Menntu Posted March 29, 2016 Posted March 29, 2016 @cincin27, wiem wspomniałem o białej bo jej używam
moon Posted March 29, 2016 Posted March 29, 2016 1 godzinę temu, jarekm95 napisał: Ja mam pytanie co do roota. Działa wam na dev xiaomi.eu? Opcja w panelu sterowania jest, ale u mnie nie działa. Root działa, ale w panelu sterowania pisze " brak aplikacji z root"
jarekm95 Posted March 29, 2016 Posted March 29, 2016 9 minut temu, moon napisał: Root działa, ale w panelu sterowania pisze " brak aplikacji z root" No to jak działa? Aplikacje nie mają dostępu do roota, czyli g**** działa
moon Posted March 29, 2016 Posted March 29, 2016 16 minut temu, jarekm95 napisał: No to jak działa? Aplikacje nie mają dostępu do roota, czyli g**** działa To jakim cudem działa u mnie np.Titanium Backup root?
konar Posted March 29, 2016 Posted March 29, 2016 @cincin27, @Menntu, dzięki Panowie. Dzisiaj zakupiłem u goldwaya telefonik, niestety były dostępne tylko dwie wersje kolorystyczne silver white i fashion gold. Polowałem na classic gold, a z braku laku wziąłem zloty z wzorkami. No to teraz trzeba swoje odczekać i zacząć testować
jarekm95 Posted March 29, 2016 Posted March 29, 2016 3 minuty temu, moon napisał: To jakim cudem działa u mnie np.Titanium Backup root? Jak tak to ok U mnie nie działa. Na jakim romie siedzisz?
Demolka10 Posted March 29, 2016 Posted March 29, 2016 (edited) Ludziska borykam się z problemem. Pomożecie? Pomożemy =) Przesiadlem się na R3 z 1s miałem i tam i tu włączona synchronizację, chmurę itd itd. I męczą mnie teraz na R3 aplikacje z 1s które tam miałem zainstalowane, a tu już ich mieć nie chce. Co ją usunę z pulpitu, bo w aplikacjach jej nie ma to za dwa dni znów się na nim pojawia. Zaznaczył aby nie synchronizowało aplikacji co 7 dni ale to nie pomogło. Ktoś coś? Ludziska borykam się z problemem. Pomożecie? Pomożemy =) Edited March 29, 2016 by Demolka10 Wielokrotność wypowiedzi
Apap Posted March 29, 2016 Posted March 29, 2016 MAM ZGODĘ NA ODBLOKOWANIE... W xiaomi.eu 6.3.25 też trzeba podmieniać recovery jak w xiaomi.eu 6.3.24 ??? i dlaczego w winrar a nie np windows commander?
Apap Posted March 29, 2016 Posted March 29, 2016 Dzięki to pora zacząć hehehe może mi się uda a jak nie to mam nadzieje że dobre osoby pomogą...:)
INCER Posted March 29, 2016 Posted March 29, 2016 Redmi 3 Pro zaprezentowany, jak dla mnie bomba, dobrze że nie podbili rozdzielczości.
konar Posted March 29, 2016 Posted March 29, 2016 (edited) Fajnie się prezentuję. W skrócie jak nic nie pominąłem: - 3 GB RAM - 32 GB pamięci wewnętrznej - czytnik linii papilarnych + brak wzorków na tylnej klapie - reszta taka sama jak w redmi 3 Jeszcze jakby zrobili w wersji black cały tył czarny to by było miodzio. Edited March 29, 2016 by konar
Apap Posted March 29, 2016 Posted March 29, 2016 Wgrałem jak było opisane w poradniku i wygląda że działa.... tylko ze mam zainstalowana wersje 6.3.25 rozwojowa.....a myślałem ze pod linkiem będzie stable... moge taka wgrać??? i jak teraz mam aktualizować??? Na odblokowany bootloader zapomniałem dodać
enesas Posted March 30, 2016 Posted March 30, 2016 @konar I cena pewnie Redmi Note 3. Też cię borykalem z tym czy płacić (bo płaciłem dopiero o 9/10 wieczorem), ale stwierdziłem że czekanie na PL miui i cena nie jest dla mnie (zwłaszcza to drugie). W te 138$ nie wierzę (zwłaszcza w u goldwaya czy gearbest), Ale nie zasmiecajmy tematu (bo tyczy się Redmi 3). Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka 1
tpawel Posted March 30, 2016 Posted March 30, 2016 @konar I cena pewnie Redmi Note 3. Też cię borykalem z tym czy płacić (bo płaciłem dopiero o 9/10 wieczorem), ale stwierdziłem że czekanie na PL miui i cena nie jest dla mnie (zwłaszcza to drugie). W te 138$ nie wierzę (zwłaszcza w u goldwaya czy gearbest), Ale nie zasmiecajmy tematu (bo tyczy się Redmi 3). Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka W Chinach kosztuje dokładnie tyle samo co redmi note 2/16 na x10. Dołączając podatek od nowości na początek jak będzie za 170$to będzie tanio. A czy warto? Za tyle można wyrwać mi4c
enesas Posted March 30, 2016 Posted March 30, 2016 Wiem że pisałem żeby nie zasmiecac, ale na spemalu już jest za...194,40$.... Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka
Apap Posted March 30, 2016 Posted March 30, 2016 Po przesiadkę z xiaomi.EU na zablokowany bootloader na 6.3.25 miuipolsks mimo że rozwojowy a nie stable(choć ponownie zapytam czy mogę i jak przejść na stable???) mogę powiedzieć że dużo błędów poprawiono. 1.Poczta już nie gubi wątków i nie ma problemu z dodawaniem załączników. 2. Podczas ładowania nie ma problemu z dotykiem (aczkolwiek to testowałem tylko raz więc jest za wcześnie) 3. Drukarka Wi-Fi HP nareszcie działa. 4.jest podgląd ostatnich aplikacji a nie tylko ikonki Dzięki za wszystkie wyjaśnienia odnośnie instalacji miuipolska i odblokowania bootloadera. Jedynie co to nadal nie rozumie jak będą aktualizacje... Ręcznie co tydzień przez komputer czy przez aplikacje? A raz na miesiąc przez OTA?
Apap Posted March 30, 2016 Posted March 30, 2016 (edited) Szczególne podziękowania dla autora wątku Jedynie przy wgrywaniu TWRP miałem wątpliwości bo nie pisało że należy przesunąć zezwalające na modyfikację po zmianie na język angielski.. Edited March 30, 2016 by Apap Literówka
jarekm95 Posted March 30, 2016 Posted March 30, 2016 34 minuty temu, Apap napisał: Po przesiadkę z xiaomi.EU na zablokowany bootloader na 6.3.25 miuipolsks mimo że rozwojowy a nie stable(choć ponownie zapytam czy mogę i jak przejść na stable???) mogę powiedzieć że dużo błędów poprawiono. 1.Poczta już nie gubi wątków i nie ma problemu z dodawaniem załączników. 2. Podczas ładowania nie ma problemu z dotykiem (aczkolwiek to testowałem tylko raz więc jest za wcześnie) 3. Drukarka Wi-Fi HP nareszcie działa. 4.jest podgląd ostatnich aplikacji a nie tylko ikonki Dzięki za wszystkie wyjaśnienia odnośnie instalacji miuipolska i odblokowania bootloadera. Jedynie co to nadal nie rozumie jak będą aktualizacje... Ręcznie co tydzień przez komputer czy przez aplikacje? A raz na miesiąc przez OTA? Na stable przjeść możesz. Instalacja normalnie przez TWRP, ale zalecane jest wipe. 4.Podgląd był i wcześniej. Do przełączania między podglądem a ikonkami używamy gestu uszczypnięcie/odszczypnięcia. Aktualizacje to jak już chcesz - ściągasz plik zip i instalujesz przez twrp lub aktualizacje. Jedyny problem to to niedziałające recovery które trzeba podmieniać. Miejmy nadzieję że @Acid lub @AndropaXsię tym zainteresuje i to poprawi. OTA z tego co czytałem ma być raz na miesiąc właśnie. Jak będzie zobaczymy, ale nie przesadzajmy, pobranie pliczku ręcznie to nie jest duży wysiłek.
Pepso94 Posted March 30, 2016 Posted March 30, 2016 A tak co do tego TWRP, @jarekm95, które TWRP polecasz? Wiem tyle, że te spolszczone nie działa jak trzeba i że ponoć od cofface działa, ale widziałem jeszcze jakieś inne linki do tego recovery i się trochę pogubiłem z tym. A podmienić to rozumiem, że po prostu wrzucić to do paczki z ROMem?
jarekm95 Posted March 30, 2016 Posted March 30, 2016 To co polecam masz w moim "Kompedium wiedzy" Czyli tak, cofface. Krążą do niego różne linki, jest na kilku hostingach, ale generalnie to to samo recovery. Podmieniać można różnie, jednym ze sposobów jest właśnie wrzucić do paczki z romem.
kredzion Posted March 30, 2016 Posted March 30, 2016 Panowie dzisiaj doszedł do mnie redmi 3 z Ibuygou. Mogę bez problemy wgrać MIUI Polska na zablokowany bootloader? Android Version: 5.1.1 LMY47V MIUI version: MIUI 7.1| Stable 7.1.3.0(LHPCNCK)
Guziiik Posted March 30, 2016 Posted March 30, 2016 (edited) @kredzion, tak. Co do R3Pro - pojawił się na xon24 za 599 zł. Edited March 30, 2016 by Guziiik
kredzion Posted March 30, 2016 Posted March 30, 2016 15 minut temu, Guziiik napisał: @kredzion, tak. Co do R3Pro - pojawił się na xon24 za 599 zł. Dzięki. Może głupie pytanie, ale telefon podłaczyć mam do komputera dopiero w punkcie 5?
Robinson Posted March 30, 2016 Posted March 30, 2016 17 godzin temu, Ciacho23 napisał: Ja w sprawie aparatu. W ogóle nie rozumiem sposobu w jaki działa lampa błyskowa (o ile to tak można nazwać). Ustawiając ją w tryb AUTO ona mi się praktycznie w ogóle nie odpala, a aparat robi mi zdjęcie przy czasie 1/10 s. To siłą rzeczy zdjęcie musi być poruszone. Jak w ogóle lampa przy takim czasie może się nie odpalić? W ogóle pomiar światła jest jakiś totalnie ułomny. Czy u was też zmiana sposobu pomiaru światła nic nie zmienia? Nikt się chyba jeszcze do tego nie odniósł, ale potwierdzam, że chyba mam to samo. Na jakieś większe testy na razie nie mam czasu. A tak przy okazji, jak testujecie działanie sieci (prędkość, opóźnienie, ping itp.)? Macie do tego jakąś apkę czy wystarczy przetestować wchodząc na jakąś stronę internetową?
Tenfilip Posted March 30, 2016 Posted March 30, 2016 (edited) 1 godzinę temu, Robinson napisał: Nikt się chyba jeszcze do tego nie odniósł, ale potwierdzam, że chyba mam to samo. Na jakieś większe testy na razie nie mam czasu. A tak przy okazji, jak testujecie działanie sieci (prędkość, opóźnienie, ping itp.)? Macie do tego jakąś apkę czy wystarczy przetestować wchodząc na jakąś stronę internetową? W tym temacie masz w pierwszym poście info. Edited March 30, 2016 by Tenfilip
kenshin985 Posted March 30, 2016 Posted March 30, 2016 Witam wszystkich, dostałem dzisiaj swojego Redmi 3 i nie jestem pewien jaki rom mam i czy powinienem go zmieniać. Wersja Android: 5.1.1 LMY47V Wersja MIUI: MIUI 77.(stabilna) 77.1.1.0(LHPCNCK) Chciałbym mieć jakiś oficjalny polski rom - bo w tym obecnym mam jakieś apki z chińskimi znaczkami. Sprawdzałem czy mam bootlader i wszystkie wyniki były false, złożyłem już wniosek o odblokowanie. Powinienem teraz czekać czy jest może inna droga, aby zainstalować oficjalny polski rom.
Sylwester Nowaczyk Posted March 30, 2016 Posted March 30, 2016 Dzisiaj kilka razy pojawił się taki oto komunikat O co chodzi? Wysłane z mojego Redmi 3 (tapatalk)
MaSt3r6 Posted March 30, 2016 Posted March 30, 2016 (edited) Witam, doszedł dziś do mnie telefon z xiaomiforsale z wersją MIUI by xiaomi.eu 7.1 (stabilna) 7.1.2.0(LHPCNCK) i mam pytanie czy to jest dobry ROM, bo widziałem, że na zablokowanego bootloadera jest MIUI by xiaomi.eu 7.1 (stabilna) 7.1.3.0(LHPCNCK). W tłumaczeniu miui jest taka informacja: Edited March 31, 2016 by MaSt3r6
FromWP Posted March 30, 2016 Posted March 30, 2016 1 godzinę temu, kenshin985 napisał: Witam wszystkich, dostałem dzisiaj swojego Redmi 3 i nie jestem pewien jaki rom mam i czy powinienem go zmieniać. Wersja Android: 5.1.1 LMY47V Wersja MIUI: MIUI 77.(stabilna) 77.1.1.0(LHPCNCK) Chciałbym mieć jakiś oficjalny polski rom - bo w tym obecnym mam jakieś apki z chińskimi znaczkami. Sprawdzałem czy mam bootlader i wszystkie wyniki były false, złożyłem już wniosek o odblokowanie. Powinienem teraz czekać czy jest może inna droga, aby zainstalować oficjalny polski rom. Prawie na pewno masz badziewny rom. Na razie, do momentu odblokowania bootloadera możesz wgrać rom na zablokowany bootloader xiaomi.eu ( z pl). Link i instrukcję znajdziesz na forum.
enesas Posted March 30, 2016 Posted March 30, 2016 @up Z ciekawości, to czemu ten ROM jest niby taki zły? Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka
kenshin985 Posted March 30, 2016 Posted March 30, 2016 To na razie nie będę ruszał tego romu i poczekam na maila od chinolów, a jeszcze pytanie gdzie znajduje się ta nalepka z kodem potwierdzającym oryginalność telefonu
Recommended Posts