Jump to content

Cotygodniowe aktualizacje dla RMN2

rysib

Recommended Posts

wipe cahe, davik i data coś jeszcze powinienem zrobić?

tap z Redmi Note 2

Niby powinno wystarczyć przy schodzeniu wersję niżej, sprawdź jeszcze z opcją system może to pomoże.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

4 godziny temu, pompka500 napisał:

Ktoś wie może, w czym tkwi problem z wyżej opisanym 3G a nie 4G ?

Sprawdź ustawienia punktu dostępu:

- Nazwa "PLUS"
- APN "plus"
- Typ uwierzytelniania "PAP"
- Typ APN "default,supl"

• Like 1

7 minut temu, BLADEpl napisał:

Sprawdź ustawienia punktu dostępu:

- Nazwa "PLUS"
- APN "plus"
- Typ uwierzytelniania "PAP"
- Typ APN "default,supl"

I to rozwiązało mój problem, byłem nawet w punkcie plusa pytać, czy znów nie mają jakiejś awarii... Zrobiłem wipe cache, davik, data i system, instal na nowo 6.3.24. a tu nic. Teraz zobaczyłem, że rzeczywiście ustawienia sim różnią się od tego co mi podałeś, więc spróbowałem i wskoczyło 4G w sekundę :D Tak więc dzięki wielkie.

Siemka,

która z tegorocznych wersji DEV sprawuje sie najlepiej w redmi note 2 ?

Jestem na 6.3.11 ale uwala mi notorycznie aplikacje Gravity Screen. Nie mowiąc juz o zrywaniu połaczenia z BT samochodu co chwila.

Dzieki za info !

Pozdro !

Ja zaczynałem swoją przygodę od 6.3.17 MIUI Polska i problemów z BT jeśli chodzi o zestaw głośnomówiący nie miałem (tak samo teraz siedzę na 6.3.24 i też jest ok).

Jeśli coś wam w tle uwala to po wgraniu nowszego romu wypadało by zrobić full wipe i wyłączyć inteligentne oszczędzanie energii.

Edited by szczuru

8 godzin temu, szczuru napisał:

Ja zaczynałem swoją przygodę od 6.3.17 MIUI Polska i problemów z BT jeśli chodzi o zestaw głośnomówiący nie miałem (tak samo teraz siedzę na 6.3.24 i też jest ok).

Jeśli coś wam w tle uwala to po wgraniu nowszego romu wypadało by zrobić full wipe i wyłączyć inteligentne oszczędzanie energii.

Ja zaczynałem od 5.10.29 i przeszedłem problemy z BT, z aparatem, z GPSem, z drenażem baterii i takie tam bzdety jeszcze.. Wyleczyłem się z cotygodniowych DEVów.

25 minut temu, galakty napisał:

Ja zaczynałem od 5.10.29 i przeszedłem problemy z BT, z aparatem, z GPSem, z drenażem baterii i takie tam bzdety jeszcze.. Wyleczyłem się z cotygodniowych DEVów.

To może coś bliżej powiesz.... Na jakim romie siedzisz? 

2 minuty temu, pompka500 napisał:

A takie szybkie pytanko, to gdzie dokładnie wyłączyć te inteligentne oszczędzanie energii?

tap z Redmi Note 2

Ustawienia -> urządzenia -> bateria i wydajność -> oszczędzanie baterii. Ustaw na "Nie blokuj".

• Like 1

2 minuty temu, mara44 napisał:

To może coś bliżej powiesz.... Na jakim romie siedzisz? 

7.1.3.0 - nie wiem któremu DEV to odpowiada, ale póki co wszystko chodzi.. Oprócz zdjęć kontaktów przy połączeniach.

6.3.31 w dalszym ciągu, jak mu się zachce to zdjęcia są 😉

Ogólnie rzecz biorąc nie jest to jakiś poważny bug, ale denerwuje sam fakt, że olewają temat totalnie.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

witam

Zainstalowałem ostatni dostępny 6.3.31 i jest na razie też ok . bo za krótko aby ocenić np. baterie . Znalazłem jednak jeden problem nie wpływający na pracę.

Mianowicie w Samouczku jeśli wywołam  Diagnostykę urządzenia  dostaję info ze aplikacja została zatrzymana i mogę tylko pokazać sobie treść błędu co mi niewiele mówi albo zgłosić .

38 minut temu, fancik napisał:

witam

Zainstalowałem ostatni dostępny 6.3.31 i jest na razie też ok . bo za krótko aby ocenić np. baterie . Znalazłem jednak jeden problem nie wpływający na pracę.

Mianowicie w Samouczku jeśli wywołam  Diagnostykę urządzenia  dostaję info ze aplikacja została zatrzymana i mogę tylko pokazać sobie treść błędu co mi niewiele mówi albo zgłosić .

Tak ma być ;) Tzn est to znany błąd, występujący chyba u wszystkich, także się nie przejmuj ;)

Tak jak pisałem wcześniej na razie testuję 6.3.31 i na razie wygląda dobrze .

Nie wiem na ile jest to miarodajne i czy tak zostanie , ale od wczoraj jak zainstalowałem to dziś wygląda tak jak na zrzucie z ekranu o ile uda mi się go pokazać...

Screenshot_2016-04-08-17-00-37_com.miui.securitycenter.png

Oczywiście żadnych gier nie było tylko zwykłe rozmowy tel. sms-y  i trochę internetu .............

Edited by fancik
tekst

Nie wiem na ile jest to miarodajne i czy tak zostanie , ale od wczoraj jak zainstalowałem to dziś wygląda tak jak na zrzucie z ekranu o ile uda mi się go pokazać...

Oczywiście żadnych gier nie było tylko zwykłe rozmowy tel. sms-y  i trochę internetu .............

6.3.31 jest w porzadku ja juz testuje najnowszy ,poki co wyglada rowniez niezle.

5 godzin temu, fancik napisał:

Co to za czcionka? :)

1 godzinę temu, fullrespect napisał:

a ja trochę z innej beczki

dzisiaj z sukcesem zainstalowałem kartę SD o wielkości 128 GB a w specyfikacji podane ze max 32 GB szarpie :) hehe.

http://www.mi.com/en/note2/specs/

83a0be51cc01bb6a5939931414a9e12d.jpg

Bo SD HC i SD XC sprzętowo są takie same ;) Różnią się tylko domyślnym formatem plików (FAT32 dla HC i extFat dla XC), więc jeśli jesteś w stanie sformatować SD XC do FAT32 (a czemu niby nie mógłbyś ;) ) to w zasadzie każde urządzenie obsługujące SD HC (czyli te, w których jako max dla karty SD jest podane 32GB) obsłuży także SD XC ;)