2020
40 topics in this forum
-
- 7 followers
- 211 replies
- 48.2k views
Aktualizacja do MIUI 12.5 Aktualizacja do Androida 11 (Mi 9, Mi 9 SE, Mi 9T Pro, Mi 10T/Pro). Obecnie istniejące najnowsze wydania TWRP prawdopodobnie będą działać poprawnie po aktualizacji (potwierdzone w przypadku Mi 9), aktualizacja nie wymaga czyszczenia danych Zmiany w Galerii Poprawki bezpieczeństwa z grudnia 2020 r. (większość urządzeń) bądź stycznia 2021 r. (Redmi Note 7) Drobne zmiany wizualne, nowe supertapety Dodane dźwięki zwierząt z różnych stron świata Poprawki pewnych błędów, np. problemów z usunięciem więcej niż jednego e-maila naraz w systemowej aplikacji Poczty czy braku możliwości wklejenia zawartości w aplikacjach…
Last reply by ghostek69, -
-
- 6 followers
- 64 replies
- 8.7k views
Dodane wsparcie dla Mi 10T Pro (apollopro – taki sam ROM jak dla Mi 10T, naprawiono problem z aparatem) Przywrócono przezroczyste tło Panelu powiadomień/Centrum funkcji oraz inne elementy ukryte dla urządzeń ze słabym układem graficznym (wg Xiaomi m.in. Redmi Note 7, Redmi Note 8) Naprawiono problem z niedziałającym OK Google na urządzeniach ze Snapdragonem 865 i Androidem 11 Poprawki tłumaczenia, w tym chińskich skrótów po przytrzymaniu ikony Aparatu (jeśli dalej są, należy wyczyścić dane aplikacji Aparat) oraz powiadomienia dot. schowka Poprawki innych znanych błędów Aktualizacja podmieni obecne TWRP na Mi 10 Pro i Redmi K30 Pro – pojawiło …
Last reply by MatixYo, -
- 6 followers
- 42 replies
- 5.8k views
Nowy wygląd panelu powiadomień na urządzeniach z Androidem 11 Odblokowane gesty i menu ostatnich zadań z MIUI 12 dla urządzeń z małą ilością pamięci RAM bądź takich, dla których te gesty zostały wyłączone (np. Redmi Note 8) Drobne zmiany wizualne w menu Czyszczenie Poprawki tłumaczenia Pełna lista PL, pełna lista EN Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy? Pełna instrukcja oczywiście w dziale Pobierz MIUI tutaj. Wybierz odpowiednie TWRP recovery lub z TWRP.me lub z naszej strony pod swój model wg tej tabelki Podłącz telefon w trybie fastboot do PC: fastboot flash recovery twrp.img fastboot boot twrp.img Na te…
Last reply by Lech100, -
- 4 followers
- 55 replies
- 5.3k views
Nowy wygląd menu zasilania oraz sterowania głośnością – na Androidzie 10 zmiana na razie dotyczy jedynie menu sterowania głośnością. Uwaga: po ponownym uruchomieniu telefon może mieć automatycznie włączony tryb Cichy – trzeba go wyłączyć ręcznie. Problem jest znany i zapewne zostanie naprawiony w przyszłości. Nowy wygląd menu ochrony prywatności w Ustawieniach Nowy wygląd karty Sen w aplikacji Zdrowie Dodano możliwość tworzenia map myśli w Notatkach – obecnie interfejs jest po angielsku ROM-y wrzucają się na serwer, zatem jeśli nie da się ich jeszcze pobrać – trzeba trochę poczekać Pełna lista PL, pełna lista EN WAŻNE – TWRP na Mi 10/Pro …
Last reply by Kollorowy, -
- 3 followers
- 24 replies
- 3.2k views
Nowy wygląd menu zasilania na Androidzie 10 Nowy wygląd statystyk zużycia baterii Nowy wygląd karty Więcej w Aparacie dla Androida 10 Grudniowe poprawki bezpieczeństwa (Redmi Note 7) Poprawki błędów, m.in. problemu z automatycznie włączającym się trybem Cichym po restarcie telefonu W tym tygodniu nie będzie aktualizacji na telefonach z Androidem 11 ze względu na konieczność napisania poprawek xiaomi.eu od nowa (duże zmiany w interfejsie systemu, m.in. w powiadomieniach) Pełna lista PL, pełna lista EN Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy? Pełna instrukcja oczywiście w dziale Pobierz MIUI tutaj. Wybierz odpo…
Last reply by ktos_inny, -
- 7 followers
- 45 replies
- 4.5k views
ROM Xiaomi.eu dla Redmi K30S Ultra/Mi 10T (apollo) Ciemny motyw w Asystencie MIUI Dodana możliwość wyłączenia powiadomienia dot. dostępu do schowka Możliwość wyeksportowania treści wiadomości e-mail do pliku PDF Możliwość wyboru stylu menu ostatnio otwartych aplikacji w ustawieniach pulpitu Nowy wygląd karty Więcej w aplikacji Aparatu [Android 11] Problem z TWRP na Mi 10/Pro/K30 Pro częściowo naprawiony – więcej informacji poniżej Od tego tygodnia Xiaomi zmienia politykę wydawania wersji beta – nasze wydania będą się opierać na wersji środowej, a nie czwartkowej (od tego tygodnia to wersja środowa jest wydawana w zamkniętej becie …
Last reply by rawyolks, -
- 7 followers
- 35 replies
- 4k views
Aktualizacja do Androida 11 na Mi 10 Ultra MIUI wyświetla teraz powiadomienia dot. dostępu danych aplikacji do schowka – niestety na razie bez możliwości ich wyłączenia, pracujemy nad odblokowaniem tej opcji Możliwość tworzenia plików PDF z obrazów w Galerii Nowy wygląd aplikacji Przenoszenie danych Problem z niedziałającym TWRP na Mi 10 Pro oraz Redmi K30 Pro z wersji 20.10.15/22/29 wciąż istnieje – zalecane wstrzymanie się z aktualizacją. Problem od tej wersji istnieje również na Mi 10 (umi)! Aktualizacja dla Mi 9T i Mi Note 10/Pro wstrzymana ze względu na problemy z głośnością na głośnikach przez Xiaomi, zostanie wydana później Pełna…
Last reply by ketesch, -
- 5 followers
- 74 replies
- 6.6k views
Listopadowe poprawki bezpieczeństwa na niektórych urządzeniach Nowy wygląd dialogu połączenia z komputerem na telefonach z Androidem 10 Zmieniony wygląd niektórych menu w Ustawieniach, np. wyboru klawiatur Naprawiony problem z białym tłem w wyszukiwaniu kontaktów w Ciemnym motywie OTA będzie później, linki: androidfilehost, sourceforge Problem z niedziałającym TWRP na Mi 10 Pro oraz Redmi K30 Pro z wersji 20.10.15/22 wciąż istnieje – zalecane wstrzymanie się z aktualizacją Aktualizacja dla Mi 10 Ultra jest zawieszona – testy Androida 11 wewnątrz Xiaomi Aktualizacji dla Mi 9T nie ma i nie wiemy, czy będzie w tym tygodniu (brak ROM-…
Last reply by mrosi, -
- 9 followers
- 67 replies
- 10.1k views
Dodana możliwość mierzenia tętna za pomocą aparatu telefonu i lampy błyskowej w aplikacji Zdrowie Dodana możliwość zmiany nazwy zdjęcia lub pliku wideo z poziomu Galerii Kilka nowych filtrów w Galerii Dodany konwerter jednostek danych w Kalkulatorze Aktualizacja na Redmi Note 7 z powodu problemów po stronie chińskiej pojawi się w piątek Brak aktualizacji: Mi 9T, Mi Note 10/Pro, Redmi K30 (testy Androida 11) Wysyłanie ROM-ów wciąż trwa (OTA będzie później): androidfilehost, sourceforge Następna aktualizacja ze względu na święta w Chinach 15/16 października Pełna lista PL, pełna lista EN Android 11 9 sierpnia wydaliśmy…
Last reply by Tom3k, -
- 8 followers
- 75 replies
- 7.5k views
Aktualizacja do Androida 11 dla Redmi K30 oraz Mi 9T. ROM był sprawdzany na Mi 9T – z tego, co wiemy, działa on dobrze Przywrócone wsparcie dla Widevine L1 na Redmi Note 8 na Androidzie 10 Naprawiony problem z nakładającą się ikoną braku SMS-ów na widok wiadomości oraz zielonym obrazem przy nagrywaniu filmów w niektórych przypadkach na Mi 10 Ultra OTA i linki w pobieraniu będą później, linki: androidfilehost, sourceforge Problem z niedziałającym TWRP na Mi 10 Pro oraz Redmi K30 Pro z wersji 20.10.15 wciąż istnieje – zalecane wstrzymanie się z aktualizacją Aktualizacja dla Mi 10, Mi 10 Pro, Redmi K30 Pro będzie jutro bądź w sobotę Aktual…
Last reply by pull1990, -
- 8 followers
- 52 replies
- 5.7k views
Październikowe poprawki bezpieczeństwa Aktualizacja do Androida 11 dla Mi Note 10/Pro (tucana) Nowy wygląd Asystenta MIUI Dodana możliwość robienia rysunków (gryzmołów) w Notatkach i zapisywania ich jako notatki graficzne oraz zdjęcia w Galerii Dodane gesty puknięcia telefonu z tyłu obudowy (Mi 10, Mi 10 Pro) Dodana możliwość obrotu telefonu we wszystkich kierunkach (tylko na xiaomi.eu) ROM xiaomi.eu dla Redmi K30i 5G (picasso_48m) - TWRP takie same jak dla K30 5G OTA będzie później, linki: androidfilehost, sourceforge Ważna informacja dla posiadaczy Mi 10 Pro w kwestii TWRP po aktualizacji – prosimy się z nią zapoznać. …
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 8 followers
- 35 replies
- 5k views
Dodany silnik Tencent w ustawieniach Czyszczenia Możliwość dodania tytułu notatki Nowy wygląd ustawień Blokady aplikacji Ostatnia aktualizacja na Androidzie 10 dla Mi 9T, Mi Note 10 i Redmi K30. Następne aktualizacje z Androidem 11 (beta zawieszona na co najmniej kilka tygodni) Brak aktualizacji obecnie na Mi 9 Lite (brak ROM-u chińskiego) Z uwagi na problemy techniczne po stronie Androidfilehost i SourceForge wysyłanie ROM-ów wciąż trwa (OTA będzie później): androidfilehost, sourceforge Pełna lista PL, pełna lista EN Android 11 dla Snapdragona 865 9 sierpnia wydaliśmy aktualizację do Androida 11 dla urządzeń ze Snapdragonem 865…
Last reply by LukaszQ, -
- 6 followers
- 32 replies
- 4.8k views
Aktualizacja do Androida 11 dla Mi 10 Lite Zoom, Redmi K30 5G Możliwość zaszyfrowania plików znajdujących się w prywatnym katalogu w aplikacji Pliki Możliwość importowania nowych kont i wydarzeń kalendarza z usług takich jak CalDAV, z kont e-mail bądź lokalnych lub zdalnych plików w formacie ICS (3 kropki > Ustawienia > Importuj wydarzenia) Mi 10 Ultra ze względu na problemy w MIUI China zostanie wydane w piątek Mi 10, Mi 10 Pro i Redmi K30 Pro ze względu na problemy dot. VoLTE wstrzymane w MIUI China (nie wiadomo, kiedy zostaną opublikowane) ROM-y cały czas są wysyłane na sourceforge (zatem OTA będzie później) - niestety transfer jest …
Last reply by DJZogar, -
- 13 followers
- 56 replies
- 5.8k views
Dodany gest częściowego zrzutu ekranu oraz naprawione problemy z udostępnianiem plików i brakiem możliwości wyboru preferowanego trybu sieci innego niż 5G na ROM-ach z Androidem 11 Poprawki dot. płynności systemu związane z zmianami technicznymi dot. kompilacji ROM-ów xiaomi.eu, które spowodowały również skrócenie czasu budowania ROM-ów (ok. 3 urządzenia na godzinę w stosunku do dotychczasowych dwóch) Kilka nowych filtrów w edytorze zdjęć w Galerii Wsparcie dla Mi 10 Ultra (cas) – ze względu na brak TWRP aktualizację należy wgrywać w trybie Fastboot (rozpakować ROM i uruchomić skrypt first_install_with_data_format w przypadku pierwszej instalacji Xiaomi.…
Last reply by Bar.Tek, -
- 12 followers
- 62 replies
- 6.9k views
Dodana funkcja Screen Combo, która tworzy kopię ekranu telefonu na połączonym z nim komputerze, co pozwala na przesyłanie plików i wchodzenie w interakcję z telefonem. Obecnie wspierana jest ona przez laptopy Mi Notebook 15 2020 oraz te z serii Redmi G, wymaga ona instalacji aplikacji Mi Smart Share na komputerze (link) (Mi 9, Mi 10 Ultra) Przywrócona możliwość zmiany regionu w ROM-ach xiaomi.eu Poprawki bezpieczeństwa z września 2020 r. (niektóre urządzenia, np. Mi 9, Mi 8, Mi 9T Pro, Mi Note 10) Brak aktualizacji: Redmi K30 5G, Mi 10 Lite Zoom (przygotowania do Androida 11) ROM dla Mi 10 Ultra (cas) wkrótce Dla Redmi Note 7, Mi 10, Mi 10 Pr…
Last reply by silverx, -
- 7 followers
- 49 replies
- 7k views
Dodane animacje odblokowywania palcem z Mi 10 Ultra na urządzeniach z czytnikiem linii papilarnych w ekranie Poprawki bezpieczeństwa z września 2020 r. (niektóre urządzenia) Poprawki problemów z lagowaniem w karcie Google Discover czy niedziałającego Android Auto na Androidzie 11 Brak aktualizacji: Mi 10, Mi 10 Pro (brak ROM-u chińskiego), Redmi K30 5G, Mi 10 Lite Zoom (przygotowania do Androida 11) Pełna lista PL, pełna lista EN Android 11 dla Snapdragona 865 9 sierpnia wydaliśmy aktualizację do Androida 11 dla urządzeń ze Snapdragonem 865, tj. Mi 10, Mi 10 Pro i POCO F2 Pro. Szczegółowe informacje dotyczące tej aktualizacji można odnaleźć…
Last reply by Kaudii, -
- 3 followers
- 26 replies
- 3.6k views
Poprawka braku Widevine L1 na wspieranych urządzeniach (błąd po stronie skryptu xiaomi.eu). Jeśli treści HD w Netflixie nie są widoczne, należy wyczyścić dane aplikacji Poprawki błędów takich jak brak możliwości eksportu kontaktów na kartę SIM czy niskiej głośności w trakcie rozmowy na niektórych urządzeniach Brak aktualizacji: Mi Mix 2S, Mi 8 Explorer Edition (brak ROM-u chińskiego – błąd kompilacji), Mi 10/Pro/Redmi K30 Pro (testy Androida 11, obecnie xiaomi.eu się nie uruchamia) Pełna lista PL, pełna lista EN Koniec wsparcia dla niektórych modeli Zgodnie z decyzjami zespołu MIUI w Chinach od 5 września 2020 r. nie będą wydawane aktualizacje be…
Last reply by dash4, -
- 6 followers
- 31 replies
- 3.8k views
Nowości w aplikacji Galeria – więcej informacji tutaj Dodana supertapeta Saturna z Mi 10 Ultra (do wyboru w Ustawieniach > Tapeta) Możliwość dodania kontrolek urządzeń smart home do Centrum funkcji (do aktywowania z poziomu Ustawień > Wyświetlacz > Centrum funkcji i pasek statusu > Smart home). Uwaga: funkcja wymaga aktualizacji aplikacji Mi Home do wersji co najmniej 5.8.13 i wyżej, inaczej może nie działać Poprawki problemów z dzielonym ekranem (niektóre urządzenia), pobieraniem motywów (Android 11) Poprawki bezpieczeństwa z sierpnia 2020 r. (Mi Mix 2S) Mi 9, Mi 9 Pro i Mi 9T Pro będą wydane najwcześniej w piątek po południu bąd…
Last reply by scotti33, -
- 7 followers
- 44 replies
- 4.8k views
Sierpniowe poprawki bezpieczeństwa dla niektórych urządzeń Zmieniony wygląd Centrum funkcji w widoku horyzontalnym Możliwość dodawania zaproszeń do wiadomości e-mail w aplikacji Poczta Poprawki błędów, m.in. nieprawidłowego wyświetlania paska statusu w Ciemnym motywie w niektórych aplikacjach czy braku możliwości dodania spacji podczas dodawania kontaktu Brak aktualizacji: Mi Mix 2S, Mi 8 Explorer Edition (brak ROM-u chińskiego – błąd kompilacji), Mi 10/Pro/Redmi K30 Pro (testy Androida 11) Pełna lista PL, pełna lista EN Koniec wsparcia dla niektórych modeli Zgodnie z decyzjami zespołu MIUI w Chinach od 5 września 2020 r. nie będą wyd…
Last reply by GiPSem, -
- 8 followers
- 54 replies
- 5.3k views
Możliwość wyboru urządzenia, na którym chcemy obecnie odtwarzać muzykę w przypadku, gdy podłączone jest jakieś akcesorium Bluetooth z poziomu powiadomienia dot. multimediów (np. Spotify czy YouTube Vanced) Możliwość zezwolenia na odtwarzanie dzwonka telefonu bądź powiadomienia przez głośnik wtedy, gdy podłączone jest zewnętrzne akcesorium (przewodowo bądź poprzez Bluetooth) w Asystencie dotyku. Opcja dostępna obecnie tylko na telefonach ze Snapdragonem 855 oraz 765G. Brak aktualizacji: Redmi Note 7 Pro, Mi Mix 2S (brak ROM-u chińskiego), Mi 10/Pro/Redmi K30 Pro (testy Androida 11) Pełna lista PL, pełna lista EN Koniec wsparcia dla niektórych modeli …
Last reply by mondeoklub, -
- 5 followers
- 56 replies
- 5.5k views
Lipcowe poprawki bezpieczeństwa (Mi Mix 2S, Redmi K30 Pro, Redmi Note 7) Wsparcie dla kodeka LHDC v3 (telefony ze Snapdragonem 845) Nowy moduł w aplikacji Zdrowie (ciśnienie krwi) Poprawki błędów (m.in. braku możliwości załadowania większej ilości SMS-ów z danym kontaktem) i tłumaczenia Brak aktualizacji: Mi 10/Pro (testy Androida 11) Redmi K30 Pro w tym tygodniu z Androidem 10. Kolejne aktualizacje będą już na Androidzie 11 (przerwa w wydawaniu ROM-ów) Pełna lista PL, pełna lista EN Koniec wsparcia dla niektórych modeli Zgodnie z decyzjami zespołu MIUI w Chinach od 5 września 2020 r. nie będą wydawane aktualizacje bet MIUI dla …
Last reply by onken, -
- 9 followers
- 69 replies
- 6.3k views
Dodane wsparcie supertapet dla wszystkich wspieranych przez xiaomi.eu urządzeń Możliwość większego wyboru tego, co ma się pojawiać w trybie Ekran zawsze włączony (powiadomienia, procent baterii, data i godzina, licznik kroków) Poprawki błędów, m.in. niewidocznych e-maili w Ciemnym motywie czy niedziałającej Galerii Brak aktualizacji: Redmi Note 7 (problemy z OTG), Mi Mix 2S (brak ROM-u chińskiego), Mi 10/Pro/Redmi K30 Pro (testy Androida 11) Pełna lista PL, pełna lista EN Supertapety dla wszystkich urządzeń Ekipa xiaomi.eu włączyła obsługę Supertapet dla wszystkich wspieranych przez nas urządzeń. Ta funkcja może powodować, szczególnie na ur…
Last reply by Słowik, -
- 7 followers
- 59 replies
- 7k views
Lipcowe poprawki bezpieczeństwa dla większości urządzeń Zaktualizowane sterowniki GPU przez xiaomi.eu (może to polepszyć np. wrażenia z gier) Poprawki błędów i tłumaczenia Brak aktualizacji: Mi Mix 2S (błąd kompilacji ROM-u chińskiego), Redmi Note 7 Pro (problem z kalibracją kompasu w chińskiej wersji), Redmi Note 8 (problemy z restartami), Mi 10/Pro (testy Androida 11) Redmi K30 Pro w tym i następnym tygodniu z Androidem 10. Kolejne aktualizacje będą już na Androidzie 11 (przerwa w wydawaniu ROM-ów) W tej wersji występuje problem z radiem FM (nie działa), będzie OK za tydzień Pełna lista PL, pełna lista EN Koniec wsparcia dla niekt…
Last reply by matti, -
- 10 followers
- 102 replies
- 13.5k views
Aktualizacja do Androida 10 dla Redmi Note 8 – wersja 20.6.17 Nowa wersja aplikacji Zdrowie (m.in. możliwość wprowadzenia informacji medycznych w celu pokazania ich ratownikom w razie konieczności udzielenia pomocy) Poprawka błędu z okazjonalnym wymuszaniem języka chińskiego w Czasie przed ekranem Brak aktualizacji dla Redmi K30 Pro, Mi CC9e będzie później Ostatnia aktualizacja dla Mi 6, Mi Mix 2, Redmi Note 5, Mi 6X, Mi Note 3 Pełna lista PL, pełna lista EN Koniec wsparcia dla niektórych modeli Zgodnie z decyzjami zespołu MIUI w Chinach od 19 czerwca 2020 r. nie będą wydawane aktualizacje MIUI w wersji rozwojowej dla modeli: Mi 6, Mi…
Last reply by ajavor, -
- 9 followers
- 93 replies
- 10.8k views
Czerwcowe poprawki bezpieczeństwa dla większości urządzeń Zmienione nazwy modeli i animacje startowe dla modeli wydanych w Chinach i na rynkach Globalnych pod innymi nazwami (Mi 9 Lite, Mi 9T, Mi 9T Pro, Mi Note 10, Mi 8 Pro) Przywrócenie przełącznika synchronizacji w panelu przełączników Poprawki pewnych błędów, m.in. z informacjami o właścicielu na ekranie blokady (nie były one wyświetlane w momencie, gdy na ekranie blokady było jakieś powiadomienie) czy niepoprawnym ciemnym motywem w Google Discover Mi 9, Mi 9T, Mi 9T Pro, Mi 9 Lite, Mi 9 Pro 5G, Redmi K30, Redmi K30 5G, Mi Note 10 ze względu na opóźnienie ROM-ów chińskich (problemy z aparatem) …
Last reply by kinta,