Kacper Skrzypek Napisano 10 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2020 Lipcowe poprawki bezpieczeństwa (Mi Mix 2S, Redmi K30 Pro, Redmi Note 7) Wsparcie dla kodeka LHDC v3 (telefony ze Snapdragonem 845) Nowy moduł w aplikacji Zdrowie (ciśnienie krwi) Poprawki błędów (m.in. braku możliwości załadowania większej ilości SMS-ów z danym kontaktem) i tłumaczenia Brak aktualizacji: Mi 10/Pro (testy Androida 11) Redmi K30 Pro w tym tygodniu z Androidem 10. Kolejne aktualizacje będą już na Androidzie 11 (przerwa w wydawaniu ROM-ów) Pełna lista PL, pełna lista EN Koniec wsparcia dla niektórych modeli Zgodnie z decyzjami zespołu MIUI w Chinach od 5 września 2020 r. nie będą wydawane aktualizacje bet MIUI dla modeli: Mi 8, Mi 8 SE, Mi 8 Lite, Mi 8 Explorer Edition, Mi 8 Pro, Mi Mix 2S, Mi Mix 3, Mi Max 3. Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy? Pełna instrukcja oczywiście w dziale Pobierz MIUI tutaj. Wybierz odpowiednie TWRP recovery lub z TWRP.me lub z naszej strony pod swój model wg tej tabelki Podłącz telefon w trybie fastboot do PC:fastboot flash recovery twrp.imgfastboot boot twrp.img Na telefonach z wgranym domyślnie Androidem Pie i wyżej (nie dotyczy modeli, które aktualizację dostały po pewnym czasie) po wgraniu recovery komendą fastboot flash recovery twrp.img trzeba wpisać fastboot reboot, po czym należy przytrzymać kombinację przycisków Głośność+ i Zasilanie, gdy telefon się uruchamia. Komenda fastboot boot tu nie działa. W TWRP wybierz wipe > format data Pobierz rom xiaomi.eu pod swój model z działu Pobierz MIUI, przenieś do telefonu i zainstaluj z TWRP (menu Install). Uwaga na modele z obecnym w firmware Antirollback (ARB) np. Redmi Note 5 Pro czy MI6X – TWRP należy wgrać najpierw komendą boot twrp.img, a potem zainstalować je w TWRP z menu Install > Install image, uruchomić ponownie recovery i wykonać wipe data z TWRP. Dalsze aktualizacje odbywają się przez OTA lub ręcznie z TWRP Jak wykonać reset do ustawień fabrycznych (wipe)? W przypadku niepowodzenia w aktualizacji warto wykonać reset do ustawień fabrycznych (wipe) z recovery, aby telefon mógł się uruchomić. W tym celu należy powrócić do TWRP (volume+ i power) i w sekcji Wipe przesunąć suwak factory reset (tylko i WYŁĄCZNIE to). Czyszczenie innych partycji systemowych w (Advanced wipe) jest niepolecane i niepotrzebne. ROOT ROOT dla MIUI z Magisk 20.4 do instalacji z TWRP. Po instalacji, jeśli występują lagi, wykonać dodatkowy restart telefonu. Blokada reklam w MIUIPolska Aby zablokować reklamy (lub ich większość) w aplikacjach Google Play i podczas przeglądania internetu sugerujemy instalację poniższej paczki przygotowanej przez @fredek. blokada reklam do instalacji w TWRP Polecane aplikacje MIUI Aplikacja MIUIPolska Amazfit Watch Manager MiFit Samouczek MIUIPolska (z Google Play) Jak zgłosić błąd systemu? Prosimy o zgłaszanie błędów systemowych wg. tego poradnika Jeśli chcecie pomóc nam w ciągłym rozwoju i utrzymaniu MIUIPolska, możecie nas wesprzeć w tym miejscu. Motyw: tutaj. Czcionka Archivo Narrow (do odnalezienia w aplikacji Motywy) Odnośnik do komentarza Share on other sites More sharing options...
krainawilka Napisano 10 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2020 Niestety na tej aktualizacji, jak i poprzedniej występuje problem z zasięgiem, internetem, wifi. Ostatnia dobra aktualizacja to 20.6.18. Czy w związku z tym mogę sobie ją normalnie pobrać i zainstalować? Odnośnik do komentarza Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Napisano 10 Lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 Lipca 2020 Zainstalować tak, ale prawdopodobnie bez wipe nie pójdzie. Odnośnik do komentarza Share on other sites More sharing options...
krainawilka Napisano 10 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2020 52 minuty temu, Orjon napisał: Zainstalować tak, ale prawdopodobnie bez wipe nie pójdzie. dalvik/cache? czy coś więcej? Odnośnik do komentarza Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Napisano 10 Lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 Lipca 2020 Data, dalvik, cache. Odnośnik do komentarza Share on other sites More sharing options...
Tartary Napisano 10 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2020 @Orjon a czy dałoby się wrzucić jakąś poprawkę dla Mi6, żeby można było załadować większą ilość SMS-ów, których w tej chwili się nie da? Odnośnik do komentarza Share on other sites More sharing options...
krk Napisano 10 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2020 chyba najlepszy soft jaki do tej pory wyszedł dla MI9 Lite . Telefon lata jak strzała nic sie nie wysypuje. zobaczymy jak bateria Odnośnik do komentarza Share on other sites More sharing options...
Michacy Napisano 10 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2020 Nie działa link na serwerze głównym dla MI8. Celowo został usunięty?Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Share on other sites More sharing options...
krk Napisano 10 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2020 1 minutę temu, Michacy napisał: Nie działa link na serwerze głównym dla MI8. Celowo został usunięty? Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka dla mi9 lite też główny nie działa, pobrałem z alternatywnego Odnośnik do komentarza Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Napisano 10 Lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 Lipca 2020 47 minut temu, Michacy napisał: Nie działa link na serwerze głównym dla MI8. Celowo został usunięty? Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Sourceforge ma problemy, bo ROM jest tam normalnie. 1 godzinę temu, Tartary napisał: @Orjon a czy dałoby się wrzucić jakąś poprawkę dla Mi6, żeby można było załadować większą ilość SMS-ów, których w tej chwili się nie da? Wrzucałem APK w jednym z postów w wątku o 20.6.18 (którymś z ostatnich). Odnośnik do komentarza Share on other sites More sharing options...
lockerek Napisano 10 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2020 Ma ktoś problem z zainstalowaniem magiska? Mi9t pro Odnośnik do komentarza Share on other sites More sharing options...
acocieto Napisano 10 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2020 Kiedyś problemy z GPay, teraz na tym rom McDonald się wysypuje. Magisk też ma już pod górkę z Andorid SDK. Odnośnik do komentarza Share on other sites More sharing options...
mrosi Napisano 10 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2020 Magisk ma CTS: false, ale jak dotąd płatności przechodzą... Odnośnik do komentarza Share on other sites More sharing options...
acocieto Napisano 10 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2020 U mnie SafetyNaet na zielono, GPay działa, ale MCD wywala komunikat o odblokowanym BL. Odnośnik do komentarza Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Napisano 10 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2020 11 godzin temu, acocieto napisał: Kiedyś problemy z GPay, teraz na tym rom McDonald się wysypuje. Magisk też ma już pod górkę z Andorid SDK. Spróbuj wyczyścić dane aplikacji McDonald's. Odnośnik do komentarza Share on other sites More sharing options...
Grzesiek1010 Napisano 10 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2020 Mi9 jakiś gruby błąd Żadnego dźwięku w aplikacjachYT Instagram FB Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Share on other sites More sharing options...
Szym Napisano 10 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2020 Potwierdzam że szybkość telefonu to kosmos, chyba tak jeszcze nie działał. Zobaczymy czy nie ma jakichś większych błędówWysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Share on other sites More sharing options...
Michacy Napisano 10 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2020 Jeśli chodzi o GPay to mi przestało działać na poprzedniej aktualizacji. Pomogło usunięcie karty i dodanie od nowa. Także tutaj pewnie jakaś zmiana w samym GPay, która wykrywa lepiej odblokowany BL, a nie w MIUI. Odnośnik do komentarza Share on other sites More sharing options...
AndrzejKu Napisano 11 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2020 Mi9 jakiś gruby błąd Żadnego dźwięku w aplikacjachYT Instagram FB Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaU mnie na Mi9 wszystko ok Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Share on other sites More sharing options...
simcold Napisano 11 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2020 Nie można wyłączyć wyszukiwarki na pulpicie głównym odpalaniem gestem przeciągnięcia w górę. Nie widzę nigdzie tej opcji.Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Share on other sites More sharing options...
acocieto Napisano 11 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2020 13 godzin temu, mariusz.ur napisał: Spróbuj wyczyścić dane aplikacji McDonald's. Pomaga na chwile. Po jednym użyciu kuponów, kolejne próba wykorzystania kuponu kończy się komunikatem o odblokowanym BL. Odnośnik do komentarza Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Napisano 11 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2020 @acocieto też tak miałem (na innym romie). Wyczyściłem kilka razy dane zaczęło działać. Odnośnik do komentarza Share on other sites More sharing options...
Mazurak7 Napisano 11 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2020 Na Mi9T Galeria FC, powrót na starą wersję Odnośnik do komentarza Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Napisano 11 Lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2020 Problem z galerią jest losowy. Nie wiemy, co go powoduje, jednak prawdopodobnie Xiaomi o problemie wie, bo chwilę po wydaniu ROM-ów pojawiła się nowa wersja Galerii 2.2.16.10. Być może naprawia ona ten problem, będzie ona w następnej wersji zawarta. Odnośnik do komentarza Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Napisano 11 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2020 19 godzin temu, Szym napisał: Potwierdzam że szybkość telefonu to kosmos, chyba tak jeszcze nie działał. Ja mam inne odczucie. Miui12 na RN7 lekko zamula, szczególnie te nowe napisane od zera animacje. Tak samo głośnik rozmów nadal cichy, jakby był zakryty. Ten build nic nie zmienił. Nadal Miui 11.0.7 na andku 9 jest najlepiej zoptymalizowane, według mnie. Głośnik działa i nie ma lagów. Odnośnik do komentarza Share on other sites More sharing options...
czolo7 Napisano 11 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2020 Tak jak nowy rom działa u mnie dobrze (no może poza bateria, bo ta działa krócej), to zauważyłem że aplikacja Zdrowie zaczęła mi wyświetlać powiadomienia, choć wcześniej w poprzednich kompilacjach nawet nie wiedziałem o jej istnieniu. Odnośnik do komentarza Share on other sites More sharing options...
mondeoklub Napisano 11 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2020 W sumie nie pamiętam jak było wcześniej - może ktoś sprawdzi u siebie...Na rozwijanym pasku powiadomień jest info o nadchodzącym budziku. Jak się klika w to powiadomienie to nic się nie dzieje, a powienien włączać się budzik jak na mój gust. Ale jak pisałem-nie zwróciłem uwagi jak było wcześniej. Edit: Zrobiłem restart i już działa Odnośnik do komentarza Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Napisano 11 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2020 3 godziny temu, czolo7 napisał: Tak jak nowy rom działa u mnie dobrze (no może poza bateria, bo ta działa krócej), to zauważyłem że aplikacja Zdrowie zaczęła mi wyświetlać powiadomienia, choć wcześniej w poprzednich kompilacjach nawet nie wiedziałem o jej istnieniu. Wyłącz powiadomienia. Odnośnik do komentarza Share on other sites More sharing options...
Ursusc360 Napisano 11 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2020 Brak deep sleep, caly czas telefon wybudzony. Mi9t. Odnośnik do komentarza Share on other sites More sharing options...
czolo7 Napisano 12 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2020 9 godzin temu, rock'n'rolla napisał: Wyłącz powiadomienia. To oczywiste. Zauważyłem, że przez tą aplikację telefon był cały czas wybudzony i to drenowało baterię. Odnośnik do komentarza Share on other sites More sharing options...
tombeast Napisano 12 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2020 Od kilku aktualizacji mam taki problem ze wchodząc do apk. Arkusze od Google mam tą apke ustawiona w ciemnym motywie (nie widać znaków itp) mimo że w ustawieniach ciemnego motywu aplikacji firm trzecich jest odznaczona wkurza mnie to bo za każdym razem muszę wchodzić i ręcznie zmieniać ktoś coś Odnośnik do komentarza Share on other sites More sharing options...
czolo7 Napisano 12 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2020 9 godzin temu, Ursusc360 napisał: Brak deep sleep, caly czas telefon wybudzony. Mi9t. U mnie to się działo przez aplikację Zdrowie. Odnośnik do komentarza Share on other sites More sharing options...
Ursusc360 Napisano 12 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2020 Dzieki, wylaczylem aplikacje zdrowie, zobaczymy teraz czy cos dalo. Odnośnik do komentarza Share on other sites More sharing options...
pinturicchio87 Napisano 12 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2020 Siema, wydawało się być wszystko ok, bez większych różnic w porównaniu do 20.6.18 no może z wyjątkiem baterii. Ta wydaje się uciekać szybciej natomiast dzisiaj zauważyłem przycinanie obrazu w aplikacji aparat. Wygląda to dosyć kiepsko. Mi9 Odnośnik do komentarza Share on other sites More sharing options...
mihail1 Napisano 12 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2020 Gdzie znajdę opcje zmiany stron mi center z panelem powiadomień? Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.