczy wielu apek (Netflix, HBO Max, YT itd). Zanim zapytałem, poczytałem, przeprowadziłem liczne próby ustawień i wróciłem do fabrycznych, bo efektu nie było. Może ktoś podpowie, sprzedaje się tego całkiem dużo.
Ostatnia odpowiedź: Michał Pacholak, 1 Grudnia 2024 -
- 1 odpowiedź
- 643 wyświetleń
Hej tu Natalia. Mam telefon Xiaomi więc na telefonie mam mi pilot, oraz w domu mam tv box 2 generacji. I mam problem gdy próbuję się połączyć to nie działa. Piszę nazwę tv boxa i nie działa. Proszę o pomoc.
Ostatnia odpowiedź: Netoper, 30 Listopada 2024 -
- 0 odpowiedzi
- 390 wyświetleń
Witam Po dwukrotnym sformatowaniu pendriva na pamięć systemową w TV Boxie S (2gen) w Pamięci ciągle wyświetla się info jak na zdjęciu. Czy ktoś z Was wie jak można to usunąć?
Ostatnia odpowiedź: thewizzo, 8 Listopada 2024 -
Mi box smart
przez Mateusz Ożga- 0 odpowiedzi
- 240 wyświetleń
Witam, ma problem z dekoderem, wyskoczył mi błąd Android recovery ekran bootowania. Da się jakoś uratować ten sprzęt?
Ostatnia odpowiedź: Mateusz Ożga, 4 Listopada 2024 -
TV Stick4k i telewizor Sony Bravia XR-A80j OLED - samoczynne wyłączanie się telewizora podłączonym TV Stick
przez konopek- 1 obserwujący
- 3 odpowiedzi
- 674 wyświetleń
Posiadam Xiaomi TV Stick 4k model MDZ-270AA i (MiTV-AYFR0) Android TV 11 chciałbym go użytkować z telewizorem Sony XR055A80J ( TV 55” OLED z 2021 roku) TV Stick podłączam do standardowego portu HDMI a zasilanie pobieram z portu USB telewizora lub podłączam TV Stick do zewnętrznego gniazdka zasilania zasilaczem USB. Problem z jakim się spotkałem przy użytkowaniu mojego zestawu telewizor +TV Stick to wyłączanie się telewizora po kilkunastu minutach pracy z podłączonym do niego Xiaomi TV Stick 4k i oglądaniem dowolnego programu kanału na telewizorze. Po takim automatycznym wyłączeniu muszę ponownie włączyć telewizor i po takim ponownym włączeniu probl…
Ostatnia odpowiedź: zeno55, 27 Października 2024 -
- 0 odpowiedzi
- 740 wyświetleń
Hej! Mam pytanko czy jest jakiś custom rom na mi boxa 4? Dostałem takiego dzisiaj i android 9 mnie wkurza.
Ostatnia odpowiedź: K1bson, 19 Października 2024 -
- 1 odpowiedź
- 1,6 tys. wyświetleń
Podzielę się odkryciem. Zamontowaliśmy Smart Tv Stick do starszego TV (zwykły, bez aplikacji). Parując pilota tylko sprawdziliśmy, zgodnie z poleceniem z ekranu, czy przyciski dźwięku działają. Zalogowałam się na swoim koncie gmail, również kierując się poleceniami z ekranu. Nic nie kombinowałam. Zaakceptowałam współpracę z asystentem google, ale słabo to pamiętam. Po zakończeniu synchronizacji, puściliśmy film z Prime video i... Ledwie go słyszeliśmy. Tv - ustawiony dźwięk na 100%, to samo max na pilocie Mi. Lecę na oślep i przyciskam pierwszy przycisk na pilocie pod włącznikiem, google z kropkami. Tv proponuje, żebym coś powiedziała. No to ja:zgłośnij. Pojawił się jakiś…
Ostatnia odpowiedź: pawelt, 13 Października 2024 -
- 1 odpowiedź
- 328 wyświetleń
Od nowości mam następujący problem - bardzo często box wiesza się przy powrocie strzałką na pilocie do strony głównej. Trzeba dodatkowo naciskać przycisk domku. Widać migającą szarą stronę domową bez kolorowych kafelek . Może ktoś ma podobne objawy. Robiłem hard res ale nic nie dało
Ostatnia odpowiedź: pawelt, 10 Października 2024 -
- 10 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
Posiadam od niedawna Xiaomi TV Box S 2nd Gen. W specyfikacji obsługuje on rozdzielczość 4k60Hz. U mnie max to 4k30Hz. 4k60Hz w ogóle nie jest dostępna do wyboru. Próbowałem z różnymi przewodami HDMI, TV posiada HDMI 2.1 oraz obsługuje rozdzielczość 4k60Hz. Czy macie podobnie, a może trafił mi się uszkodzony egzemplarz tv boxa?
Ostatnia odpowiedź: Netoper, 29 Września 2024 -
- 1 obserwujący
- 3 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
Jak można zmienic kolejność wyświetlania rekomendacji kanałów/filmów na ekranie głównym? Obecnie mam kolejność Disney, youtube, netflix, spotify, a chciałbym aby spotify był na pierwszym miejscu a drugi np netflix. Jak to mozna robić? Ktoś ma pomysł? Nigdzie nie mogę znalesc tego w ustawieniach.
Ostatnia odpowiedź: Davlar, 12 Września 2024 -
- 1 odpowiedź
- 632 wyświetleń
Witam. Kupiłem Xiaomi mi Box 4k z zamiarem wyświetlania obrazu przez projektor. Po podłączeniu urządzenie działa, widać wszystko na ekranie, można oczywiście przejść przez wszystkie ustawienia menu bez problemu. Mankament pojawia się wtedy, gdy próbuję odpalić np Netflix. Ekran startowy się uruchamia, widać filmy do wyboru, ale gdy próbuję odtworzyć film, pokazuje się czarny ekran, i..... słychać tylko dźwięk z filmu - obrazu nie ma. Podobnie jest w pozostałych aplikacjach do strumieniowania za wyjątkiem You Tube. Gdzie tkwi problem, czy coś jeszcze należałoby dokupić aby to zadziałało? Projektor jest 1k na win 9, nie wiem czy to jest problemem. Po podłączeniu do TV obraz…
Ostatnia odpowiedź: szakal88, 29 Sierpnia 2024 -
- 3 odpowiedzi
- 19,5 tys. wyświetleń
Mam problem odnośnie mi sticka, od paru dni próbuje się połączyć ale jest napisane że albo połączono albo połączono brak internetu i w ogóle nie ma internetu. Próbowałam wszystkiego dwa razy resetowalam sticka, wchodzilam do ustawień routera i zmieniałam kanał i szerokość, puszczałam pinga który nie przechodził. Dzwoniłam do Netii bo stąd mam internet i gość też mówi że widzi te urządzenie ale jakby nie może nic z tym zrobić, to nie jest w jego zakresie, jakby coś go blokuje. Brak mi pomysłów co można jeszcze zrobić. Przez hotspota w telefonie wszystko śmiga.
Ostatnia odpowiedź: MST, 22 Sierpnia 2024 -
- 1 obserwujący
- 2 odpowiedzi
- 850 wyświetleń
Witam , przez przypadek usiadłem na pilocie od mojej przystawki mi box s 2 gen , i wcisnęły się klawisze powodując przestawienie rekomendacji z prime video nad wiersz "moje aplikacje" jak na załączonym zdjęciu , jak to naprawić ? jak rekomendacje z prime video przenieść z powrotem na dół ?
Ostatnia odpowiedź: dawidk891, 16 Sierpnia 2024 -
- 1 odpowiedź
- 392 wyświetleń
Witam, czy MI Box drugiej generacji obsługuje tryb WPA3 połączenia wifi?
Ostatnia odpowiedź: decybel105, 30 Lipca 2024 -
- 1 obserwujący
- 1 odpowiedź
- 1,5 tys. wyświetleń
Witam serdecznie. Mój problem polega na tym, że przy instalacji i konfiguracji przez przypadek wybrałem inny kraj, niż chciałem przy wyborze regionu lokalnych usług. W jaki sposób mogę to zmienić w menu aplikacji, czy muszę robić reset ustawień? Z góry dzięki!
Ostatnia odpowiedź: zeno55, 4 Lipca 2024 -
- 2 obserwujących
- 12 odpowiedzi
- 23,2 tys. wyświetleń
Wielu z was pisze o problemach ze stabilnością połączenia naszego MiBoxa z domową siecią Wi-Fi. Przedstawię Wam moje spostrzeżenia i wnioski, które całkowicie rozwiązały mój problem z niską prędkością Wi-Fi, ze stabilnością połączenia, etc.. Router 2,4Ghz Na początku, zaraz po zakupie MiBoxa, połączyłem się z domowa siecia Wi-Fi ale predkosc była bardzo słaba (max 5Mb przy łączu 60Mb). Inne urządzenia w sieci domowej działały oczywiście bardzo dobrze. Zacząłem grzebać w ustawieniach routera, jednak bez większych skutków. Uwagę moją jednak przykuł jeden parametr: SZEROKOŚĆ KANAŁU - 40Mhz. Zmieniłem na sztywne 20Mhz i o dziwo MiBox ruszył! Prędkość pobierania zb…
Ostatnia odpowiedź: Dawid Biedrawa, 23 Czerwca 2024 -
- 1 obserwujący
- 3 odpowiedzi
- 918 wyświetleń
Hej, Mam pytanie - gdzie w telewizorze PE1 55' jest wejście na antenę?
Ostatnia odpowiedź: langolier, 9 Czerwca 2024 -
- 1 obserwujący
- 3 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
Cześć. Mam taki problem że nie wiem/ nie pamiętam jak ustawić sterowanie Telewizorem Panasonic poprzez pilot od Xiaomi sticka. Działało to do momentu jak zepsuł się pilot od sticka. Zamówiłem nowy i nie działa. Działało na wyłączonej w sticku opcji hdmi cec. Powrót sticka do ustawień fabrycznych nie pomógł, tak samo jak aktywowanie hdmi cec. Stick jest podłączony przez hdmi do soundbara a ten do tv przez acr kanał zwrotny. Dodam że jak zamiast Xiaomi podłączę Amazon stick to ładnie włącza/wylacza tv oraz steruje głośnością soundbara. Xiaomi działał wcześniej tak samo. W Amazonie w opcjach jest coś takiego jak sterowanie pozostałymi urządzeniami a tutaj nie mogę czegoś tak…
Ostatnia odpowiedź: zeno55, 2 Czerwca 2024 -
- 1 obserwujący
- 11 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
Dzień dobry... mam taki problem ... nie włącza się menu główne... Można włączyć aplikację z szybkiego dostępu z pilota. Reset nic nie daje. Jakiś sposób ktoś ma ? Tu film co się dzieje Dzięki... I pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: langolier, 11 Maja 2024
- Poprzednia
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- Dalej
- Strona 2 z 34