Rzaku Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 Mam taki problem z notatkami, co chwilę wywala mi błąd, jest jakiś sposób żeby usunąć tą aplikację albo naprawić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted July 20, 2016 Share Posted July 20, 2016 Pewnie juz problem zniknal poniewaz wystepuje tylko po instalacji romu telefon gdy sie synchronizuje z chmura xiaomi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rzaku Posted July 21, 2016 Share Posted July 21, 2016 Nie zniknął. Zsynchronizowałem i dalej wyskakuje błąd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
preza Posted July 24, 2016 Share Posted July 24, 2016 Do usuniecia Link to comment Share on other sites More sharing options...
404 Posted July 24, 2016 Share Posted July 24, 2016 Na jakim Miui aktualnie jesteście ? Warto instalować najnowsze Miui 8 czy zostać przy Miui 7 ? Polecacie jakieś stabilne wersje, gdzie telefon sprawia najmniej problemów i chodzi płynnie - idealnie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted July 24, 2016 Share Posted July 24, 2016 Ja mam najnowszy dev v8 i ładnie sobie działa. Mam tylko jeden problem, gdy zmieniam motyw który zmienia też ekran blokady to po zablokowaniu telefon się scina i muszę go uruchomić ponownie, potem już wszystko działa. Mam tak od dwóch ostatnich wersji ale ja sporo dłubię w plikach systemowych więc ten bug to może być moja wina. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted July 24, 2016 Share Posted July 24, 2016 54 minuty temu, 404 napisał: Na jakim Miui aktualnie jesteście ? Warto instalować najnowsze Miui 8 czy zostać przy Miui 7 ? Polecacie jakieś stabilne wersje, gdzie telefon sprawia najmniej problemów i chodzi płynnie - idealnie ? Ja jestem na 6.7.21 global dev i jak na razie tak odradzany przez wszystkich global radzi sobie z baterią lepiej niż xiaomi.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel0415 Posted July 24, 2016 Share Posted July 24, 2016 5 godzin temu, xxmati96xx napisał: Ja jestem na 6.7.21 global dev i jak na razie tak odradzany przez wszystkich global radzi sobie z baterią lepiej niż xiaomi.eu Reszta funkcjie miarę działa ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted July 24, 2016 Share Posted July 24, 2016 19 minut temu, pawel0415 napisał: Reszta funkcjie miarę działa ? Na razie nie zauważyłem żeby coś nie działało prawidłowo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czesio89 Posted July 25, 2016 Share Posted July 25, 2016 Witam! Jutro lub pojutrze będę miał RN2. Mam pytanie odnośnie możliwości przeniesienia danych i aplikacji z Doogee X5 PRO na Xiaomi. Czy jak zrobię kopię w Titanium Backup to Xiaomi przyjmie te aplikacje? A może znacie jakąś apkę która utworzy kopię na Doogee i przywróci dane na RN2? Z góry dzięki za odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czesio89 Posted July 25, 2016 Share Posted July 25, 2016 Dnia 25.07.2016 o 11:28, Redmi2 napisał: A jaki tam andek jest? Sent from my MI 4LTE using Tapatalk Android 5.1 Dotarł do mnie dziś używany Redmi Note 2. Ma on wgrane Recovery twrp by chr0247 i zainstalowane MIUI 7 od MIUIPolska. Mogę przez to recovery wgrać MIUI 8? Czy muszę uaktualnić Recovery? Link to comment Share on other sites More sharing options...
melonito Posted July 30, 2016 Share Posted July 30, 2016 (edited) Wgrałem najnowszy rom GLOBAL dev i zniknęło mi TWRP. Powróciło mi stare MI Recovery. Próbuje wgrać przez fastboot'a i niby się flashuje, ale po instalacji nadal włącza mi się MI Recovery. Edit: Po wgraniu twrp w trybie fastboot wyciągnąłem baterie i uruchomiłem ponownie telefon kombinacja klawiszy (Volume+ i POWER) i TWRP działa ponownie. Edited July 30, 2016 by melonito Link to comment Share on other sites More sharing options...
RCKX Posted July 31, 2016 Share Posted July 31, 2016 Czy tylko mi belka statusu po rozwinięciu się nie podoba ? Mógłby ktoś mi wytłumaczyć jak to działa (chodzi mi o aktualizacje) Pobrałem wersje 6.7.28 i to jest MIUI 8 tak ? (bynajmniej tak pisze w ustawieniach) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waxy Posted July 31, 2016 Share Posted July 31, 2016 22 godziny temu, melonito napisał: Wgrałem najnowszy rom GLOBAL dev i zniknęło mi TWRP. Powróciło mi stare MI Recovery. Próbuje wgrać przez fastboot'a i niby się flashuje, ale po instalacji nadal włącza mi się MI Recovery. Edit: Po wgraniu twrp w trybie fastboot wyciągnąłem baterie i uruchomiłem ponownie telefon kombinacja klawiszy (Volume+ i POWER) i TWRP działa ponownie. Daj znać czy global lepiej się sprawuje niż xiaomi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted August 3, 2016 Share Posted August 3, 2016 No panowie, to trochę mnie tutaj nie było Minęło jakieś pół roku? I wiecie co wam powiem? Ani razu nie zaktualizowałem telefonu przez ten czas. Żyję, wszystko działa, żadnych problemów czy błędów, gdzie tu sens aktualizować co tydzień.. 7.1.2.0 chyba mam, albo 7.1.3.0, nie pamiętam. Zajrzałem, bo byłem ciekawy, czy tylko ja mam problem z umierającym Power Buttonem, jak widzę tutaj i na zagranicznych forach, mnóstwo ludzi ma ten problem. Nie spotkałem jeszcze telefonu, w którym po roku wysiada guzik, wiem że to budżetowy telefon, ale wydałem wtedy na wersję Prime około 800zł. LG F60 lepiej wytrzymał presję czasu. Obudowa trzeszczy po lekkim ugięciu nawet, masakra. Przy okazji zapytam, jak tam... Xiaomi dało do Redmi Note 2 w końcu nagrywanie 1080p 60fps czy nadal twierdzi, że się nie da? Manualny tryb aparatu jest? Pojawia się zdjęcie kontaktu przy rozmowie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted August 3, 2016 Share Posted August 3, 2016 (edited) 5 godzin temu, galakty napisał: No panowie, to trochę mnie tutaj nie było Minęło jakieś pół roku? I wiecie co wam powiem? Ani razu nie zaktualizowałem telefonu przez ten czas. Żyję, wszystko działa, żadnych problemów czy błędów, gdzie tu sens aktualizować co tydzień.. 7.1.2.0 chyba mam, albo 7.1.3.0, nie pamiętam. Zajrzałem, bo byłem ciekawy, czy tylko ja mam problem z umierającym Power Buttonem, jak widzę tutaj i na zagranicznych forach, mnóstwo ludzi ma ten problem. Nie spotkałem jeszcze telefonu, w którym po roku wysiada guzik, wiem że to budżetowy telefon, ale wydałem wtedy na wersję Prime około 800zł. LG F60 lepiej wytrzymał presję czasu. Obudowa trzeszczy po lekkim ugięciu nawet, masakra. Przy okazji zapytam, jak tam... Xiaomi dało do Redmi Note 2 w końcu nagrywanie 1080p 60fps czy nadal twierdzi, że się nie da? Manualny tryb aparatu jest? Pojawia się zdjęcie kontaktu przy rozmowie? Wystarczy ustawić sobie widget blokady i już połowę dłużej przycisk pociągnie. Co do reszty nie wiem nie uzywam Edited August 3, 2016 by xxmati96xx Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted August 3, 2016 Share Posted August 3, 2016 2 godziny temu, xxmati96xx napisał: Wystarczy ustawić sobie widget blokady i już połowę dłużej przycisk pociągnie. Co do reszty nie wiem nie uzywam Myślisz, że nie używam tego widgetu? Gdyby nie on, to już bym nie miał power buttonu. Tak czy siak, Xiaomi mnie zawiodło, następnym razem dam szansę Meizu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted August 3, 2016 Share Posted August 3, 2016 Myślisz, że nie używam tego widgetu? Gdyby nie on, to już bym nie miał power buttonu. Tak czy siak, Xiaomi mnie zawiodło, następnym razem dam szansę Meizu. Plusem jest to iż tasiemka z przyciskami jest oddzielnym elementem który kosztuje niewiele i jest prosty w montażu natomiast żywotność takiej tasiemki to już inna historia choc u siebie na razie nie zauważyłem niepokojących oznak zużycia. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted August 3, 2016 Share Posted August 3, 2016 3 godziny temu, fyme napisał: Plusem jest to iż tasiemka z przyciskami jest oddzielnym elementem który kosztuje niewiele i jest prosty w montażu natomiast żywotność takiej tasiemki to już inna historia choc u siebie na razie nie zauważyłem niepokojących oznak zużycia. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Dzisiaj podłożyłem kawałek papierku i problem rozwiązany. Dopóki MiKey nie przyjdzie U mnie po 10 msc problem wystąpił. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leszek Posted August 7, 2016 Share Posted August 7, 2016 (edited) Edit. Przepraszam. Edited August 7, 2016 by Leszek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oriandrzej Posted August 12, 2016 Share Posted August 12, 2016 Cześć wszystkim mam redmi note 2 Miui 8. Mam trzy pytania: jak przypisać danemu kontaktowi konkretny dzwonek ? Z poprzedniego tel mam zdjęcia na karcie sim i niektóre chcę skasować,kasuje,ale... wracają !!!:) To samo z kontaktami...kasuje kontakt, jest pytanie "usunąć ?" usuwam. ale po następnym wejściu do kontaktów ponownie się pojawia... Link to comment Share on other sites More sharing options...
InTeR Posted August 13, 2016 Share Posted August 13, 2016 (edited) Witam, Mam swojego Redmi Note 2 Prime od grudnia 2015 roku. Dziś zauważyłem na ekranie czerwoną plamkę, którą widać jedynie na czarnym tle gdy ekran jest podświetlony. Ktoś wie czym to spowodowane? Fon nigdy nie upadł, nie miał żadnych przygód więc trochę mnie to niepokoi. Edited August 13, 2016 by InTeR Link to comment Share on other sites More sharing options...
keyser2 Posted August 14, 2016 Share Posted August 14, 2016 Ja mam trochę inne pytanie, obiektyw aparatu tył bardzo się rysuje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted August 14, 2016 Share Posted August 14, 2016 33 minuty temu, keyser2 napisał: Ja mam trochę inne pytanie, obiektyw aparatu tył bardzo się rysuje? Ja do dziś nie mam żadnej rysy. Telefon mam w gumiaku nillkin nature więc obiektyw nie dotyka powierzchni gdy telefon leży na plecach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted August 14, 2016 Share Posted August 14, 2016 8 godzin temu, keyser2 napisał: Ja mam trochę inne pytanie, obiektyw aparatu tył bardzo się rysuje? Nie uznaję żadnych gumek na telefon ani etui co pogrubia jak worek na kartofle na kobiecie, po roku żadnej rysy. To dobre szkło, o ile nie szorujesz telefonem po blacie nic się nie stanie (jak dbasz tak masz). Link to comment Share on other sites More sharing options...
melonito Posted August 14, 2016 Share Posted August 14, 2016 Dnia 31.07.2016 o 19:56, Waxy napisał: Daj znać czy global lepiej się sprawuje niż xiaomi. Przepraszam że tak pózno, ale rzadko zaglądam na forum. Wgrałem wersje global (8.7.29) i po 2 tygodniach używania stwierdzam że bateria słabo trzyma w porównaniu do 7.10.29 (z tej przechodziłem). W porównaniu do MIUI7 mam wrażenie że ogólnie telefon lepiej chodzi. Teraz wgrywam najnowsze xiaomi.eu (6.8.11). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted August 15, 2016 Share Posted August 15, 2016 Ja na 7.1.3.0 osiągam 5h SoT spokojnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
osimaru Posted August 15, 2016 Share Posted August 15, 2016 1 godzinę temu, galakty napisał: Ja na 7.1.3.0 osiągam 5h SoT spokojnie. Rom Xiaomi.eu? Mnie coś korci do aktualizacji, chciałbym zainstalować nowszą wersję systemu na czysto i nie jestem pewien które opcje w TWRP wtedy zaznaczyć? Najnowszy rom stable xiaomi.eu to już miui 8? Wypowie się ktoś jak bateria i ogólne działanie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted August 15, 2016 Share Posted August 15, 2016 Przed chwilą, osimaru napisał: Rom Xiaomi.eu? Mnie coś korci do aktualizacji, chciałbym zainstalować nowszą wersję systemu na czysto i nie jestem pewien które opcje w TWRP wtedy zaznaczyć? Najnowszy rom stable xiaomi.eu to już miui 8? Wypowie się ktoś jak bateria i ogólne działanie? 7.1.3.0 od sebsch, obecnie nieosiągalny raczej do ściągnięcia. Ale tak, bazował na xiaomi.eu, nie na polskim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
osimaru Posted August 15, 2016 Share Posted August 15, 2016 (edited) @galaktyRozumiem, mam nowszą wersję xiaomi.eu (7.2.3.0) i z baterią jest tak sobie. Z reguły ładuję telefon przez noc i wtedy jest w miarę ok, ale często jak mi się zdarzy naładować w dzień i nie leży całą noc pod ładowarką to potem bateria schodzi sporo szybciej. http://en.miui.com/download.html - to jest oficjalna strona globala? Można stąd bezpiecznie pobrać rom i zainstalować przez TWRP? Edited August 15, 2016 by osimaru Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leszek Posted August 15, 2016 Share Posted August 15, 2016 Dopiero po takim czasie. Zauważyłem że nasze telefony mają 2 mikrofony jeden na górze drugi na dole. Da się tym zarządzać? Co daje ten drugi mikrofon? Link to comment Share on other sites More sharing options...
EnPater Posted August 15, 2016 Share Posted August 15, 2016 4 godziny temu, Leszek napisał: Dopiero po takim czasie. Zauważyłem że nasze telefony mają 2 mikrofony jeden na górze drugi na dole. Da się tym zarządzać? Co daje ten drugi mikrofon? Wydaje mi się że redukcja szumów podczas rozmów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luki_wwy Posted August 24, 2016 Share Posted August 24, 2016 To mój pierwszy post wiec witam wszystkich Forumowiczów Jestem zainteresowany zakupem Xiaomi Remdi Note 2 ale nie wiem który wybrać 2/16 czy 2/32. Bardziej odpowiadał by mi wersja 32GB ale ona ma proca 2,2 GHz i mocniejszą grafę i mam obawy że będzie się mocno nagrzewać tak jak to było w przypadku LETV X500. Prosił bym o podpowiedz co wybrać i czy rzeczywiście RN2 z prockiem 2,2 GHz się mocno nagrzewają. Fajnie jakby wypowiedzieli się użytkownicy RN2 z prockiem 2,2 GHz Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted August 24, 2016 Share Posted August 24, 2016 @Luki_wwy ja mam wersję z procesorem 2,2 i nie zauważyłem nadmiernego nagrzewania. Co prawda nie gram ale dość intensywnie używam telefonu i nie miałem żadnego problemu z temperaturą Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helio Posted August 24, 2016 Share Posted August 24, 2016 21 minut temu, Luki_wwy napisał: To mój pierwszy post wiec witam wszystkich Forumowiczów Jestem zainteresowany zakupem Xiaomi Remdi Note 2 ale nie wiem który wybrać 2/16 czy 2/32. Bardziej odpowiadał by mi wersja 32GB ale ona ma proca 2,2 GHz i mocniejszą grafę i mam obawy że będzie się mocno nagrzewać tak jak to było w przypadku LETV X500. Prosił bym o podpowiedz co wybrać i czy rzeczywiście RN2 z prockiem 2,2 GHz się mocno nagrzewają. Fajnie jakby wypowiedzieli się użytkownicy RN2 z prockiem 2,2 GHz Nie poczujesz różnicy między 2 a 2.2ghz Pamieć to akurat nie problem, bo zawsze można wsadzić karte pamięci^^ Różnica w temperaturach też pewnie nie wielka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts