Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie -  czy jest szansa by kolejna wersja xiaomi.eu posiadała miui lanucher? Ten od poco jest mocno taki sobie a nie udało mi się zainstalować stockowego lanuchera od xiaomi 

Opublikowano
Raczej nie. Być może bym sprawdził, gdybym nie zwrócił Poco ze względu na upierdliwe oczekiwanie na unlock...
Serio?

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
15 godzin temu, Speedy1 napisał:

Pojawila sie nowa wersja stable eu. Ktos juz instalowal? Jakies duze zmiany? Nowe bledy? :)

Sprawdź w dziale modyfikacji, tam jest wątek o xiaomi.eu. Linka nie podam, bo forum wywala błąd.

Opublikowano
Dnia 5.03.2021 o 23:03, Speedy1 napisał:

Pojawila sie nowa wersja stable eu. Ktos juz instalowal? Jakies duze zmiany? Nowe bledy? :)

Możesz dać link bo nie mogę znaleźć 

Opublikowano

Jak u Was wygląda bateria przy Waszym normalnym użytkowaniu?

Wiadomo, że każdy inaczej używa.

U mnie ostatnio od 100%>7% 30g i 6min, w tym na ekranie 5g i 25m. 

Opublikowano

Właśnie zauważyłem, że zostało mi już malutko pamięci w telefonie. Po wejściu w "Pamięć" widzę, że kategoria "Inne" to aż 67,33GB. Co się tam znajduje? To połowa pojemności telefonu.

Opublikowano

Przejrzyj swoją pamięć, co tam masz w telefonie, bo tego nikt nie wywróży. Może jakieś dane aplikacji, gier, cache Spotify/Tidal, podcasty, dane przeglądarki internetowej, trzeba na bieżąco sprawdzać co aplikacje ściągają i czyścić stare dane.

Opublikowano

Jak wygląda obecnie sprawa Xposed Framework ?

Dawniej była specjalna wersja dostosowana do MIUI, a wgranie zwykłej powodowało, że telefon się nie uruchamiał. Czy obecnie można wgrać dowolną wersję? W Magisku widzę jakiś port zrobiony przez Ritu, czy ktoś go używa ?

Opublikowano

Na najnowszym Stable EU działają płatności NFC, mordowałem się z nimi długo aż się poddałem a tu proszę, wystarczyła aktualizacja i wejście do Google Pay - komunikat o tym że telefon jest niezabezpieczony i opcja włącz mimo to. Wszystko działa pięknie :)

Opublikowano

Znalazłem przyczynę 60GB w kategorii "Inne". Automatyczna kopia zapasowa, która wykonuje się co tydzień zapisuje się w pamięci a nie usuwa poprzedniej... W taki sposób w 2021 powstało 11 plików, które razem dają niecałe 65GB... Masakra. Nie dość, że to tworzy tyle problemów (zmiany dialerów, tapet, klawiatury) to teraz jeszcze to.

Opublikowano
21 godzin temu, Szaju napisał:

@Baczeekk Mój backup ma ~75mb. Dasz radę wrzucić zrzut ekranu tych plików?

To chyba tylko danych systemowych, bo jak robisz pełen backup z aplikacjami i ich danymi, to zwykle jest więcej, zależy ile masz zainstalowanych programów.

Opublikowano
Dnia 19.03.2021 o 07:37, Netoper napisał:

A robiłeś w ogóle backupa?

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Faktycznie, wszystko w chmurze mam...

Opublikowano

Powiedzcie mi bo nie ogarniam. Mój POCO ma MIUI Global 12.0.8.0(QJGEUXM) z Androidem 10, a teraz właśnie czytam, że aktualizacja MIUI V12.0.6.0.RJGEUXM ma Androida 11. Czyli co? Mam cofnąć wersję? WTF?

Opublikowano

Właśnie nie wiem od kiedy to się popsuło bo dawno nie wysyłałem. Są jeszcze ludzie (starsi) którzy nie ogarniają innych apek a zdjęcia w czasach pandemi dają im dużo radości. Jeśli mógłbyś sprawdzić jak jest u Ciebie to byłbym wdzięczny. 

Opublikowano
15 minut temu, piotrek1111 napisał:

Właśnie nie wiem od kiedy to się popsuło bo dawno nie wysyłałem. Są jeszcze ludzie (starsi) którzy nie ogarniają innych apek a zdjęcia w czasach pandemi dają im dużo radości. Jeśli mógłbyś sprawdzić jak jest u Ciebie to byłbym wdzięczny. 

U mnie MMS normalnie. 

Opublikowano
16 godzin temu, davexor napisał:

A kto w dzisiejszych czasach wysyła zdjęcie mms?

A byś się zdziwił ile osób nie korzysta z innych funkcji niż podstawowe SMS i MMS.

15 godzin temu, piotrek1111 napisał:

U mnie działają normalnie, robią się normalnie i odbierają też normalnie.