Guest Posted June 4, 2016 Share Posted June 4, 2016 (edited) Mialem standardowo zainstalowany rom miui polska wersja stable bo kupilem go w pl w jakims sklepie internetowym i zainstalowalem ze strony oficjalnej china rom przez update.zip. Mam teraz 7.2.3.0 stable. mialem po polsku system i teraz mam po angielsku co dla mnie nie jest problemem. Moge teraz robic update przez wifi bo wczesniej nie moglem, ale czy bede mogl tez przez wifi pobrac miui 8 jak sie pojawi? Edited June 4, 2016 by Guest Link to comment Share on other sites More sharing options...
gucio Posted June 4, 2016 Share Posted June 4, 2016 Witam. To mój pierwszy wpis na tym forum, mam kilka pytań dotyczących aktualizacji miui polska, może dla was będą to banały ale ja jestem laikiem w tych sprawach. Telefon redmi note 2 prime aktualna wersja miui polska 6.2.18 1. Jak sprawdzić nazwę kodową urządzenia, bo aby pobrać rom z miui polska to jest tam wiele plików i chyba trzeba pobrać pod konkretną wersję telefonu. 2. Czy po wgraniu nowego romu 6.5.26 wszystkie dotychczasowe ustawienia systemu się resetują i czy aplikacje oraz ich ustawienia zostają czy trzeba wszystko od nowa instalować. 3. Co miałbym zyskać aktualizując rom do 6.5.26 w stosunku do aktualnej wersji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczuru Posted June 4, 2016 Share Posted June 4, 2016 1. https://miuipolska.pl/download/ Tutaj przy każdym telefonie masz "codename". RedmiNote 2 (w obu wersjach) to "hermes". 2. jeśli nie zrobisz "wipe data" to wszystko zostanie. 3. Poczytaj changelogi danej wersji romu. W dziale "Aktualizacje MIUI" gdy wybierzesz temat nt danej wersji romu to changelog masz w pierwszym poście. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gucio Posted June 4, 2016 Share Posted June 4, 2016 Ale tam jest 22 pliki do wyboru - więc który mam wybrć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted June 4, 2016 Share Posted June 4, 2016 Ale tam jest 22 pliki do wyboru - więc który mam wybrć? A ile jest takich które w nazwie mają - Hermes ? Napisał Ci kolega wyżej jaką jest nazwa kodowa Twojego telefonu. Tapnięte z Lenovo Link to comment Share on other sites More sharing options...
gucio Posted June 4, 2016 Share Posted June 4, 2016 Mam rozumieć że każdy redmi note 2 to Hermes ? Niezależnie czy jest to wersja chińska europejska czy marsjańska itp. Jeśli tak to po cholerę są tam inne pliki skoro do redmi note 2 jest tylko Hermes. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted June 4, 2016 Share Posted June 4, 2016 Mam rozumieć że każdy redmi note 2 to Hermes ? Niezależnie czy jest to wersja chińska europejska czy marsjańska itp. Jeśli tak to po cholerę są tam inne pliki skoro do redmi note 2 jest tylko Hermes. Nie patrz na nie jak Ci przeszkadzają. Tapnięte z Lenovo 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gucio Posted June 4, 2016 Share Posted June 4, 2016 Jestem amatorem w tych kwestiach i nigdy takich rzeczy nie robiłem więc proszę konkretne odpowiedzi na moje pytania bez uszczypliwości. Ponawiam wcześniejsze pytania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted June 4, 2016 Share Posted June 4, 2016 Sorki, ale na wszystkie pytania dostałeś już odpowiedzi. Tapnięte z Lenovo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek_Tcz Posted June 4, 2016 Share Posted June 4, 2016 Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gucio Posted June 4, 2016 Share Posted June 4, 2016 Dzięki, operacja aktualizacji przebiegła pomyślnie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 5, 2016 Share Posted June 5, 2016 Moglby ktos odpowiedziec na moj wczesniejszy post? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viru5 Posted June 6, 2016 Share Posted June 6, 2016 poratuje ktoś ROM-em, wersja MIUIPolska 6.3.17 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JosacK Posted June 6, 2016 Share Posted June 6, 2016 Proszę. https://www.androidfilehost.com/?fid=24459283995299404 Link to comment Share on other sites More sharing options...
b_olton Posted June 7, 2016 Share Posted June 7, 2016 (edited) A podpowie ktoś do czego może służyć skompresowanie com.miui.home.zip?...znalezione w plikach po aktualizacji? coś związanego z launcherem to wiem i edycją pulpitu to an pewno... Edited June 7, 2016 by b_olton Link to comment Share on other sites More sharing options...
osimaru Posted June 8, 2016 Share Posted June 8, 2016 Panowie, w jaki sposób mogę sobie bezpiecznie i w prosty sposób zrootować stable rom eu? Chcę wyłączyć kilka systemowych aplikacji, np. odtwarzacz muzyki gdyż używam innego a ten od MIUI domyślnie się uruchamia przy podłączaniu słuchawek oraz aplikację sms. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancik Posted June 8, 2016 Share Posted June 8, 2016 Zainstaluj SuperSU..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaciekFed Posted June 11, 2016 Share Posted June 11, 2016 Powiedzcie jak sobie poradzić z kurzem z przedniego obiektywu? Chciałbym sie go pozbyć na dobre, jakieś pomysły? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wako1986 Posted June 11, 2016 Share Posted June 11, 2016 miał ktoś taki problem że nie dochodziły mu smsy na redmi note 2 i najnowszym romie?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaciekFed Posted June 11, 2016 Share Posted June 11, 2016 I czy RN2 dostanie Andka 6 czy już nie? Szukam info ale zbytnio nie ma, macie jakieś info? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted June 11, 2016 Share Posted June 11, 2016 Przed chwilą, MaciekFed napisał: I czy RN2 dostanie Andka 6 czy już nie? Szukam info ale zbytnio nie ma, macie jakieś info? Co ci da ten numerek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted June 12, 2016 Share Posted June 12, 2016 Ma ktoś sprawdzonego sprzedawcę oryginalnej baterii do RN2 na aliexpress? Najbardziej pasowałoby mi z aliexpress. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daluqen Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 Powiedzcie jak sobie poradzić z kurzem z przedniego obiektywu? Chciałbym sie go pozbyć na dobre, jakieś pomysły? Wystarczy go otworzyć, podnieść kamerę i przedmuchać, tutaj link jak otworzyć itd Link to comment Share on other sites More sharing options...
krycho Posted June 15, 2016 Share Posted June 15, 2016 Hej, pytanie może nie do końca związane z telefonem, a z kontem Google - jak usunąć telefon z tego właśnie konta? Używam maila grupowego i na dobrą sprawę każda osoba znająca hasło może zlokalizować mój telefon i usunąć z niego wszystkie dane. Niestety nie doszukałem się opcji usuwania mojego telefonu Link to comment Share on other sites More sharing options...
acocieto Posted June 15, 2016 Share Posted June 15, 2016 (edited) Jaka jest metoda na usunięcie kontaktów Gmaila z Kontaktów? Problem rozwiązany. Edited June 16, 2016 by acocieto Link to comment Share on other sites More sharing options...
Accro Posted June 15, 2016 Share Posted June 15, 2016 Wiecie może czy naruszenie plomb gwarancyjnych na śrubkach pod klapką spowoduje utratę gwarancji u sprzedawcy i/lub producenta? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mundi Posted June 15, 2016 Share Posted June 15, 2016 32 minuty temu, Accro napisał: Wiecie może czy naruszenie plomb gwarancyjnych na śrubkach pod klapką spowoduje utratę gwarancji u sprzedawcy i/lub producenta? A jak myślisz? Po to są te plomby aby gwarant wiedział czy cos było grzebane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Accro Posted June 15, 2016 Share Posted June 15, 2016 Odnośnie producenta się domyślałem, bo sprawa była oczywista. Ciekawi mnie postawa sprzedawcy, wszak on sam może wymienić części na własną rękę (pisemna gw24) Link to comment Share on other sites More sharing options...
szambelan Posted June 20, 2016 Share Posted June 20, 2016 Podpowiedzcie jak usunąć konto xiaomi bo sprzedaje tel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
preza Posted June 23, 2016 Share Posted June 23, 2016 Podpowiedzcie jak usunąć konto xiaomi bo sprzedaje tel. Polecam factory reset Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaciekFed Posted June 26, 2016 Share Posted June 26, 2016 Dnia Monday, June 13, 2016 o 08:17, Daluqen napisał: Wystarczy go otworzyć, podnieść kamerę i przedmuchać, tutaj link jak otworzyć itd Dzięki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
maczol Posted June 27, 2016 Share Posted June 27, 2016 (edited) Hej, a ja mam pytanie odnośnie wersji MIUI (jeżeli nie ten wątek to przepraszam). Ogólnie kupiłem Xiaomi Redmi Note 2 z wgraną wersją globalną MIUI. Jakoś wcześniej nie zwracałem zbytnio na to uwagi, ale okazuje się, że obecnie pracuję na wersji rozwojowej 6.5.27. Nie mam z nią żadnych problemów, stąd pytanie czy warto przechodzić na wersję stabilną V7.2.3.0.LHMMIDA. I drugie - czy instalację mogę zrobić "łopatologicznie" czyli ściągnąć paczkę zip z oficjalnej strony i po prostu zainstalować przez aplikację "Aktualizacje" (i czy wtedy będę normalnie otrzymywał aktualizacje przez OTA)? Edited June 27, 2016 by maczol Link to comment Share on other sites More sharing options...
maczol Posted June 28, 2016 Share Posted June 28, 2016 (edited) @Redmi2 Właśnie o takie informacje mi chodziło nie, sam sprzedawca w sklepie pisał mi (specjalnie o to pytałem), że Redmi Note 2 mają już na wydaniu Global, natomiast np. Mi4 na romie właśnie z miuipolska. Ja mam MIUI 7 Global 6.5.27 Beta - od razu jak kupiłem to właśnie miałem już jedną aktualizację do tej wersji (więc raczej to na 100% global od Xiaomi, a nie Miuipolska). Tylko pytanie jeszcze jedno - spodziewam się, że jak się ukaże MIUI 8 w wersji Global to nie będę miał problemów z aktualizacją? (tak wiem, to pewnie jeszcze co najmniej z miesiąc czekania albo i dłużej) Edited June 28, 2016 by maczol Link to comment Share on other sites More sharing options...
KovaL Posted June 28, 2016 Share Posted June 28, 2016 czy oryginalne twrp ze strony https://twrp.me działa przy wgrywaniu romów z xiaomi.eu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RCKX Posted June 28, 2016 Share Posted June 28, 2016 Opłaca się teraz kupować RN2, jeśli tak to lepiej wersje 16 czy dopłacić do 32 jak sądzicie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts