Morfeusz Posted September 5, 2016 Share Posted September 5, 2016 (edited) Czekam na swój Redmi 3 Pro już 46 dzień od złożenia zamówienia. W ostatnim wpisie na 17Track od samego początku widnieje to samo, czyli: "2016-07-26 15:50 The item has arrived in the transit airport" Mailowałem do NL Post ale nie ma żadnej odpowiedzi. Oczywiście jestem w kontakcie ze sklepem iBuygou w którym kupowałem telefon. Od początku zeszłego tygodnia niby zajmują się tą sprawą. Ale ile czasu można sprawdzać gdzie jest paczka? Tydzień? Teraz serwis odpisał mi coś takiego: "please note that check period is 3-6 months for the NL Post, here is the feedback from the shipping company" Co w tym wypadku znaczy to 3-6 miesięcy, bo do końca nie rozumiem? Na pewno nie czas dostarczenia paczki, bo kupując telefon był napisany okres w którym przesyłka powinna być dostarczona, ale nie był aż tak długi jak to przedstawia teraz serwis. Czy może ktoś wie/pamięta ile wynosił maksymalny shipping dla Air Mail, czyli NL Post w iBuygou bo nie mogę teraz znaleźć? Zastanawiam się czy nie zgłosić sprawę do PayPal. Edited September 5, 2016 by Morfeusz Link to comment Share on other sites More sharing options...
korbielow Posted September 5, 2016 Share Posted September 5, 2016 Jak doinstalować root-a do redmi 3? mam soft 6.9.1 ze złamanym bootloaderem. Drugie pytanie gdzie znajde soft na zablokowany bootloader do Redmi 3? Link to comment Share on other sites More sharing options...
HeeDan Posted September 6, 2016 Share Posted September 6, 2016 Siema przeglądając sklepy natknąłem się na Official International Version] która nie tylko daje nowe pasmo ale i android 6.0 wydaje mi się że warto dopłacić parę groszy, telefon będę zamawiał z geekbuying najprawdopodobniej własnie ten International version i rodzi się pytanie czy brać w zestawie z " Tempered Glass + Soft Case" czy nie dopłacać tych 30zł i kupić osobno szkło + etui? A jak wam się wydaje warto dopłacać do nowego pasma i androida 6.0 i do tego wziąć z zestawu szkło + etui? Link to comment Share on other sites More sharing options...
HeeDan Posted September 6, 2016 Share Posted September 6, 2016 2 godziny temu, cincin27 napisał: @HeeDan Przecież Redmi 3s ma Androida 6.0.. Chodziło mi o Xiaomi Redmi Note 3 Pro zapomniałem dopisać :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baca86 Posted September 6, 2016 Share Posted September 6, 2016 Czy da sie zrobic tak aby podczas rozmowy dostac jakies powiadomienie ze przyszedl sms. Np. Jakas wibracja czy wyciszony lekko dzwiek smsa. Bo teraz mam kompletna cisze i jak np rozmawiam z kims dluzej nie wiem ze jakis sms dostalem. Jest taka opcja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted September 6, 2016 Share Posted September 6, 2016 Chodziło mi o Xiaomi Redmi Note 3 Pro zapomniałem dopisać To bierz szkło i case w zestawie bo ten international jest 3mm wiekszy Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomkuczyn Posted September 6, 2016 Share Posted September 6, 2016 Witam.Mam obecnie rom 6.9.1, wcześniej miałem 6.8.11 i na żadnym z nich nie działa mi opcja zrzut ekranu po przesunięciu trzema palcami.W ustawieniach mam ją zaznaczone wraz z dźwiękiem.Wyczytałem że po zaznaczeniu tej opcji zrzutu nie mam możliwości edycji pulpitów jeśli uszczypniemy trzema palcami a u mnie to działa a zrzut nie.Komuś pomogło czyszczenie wipe, czyściłem i dalej nic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartM Posted September 7, 2016 Share Posted September 7, 2016 14 godzin temu, tomkuczyn napisał: Witam.Mam obecnie rom 6.9.1, wcześniej miałem 6.8.11 i na żadnym z nich nie działa mi opcja zrzut ekranu po przesunięciu trzema palcami.W ustawieniach mam ją zaznaczone wraz z dźwiękiem.Wyczytałem że po zaznaczeniu tej opcji zrzutu nie mam możliwości edycji pulpitów jeśli uszczypniemy trzema palcami a u mnie to działa a zrzut nie.Komuś pomogło czyszczenie wipe, czyściłem i dalej nic. cześć u mnie na 6.9.1 zrzut ekranu działa 3 paluchami działa, edycja pulpitu również Link to comment Share on other sites More sharing options...
kredzion Posted September 7, 2016 Share Posted September 7, 2016 Mam pewien problem, otóż prawie zawsze po wyłączeniu wifi i włączeniu danych mobilnych nie włączają się one. Jest to bardzo irytujące i moim przypadku pomaga wejście w preferowany tryb sieci i zmiana z 3G na 2G i z powrotem, wtedy automatycznie się włączają. Ktoś wie czy da to się jakoś naprawić? Jest to wina softu? Obecnie korzystam z globala 6.8.25 beta, wcześniej miałem zainstalowane 7.1.3 na zablokowany BL i problem również występował. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergmen Posted September 7, 2016 Share Posted September 7, 2016 xiaomi.eu dev zainstaluj Link to comment Share on other sites More sharing options...
kredzion Posted September 7, 2016 Share Posted September 7, 2016 35 minut temu, bergmen napisał: xiaomi.eu dev zainstaluj na tym romie ten problem nie występuje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergmen Posted September 7, 2016 Share Posted September 7, 2016 tu nie ma żadnych problemów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kropek Posted September 7, 2016 Share Posted September 7, 2016 Ktoś doradzi jak wyłączyć irytujący dźwięk dostarczenia wiadomości? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudek Posted September 7, 2016 Share Posted September 7, 2016 Wyłącz w ustawieniach SMS. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wisniapl Posted September 7, 2016 Share Posted September 7, 2016 Po prostu wyłącz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kropek Posted September 11, 2016 Share Posted September 11, 2016 Dzięki, poradziłem sobie Kolejne pytanie, ktoś wie jak ustawić żeby telefon zawsze wygaszał się przy twarzy? Tak jest ustawiona ta opcja w telefonie. U mnie z tym problemu nie ma (Redmi 3 Pro) ale na drugim telefonie Redmi 3 bardzo często twarzą zawieszam rozmowę... Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
KovaL Posted September 11, 2016 Share Posted September 11, 2016 Dlaczego po każdej aktualizacji zmienia się tapeta ekranu blokady na domyślna? Link to comment Share on other sites More sharing options...
eloelo1 Posted September 12, 2016 Share Posted September 12, 2016 Po jakim czasie wytarla wam sie ta srebrna farba na przycisku Power? Ja użytkuje redmi 3 chyba już z pół roku i przycisk jest już prawie cały czarny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KovaL Posted September 12, 2016 Share Posted September 12, 2016 Dopiero teraz zauważyłem, że zmieniła się wersja MIUI na 8.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
szaman15 Posted September 13, 2016 Share Posted September 13, 2016 Cześć, minęło już trochę czasu od pojawienia się Globala. Chciałbym zapytać największych entuzjastów jakie mają wrażenia z zabawy tą wersją? Jeśli ważna jest dla mnie stabilność systemu, w miarę dobry czas na baterii czyli >4h, jak najdokładniejszy GPS z którym niestety mam problemy i najlepsze zarządzanie pamięcią. Obecnie xiaomi.eu 6.9.8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted September 13, 2016 Share Posted September 13, 2016 Ja z globala jestem bardzo zadowolony mam od początku i nie narzekam. Jeśli chodzi o SoT to między 6 a 8h, w zależności od czasu spędzonego na danych, GPS śmiga idealnie, łapie Fixa, nie gubi sygnału i Google maps nie pokazuje mnie gdzieś 500m od miejsca w którym faktycznie jestem. Ale najlepsze na globalu są natychmiastowe powiadomienia i aplikacje mam tylko dodane do autostartu, nie są zakłódkowane === Wysłane z Redmi 3 by TapaTalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
szaman15 Posted September 13, 2016 Share Posted September 13, 2016 @grzegorz.lki Dzięki za wyczerpującą wiadomość. Global ma jakieś braki względem xiaomi.eu? Mam na myśli jakieś sensowne, widoczne braki. Mikro błędy w tłumaczeniu, powiedzmy, że nie są mi straszne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szaman15 Posted September 13, 2016 Share Posted September 13, 2016 @Redmi2 Ostatni dobry SoT miałem na Miui7 i na pierwszym Miui8 od xiaomi.eu. Potem już było tylko gorzej. A najbardziej irytujące są randomowe spadki baterii o np. 30% w nocy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szaman15 Posted September 13, 2016 Share Posted September 13, 2016 Jakieś protipy podczas instalacji Globala? Na coś trzeba uważać? Lepiej instalować z kompa czy można przez TWRP? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szaman15 Posted September 13, 2016 Share Posted September 13, 2016 A powiedzcie mi jeszcze, Stable czy Dev? Na Dev będę mógł odblokować Bootloader, wiem. A są jakieś minusy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted September 13, 2016 Share Posted September 13, 2016 To cos slaby ten sot masz jak na redmi 3 Sent from my MI 4LTE using Tapatalk Ja jestem zadowolony z osiąganego SoT. Spróbuj taki wycisnąć na moim poprzednim fonie służbowym xperia E (który po miesiącu powędrował do szuflady bo o mało nim szyby w aucie nie wywaliłem). A tak po za tym 90% czasu od ładowania do ładowania korzystam tylko z danych, gps non stop włączony i nawigacja googla ok 1-2h dziennie, synchro non stop, w auto starcie TapaTalk, kalendarz googla (praca), WhatsApp, SwiftKey (szybciej się uruchamia), messenger, firmowy program do zarządzania zabezpieczeniami abym mógł się logować do poczty firmowej i dedykowany do tego klient poczty. Auto jasność na 50%, bluetooth 8-9h połączony z zestawem w aucie, wszystkie oszczędzania baterii i czyszczenie pamięci wyłączone, nie lubię jak programy się zbyt długo uruchamiają. Także uważam że to jest bardzo dobry wynik === Tap tap TapaTalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
czarnyblack Posted September 14, 2016 Share Posted September 14, 2016 (edited) Powiedzcie mi, czy jest opcja żeby przy powiadomieniach z messengera na pasku powiadomień pokazywały się całe wiadomości? Mi jak ktoś napisze kilka wiadomości, to pojawia się tylko część pierwszej i koniec. Druga sprawa, to na stronie internetowej którą przeglądam dosyć często wyskakują mi co chwilę reklamy. Przeglądarkę mam chrome i muszę adblocka jakiegoś dodać czy coś w ten deseń? Na Lumii 920 nie miałem żadnych reklam, nawet nie wiedziałem, że w ogóle tam są. I jeszcze czy da się wyłączyć podpowiedzi przy wpisywaniu tekstu w sms, albo właśnie w messengerze? Edited September 15, 2016 by czarnyblack Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted September 15, 2016 Share Posted September 15, 2016 Wygrałem sobie dzisiaj najnowszego Global Dev i zauważyłem takie coś w ustawieniach. Też macie coś takiego, może ktoś wie o co tu chodzi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted September 15, 2016 Share Posted September 15, 2016 9 minut temu, cukru napisał: Wygrałem sobie dzisiaj najnowszego Global Dev i zauważyłem takie coś w ustawieniach. Też macie coś takiego, może ktoś wie o co tu chodzi? Mam identyczny ekran, ale sprawdziłem na ostatnim romie xiaomi.eu (bo mam na drugim telefonie Redmi2) i jest w sumie identycznie tylko tam gdzie w globalu jest @118...... w romie eu jest "Prześlij raport debugowania". Link to comment Share on other sites More sharing options...
ajax16 Posted September 16, 2016 Share Posted September 16, 2016 Witam, Czy jest przewidziana aktualizacja do wersji nowszej niż 7.5.1.0? (mam na myśli wersje 7.x.x, stabilne) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
peterku Posted September 17, 2016 Share Posted September 17, 2016 Cześć. Dawno mnie tu nie było. Najpierw męczyłem się z xiaomi.eu beta 8 potem ze stable, ale wyniki na baterii były tragiczne... Od wczoraj siedzę na miui 7 global, (redmi 3s) i muszę przyznać że to najlepszy soft na ten telefon! Więcej wolnego ramu, dłuższa praca na baterii i wbudowane usługi Google.. Polecam każdemu. Miui 8 jest przereklamowane Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kredzion Posted September 17, 2016 Share Posted September 17, 2016 6 godzin temu, peterku napisał: Cześć. Dawno mnie tu nie było. Najpierw męczyłem się z xiaomi.eu beta 8 potem ze stable, ale wyniki na baterii były tragiczne... Od wczoraj siedzę na miui 7 global, (redmi 3s) i muszę przyznać że to najlepszy soft na ten telefon! Więcej wolnego ramu, dłuższa praca na baterii i wbudowane usługi Google.. Polecam każdemu. Miui 8 jest przereklamowane Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Korzystałem ze słynnego romu 7.1.3 na zablokowany BL i od niedawna siedzę na miui 8 global 6.8.25 i mogę obiektywnie stwierdzić, że bateria trzyma tak samo dobrze, a nawet powiedziałbym, że odrobinę lepiej, dlatego też na razie nie będę zmieniał softu Link to comment Share on other sites More sharing options...
KovaL Posted September 18, 2016 Share Posted September 18, 2016 MiKey jakoś nie chce dobrze działać z Redmi 3 Pro, oby MiBand 2 nie miał takich problemów. O i tu pytanie, lepiej używać MiFit czy tej aplikacji od czecha ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiD Posted September 18, 2016 Share Posted September 18, 2016 (edited) aplikacja "od Czecha" jest uzupełnieniem MiFit o dodatkowe opcje, sama w sobie nie ma części opcji MiFit takich jak wykresy, żeby wycisnąć maksa najlepiej mieć obie Edited September 18, 2016 by MiD Link to comment Share on other sites More sharing options...
weedplay Posted September 18, 2016 Share Posted September 18, 2016 Mam u siebie wersje MIUI 8 by xiaomi.eu 6.7.21 | beta i w sumie dobrze mi na niej, ale zastanawiam sie czy bylaby duza roznica jakby wgral najnowszy soft? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts