kredzion Posted August 30, 2016 Share Posted August 30, 2016 1 minutę temu, cincin27 napisał: A który chcesz. stable to pewnie jak nazwa wskazuje jest stabilniejszy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 30, 2016 Share Posted August 30, 2016 (edited) 12 minut temu, kredzion napisał: stable to pewnie jak nazwa wskazuje jest stabilniejszy? Niekoniecznie, nazwa bywa myląca, jest starszy. Latest Global Dev jest nowszy, ciekawszy i będziesz miał co tydzień przez ota aktualizacje i nowe funkcje. Ja wybieram ten (nie czekam na global stable z Miui8) Edited August 30, 2016 by FromWP literówka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kredzion Posted August 30, 2016 Share Posted August 30, 2016 4 minuty temu, FromWP napisał: Niekoniecznie, nazwa bywa myląca, jest starszy. Latest Global Dev jest nowszy, ciekawszy i będziesz miał co tydzień przez ota aktualizacje i nowe funkcje. Ja wybieram ten (nie czkam na global stable z Miui8) rozumiem, ale czy wersja stable też będzie miała aktualizacje przez ota do nowych wersji stable? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted August 30, 2016 Share Posted August 30, 2016 Tak tylko rzadziej Wysłane z Redmi 3 by TapaTalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
kredzion Posted August 30, 2016 Share Posted August 30, 2016 dzięki panowie za wyjaśnienie, zaraz zabiorę się za instalacje romu w wersji stable Link to comment Share on other sites More sharing options...
kredzion Posted August 30, 2016 Share Posted August 30, 2016 Ale gafa, pobrałem i zainstalowałem wersję stable stąd: http://en.miui.com/a-234.html tylko, że jest to miui7 Nie ma wersji stable z miui8? Pozostaje tylko zainstalować jeszcze raz ale wersje dev? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KovaL Posted August 30, 2016 Share Posted August 30, 2016 Nie ma jeszcze stable miui 8 dla R3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kredzion Posted August 30, 2016 Share Posted August 30, 2016 aha, a czy będę mógł później zaktualizować rom z dev do stable przez ota? Czy tylko przez miflasha? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted August 30, 2016 Share Posted August 30, 2016 Nie, tylko przez miflash, bo stable jest parę wersji za dev Tap tap 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 30, 2016 Share Posted August 30, 2016 34 minuty temu, kredzion napisał: aha, a czy będę mógł później zaktualizować rom z dev do stable przez ota? Czy tylko przez miflasha? Poczekaj dwa trzy dni, będzie global stable z miui8, dostaniesz przez ota. Albo jeszcze raz miflashem dev-a, powinien być lepszy. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudek Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 Czy po wgraniu Stable lub Dev przez MiFlash automatycznie blokuje się BL? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 @dudek Dev na pewno, stable pewnie też. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 Zniknęła mi opcja przyciemnienia ekranu podczas rozmowy... Gdzie to znajdę bo nie mogę Znaleźć? Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 17 minut temu, [email protected] napisał: Zniknęła mi opcja przyciemnienia ekranu podczas rozmowy... Gdzie to znajdę bo nie mogę Znaleźć? Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Chodzi ci o wygaszenie ekranu przy twarzy? To jest w menu telefonu, ustawienia połączeń przychodzących. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciacho23 Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 jak zrobić "długiego" printscreena? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzejkop Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 Mam pytanie. W jaki sposób xiaomi.eu wydał już wersję stable dla Redmi 3, skoro nie wyszła jeszcze ona oficjalnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzejkop Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 Dzięki, faktycznie, trochę już w tym siedzę, a nie wziąłem tego pod uwagę. Są osoby które korzystają już z miui8 stable od xiaomieu? Chcę sobie zainstalować już coś tak bardziej na stałe, żeby mieć spokój z telefonem na jakiś czas i nic nie grzebać. Zastanawiam się czy lepszy będzie oficjalny global stable czy ta wersja od xiaomieu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arkoholik Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 (edited) Cześć. Proszę o pomoc. Niedawno zakupiłem Xiaomi Redmi 3 i zastanawiam się jak importować kontakt z karty sim na telefon albo żeby wyświetlało te kontakty z karty sim w aplikacji kontakty. Szukałem w necie i znalazłem takie coś ale Settings-->System apps-->Contacts-->then you will see Import/Export contacts ale tej ostatniej funkcji nie ma z importem. System MIUI 7.9 Pozdrawiam Edited September 1, 2016 by Arkoholik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arkoholik Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 Dzięki za odpowiedź! Jak mam zmienić soft? Robi się to za pomocą rootowania, czy normalnie pobieram sobie w telefonie prze internet? Proszę o radę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elejzo Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 (edited) @arkoholik poczytaj trochę. https://miuipolska.pl/forum/topic/10752-kompendium-wiedzy-redmi-33spro-rom-bootloader-recovery-root-faq/ Tapnięte z Redmi 3 Edited September 1, 2016 by Elejzo Link to comment Share on other sites More sharing options...
wisniapl Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 Siemka, dzisiaj zaktualizowałem mojego starego 7.1.3 eu na 6.8.11/12 eu. Wie ktoś może jak ustawić swój dzwonek na alarm ? Męcze się od godziny z tym. Gdy daje tego plusa na dole to wychodzi z wybierania dzwonków systemowych na alarm. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 @wisniapl Na najnowszym stable gdy ustawiasz alarm i przejdziesz w "Dzwonek" wyświetlają się dźwięki systemowe, a jak naciśniesz plusa to własna muzyka. Sprawdzę później jeszcze na 6.9.1. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wisniapl Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 @cukru Właśnie sprawdziłem, nie mogę żadnego dzwonka zmienić na swój, ani dźwięku sms ani dzwonka, jak daje plusa to wywala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 @wisniapl Możesz spróbować jeszcze raz pobrać paczkę z ROMem i wgrać na to co masz, bo to nie jest normalne. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wisniapl Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 (edited) @cukru Mam jeszcze, bo nie usunąłem. Zainstalowałem tą wersje (6.8.11) bo ktoś pisał że 11h sotu wyciągnał w 2dni przy samych społecznościówkach a na moim 7.1.3 miałem 6,5h --edit-- Jakieś wipe zalecasz? Edited September 1, 2016 by wisniapl Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 @wisniapl Zasugerowałem zwykłą instalację, wtedy podmieni Ci aplikacje systemowe, tylko że coś mogło źle się pobrać a sumy MD5 pewnie nie sprawdziłeś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wisniapl Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 @cukru dzięki, zwykła reainstalka podmieniła pliki i działa jak należy Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
luk_kom Posted September 2, 2016 Share Posted September 2, 2016 Mam mały problem, zapewne błahostka - nie wiem jak usunąć historię połączeń za jednym kliknięciem. Mogę usunąć tylko pojedyncze połączenia... MIUI 8.1 xiaomi.eu 6.9.1. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted September 2, 2016 Share Posted September 2, 2016 @luk_kom Przytrzymujesz na historii połączeń z jakimś numerem - Edycja - Zaznacz wszystko - usuń. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
edwin20 Posted September 3, 2016 Share Posted September 3, 2016 Witam, jak Redmi 3 Pro ma się do Redmi Note 2? Chodzi mi o wydajność i aparat. Bateria i jakość wykonania wiem, że lepsza w Redmi 3 Pro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rybcia025 Posted September 4, 2016 Share Posted September 4, 2016 Witam Panowie, mam takie pytanko. Czy jeśli kupujemy xioami na banggood.com to otrzymuje jakąś gwarancję? Orientuje się że na Ibuygou dostajemy gwarancje w polsce! A jak jest z banggood? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted September 4, 2016 Share Posted September 4, 2016 Gwarancję nawet z ibg masz w Chinach, w Polsce masz serwis. Jak da się naprawić to załatwiają serwisem, jak nie to i tak leci do Chin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rybcia025 Posted September 4, 2016 Share Posted September 4, 2016 No tak ale chyba łatwiej wysłać do Wrocławia niż do Chin :). Czy jedynym słowem mówicie że lepiej kupić tam gdzie jest taniej o kilka złoty, niż się martwić o gwarancje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergmen Posted September 4, 2016 Share Posted September 4, 2016 (edited) 1 godzinę temu, rybcia025 napisał: No tak ale chyba łatwiej wysłać do Wrocławia niż do Chin :). Czy jedynym słowem mówicie że lepiej kupić tam gdzie jest taniej o kilka złoty, niż się martwić o gwarancje? co kto woli. Np ja kupuje telefony od kilku lat gdzie taniej. Jeszcze przygód z reklamacjami chińskich telefonów nie miałem. Na ali czy w chińskich sklepach kupiłem tylko dla siebie w sumie siedem telefonów. Może gdyby któryś miał kosztować ponad 300$ to może bym szukał czegoś z gwarancją... Edited September 4, 2016 by bergmen Link to comment Share on other sites More sharing options...
rybcia025 Posted September 4, 2016 Share Posted September 4, 2016 1 godzinę temu, cincin27 napisał: 90% napraw telefonów z Ibuygou jest realizowane w Polsce. Jak nie masz lepszego telefonu zastępczego to brałbym w Ibuygou. Sam czekałem ponad 1,5 miesiąca na telefon z naprawy od Goldwaya (z dostawą) - wysłany 25.04 otrzymany 16.06 + tydzień rozmowy z Chińczykiem. Jak chcesz tanio to kup na Aliexpress/banggood/gearbest/geekbuying a jak chcesz mieć szybką gwarancję kosztem ceny to Ibuygou. A wiesz może czy Ibuygou wgra odrazu polskie oprogramowanie czy musimy przez zakupem do nich napisać prośbę o wgranie ?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts