krzyzu Posted April 9, 2016 Share Posted April 9, 2016 Dla mnie raczej jako ciekawostka 😊 Nie mam pojęcia co potrzebnego na smartfonie zajęło by mi 138gb. Chyba musiałbym nie kasować starych backupów 😁 Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
grembi Posted April 10, 2016 Share Posted April 10, 2016 Dla mnie raczej jako ciekawostka 😊 Nie mam pojęcia co potrzebnego na smartfonie zajęło by mi 138gb. Chyba musiałbym nie kasować starych backupów 😁 Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Kilka filmów full HD na zabicie nudy w pracy Wysłane z mojego Redmi Note 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted April 10, 2016 Share Posted April 10, 2016 1 godzinę temu, grembi napisał: Kilka filmów full HD na zabicie nudy w pracy Wysłane z mojego Redmi Note 2 Chyba w 4K Link to comment Share on other sites More sharing options...
fullrespect Posted April 10, 2016 Share Posted April 10, 2016 (edited) Uwierzcie mi ze wystarczy robic duzo zdjec i zapelnisz taka karte w ciagu roku. Ale co do formatowania - w TWRP to zrobilem, dalem tylko change file format albo cos takiego, juz nie pamietam ale dziala A że karte dostalem w prezencie to czemu by jej nie wykorzystac Edited April 10, 2016 by fullrespect Link to comment Share on other sites More sharing options...
Accro Posted April 10, 2016 Share Posted April 10, 2016 (edited) Wy też po aktualizacji macie inny font w belce powiadomień? No i zmiana kolorów ikonek na niej działa z pewnym opóźnieniem. Przykładowo, przechodząc z jasnego tła na ciemne ikonki i font przez sekundę zlewają się praktycznie z tłem. :V Edited April 10, 2016 by Accro Link to comment Share on other sites More sharing options...
KucyG Posted April 10, 2016 Share Posted April 10, 2016 Po aktualizacji z 6.3.3 na 6.4.7 wszystko super ale zauważyłem jedna rzecz mianowicie za Chiny 😂 nie mogę w ograniczeniach dostępu ustawić wzoru. Mogę kliknąć "narysuj ponownie" ale "potwierdź " nie da rady, ktoś też tak ma? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancik Posted April 10, 2016 Share Posted April 10, 2016 Ja tak miałem na 6.3.31 ale znalazłem rozwiązanie...... Przyczyną był zainstalowany dodatkowy program do sterowania jasnością ekranu .Wystarczyło zablokować jego powiadomienia i po problemie. Nie wiem jak u Ciebie , ale trzeba szukać . Trochę dużo tych możliwości ustawień i czasem dziwne , ale same się zmieniają bez ingerencji . Pomimo to system jest fajny i ogólnie mi się podoba ....życzę powodzenia w szukaniu ..napisz jak rozwiążesz problem......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
KucyG Posted April 11, 2016 Share Posted April 11, 2016 To dziwne ale dzisiaj już działa.... Poprostu MIUI 😂😄 Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
człowieniu Posted April 12, 2016 Share Posted April 12, 2016 Siedzę na 6.3.11, jeśli wgram wersję najnowszą to mifit będę musiał dograć (bo nie ma go już wgranego w romie)? Nie skasują mi się dane z mifit? I czy będę musiał się na nowo logować? Tam się wpisywało hasło do mi account? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daluqen Posted April 12, 2016 Share Posted April 12, 2016 (edited) 1 godzinę temu, człowieniu napisał: Siedzę na 6.3.11, jeśli wgram wersję najnowszą to mifit będę musiał dograć (bo nie ma go już wgranego w romie)? Nie skasują mi się dane z mifit? I czy będę musiał się na nowo logować? Tam się wpisywało hasło do mi account? Mi się wydaje, że aplikacja zostanie, jest tak jak z innymi aplikacjami zainstalowanymi przed aktualizacją ponieważ wszystko Ci zostaje przecież, ja teraz zaktualizowałem z 6.3.11 do najnowszego i np. mipilot dalej mam ze wszystkimi pilotami itd. to z mifit pewnie będzie podobnie. Dogrywanie aplikacji pewnie dotyczy się tylko czystego wgrywania ROMu, lub ich aktualizacji. Pliki hosts, gps.conf pewnie są podmieniane przy aktualizacji i je by trzeba dograć pewnie Mam też pytanie, po aktualizacji teraz mam w zużyciu baterii w aplikacjach "kworker/u16:1", ktoś wie co to jest? Edited April 12, 2016 by Daluqen Link to comment Share on other sites More sharing options...
keyser2 Posted April 12, 2016 Share Posted April 12, 2016 Panowie szybkie pytanie. Tracę dane jeśli dam aktualizacje do 6.4.7 a mam obecnie 5.10.16? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daluqen Posted April 12, 2016 Share Posted April 12, 2016 10 minut temu, keyser2 napisał: Panowie szybkie pytanie. Tracę dane jeśli dam aktualizacje do 6.4.7 a mam obecnie 5.10.16? Nie nic nie tracisz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Accro Posted April 15, 2016 Share Posted April 15, 2016 Jakie opinie o nowej aktualizacji? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fullrespect Posted April 15, 2016 Share Posted April 15, 2016 Wczoraj zarzucilem lacznie z nowym MiFit bo uzywam opaski jako moich powiadomien. Lekka poprawa na BT ale zadnej rewelacji, po nocy oczywiscie zerwalo polaczenie jak telefon byl w trybie samolotowym - wylaczylem samolotowy i lipa, bt nie polaczyl sie z opaska - restart pomogl. Reszta - gorna czcionka wyglada na ciensza (predkosc danych jest jakby lekko wyrazniejsza), wszystko inne wydaje sie dzialac prawidlowo - ale to jeszcze moze sie okazac bo na razie jeden dzien na tym siedze. Mowa o 6.4.7 PS. Nie instalowalem polskich dodatkow jeszcze. Czas pokaze... w razie czego mam backup i dzialajaca karte 128 GB wiec miejsca na backupy sporo ;P hehee 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxtrott Posted April 15, 2016 Share Posted April 15, 2016 Dnia 12.04.2016 o 11:01, Daluqen napisał: Mam też pytanie, po aktualizacji teraz mam w zużyciu baterii w aplikacjach "kworker/u16:1", ktoś wie co to jest? kworker , mediaserver często zmienia nazwy to to samo co Android system Link to comment Share on other sites More sharing options...
mara44 Posted April 15, 2016 Share Posted April 15, 2016 Coś czytam na forum że same problemy z tym najnowszym romem... Czy może ktoś potwierdzić..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancik Posted April 15, 2016 Share Posted April 15, 2016 (edited) Ja po lekturze wpisów na razie sobie daruję aktualizację. Mam 6.3.31 i nie mam zauważalnych problemów a bateria trzyma w miarę dobrze więc nie będę kusił ......poczekam na coś konkretnego.... Tak sobie myślę że byłoby lepiej aktualizować raz na miesiąc, a nie co tydzień bo pożytek z tego mizerny ...... Edited April 15, 2016 by fancik tekst Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piano Posted April 16, 2016 Share Posted April 16, 2016 Ja aktualizowałem, żadnych błędów, bateria równie dobrze trzyma jak w 6.3.31 (bo taką wersję miałem), ale to zależy od ustawień indywidualnych. Jeśli ktoś ma sprawny system to aktualizacji robić nie warto, bo nic ważnego nie wnosi. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxtrott Posted April 16, 2016 Share Posted April 16, 2016 11 godzin temu, mara44 napisał: Coś czytam na forum że same problemy z tym najnowszym romem... Czy może ktoś potwierdzić..... 6.4.7 był mocno zbugowany dlatego szybko wypuścili 6.4.8 , podobno w 6.4.14 ten błąd jest już poprawiony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted April 16, 2016 Share Posted April 16, 2016 W tych devach to oni tylko małe poprawki i nowości dają. Patrzycie wgl na changelogi? Co zmieniają? NIC tam pożytecznego nie ma. A to widget pogody, a to apka do czyszczenia, a to optymalizacja przeglądarki plików (której większość pewnie nie używa lol). A jak coś zmieniają z baterią, to tego nie piszą.. Więc takie instalowanie w ciemno. Nie spieszcie się z tym, no chyba że ktoś na prawdę liczy na poprawę i lubi testować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted April 16, 2016 Share Posted April 16, 2016 Ja mam wersję 6.4.14 i żadnych problemów nie widze, więc nie wiem gdzie inni te problemy mają? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxtrott Posted April 16, 2016 Share Posted April 16, 2016 To na 6.4.7 ale wrzucę 4.14 by sprawdzić czy poprawiło się z tym mediaserver,kworker itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vassilij Posted April 16, 2016 Share Posted April 16, 2016 Mhm 7h mi na każdej wersji max 4h i raz 4.5 nie ważne jaka wersja. Non stop Internet. W takie bujdy nie ma co wierzyć Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxtrott Posted April 16, 2016 Share Posted April 16, 2016 5 minut temu, Vassilij napisał: Mhm 7h mi na każdej wersji max 4h i raz 4.5 nie ważne jaka wersja. Non stop Internet. W takie bujdy nie ma co wierzyć Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Czyli mówisz ,że w paintbrushu zrobiłem sobie screenshota? Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted April 16, 2016 Share Posted April 16, 2016 7h i tylko 30% zużycia przez ekran? Włączyłeś telefon i sobie leżał żeby nabił godziny? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxtrott Posted April 16, 2016 Share Posted April 16, 2016 przeglądałem forum , ostatnia płaska kreska to częściowo leżał i od czasu patrzyłem na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
preza Posted April 16, 2016 Share Posted April 16, 2016 Przy 7h powinno byc 70-80 procent. Po co wklejasz takie bzdury? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fullrespect Posted April 16, 2016 Share Posted April 16, 2016 3 godziny temu, Foxtrott napisał: To na 6.4.7 ale wrzucę 4.14 by sprawdzić czy poprawiło się z tym mediaserver,kworker itp. Ludzie.... przeciez widac ze nawet ikonka jakas przekombinowana... poza tym troche logiki - cudotwórców w Chinach jeszcze nie ma... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxtrott Posted April 16, 2016 Share Posted April 16, 2016 ktora ikoka? 2 godziny temu, fullrespect napisał: Ludzie.... przeciez widac ze nawet ikonka jakas przekombinowana... poza tym troche logiki - cudotwórców w Chinach jeszcze nie ma... naprawde ? gdzie i co Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltiMet Posted April 17, 2016 Share Posted April 17, 2016 no może zrobił tyle i na co drążyć temat... Warto zainstalować nową aktualizacje? Zatrzymałem się do trzech w tył i tam bateria leci bardzo bardzo Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted April 17, 2016 Share Posted April 17, 2016 44 minuty temu, UltiMet napisał: no może zrobił tyle i na co drążyć temat... Warto zainstalować nową aktualizacje? Zatrzymałem się do trzech w tył i tam bateria leci bardzo bardzo Ja na 6.4.14 żadnych błędów nie zauważyłem a bateria trzyma jak na poprzednim romie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waxy Posted April 17, 2016 Share Posted April 17, 2016 Pod względem baterii różnica na plus jest w tych wersjach, czy w stable? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltiMet Posted April 17, 2016 Share Posted April 17, 2016 (edited) Mam problem, zaktualizowałem do najnowszej wersji i nie pojawia mi się klawiatura Co może być nie mogę napisać sms jak wchodze w internet również jej nie mam Edited April 17, 2016 by UltiMet Link to comment Share on other sites More sharing options...
d3tr0 Posted April 17, 2016 Share Posted April 17, 2016 Pewnie nie robiłeś wipe a widać przydało by się, zainstaluj póki co inna klawiaturę i powinno działać a pomyśl o wipe i zainstalowaniu romu jeszcze raz. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltiMet Posted April 18, 2016 Share Posted April 18, 2016 Zainstalowałem inną i ustawiłem na google wcześniej nie mogłem zmienić. Instalowałem na nowo i wipe też zrobiłem, ale to samo, teraz mam inną klawiaturę po prostu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts