tpawel Posted May 4, 2016 Share Posted May 4, 2016 To może spytasz Chińczyka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 4, 2016 Share Posted May 4, 2016 Dlatego, że jak był Redmi Note 2 to dopiskiem "Prime" oznaczano wersję z większą ilością pamięci RAM i większą ilością pamięci wewnętrznej (w R3, w przeciwieństwie do RN2 jej ilość się nie zmienia). Zmienia się, jest wersja z 16GB/2GB i wersja nazywana PRO (chociaż na stronie producenta nie ma nigdzie tego PRO) z 32GB/3GB Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guziiik Posted May 4, 2016 Share Posted May 4, 2016 Tak, ale w obrębie modelu Redmi Note 3 występują wspomniane różnice, a do tego dorzucili jeszcze wersję Pro - z jeszcze innymi podzespołami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 4, 2016 Share Posted May 4, 2016 Pewnie dlatego tutaj w Redmi 3 nie jest dodawane 'PRO' na stronie producenta Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted May 4, 2016 Share Posted May 4, 2016 Czy też muszę kupować przez stronkę EU, aby dokupić ubezpieczenie od vat, czy to dotyczy tylko opcji z wyborem opcji wysyłki przez Anglię itd ? Chodzi o zakupy u Goldwaya. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciacho23 Posted May 4, 2016 Share Posted May 4, 2016 Wejdź na forum telchina.pl i tam się dowiedz. Jest osobny wątek o zakupach u Goldwaya. W pierwszym poście masz tam wszystko wyjaśnione. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted May 4, 2016 Share Posted May 4, 2016 Przed chwilą, Ciacho23 napisał: Wejdź na forum telchina.pl i tam się dowiedz. Jest osobny wątek o zakupach u Goldwaya. W pierwszym poście masz tam wszystko wyjaśnione. Dziękuję CI bardzo ! Życzliwych nadal proszę o potwierdzenie, czy kupować po przez aukcje EU. Czytałem to kilka razy i nie jest to dla mnie jednoznaczne. PS. Życzliwych inaczej proszę o zignorowanie tego wpisu i życzę miłego dnia Link to comment Share on other sites More sharing options...
enesas Posted May 4, 2016 Share Posted May 4, 2016 @up Wejdź na telchine. Tam jest Polski przedstawiciel Goldwaya i odpowie na twoje pytania (jeżeli ich nie ma w FAQ). Najpewniejsze źródło . Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted May 4, 2016 Share Posted May 4, 2016 Kolejny raz napisze:Do ubezpieczenia nie możesz brać eu express bo w EU express nie ma VAT. Ubezpieczasz tylko paczkę z Chin bo wtedy mogą Ci go naliczyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted May 4, 2016 Share Posted May 4, 2016 (edited) 37 minut temu, tpawel napisał: Kolejny raz napisze:Do ubezpieczenia nie możesz brać eu express bo w EU express nie ma VAT. Ubezpieczasz tylko paczkę z Chin bo wtedy mogą Ci go naliczyć Rozumiem, że normalnie kupić. Ale można kupić też na stronie EU i tam masz darmową dostawę i vat jest wtedy możliwy. Dobrze rozumiem ? Edited May 4, 2016 by [email protected] Dodanie tekstu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted May 4, 2016 Share Posted May 4, 2016 Kolego "tpawel". Napisałeś " w EU express nie ma VAT ". Rozwiń tą myśl z kupnem z darmową wysyłką. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciacho23 Posted May 4, 2016 Share Posted May 4, 2016 (edited) Kolego czego ty nie rozumiesz? Albo kupujesz na aukcji EU Express wybierając odpowiednią opcję dostawy (płatną), albo kupujesz na normalnej aukcji i wykupujesz ubezpieczenie w wysokości 5%, albo kupujesz na normalnej aukcji nie wykupując nic (darmowa wysyłka) i liczysz się z tym, że możesz zapłacić VAT. Edited May 4, 2016 by Ciacho23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted May 4, 2016 Share Posted May 4, 2016 1 minutę temu, Ciacho23 napisał: Kolego czego ty nie rozumiesz? Albo kupujesz na aukcji EU Express wybierając odpowiednią opcję dostawy (płatną), albo kupujesz na normalnej aukcji i wykupujesz ubezpieczenie w wysokości 5%, albo kupujesz na normalnej aukcji nie wykupując nic (darmowa wysyłka) i liczysz się z tym, że możesz zapłacić VAT. Tak, ale wcześniej napisałeś, że na EU nie ma VAT i o to mi chodzi. Mogę kupić na EU i domyślnie wybrać darmową dostawę i wtedy mogę dostać VAT. Napisałeś to tak, że kupując na EU nie ma VAT. VAT-u nie ma, jak wybierzesz odpowiednią dostawę. Nie znaczy to, że kupując na tej aukcji na pewno nie dostaniesz VAT. Rozumiesz o co mi chodzi ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciacho23 Posted May 4, 2016 Share Posted May 4, 2016 Ja nic takiego nie pisałem. Chyba mnie z kimś pomyliłeś. Oczywiste, że jak zamówisz na aukcji EU lub "zwykłej" z darmową dostawą/DHL to musisz się liczyć, że zapłacisz VAT. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted May 4, 2016 Share Posted May 4, 2016 1 minutę temu, Ciacho23 napisał: Ja nic takiego nie pisałem. Chyba mnie z kimś pomyliłeś. Oczywiste, że jak zamówisz na aukcji EU lub "zwykłej" z darmową dostawą/DHL to musisz się liczyć, że zapłacisz VAT. Przepraszam... chodziło o kolegę "tpawel" Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted May 4, 2016 Share Posted May 4, 2016 Aukcje Eu express to wysyłka z Chin z przepakowaniem w EU i w momencie tego przepakowania jest robiona już odprawa. Do Ciebie dochodzi paczuszka już z EU więc bez VAT. To jest opcja dodatkowo płatna , wybierasz na określonych aukcjach konkretny płatny rodzaj wysyłki. Druga z opcji to wysyłka z Chin, z ubezpieczeniem od ewentualnego VAT. Wtedy na aukcji wybierasz opcję free shiping, do tego dokupujesz na aukcji z itemami odpowiednią ich ilość(5% wartości telefonu po zaokrąglenia w górę do pełnych $),płacisz za to razem i dajesz cynk do przedstawiciela Goldwaya na telchinie. Nie potrafię bardziej tego rozpisac, resztą to samo jest w pierwszym poście wątku Goldwaya. P.S sorry za wtopę z płcią. Po nicku ciężko się połapać Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted May 4, 2016 Share Posted May 4, 2016 2 minuty temu, tpawel napisał: Aukcje Eu express to wysyłka z Chin z przepakowaniem w EU i w momencie tego przepakowania jest robiona już odprawa. Do Ciebie dochodzi paczuszka już z EU więc bez VAT. To jest opcja dodatkowo płatna , wybierasz na określonych aukcjach konkretny płatny rodzaj wysyłki. Druga z opcji to wysyłka z Chin, z ubezpieczeniem od ewentualnego VAT. Wtedy na aukcji wybierasz opcję free shiping, do tego dokupujesz na aukcji z itemami odpowiednią ich ilość(5% wartości telefonu po zaokrąglenia w górę do pełnych $),płacisz za to razem i dajesz cynk do przedstawiciela Goldwaya na telchinie. Nie potrafię bardziej tego rozpisac, resztą to samo jest w pierwszym poście wątku Goldwaya. P.S sorry za wtopę z płcią. Po nicku ciężko się połapać Chciałem tylko zaznaczyć, że kupując na aukcji EU i wybierając darmową dostawę też mogę zapłacić VAT. A tak po za tym, czym różni się kupienie na zwykłej aukcji z darmową dostawą, a aukcją na EU też z darmowa dostawą ? Itemy są dokupywane na zwykłej aukcji, więc co zmieni się w momencie kupna na EU z darmową dostawą ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted May 4, 2016 Share Posted May 4, 2016 Niczym się nie rozni bo aukcje eu express to aukcje z opcją płatnego przepakowania, w przypadku free shiping paka idzie z Chin i ma ryzyko VAT( nie demonizowałbym też tego, ani razu nie miałem okazji a w tym roku mam już na koncie kilkanaście paczek z telefonami i inna elektroniką) O resztę pytaj w wątku na telchinie. Przedstawiciel jest cierpliwy i wszystko tłumaczy. Chyba że wkurzysz moderatora Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted May 4, 2016 Share Posted May 4, 2016 (edited) 11 minut temu, tpawel napisał: Niczym się nie rozni bo aukcje eu express to aukcje z opcją płatnego przepakowania, w przypadku free shiping paka idzie z Chin i ma ryzyko VAT( nie demonizowałbym też tego, ani razu nie miałem okazji a w tym roku mam już na koncie kilkanaście paczek z telefonami i inna elektroniką) O resztę pytaj w wątku na telchinie. Przedstawiciel jest cierpliwy i wszystko tłumaczy. Chyba że wkurzysz moderatora Zaryzykuje i wezmę bez ubezpieczenia, najwyżej zapłacę te parę złotych i już. Jak to mówią " nie ryzykujesz, nie pijesz szampana " Redmi 3 Pro wezmę z uwagi na czytnik linii papilarnych. Na pamięci w moim przypadku nie będzie różnicy. Zastanawiam się tylko nad kolorem (przód biały lub złoty) Dziękuję za cierpliwość i pozdrawiam Edited May 4, 2016 by [email protected] Link to comment Share on other sites More sharing options...
enesas Posted May 4, 2016 Share Posted May 4, 2016 Ja wybrałem Silver. Chyba najładniejszy Redmi 3. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted May 4, 2016 Share Posted May 4, 2016 Mi też bardziej podoba się srebrny, złotego ( LG G3 ) ma syn i też ładnie wygląda... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted May 5, 2016 Share Posted May 5, 2016 Kupiłem Złotego, trochę nie mając przekonania ale po miesiącu ciągle mi się podoba. Tym bardziej jeśli chcesz wersje pro to ona już tych wzorków z tyłu nie ma Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek Posted May 5, 2016 Share Posted May 5, 2016 23 godziny temu, korbielow napisał: Czy ktoś wie dlaczego czasami nie wyświetla mi się powiadomienie o czekającej wiadomości z telegramu ? Np. wczoraj kolega do mnie napisał o 23 i nie miałem nic. Dopiero dzisiaj rano jak uruchomilem telegram to wyskoczyły te powiadomienia. Wyglada to jakby ten Telegram nie działał w tle. Tylko czasami się tak dzieje. wie ktoś może dlaczego ? Dodam że wszystkie powiadomienia dla aplikacji telegram mam włączone. Mi się wydaje. że to o czym piszesz jest wynikiem ograniczenia aplikacji w tle. Additional Settings / Battery & performance / Manage Apps' battery usage / Choose apps / [wybierasz] / Custom i tam ustawiasz dostęp do sieci po wygaszeniu ekranu: Network - stay connected Z kolei wszystkie programy nawigacyjne typu endomondo, ozi explorer, orux maps - wymagają włączenia Location - Allow bo inaczej, po kilka minut po wygaszeniu ekranu traca dostęp do GPS'a i przestają zapisywać scieżkę Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted May 5, 2016 Share Posted May 5, 2016 Czy kupując Redmi 3 Pro od Goldwaya, trzeba dodatkowo prosić go o wgranie czegoś, czy on wysyła w standardzie wszystko ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cointreau Posted May 5, 2016 Share Posted May 5, 2016 (edited) Czy w opcjach "dźwięki" jest w tym modelu coś takiego jak "siła głosu"? Podobno w Redmi Note 3 jest taka zakładka i właśnie tam pomimo ustawienia jej na max, występuje problem z natężeniem głosu osoby z którą się rozmawia. Innymi słowy słychać ją słabo...Nie mówię tutaj o wadzie telefonu, bo słychać drugą osobę, ale jest to poniżej średniej jaką oferują inni producenci nawet w tańszych smartphone'ach. Edited May 5, 2016 by cointreau Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted May 5, 2016 Share Posted May 5, 2016 Głośność słuchawki podczas rozmowy regulujesz tak jak w każdym innym telefonie klawiszami głośności. W ustawieniach dźwięku też to jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
niziu Posted May 5, 2016 Share Posted May 5, 2016 Czy żeby uzyskać język polski w Redmi 3 Pro jedyna droga to odblokowanie bootloadera? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted May 5, 2016 Share Posted May 5, 2016 @niziu Jeśli chcesz, żeby telefon działał dobrze to tak. Ewentualnie pewnie znajdzie się jakiś syfiasty rom ale tego zdecydowanie nie polecam. Już lepiej z angielskim przeboleć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
enesas Posted May 5, 2016 Share Posted May 5, 2016 Po raz kolejny pytam. Czy instalował ktoś xposed na Redmi 3 z MIUI? Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdBloczek Posted May 5, 2016 Share Posted May 5, 2016 Ja instalowałem stąd: http://en.miui.com/thread-78894-1-1.html Działa. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
enesas Posted May 5, 2016 Share Posted May 5, 2016 Tak, ale żeby to zrobić, to potrzebuje custom recovery, a to zaś na lbl jest nie możliwe. Jest inny sposób? Link to comment Share on other sites More sharing options...
simonsimon1980 Posted May 5, 2016 Share Posted May 5, 2016 57 minut temu, enesas napisał: Tak, ale żeby to zrobić, to potrzebuje custom recovery, a to zaś na lbl jest nie możliwe. Jest inny sposób? jeśli masz zablokowany bootloader to chyba nie - bo xposed instaluje się jakby w 2 krokach - np. xposed-v80-sdk22-arm64.zip (framework xposed) przez recovery a potem np. XposedInstaller_3.0_alpha4.apk normalnie jak zwykłą aplikację - tak przynajmniej ja robiłem - ale nie na MIUI tylko na CM 12.1 zainstalowanym na Redmi 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
enesas Posted May 5, 2016 Share Posted May 5, 2016 W takim razie muszę czekać na zgodę :/ . Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
simonsimon1980 Posted May 5, 2016 Share Posted May 5, 2016 5 minut temu, enesas napisał: W takim razie muszę czekać na zgodę :/ . Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka No niestety tak - a potem jeszcze odblokować bootloader - co czasem jest procesem banalnym a czasem przysparza wiele nerwów (choć z tego co pamiętam to chyba u mnie w miarę to bezproblemowo poszło w kolejności - miflashem stabilny china - potem z aplikacji update - chiński dev z katalogu w telefonie a na końcu odblokowanie) Link to comment Share on other sites More sharing options...
enesas Posted May 5, 2016 Share Posted May 5, 2016 Z tym to ja już sobie pewnie poradzę. Gorsze rzeczy wyprawialem z moimi poprzednimi telefonami . Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts