Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolega chyba musiał się gdzieś wygadać. :D

Nie od dziś wiadomo, że Acid i zresztą wszyscy developerzy nie lubią MTK. Raczej się to nie zmieni..

@xxmati96xx:

Mi działa dobrze. 😉

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
19 minut temu, Leszek napisał:

W najnowszej aktualizacji Gps.conf nie dla nas bo nie, bo mamy telefony na Mediateku.

Jeśli to chodzi tylko o gps.conf to szturmem na romy z poprawką i wydłubujemy :D

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Komar96 napisał:

Macie problem z odtwarzaniem filmow i piosenek na przegladarce na nowej wersji?

ja żadnego problemu z filmami i piosenkami nie mam. Może spróbuj wipe

Opublikowano (edytowane)

U mnie problem z wywalaniem się ustawień słuchawek nadal występował na 6.4.28. Robiłem nawet pełny wipe i leciałem od nowa. Okazało się, że pozbycie się Vipera naprawiło problem.

Teraz jednak trapi mnie inny, poważniejszy. Na tej wersji aplikacja Signal wywala się za każdym razem, gdy chcę wejść w jakąś konwersację :(

Edytowane przez grochu
Opublikowano (edytowane)

No to na najnowszej aktu u mnie w aplikacji "mój wykop" jak chce odtworzyć jakiś film w yt wywala błąd.. Wcześniej tego nie było 

Edytowane przez człowieniu
Opublikowano

U mnie wywala LocusMapPro. Po starcie po wipe działa może z minutę jeśli odpali się po starcie systemu. Bez uruchomienia z aplikacji (jest w autostarcie) wywala po jakiejś minucie od startu systemu komunikat o zatrzymaniu aplikacji. 63b1a10c72e9d409f029c437a034dc6e.jpg

Opublikowano
7 godzin temu, Komar96 napisał:

Full wipe nie pomógł dalej to samo...

powiem ci dziwną rzecz. Miałem problem z gsam battery monitor o czym pisałem wcześniej. Instalowalem ROM po full wipe(i dalej to samo). Wczoraj przywrocilem kopię systemu w twrp gdzie wszystko działało i zainstalowane od nowa 6.4.29. Teraz gsambattery działa prawidlowo. 

Opublikowano
2 godziny temu, preza napisał:

Miałem to samo.Rom już wylecial

34 minuty temu, xxmati96xx napisał:

powiem ci dziwną rzecz. Miałem problem z gsam battery monitor o czym pisałem wcześniej. Instalowalem ROM po full wipe(i dalej to samo). Wczoraj przywrocilem kopię systemu w twrp gdzie wszystko działało i zainstalowane od nowa 6.4.29. Teraz gsambattery działa prawidlowo. 

Dziwne rzeczy, że jednym działa drugim nie ;) dawniej działo mi się dokładnie to samo, ale po wgraniu xposed i było tak jak teraz, niektórym działało bez problemu.

Opublikowano

A którą wersję instalowałeś? Wczorajsza aktualizacja była skopana i faktycznie nie działały niektóre aplikacje, dziś była poprawiona wersja. 

Opublikowano

O której była wrzucona poprawiona wersja? Bo nie mogę sobie przypomnieć czy pobieralem dzisiaj czy wczoraj ,na pewno zaktualizowalem dzisiaj rano.

Tapnięte z mojego REDMI NOTE 2

Opublikowano

Dzięki, aż odpalilem komputer żeby sprawdzić. Wersje mam wczorajszą więc zacznę pobierać dzisiejsza i zainstaluje jak tylko telefon będzie powyżej 50%

PS moja wersja ma 684 mb + jak ktoś do mnie dzwonił było ciemne tło a gdy się rozłączał wyskakiwalo takie okienko, wierzę że ta poprawiona aktualizacja to naprawi :D7939c3c98c5955e44bb5f6393562f7bc.jpg

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, grochu napisał:

Wczorajsza wersja miała u mnie ~707MB, dzisiejsza ~740MB, jeżeli takie info ci pomoże.

688 MB (bajtów: 722 452 480) - edited - dane z explorera windows

taka widnieje na serwerze , wiec która?

Edytowane przez Foxtrott
Opublikowano

Wybaczcie, walnąłem gafę. Siedzę na sMIUI i myślałem, że rozmiary ROMów nie różnią się aż tak bardzo.

Niemniej jednak, na stronie pobierania widać datę

689MB Apr 30, 2016 | 03:55AM

podejrzewam więc, że to ta aktualna ;)

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Jak poradzić sobie z wyświetlaniem "Trójstronne" przy połączeniach? 

Zainstalowany mam najnowszy hermes. Po aktualizacji wykonane cache/dalvik.

Edytowane przez Grzesiek.N
Opublikowano

@up Ktoś pisał że podmiana apki incallui.apk na starszą wersję pomaga ale u mnie to nie działa. Próbowałem 3 różnych wersji incallui.apk i nadal mam ten bug.

Opublikowano
2 godziny temu, Grzesiek.N napisał:

Po aktualizacji wykonane cache/dalvik.

Czy po wykonaniu wipe jak wyżej trzeba wszystko ustawiać od nowa, ściągać aplikacje, wgrywać kontakty itd?

Opublikowano
26 minut temu, Wiskoler napisał:

Czy po wykonaniu wipe jak wyżej trzeba wszystko ustawiać od nowa, ściągać aplikacje, wgrywać kontakty itd?

Wipe cache i dalvik nie usuwa aplikacji, kontaktów itp. 

Opublikowano
4 minuty temu, UltiMet napisał:

włączam gg i aplikacja została zakończona w nieprawidłowy sposób. Co jest??

Wgrałeś wersję pierwszą czy poprawioną (z 30go)?

Opublikowano
3 minuty temu, UltiMet napisał:

Pierwszą raczej z 28

Była uszkodzona, wiele apek zamykało się, wrzuć wersję poprawioną - ma ten sam numer ale data pliku jest z 30.04.

• Like 1
Opublikowano

Wygrałem wersje wczoraj jak pisałem wszystko gra i buczy jest jedno ale,

Rzecz nie istotna w sumie ale jakieś 10 minut temu wszedłem w samouczek i patrzyłem co tam w nim jest ( nie wchodziłem w niego a pokazało się powiadomienie) zobaczyłem synchronizację zdjęć, że trzeba zmienić język na angielski, zdjęcia się zsynchronizuja i przywrócić polski. Okej zrobiłem tak ale patrzę i nie ma mojego samouczka 😂 pufff wyparował 😂😂

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, KucyG napisał:

Wygrałem wersje wczoraj jak pisałem wszystko gra i buczy jest jedno ale,

Rzecz nie istotna w sumie ale jakieś 10 minut temu wszedłem w samouczek i patrzyłem co tam w nim jest ( nie wchodziłem w niego a pokazało się powiadomienie) zobaczyłem synchronizację zdjęć, że trzeba zmienić język na angielski, zdjęcia się zsynchronizuja i przywrócić polski. Okej zrobiłem tak ale patrzę i nie ma mojego samouczka  pufff wyparował 

Wrzuć dodatki MIUIPolska, tam chyba jest samouczek ;) Ewentualnie ściągnij z Google Play bo tam też jest ;)

Edytowane przez szczuru