Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Redmi2 napisał:

Ustawienia-dodatkowe opcje-opcje programistyczneni pierwsza lub druga opcja od gory.

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk

Nie mam w ustawieniach dodatkowych opcji... nie wiem czemu... rom 7.1.3.0 

Kiedyś miałem taką opcję a teraz nie widzę :(

Opublikowano
6 minut temu, [email protected] napisał:

Nie mam w ustawieniach dodatkowych opcji... nie wiem czemu... rom 7.1.3.0 

Kiedyś miałem taką opcję a teraz nie widzę :(

W MIUI 7 było urządzenie zamiast dodatkowe ustawienia. Zresztą jest sens siedzieć dalej na 7.1.3.0 gdy jest Global z normalnymi aktualizacjami?

Opublikowano
6 minut temu, cukru napisał:

W MIUI 7 było urządzenie zamiast dodatkowe ustawienia. Zresztą jest sens siedzieć dalej na 7.1.3.0 gdy jest Global z normalnymi aktualizacjami?

Na zablokowany bootloader też można wgrać ? Napisz jasniej co musiałbym zrobić lub podeslij jakiegoś linka.

Opublikowano

Opcje programistyczne trzeba uruchomić żeby były dostępne. W ustawieniach, informacje o telefonie klika się 7x na wersję Miui i się staje programistą.

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, [email protected] napisał:

Na zablokowany bootloader też można wgrać ? Napisz jasniej co musiałbym zrobić lub podeslij jakiegoś linka.

Można, wszystko opisane w Kompendium wiedzy.

@peterku Tak ciężko sprawdzić samemu? I nie wiadomo czy chodzi Ci o Global Stable, China Stable, Xiaomi.eu stable, na MIUI 7 czy na 8.

• Like 1
Opublikowano

na moim Redmi 3 jestem na globalu od początku jak wyszedł, ale też na bieżąco śledzę wątki o aktualizacjach tygodniowych miuipolska. I tak mnie dziwią te problemy z powiadomieniami z aplikacji doinstalowanych (whatsapp, messenger, itp.) i tak z ciekawości sam zaistalowałem messengera od FB aby tego doświadczyć i dałem dzieciakom do sprawdzenia i o dziwo dymki czatu dostępne na pulpicie, pływające okna oraz aplikacja sama się dodała do autostartu. nie kłódkowałem i nie dawałem osobnych uprawnień w ustawieniach baterii. Powiadomienia przychodzą na bieżąco i wyskakują pływające okna, więc problemów brak. Więc skąd te problemy na xiaomi.eu i na modelach Mi (typu Mi4C, Mi5 itp.)?

Opublikowano

Do czego w ogóle służy opacja autostartu, bo ja mam wrażenie, że ona nie działa. Podaję przykład: Mam do autostartu dodanego whattsapa. I po uruchomieniu fona ta apka i tak nie działa, w takim sensie, że jak ktoś mi wyśle wiadomość to jej nie dostanę. Dopiero po uruchomieniu Whattapa dostaję powiadomienie, minimalizuję apkę i wtedy już działa cały czas dobrze, ale to z tego względu, że mam ją "zakłódkowaną". Więc tak właściwie to do czego ten autostart?

I druga sprawa - wibracja, też na przykładzie whatsappa. Czy ktoś zaobserwował, że systemowe wyłączenie wibracji nie wyłącza jej w tej apce? Tak chyba nie powinno być.

Opublikowano
1 minutę temu, grzegorz.lki napisał:

na moim Redmi 3 jestem na globalu od początku jak wyszedł, ale też na bieżąco śledzę wątki o aktualizacjach tygodniowych miuipolska. I tak mnie dziwią te problemy z powiadomieniami z aplikacji doinstalowanych (whatsapp, messenger, itp.) i tak z ciekawości sam zaistalowałem messengera od FB aby tego doświadczyć i dałem dzieciakom do sprawdzenia i o dziwo dymki czatu dostępne na pulpicie, pływające okna oraz aplikacja sama się dodała do autostartu. nie kłódkowałem i nie dawałem osobnych uprawnień w ustawieniach baterii. Powiadomienia przychodzą na bieżąco i wyskakują pływające okna, więc problemów brak. Więc skąd te problemy na xiaomi.eu i na modelach Mi (typu Mi4C, Mi5 itp.)?

Ano brak problemów z powiadomieniami z FB wynika z tego że Chińczycy się trochę bardziej w globalu przyłożyli, a sama aplikacja jest od razu preinstalowana w romie (na szczęście nie jest systemowa i można wywalić). Gmail jest systemową i dlatego działa bez problemu, bo systemowe w Miui mogą prawie wszystko. WhatsApp też po nadaniu uprawnień powiadamia bez opóźnień. Ogólnie z powiadomieniami różnych aplikacji na globalu jest moim zdaniem lepie niż na eu.

3 minuty temu, Ciacho23 napisał:

Do czego w ogóle służy opacja autostartu, bo ja mam wrażenie, że ona nie działa. Podaję przykład: Mam do autostartu dodanego whattsapa. I po uruchomieniu fona ta apka i tak nie działa, w takim sensie, że jak ktoś mi wyśle wiadomość to jej nie dostanę. Dopiero po uruchomieniu Whattapa dostaję powiadomienie, minimalizuję apkę i wtedy już działa cały czas dobrze, ale to z tego względu, że mam ją "zakłódkowaną". Więc tak właściwie to do czego ten autostart?

I druga sprawa - wibracja, też na przykładzie whatsappa. Czy ktoś zaobserwował, że systemowe wyłączenie wibracji nie wyłącza jej w tej apce? Tak chyba nie powinno być.

A jaki rom masz teraz? Ogólnie z działaniem autostartu są problemy i jest to zgłoszone w bugach, że niby jest ale w wielu programach nie działa. 

Opublikowano
5 minut temu, FromWP napisał:

Ano brak problemów z powiadomieniami z FB wynika z tego że Chińczycy się trochę bardziej w globalu przyłożyli, a sama aplikacja jest od razu preinstalowana w romie (na szczęście nie jest systemowa i można wywalić). Gmail jest systemową i dlatego działa bez problemu, bo systemowe w Miui mogą prawie wszystko. WhatsApp też po nadaniu uprawnień powiadamia bez opóźnień. Ogólnie z powiadomieniami różnych aplikacji na globalu jest moim zdaniem lepie niż na eu.

A jaki rom masz teraz? Ogólnie z działaniem autostartu są problemy i jest to zgłoszone w bugach, że niby jest ale w wielu programach nie działa. 

xiaomi.eu. Ale na globalu było tak samo.

Opublikowano

Chłopaki jeszcze jedno pytanie :)) czy jest sens instalować miui7 global stable żeby później dostać ota do miui 8? Czy może poczekać do global stable miui 8 jeszcze chwilę?

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
1 minutę temu, peterku napisał:

Chłopaki jeszcze jedno pytanie :)) czy jest sens instalować miui7 global stable żeby później dostać ota do miui 8? Czy może poczekać do global stable miui 8 jeszcze chwilę?

Jak wolisz. Jak masz czas to zainstaluj teraz, a jak się pojawi dostaniesz ota. Jak poczekasz to zainstalujesz MiFlashem na to co teraz masz od razu miui8. Efekt ten sam

6 minut temu, grzegorz.lki napisał:

Poczekaj. Chyba że wolisz mieć już wszystko skonfigurowane. Ale global nie ma pod Miflash .tgz na redmi 3/prime

===

Wysłane z Redmi 3 by TapaTalk

A to? http://bigota.d.miui.com/V7.5.2.0.LAIMIDE/ido_xhdpi_global_images_V7.5.2.0.LAIMIDE_20160629.0000.25_5.1_global_d0ad1c194a.tgz

Opublikowano

Witam wszystkich, wczęsniejszy post zamieściłem nie tam gdzie trzeba...

Zacząłem rozglądać się za smartfonem i bardzo zainteresowała mnie firma Xiaomi, szczególnie model Redmi 3s 3/32. Czy jeśli plotki się potwierdzą o oficjalnej dystrybucji w Polsce, pasmo lte 800mhz będzie obsługiwane? W zasadzie tylko brak tego pasma wstrzymuje mnie przed zakupem Redmi 3s. Będę wdzięczny za odpowiedź.

Opublikowano
1 godzinę temu, ahr napisał:

...

Tak, masz rację nie znam się na tym. Co więcej nie użytkowałem jeszcze żadnego smartfona. Zadałem pytanie, możliwe, że głupie, ale przynajmniej teraz już wiem. Fajnie, że są tacy geniusze jak Ty i mogą przekazywać swą wiedzę takim tumanom jak ja.

Opublikowano
1 godzinę temu, ahr napisał:

...

No ale że co? Tu chyba nie chodzi o patenty, co najwyżej o opłaty licencyjne, a tekst  "potencjał szarych komórek" to zupełne przegięcie, ziomal, daj sobie na wstrzymanie.

Opublikowano
28 minut temu, cincin27 napisał:

Ibuygou pracuje razem z Xiaomi

Moim zdaniem dość daleko idąca interpretacja. Raczej testują fixa z xda. Sądząc po ostatnich postach bezskutecznie.

Dlaczego tak uważam? Bo jeśli to tylko problem softu, to mają przecież działający R3NSE z B20. I chyba właśnie z tego modelu niektórzy próbują wykorzystać pliki obsługujące modem. Tylko pewnie modem jest inny i nie wystarczy zmienić oprogramowanie, tylko trzeba wymienić hw.

Opublikowano

Lol ale daleko wychodzisz z wyobraźnią. To tylko nabór na testerów beta. Co chwila jakiś jest. Z tego android M się nie rodzi...

Z Mi5 Pro

Opublikowano
Moim zdaniem dość daleko idąca interpretacja. Raczej testują fixa z xda. Sądząc po ostatnich postach bezskutecznie.

Dlaczego tak uważam? Bo jeśli to tylko problem softu, to mają przecież działający R3NSE z B20. I chyba właśnie z tego modelu niektórzy próbują wykorzystać pliki obsługujące modem. Tylko pewnie modem jest inny i nie wystarczy zmienić oprogramowanie, tylko trzeba wymienić hw.

http://m.geekbuying.com/item/-HK-Stock--Official-International-Version-Xiaomi-Redmi-Note-3-Pro-5-5-Inch-FHD-3GB-32GB-Smartphone-Qualcomm-Snapdragon-650-Hexa-Core-MIUI-V7-16-0MP-TOUCH-ID---Gold-371103.html

Już w ofercie R3NP z B20?

Opublikowano

Czy jest opcja natychmiastowego nagrywania filmu przy zmianie z aparatu na kamerę?

Czy można zobaczyć zapisane hasła do wifi (można przesłać kodem qr (ale tylko miui/miui czy też na inne telefony), wiem że można odszukać plik systemowy ale mało wygodne)?

Jaki program polecacie do obsługi telefonu na komputerze, mi pc suite nie wykrywa telefonu (xiaomi.eu)?

Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Mam dwa pytania co do przejścia z Xiaomi.eu na Global Beta. 

1.Czy jest możliwość zainstalowania Global Beta przez TWRP? full wipe->install? Czy lepiej przez MiFlash?

2.W przypadku instalacji przez MiFlash, będe musiał ponownie odblokować bl i wgrywać twrp?

Opublikowano
Mam dwa pytania co do przejścia z Xiaomi.eu na Global Beta. 

1.Czy jest możliwość zainstalowania Global Beta przez TWRP? full wipe->install? Czy lepiej przez MiFlash?

2.W przypadku instalacji przez MiFlash, będe musiał ponownie odblokować bl i wgrywać twrp?

Sam mam ten sam dylemat i czekam na global stable miui 8. Po co się męczyć z beta...

Opublikowano (edytowane)

@Redmi2

Czyli przechodząc z Xiaomi.eu na ten http://en.miui.com/download-298.html Global Dev przez TWRP, nie wypakowywać pobranego romu, tylko tego zipa wgrać przez install w TWRP po full wipe? Po instalu w TWRP również tak jak przez MiFlash będe musiał odblokowywać BL?  Przepraszam, że się tak mieszam ale nie jestem jeszcze tak zaawansowany :D

Edytowane przez Ostafinek
Opublikowano

Na stable juz musi byc full wipe a najlepiej miflash i tak blokuje miflash btl

Dla mnie dev bezapelacyjnie lepszy niz stable, stable nie bedzie mialo polowy rozwiazan z obecnego dev. A kolejny stable tez nie wiadomo kiedy. Wiec jak bedzie bug to jestes skazany na ten bug przez 1-2 a moze i 3 msc.

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk

Ale ja nie chcę mieć nowych funkcji jak najszybciej. Chcę żeby wszystko działało tak jak trzeba. A takie softy beta już przerabiałem przy okazji zabawy z tabletem i nie wspominam tego dobrze. Wolę jedną aktualizację raz na pół roku niż aktualizowanie co tydzień do kolejnej bety.

Zresztą uciekłem z Windows phone (10 mobile) właśnie przez to że od roku czasu Microsoft tylko obiecuje i za przeproszeniem UJ jeden wielki z tego wychodzi. Soft strasznie niestabilny.

Opublikowano (edytowane)

Ma ktos oprocz mnie problem z internetem od orange na redmi 3S? Dane włączja sie po parunastu sekundach a szybkosc transferu wynosi 0,5kb/s ;/ Jakies pomysly jak to naprawic? Pisalem do orange, ale oni zadnej usterki nie maja.

EDIT: Obok Orange mam "E" bodajze skrot od Edge

Edytowane przez Ben