Jump to content

Redmi 3 - pytania ogólne - wątek zbiorczy

lukaschels

Recommended Posts

12 minut temu, kredzion napisał:

stable to pewnie jak nazwa wskazuje jest stabilniejszy? :)

Niekoniecznie, nazwa bywa myląca, jest starszy.

Latest Global Dev jest nowszy, ciekawszy i będziesz miał co tydzień przez ota aktualizacje i nowe funkcje. Ja wybieram ten (nie czekam na global stable z Miui8)

Edited by FromWP
literówka

4 minuty temu, FromWP napisał:

Niekoniecznie, nazwa bywa myląca, jest starszy.

Latest Global Dev jest nowszy, ciekawszy i będziesz miał co tydzień przez ota aktualizacje i nowe funkcje. Ja wybieram ten (nie czkam na global stable z Miui8)

rozumiem, ale czy wersja stable też będzie miała aktualizacje przez ota do nowych wersji stable?

34 minuty temu, kredzion napisał:

aha, a czy będę mógł później zaktualizować rom z dev do stable przez ota? Czy tylko przez miflasha?

Poczekaj dwa trzy dni, będzie global stable z miui8, dostaniesz przez ota. Albo jeszcze raz miflashem dev-a, powinien być lepszy. 

• Like 2

17 minut temu, [email protected] napisał:

Zniknęła mi opcja przyciemnienia ekranu podczas rozmowy... Gdzie to znajdę bo nie mogę Znaleźć?

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

Chodzi ci o wygaszenie ekranu przy twarzy? To jest w menu telefonu, ustawienia połączeń przychodzących.

• Like 1

Dzięki, faktycznie, trochę już w tym siedzę, a nie wziąłem tego pod uwagę.

Są osoby które korzystają już z miui8 stable od xiaomieu? Chcę sobie zainstalować już coś tak bardziej na stałe, żeby mieć spokój z telefonem na jakiś czas i nic nie grzebać. Zastanawiam się czy lepszy będzie oficjalny global stable czy ta wersja od xiaomieu.

Cześć. Proszę o pomoc. Niedawno zakupiłem Xiaomi Redmi 3 i zastanawiam się jak importować kontakt z karty sim na telefon albo żeby wyświetlało te kontakty z karty sim w aplikacji kontakty. Szukałem w necie i znalazłem takie coś ale Settings-->System apps-->Contacts-->then you will see Import/Export contacts  ale tej ostatniej funkcji nie ma z importem. System MIUI 7.9 Pozdrawiam

Edited by Arkoholik

Siemka, dzisiaj zaktualizowałem mojego starego 7.1.3 eu na 6.8.11/12 eu. Wie ktoś może jak ustawić swój dzwonek na alarm ? Męcze się od godziny z tym. Gdy daje tego plusa na dole to wychodzi z wybierania dzwonków systemowych na alarm. Pozdrawiam

1 godzinę temu, rybcia025 napisał:

No tak ale chyba łatwiej wysłać do Wrocławia niż do Chin :). Czy jedynym słowem mówicie że lepiej kupić tam gdzie jest taniej o kilka złoty, niż się martwić o gwarancje?

co kto woli. Np ja kupuje telefony od kilku lat gdzie taniej. Jeszcze przygód z reklamacjami chińskich telefonów nie miałem. Na ali czy w chińskich sklepach kupiłem tylko dla siebie w sumie siedem telefonów. Może gdyby któryś miał kosztować ponad 300$ to może bym szukał czegoś z gwarancją... 

Edited by bergmen

1 godzinę temu, cincin27 napisał:

90% napraw telefonów z Ibuygou jest realizowane w Polsce. Jak nie masz lepszego telefonu zastępczego to brałbym w Ibuygou. Sam czekałem ponad 1,5 miesiąca na telefon z naprawy od Goldwaya (z dostawą) - wysłany 25.04 otrzymany 16.06 + tydzień rozmowy z Chińczykiem.

Jak chcesz tanio to kup na Aliexpress/banggood/gearbest/geekbuying a jak chcesz mieć szybką gwarancję kosztem ceny to Ibuygou.

A wiesz może czy Ibuygou wgra odrazu  polskie oprogramowanie czy musimy przez zakupem do nich napisać prośbę o wgranie ?!