tpawel Posted June 28, 2016 Share Posted June 28, 2016 Opłaca się teraz kupować RN2, jeśli tak to lepiej wersje 16 czy dopłacić do 32 jak sądzicie ? Dziś u Goldway był rn3pro 2/16 na snapie za 136$. Wg mnie to jest lepszą opcja Link to comment Share on other sites More sharing options...
RCKX Posted June 28, 2016 Share Posted June 28, 2016 (edited) Ogólnie też mi chodzi o zakup bo niby morele są sprawdzone (sam kupowałem i problemów nie miałem, ale to zazwyczaj sprzęt komputerowy), ale co z telefonami, ktoś coś wie ? Edited June 28, 2016 by RCKX Link to comment Share on other sites More sharing options...
asbnewb Posted June 28, 2016 Share Posted June 28, 2016 hello.. im using redmi note 2 prime, now using firmware 6.6.23. this rom include custom kernel or not? where can i get custom kernel for firmware 6.6.23 sorry for my bad english Link to comment Share on other sites More sharing options...
EnPater Posted June 29, 2016 Share Posted June 29, 2016 Ma ktoś mi banda 2? Jak się sprawuje? I jak z tym rozlaczaniem na miui 8? Lepiej coś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziku Posted July 1, 2016 Share Posted July 1, 2016 (edited) Czy lub gdzie można ustawić w miui8 (6,6,23) zmienę utworów na przyciskach gośności telefonu? Gdy ponad pół roku temu wgrywałem miui dev pamiętam, że działała ta opcja (zmiana utworu po przytrzymaniu przycisków głośności), lecz od dłuższego czasu tylko następuje zmiana głośności. Próbowałem w opcjach "Słuchawki i efekty" ale nie widzę żadnej różnicy. Może ma to związek z opcjami programistycznymi "użyj NuPlayera (eksperyment)" (zazwyczaj wyłączam ze względu na drain baterii ale po załączeniu też brak zmian)? Edited July 1, 2016 by dziku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomaszek1999 Posted July 1, 2016 Share Posted July 1, 2016 Domyślnie w systemie nie ma, ale jest na to sposób. Xposed + modul xMIUI Sent from Redmi Note 2 Prime Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziku Posted July 1, 2016 Share Posted July 1, 2016 Dzięki za odpowiedź. Skoro mówisz, że nie ma w miui to może jednak działanie takie musiało być na CM od Daniela. W każdym razie narazie spróbuję pocket skip track. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daluqen Posted July 1, 2016 Share Posted July 1, 2016 Dzięki za odpowiedź. Skoro mówisz, że nie ma w miui to może jednak działanie takie musiało być na CM od Daniela. W każdym razie narazie spróbuję pocket skip track. Na miui 7 jest. Słuchawki i efekty -> funkcje przycisków. Widocznie w miui 8 już nie ma lub zostało gdzieś przeniesione. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomaszek1999 Posted July 1, 2016 Share Posted July 1, 2016 9 minut temu, Daluqen napisał: Na miui 7 jest. Słuchawki i efekty -> funkcje przycisków. Widocznie w miui 8 już nie ma lub zostało gdzieś przeniesione. To dotyczy przycisków na słuchawkach, a nie przycisków głośności telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daluqen Posted July 1, 2016 Share Posted July 1, 2016 To dotyczy przycisków na słuchawkach, a nie przycisków głośności telefonu. Faktycznie nie korzystałem z tego, ale myślałem, że odnosi się do przycisków głośności Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaziooo0804 Posted July 5, 2016 Share Posted July 5, 2016 Panowie, mam kartę pamięci 32GB class8 chyba, trochę ma cięzko momentami telefon, obstawiam ze głównie przez nią, jest zawalona no i nie ma maksymalnych szybkości. Jaką polecicie powiedzmy 64Gb, żeby była jak najszybsza a zarazem działała bez problemu? Planuję ja odświeżyć i myślę, że nowa byłaby OK, majatku nie kosztuje a może przyśpieszyć pracę telefonu Link to comment Share on other sites More sharing options...
15leonsio Posted July 5, 2016 Share Posted July 5, 2016 Ja mam z biedry sandisca sdxc i śmiga. Jedynie po zakupie trzeba format zrobić do fat32 bo inaczej jej nie widać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted July 5, 2016 Share Posted July 5, 2016 10 godzin temu, Redmi2 napisał: Akurat sandisk zarówno pendrivea i karta są bardzo wolne, stąd cena. Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka a Xiaomi to podróbki Apple... Serio? Mam penek za 25zł (SanDisk DualDrive czy jakoś tak) 32Gb mUSB+USB 3.0, odczyt 130MB/s, zapis 50MB/s na 3.0 (czyli tyle ile zapewnia producent), na mUSB 2.0 leci 30mb/s odczyt i 22mb/s zapis, wolne? Nie narzekam. PS: OT ukryty. Ostatni raz się wdałem w dyskusje (o ile można to nią nazwać) z Tobą, ostatni raz, następne OT i najazdy po prostu przemilczę, albo nagrodzę w zależności od treści, a możesz być pewny, że jak ty mi, tak ja Tobie, także każdej wiadomości, którą będę moderować walnę SS, tak na przyszłość . @Redmi2 Nie musisz szastać SS'ami, Acid całą rozmowę widzi, posty są ukryte, nie usunięte, znowu czytanie ze zrozumieniem u Ciebie nie działa? Przykro.... Mamie i Tacie też się już poskarżyłeś, że nie wygrałeś przepychanki internetowej? Że oskarżasz o manipulację, a sam robisz to po mistrzowsku, edytując, zmieniając i poprawiają swoje posty tak, aby nikt nie widział? No właśnie. Przykro, że jesteś na tyle krótkowzroczny, a jak coś masz do mnie, to pisz PW, a nie spam w wątku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jonywalker Posted July 8, 2016 Share Posted July 8, 2016 Mogę gdzieś znaleźć linki do ostatniej (lub przed ostatniej) wersji miui 7 ? W archiwum jest tylko wersja z marca https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=37520 Sam nigdzie nie mogę, znaleźć tych linków. Chcę na RN2 wgrać miui7, bo na miui 8 (po wipe cache) strasznie leci bateria i telefon po kilku minutach odtwarzania filmiku przestaje go płynnie odtwarzać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jonywalker Posted July 8, 2016 Share Posted July 8, 2016 O wielkie dzięki. Ale przez wyklikanie archiwum na stronie głównej, prowadzi mnie do linku który ja podałem : https://miuipolska.pl/archiwum-wersji-miui-v7/ Na swoim RN nie macie problemów z miui 8? Link to comment Share on other sites More sharing options...
preza Posted July 8, 2016 Share Posted July 8, 2016 O wielkie dzięki. Ale przez wyklikanie archiwum na stronie głównej, prowadzi mnie do linku który ja podałem : https://miuipolska.pl/archiwum-wersji-miui-v7/ Na swoim RN nie macie problemów z miui 8? Ja nie mam.6.7.7 smiga jak nalezy.przy przejsciu na 8 zrob factory reset i tyle albo wgraj 8 na czysto Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jonywalker Posted July 8, 2016 Share Posted July 8, 2016 Przed chwilą, preza napisał: Ja nie mam.6.7.7 smiga jak nalezy.przy przejsciu na 8 zrob factory reset i tyle albo wgraj 8 na czysto Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Właśnie myślałem, że się uda bez factory reset. A a czy instalację niższej wersji robi się tak samo jak update na wyższa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
preza Posted July 8, 2016 Share Posted July 8, 2016 Właśnie myślałem, że się uda bez factory reset. A a czy instalację niższej wersji robi się tak samo jak update na wyższa? Czego sie boisz masz karte sd? Zrob kopie miui Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted July 8, 2016 Share Posted July 8, 2016 Właśnie myślałem, że się uda bez factory reset. A a czy instalację niższej wersji robi się tak samo jak update na wyższa? Ja przechodziłem bez factory reset i już trzecią aktualizację działa bez problemu Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
manximu Posted July 10, 2016 Share Posted July 10, 2016 gdzie znajdę stable miui8 na rn2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
manximu Posted July 11, 2016 Share Posted July 11, 2016 Dnia 8.07.2016 o 10:22, Redmi2 napisał: Tak działa dobrze miui8 na rn2. to o czym tu mowa ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomaszek1999 Posted July 11, 2016 Share Posted July 11, 2016 6 minut temu, manximu napisał: to o czym tu mowa ? O devy xiaomi.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted July 12, 2016 Share Posted July 12, 2016 Powie mi ktoś co to za szajs? Już chyba ósmy raz mi się wyświetla. Nie znam żadnego loginu ani hasła, a jak wpisze cokolwiek to weryfikuje w nieskończoność. Do tego nie da się użyć opcji zasilania (wyłącz, restart itp) bo wszystkie są na szaro. Za każdym razem muszę wyjmować baterię. Zaczynam coraz bardziej odczuwać skutki MIUI 8... Link to comment Share on other sites More sharing options...
osimaru Posted July 17, 2016 Share Posted July 17, 2016 Obecnie na Xiaomi EU 7.2.3.0 mam dziwne problemu z dostępem do aparatu - jaki rom polecacie zainstalować aby bateria trzymała przynajmniej nie gorzej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
juventus82 Posted July 17, 2016 Share Posted July 17, 2016 Witam. Wątek jest bardzo długi. Może temat był. Proszę o odpowiedź użytkowników. Jak u was działa wi-fi? Porównując ten telefon z innymi w domu to jest bardzo słabo. Odejdę trochę od routera i ledwo łapie. Czy macie może pomysły jak to ulepszyć. Może coś w routerze? Nie chce też synchronizowac galerii z kontem i gdy odhaczam to pojawia się błąd i nie można odhaczyc. Co aktualizacja to jest i się nie zmienia. W ogóle to galeria się zacina. Używam qicpica, bo ta systemowa to lipa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted July 18, 2016 Share Posted July 18, 2016 7 godzin temu, juventus82 napisał: Witam. Wątek jest bardzo długi. Może temat był. Proszę o odpowiedź użytkowników. Jak u was działa wi-fi? Porównując ten telefon z innymi w domu to jest bardzo słabo. Odejdę trochę od routera i ledwo łapie. Czy macie może pomysły jak to ulepszyć. Może coś w routerze? Nie chce też synchronizowac galerii z kontem i gdy odhaczam to pojawia się błąd i nie można odhaczyc. Co aktualizacja to jest i się nie zmienia. W ogóle to galeria się zacina. Używam qicpica, bo ta systemowa to lipa. U mnie wszystko gra nawet jak odejdę daleko od routera Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rzaku Posted July 18, 2016 Share Posted July 18, 2016 Witam, kupiłem telefon z wgranym już systemem MIUI. Wersja którą posiadam to MIUI 7 od MIUI POLSKA 5.11.19. Telefon mam od około dwóch miesięcy i w sumie od początku miałem problemy z tym że cały czas dostaje powiadomienia że nie udało się zaktywować karty sim 1 i 2, ponieważ używam Play i Aero, drugim problemem jest to że telefon sam się resetuje gdy używam danych lub wifi. Jeśli chodzi o dane dzieje się tak gdy wygasa mi sesja z Aero i po tym jak telefon się zresetuje jest komunikat że karta sim jest nieaktywna. Mam pytanie czy ta wersja nie jest "przestarzała"? Chyba nie robiłem żadnych aktualizacji od samego początku i czy zainstalowanie nowszej wersji rozwiąże te problemy, jeśli tak to jaką wersję zainstalować i skąd ją pobrać? Pozdrawiam Rzaku Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted July 18, 2016 Share Posted July 18, 2016 @Rzaku Zainstaluj najnowsza wersje https://www.androidfilehost.com/?fid=24591000424947342 najlepiej z wipe (aplikacje zostana skasowane). Instalacja https://miuipolska.pl/instalacja-miui-mi-note-promi4i/ Zeby aktywowac karty sim musisz przelaczyc jezyk systemu na angielski (po aktywacji mozna wrocic do jezyka polskiego). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rzaku Posted July 18, 2016 Share Posted July 18, 2016 (edited) A żeby zrobić wipe, to muszę coś dodatkowo robić co nie jest napisane w tej instrukcji ? Np. kliknąć czyść? Czy samo mi automatycznie wyczyści? Doszedłem do momentu w którym jestem w mainmenu w Mirecovery2,0,1 i co teraz mam robić? Wipe & reset? Reebot? Mógłby ktoś pomóc? Bo nie chciałbym czegoś popsuć. Może być kontakt na priv. Nie wiem czy dobrze robiłem bo nie chciało mi znaleźć pliku twrp to kliknąłem boot recovery. @edit wszystko już rozwiązane Edited July 18, 2016 by Rzaku Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 Szukam oryginalnej baterii do RN2, wie ktoś gdzie kupić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
himek72 Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 Szukam oryginalnej baterii do RN2, wie ktoś gdzie kupić? A choćby tu http://allegro.pl/bateria-xiaomi-redmi-note-2-3020mah-bm45-i6242966679.html Wysłane z mojego HM NOTE 1S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 Dostawa 40zl Link to comment Share on other sites More sharing options...
himek72 Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 No to pozostaje AliExpress, można kupić za $ 4,13 dostawa gratis. Wysłane z mojego HM NOTE 1S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 Na Alledrogo i na ali są same podjebki. Tutaj znalazłem oryginalną: http://www.banggood.com/Original-BM45-3020mAh-Replacement-Battery-For-Xiaomi-Redmi-Note-2-p-998691.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 5 godzin temu, gwalberg napisał: Na Alledrogo i na ali są same podjebki. Tutaj znalazłem oryginalną: http://www.banggood.com/Original-BM45-3020mAh-Replacement-Battery-For-Xiaomi-Redmi-Note-2-p-998691.html Też polecam banggood dużo tam już kupiłem i wszystko oryginalne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts