kamilo Posted March 25, 2019 Share Posted March 25, 2019 jest mowa o 6/64 chyba :p 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted March 25, 2019 Share Posted March 25, 2019 Gdzieś podobno ktoś dał ciala i zamiast telefony przyjść w piątek to będą jutro dlatego w żadnym sklepie ich nie ma. Ale to takie plotki z wykopu Link to comment Share on other sites More sharing options...
kret11 Posted March 25, 2019 Share Posted March 25, 2019 Byłem dziś we Wrocławiu w Mi Store, RTV EURO AGD, Media Markt, media expert i x-kom - nigdzie nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted March 25, 2019 Share Posted March 25, 2019 Do mnie w piątek wysłano i dziś będzie u mnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pazdzioch564 Posted March 25, 2019 Share Posted March 25, 2019 Gdzieś podobno ktoś dał ciala i zamiast telefony przyjść w piątek to będą jutro dlatego w żadnym sklepie ich nie ma. Ale to takie plotki z wykopuMasz gdzieś może link do wątku ?Wysłane z mojego ZUK Z2131 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 25, 2019 Share Posted March 25, 2019 (edited) 37 minut temu, kamilo napisał: jest mowa o 6/64 chyba :p z email jak wchodzisz na stronę www, była tylko wersja czarna i niebieska 6/128. Odpisali w tytule o wersji 6/64 to prawda. Przekierowanie jest na ten produkt https://www.x-kom.pl/p/482334-smartfon-telefon-xiaomi-mi-9-6-128gb-ocean-blue.html Teraz się pojawiła wersja 6/64 w dwóch kolorach i mamy komplet. Rano jeszcze nie było jeszcze wyboru. Edited March 25, 2019 by Guest Link to comment Share on other sites More sharing options...
K4r0lSz Posted March 25, 2019 Share Posted March 25, 2019 (edited) Ja rozmawiałem na czacie z X-kom (chwilę po 8:00)... i "niestety" wyszło na to, że dopiero od Xiaomi/dystrybutora wyślą dziś, u nich na magazynie będzie (dystrybuowane) 27 marca, a w sklepach 28 marca. Pytałem o wersję 6/128, ale pan Marcin (konsultant), odpisywał odnośnie wszystkich. Edited March 25, 2019 by K4r0lSz Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted March 25, 2019 Share Posted March 25, 2019 (edited) A ja dla jaj znów ich o to samo pytalem. Zawsze była odpowiedz, że dostawa 27, a dziś taka apropo niebieskiego 6/128. Pytałem właśnie czy 27 zaczną wysyłać Jeśli chodzi o mi store to takie info się pojawiło na wykopie Edited March 25, 2019 by stereo0 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted March 25, 2019 Share Posted March 25, 2019 No do mnie już przyszła mi9 z mi home 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Razor65 Posted March 25, 2019 Share Posted March 25, 2019 (edited) Mnie najbardziej ciekawi czy w tym kontenerze przypłynęły też inne wersje niż czarna Po premierze wszędzie była informacja, że od 25.03 będą tylko czarne, a pozostałe "wkrótce". x-kom pozwalał na zamówienia, z informacją, że dostawa od 27.03, później zmienili na komunikat, że liczba sztuk jest ograniczona i wyłączyli możliwość zamawiania, a dzisiaj ponownie przywrócili możliwość składania zamówień. Kilka dni nie robi mi różnicy. Nie chciałbym tylko żeby teraz się okazało, że wersja niebieska dotrze za kilka tygodni. Edited March 25, 2019 by Razor65 Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted March 25, 2019 Share Posted March 25, 2019 Czy wersja niebieska ma tez niebieski przód? Tak jak np mi6? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilo Posted March 25, 2019 Share Posted March 25, 2019 7 minut temu, simcold napisał: Czy wersja niebieska ma tez niebieski przód? Tak jak np mi6? niee Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted March 25, 2019 Share Posted March 25, 2019 To trochę wersja kolorystyczna traci sens bo i tak większość nosi tel w etui Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted March 25, 2019 Share Posted March 25, 2019 25 minut temu, simcold napisał: większość nosi tel w etui Przezroczyste etui mówi to panu coś panie ferdku? Właśnie 3 do mnie idą a właściwie to jedno już czeka w paczkomacie xd Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted March 25, 2019 Share Posted March 25, 2019 I będziesz oglądał ekran czy tył telefonu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted March 25, 2019 Share Posted March 25, 2019 Przezroczyste etui to chyba najgorsze jakie istnieją. Telefon w tym nie wygląda dobrze, widać syf, który się zbiera, ciemnieje w kontakice z dłońmi i po jakimś czasie wygląda tragicznie. Chyba, ze to z twardego tworzywa, to wtedy tylko syf widać i palce. Jakby nie patrzeć to najgorsze opcje etui. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted March 25, 2019 Share Posted March 25, 2019 Przezroczyste etui to chyba najgorsze jakie istnieją. Telefon w tym nie wygląda dobrze, widać syf, który się zbiera, ciemnieje w kontakice z dłońmi i po jakimś czasie wygląda tragicznie. Chyba, ze to z twardego tworzywa, to wtedy tylko syf widać i palce. Jakby nie patrzeć to najgorsze opcje etui.Tylko wiesz, nie mylmy przezroczystego etui z bezbarwnym etui. Xiaomi dodaje przezroczyste, ale nie bezbarwne (przynajmniej takie mi do Note 5 dorzucili) i moim zdaniem wygląda ono naprawdę dobrze Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted March 25, 2019 Share Posted March 25, 2019 W wersji piano black jest przyciemniane, w innych wersjach kolorystycznych bezbarwne. Takie czy takie to i tak kiepskie. Palcuje się, przyciski ciężko wcisnąć, nie trzyma się dobrze, obiektywy wystają ponad nie. Takie etui na przetrzymanie, zanim kupi się porządne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 25, 2019 Share Posted March 25, 2019 Ciężko będzie kupić lepsze ze względu na te właśnie obiektywy. Wystają bardziej niż w mi 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted March 25, 2019 Share Posted March 25, 2019 W wersji piano black jest przyciemniane, w innych wersjach kolorystycznych bezbarwne. Takie czy takie to i tak kiepskie. Palcuje się, przyciski ciężko wcisnąć, nie trzyma się dobrze, obiektywy wystają ponad nie. Takie etui na przetrzymanie, zanim kupi się porządneSęk w tym, że porządne etui jest brzydkie i niemiłosiernie powiększa bryłę Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted March 25, 2019 Share Posted March 25, 2019 MSVII powiększa mniej niż to z zestawu i jest sporo ładniejsze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aopolods Posted March 25, 2019 Share Posted March 25, 2019 Mnie ciekawi, kiedy będzie dostępne w normalny, sklepie stacjonarnym do kupienia/zobaczenia jak w naturze wygląda. Szkoda że obecnie, chyba tylko w x-kom można zamawiać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted March 25, 2019 Share Posted March 25, 2019 11 minut temu, sp4ubw napisał: MSVII powiększa mniej niż to z zestawu i jest sporo ładniejsze. No to zdecydujmy się - ładne czy porządne. Pisałeś o tym drugim Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted March 25, 2019 Share Posted March 25, 2019 (edited) No to chyba tyle z marzeń o mi9 niebieskim xd albo mnie trolują A dzwoniłem teraz do xkom to już coś marudzą, że będą mieć je w czwartek albo piątek wersje czarna i niebieska, więc pan swterdzil by nastawic się na poniedziałek-srode na dostawę xd @sp4ubw palce i syf to dopiero na ekranie widać, a skoro na tył się nie patrzy to nie będę ich tam widział tylko z przodu ;p ja tam czyszczę telefon tak raz na tydzień więc zobaczymy. Nigdy takiego etui nie miałem. Dziś przyszło od msvii ale przezroczyste. Zawsze można je wymienić za jakiś czas bo grosze kosztuje. Edited March 25, 2019 by stereo0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Razor65 Posted March 25, 2019 Share Posted March 25, 2019 x-kom też mówi już inaczej niż przed weekendem, to raczej będzie "nie mamy pana telefonu i co nam pan zrobisz" Link to comment Share on other sites More sharing options...
eNse Posted March 25, 2019 Share Posted March 25, 2019 Jeśli ktoś już ma telefon.. To jak jest z głośnikiem do rozmów i wibracjami? Bo te dwie rzeczy moja Mi5 ma okropne, głośnik cichy, wibracje bardzo słabe. Jak jest z Mi9? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ernet Posted March 25, 2019 Share Posted March 25, 2019 42 minuty temu, eNse napisał: Jeśli ktoś już ma telefon.. To jak jest z głośnikiem do rozmów i wibracjami? Bo te dwie rzeczy moja Mi5 ma okropne, głośnik cichy, wibracje bardzo słabe. Jak jest z Mi9? Mam już od prawie miesiąca i chętnie odpowiem na pytania ;-) Głośnik dolny jest Ok moim zdaniem.. gra dość głośno i wyraźnie- o ten chodzi ? Czy ten do rozmów telefonicznych ? Jeśli ten to na początku byłem rozczarowany i głośnością i "wyraźnością" ( w porównaniu do Galaxy 7 ). Jednak w międzyczasie przyszły 2-3 update'y i.. chyba coś w nich poprawili, bo teraz jest bardzo dobrze !Wibracje są dość mocne i do ustawienia w menu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
czarek1212 Posted March 25, 2019 Share Posted March 25, 2019 nie wiem jak ale ja nabyłem w sklepie xiaomi w Warszawie w arkadii mi9 było na wystawie zapytałem czy jest na sprzedaż okazało sie że jest i kupiłem za 1999zł 6/128 obok była mi8 za 2300 z groszami heh.... kupiłem ponad tydzień temu 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted March 25, 2019 Share Posted March 25, 2019 Też mam od miesiąca (bez trzech dni). Głośniki grają bardzo dobrze, oba. Można też eksperymentować i zrobić jeszcze głośniej i dalej jest czysto. Jak ktoś chce mogę dać link do testów. Włączam też jednocześnie górny głośnik, tyle, ze dolny jest tak głośny, że praktycznie górnego nie słychać i stereo nie ma sensu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Razor65 Posted March 25, 2019 Share Posted March 25, 2019 (edited) Chyba ludzie zaczęli zadawać masowo pytania o datę realizacji: Edited March 25, 2019 by Razor65 Link to comment Share on other sites More sharing options...
czarek1212 Posted March 25, 2019 Share Posted March 25, 2019 Miło że wiedzą że my Polacy jesteśmy dobrymi klientami Link to comment Share on other sites More sharing options...
raven66 Posted March 26, 2019 Share Posted March 26, 2019 Dnia 21.03.2019 o 20:29, galakty napisał: W sumie to tylko Mi 5 miał takie problemy, kupiłeś najgorszy z możliwych telefonów Xiaomi i mocno sobie spaczyłeś pogląd. A to ciekawe, sam mam Mi 5 od lutego 2017 roku - ponad 2 lata. Poza pierwszym okresem, kiedy był na globalnym MIUI, nigdy nie miałem z nim problemu (potem siedziałem na Lineage'ach i różnych innych). Kolega z pracy z biurka obok kupił miesiąc po mnie, te same opinie. Gdyby nie fakt słabego aparatu, to naprawdę nie miałbym potrzeby w ogóle zmieniać tego telefonu do dzisiaj. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted March 26, 2019 Share Posted March 26, 2019 A to ciekawe, sam mam Mi 5 od lutego 2017 roku - ponad 2 lata. Poza pierwszym okresem, kiedy był na globalnym MIUI, nigdy nie miałem z nim problemu (potem siedziałem na Lineage'ach i różnych innych). Kolega z pracy z biurka obok kupił miesiąc po mnie, te same opinie. Gdyby nie fakt słabego aparatu, to naprawdę nie miałbym potrzeby w ogóle zmieniać tego telefonu do dzisiaj.Słaby aparat w mi5? GCam robi robotę w mi5 nawet lepiej niż w mi6. Mam paręnaście zdjęć w ramkach w dużym formacie właśnie z mi5. Często dlatego zdjęcie jest źle bo zawodzi czynnik ludzki a oczekuje że aparat który jest w telefonie zrobi cuda. A to nadal pseudo aparat do zdjęć typowo amatorskich.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soplus Posted March 26, 2019 Share Posted March 26, 2019 Dzwoniłem dziś do Xkom, potwierdzili najpierw dostawę do salonu na 28.03. Godzinę później dostałem maila : ".. . Planowana dostawa jest przesunięta na miesiąc kwiecień. Aktualnie oczekujemy na dokładny termin dostawy. Sytuacja ma charakter globalny...." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciej5161 Posted March 26, 2019 Share Posted March 26, 2019 3 minuty temu, Soplus napisał: Dzwoniłem dziś do Xkom, potwierdzili najpierw dostawę do salonu na 28.03. Godzinę później dostałem maila : ".. . Planowana dostawa jest przesunięta na miesiąc kwiecień. Aktualnie oczekujemy na dokładny termin dostawy. Sytuacja ma charakter globalny...." Czyli te z 28 marca, będą w kwietniu? Fajnie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts