galakty Posted April 6, 2016 Share Posted April 6, 2016 58 minut temu, pompka500 napisał: Ktoś wie może, w czym tkwi problem z wyżej opisanym 3G a nie 4G ? Downgrade robisz z full wipe, inaczej będą błędy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antek Szprycha Posted April 6, 2016 Share Posted April 6, 2016 karwasz twarz, jakby to naprawić żeby działało Wysłane z mojego Redmi Note 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karoleq121 Posted April 6, 2016 Share Posted April 6, 2016 (edited) 11 godzin temu, Antek Szprycha napisał: Wysłane z mojego Redmi Note 2 Edited April 6, 2016 by Karoleq121 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antek Szprycha Posted April 6, 2016 Share Posted April 6, 2016 gdzie są te ustawienia? u mnie to mam tylko Powiadomienia - aplikacji Wysłane z mojego Redmi Note 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzyzu Posted April 6, 2016 Share Posted April 6, 2016 Średnio na co trzeciej stronie w kółko to samo. Ciężko wejdź w tutoriale i przeczytać jak włączyć te wasze gó*niane dymki? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
d3tr0 Posted April 6, 2016 Share Posted April 6, 2016 wipe cahe, davik i data coś jeszcze powinienem zrobić? tap z Redmi Note 2 Niby powinno wystarczyć przy schodzeniu wersję niżej, sprawdź jeszcze z opcją system może to pomoże. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karoleq121 Posted April 6, 2016 Share Posted April 6, 2016 2 godziny temu, Antek Szprycha napisał: Powiadomienia - aplikacji Wysłane z mojego Redmi Note 2 no to to jest to co wysłałem wyżej, u mnie nieco inaczej to wygląda Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antek Szprycha Posted April 6, 2016 Share Posted April 6, 2016 no to to jest to co wysłałem wyżej, u mnie nieco inaczej to wygląda Ścieżka dostępu. Wysłane z mojego Redmi Note 2 no to to jest to co wysłałem wyżej, u mnie nieco inaczej to wygląda Ścieżka dostępu. Wysłane z mojego Redmi Note 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karoleq121 Posted April 6, 2016 Share Posted April 6, 2016 ok znalazlem tutorial i już działają Link to comment Share on other sites More sharing options...
BLADEpl Posted April 6, 2016 Share Posted April 6, 2016 4 godziny temu, pompka500 napisał: Ktoś wie może, w czym tkwi problem z wyżej opisanym 3G a nie 4G ? Sprawdź ustawienia punktu dostępu: - Nazwa "PLUS"- APN "plus"- Typ uwierzytelniania "PAP"- Typ APN "default,supl" 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pompka500 Posted April 6, 2016 Share Posted April 6, 2016 7 minut temu, BLADEpl napisał: Sprawdź ustawienia punktu dostępu: - Nazwa "PLUS"- APN "plus"- Typ uwierzytelniania "PAP"- Typ APN "default,supl" I to rozwiązało mój problem, byłem nawet w punkcie plusa pytać, czy znów nie mają jakiejś awarii... Zrobiłem wipe cache, davik, data i system, instal na nowo 6.3.24. a tu nic. Teraz zobaczyłem, że rzeczywiście ustawienia sim różnią się od tego co mi podałeś, więc spróbowałem i wskoczyło 4G w sekundę Tak więc dzięki wielkie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BLADEpl Posted April 6, 2016 Share Posted April 6, 2016 Miałem to samo po kupnie telefonu. Automatycznie pobiera ustawienia do 3G, a do 4G trzeba ręcznie modyfikować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piano Posted April 6, 2016 Share Posted April 6, 2016 Z tego co się orientuję to masz je kilka postów wyżej 😉 Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fullrespect Posted April 6, 2016 Share Posted April 6, 2016 Siemka, która z tegorocznych wersji DEV sprawuje sie najlepiej w redmi note 2 ? Jestem na 6.3.11 ale uwala mi notorycznie aplikacje Gravity Screen. Nie mowiąc juz o zrywaniu połaczenia z BT samochodu co chwila. Dzieki za info ! Pozdro ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mara44 Posted April 6, 2016 Share Posted April 6, 2016 Przyłączam się do pytania też siedzę, na 6.3.11..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczuru Posted April 6, 2016 Share Posted April 6, 2016 (edited) Ja zaczynałem swoją przygodę od 6.3.17 MIUI Polska i problemów z BT jeśli chodzi o zestaw głośnomówiący nie miałem (tak samo teraz siedzę na 6.3.24 i też jest ok). Jeśli coś wam w tle uwala to po wgraniu nowszego romu wypadało by zrobić full wipe i wyłączyć inteligentne oszczędzanie energii. Edited April 6, 2016 by szczuru Link to comment Share on other sites More sharing options...
fullrespect Posted April 7, 2016 Share Posted April 7, 2016 ok dzięki za info. Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted April 7, 2016 Share Posted April 7, 2016 8 godzin temu, szczuru napisał: Ja zaczynałem swoją przygodę od 6.3.17 MIUI Polska i problemów z BT jeśli chodzi o zestaw głośnomówiący nie miałem (tak samo teraz siedzę na 6.3.24 i też jest ok). Jeśli coś wam w tle uwala to po wgraniu nowszego romu wypadało by zrobić full wipe i wyłączyć inteligentne oszczędzanie energii. Ja zaczynałem od 5.10.29 i przeszedłem problemy z BT, z aparatem, z GPSem, z drenażem baterii i takie tam bzdety jeszcze.. Wyleczyłem się z cotygodniowych DEVów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pompka500 Posted April 7, 2016 Share Posted April 7, 2016 A takie szybkie pytanko, to gdzie dokładnie wyłączyć te inteligentne oszczędzanie energii? tap z Redmi Note 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mara44 Posted April 7, 2016 Share Posted April 7, 2016 25 minut temu, galakty napisał: Ja zaczynałem od 5.10.29 i przeszedłem problemy z BT, z aparatem, z GPSem, z drenażem baterii i takie tam bzdety jeszcze.. Wyleczyłem się z cotygodniowych DEVów. To może coś bliżej powiesz.... Na jakim romie siedzisz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczuru Posted April 7, 2016 Share Posted April 7, 2016 2 minuty temu, pompka500 napisał: A takie szybkie pytanko, to gdzie dokładnie wyłączyć te inteligentne oszczędzanie energii? tap z Redmi Note 2 Ustawienia -> urządzenia -> bateria i wydajność -> oszczędzanie baterii. Ustaw na "Nie blokuj". 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted April 7, 2016 Share Posted April 7, 2016 2 minuty temu, mara44 napisał: To może coś bliżej powiesz.... Na jakim romie siedzisz? 7.1.3.0 - nie wiem któremu DEV to odpowiada, ale póki co wszystko chodzi.. Oprócz zdjęć kontaktów przy połączeniach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczuru Posted April 7, 2016 Share Posted April 7, 2016 2 minuty temu, galakty napisał: (...) Oprócz zdjęć kontaktów przy połączeniach. Ten bug jest chyba wszędzie, Ja mam go od kilku wersji dev wstecz. Zdjęcia raz pokazuje a raz nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted April 7, 2016 Share Posted April 7, 2016 2 minuty temu, szczuru napisał: Ten bug jest chyba wszędzie, Ja mam go od kilku wersji dev wstecz. Zdjęcia raz pokazuje a raz nie. Ten bug ma z 4 miechy, nadal nie zrobili? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczuru Posted April 7, 2016 Share Posted April 7, 2016 15 minut temu, galakty napisał: Ten bug ma z 4 miechy, nadal nie zrobili? Nie wiem jak z 6.3.31 ale na 6.3.24 nadal jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piano Posted April 7, 2016 Share Posted April 7, 2016 6.3.31 w dalszym ciągu, jak mu się zachce to zdjęcia są 😉 Ogólnie rzecz biorąc nie jest to jakiś poważny bug, ale denerwuje sam fakt, że olewają temat totalnie. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancik Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 witam Zainstalowałem ostatni dostępny 6.3.31 i jest na razie też ok . bo za krótko aby ocenić np. baterie . Znalazłem jednak jeden problem nie wpływający na pracę. Mianowicie w Samouczku jeśli wywołam Diagnostykę urządzenia dostaję info ze aplikacja została zatrzymana i mogę tylko pokazać sobie treść błędu co mi niewiele mówi albo zgłosić . Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczuru Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 38 minut temu, fancik napisał: witam Zainstalowałem ostatni dostępny 6.3.31 i jest na razie też ok . bo za krótko aby ocenić np. baterie . Znalazłem jednak jeden problem nie wpływający na pracę. Mianowicie w Samouczku jeśli wywołam Diagnostykę urządzenia dostaję info ze aplikacja została zatrzymana i mogę tylko pokazać sobie treść błędu co mi niewiele mówi albo zgłosić . Tak ma być Tzn est to znany błąd, występujący chyba u wszystkich, także się nie przejmuj Link to comment Share on other sites More sharing options...
mara44 Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 Panowie jakieś pozytywne odczucia związane z nowym romem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancik Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 (edited) Tak jak pisałem wcześniej na razie testuję 6.3.31 i na razie wygląda dobrze . Nie wiem na ile jest to miarodajne i czy tak zostanie , ale od wczoraj jak zainstalowałem to dziś wygląda tak jak na zrzucie z ekranu o ile uda mi się go pokazać... Oczywiście żadnych gier nie było tylko zwykłe rozmowy tel. sms-y i trochę internetu ............. Edited April 8, 2016 by fancik tekst Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hertz___ Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 Tak jak pisałem wcześniej na razie testuję 6.3.31 i na razie wygląda dobrze . Nie wiem na ile jest to miarodajne i czy tak zostanie , ale od wczoraj jak zainstalowałem to dziś wygląda tak jak na zrzucie z ekranu o ile uda mi się go pokazać... Oczywiście żadnych gier nie było tylko zwykłe rozmowy tel. sms-y i trochę internetu ............. 6.3.31 jest w porzadku ja juz testuje najnowszy ,poki co wyglada rowniez niezle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczuru Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 5 godzin temu, fancik napisał: Tak jak pisałem wcześniej na razie testuję 6.3.31 i na razie wygląda dobrze . Nie wiem na ile jest to miarodajne i czy tak zostanie , ale od wczoraj jak zainstalowałem to dziś wygląda tak jak na zrzucie z ekranu o ile uda mi się go pokazać... Oczywiście żadnych gier nie było tylko zwykłe rozmowy tel. sms-y i trochę internetu ............. Co to za czcionka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancik Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 MIX Theme ThaiMIUI. Jest duży wybór ale mało ma nasze literki. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fullrespect Posted April 9, 2016 Share Posted April 9, 2016 (edited) a ja trochę z innej beczki dzisiaj z sukcesem zainstalowałem kartę SD o wielkości 128 GB a w specyfikacji podane ze max 32 GB szarpie hehe. http://www.mi.com/en/note2/specs/ Edited April 9, 2016 by fullrespect Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczuru Posted April 9, 2016 Share Posted April 9, 2016 1 godzinę temu, fullrespect napisał: a ja trochę z innej beczki dzisiaj z sukcesem zainstalowałem kartę SD o wielkości 128 GB a w specyfikacji podane ze max 32 GB szarpie hehe. http://www.mi.com/en/note2/specs/ Bo SD HC i SD XC sprzętowo są takie same Różnią się tylko domyślnym formatem plików (FAT32 dla HC i extFat dla XC), więc jeśli jesteś w stanie sformatować SD XC do FAT32 (a czemu niby nie mógłbyś ) to w zasadzie każde urządzenie obsługujące SD HC (czyli te, w których jako max dla karty SD jest podane 32GB) obsłuży także SD XC Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts