Jump to content

Recommended Posts

Posted

Na ostatnim Stabilu xiaomi.eu w Mi 9T Pro (wersja global, Amazon.de) nie działa, nic się nie dzieje jak przełączę panel powiadomień na MIUI. Skutek jest taki, że nie można kolorów zmienić na AOD. 

Posted
4 godziny temu, Orjon napisał:

Skoro masz to najwidoczniej też.

Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka

Dzięki za info. Wróciłem do wersji V11.0.2.0 stabilna

Posted

Coś dziwnego...

Dzisiaj, kilkukrotnie pojawiła się w pasku ikona "FM". Po rozwinięciu paska, widniało powiadomienie "FM - checking storage". Ani to usunąć, ani nic z tym zrobić. Zniknęło dopiero po wyczyszczeniu pamięci "FM" czyli Radia.

Coś, ktoś...? @Orjon...?

Posted (edited)
1 godzinę temu, mrosi napisał:

Coś dziwnego...

Dzisiaj, kilkukrotnie pojawiła się w pasku ikona "FM". Po rozwinięciu paska, widniało powiadomienie "FM - checking storage". Ani to usunąć, ani nic z tym zrobić. Zniknęło dopiero po wyczyszczeniu pamięci "FM" czyli Radia.

Coś, ktoś...? @Orjon...?

Też to mam i to zdarza się mi tylko po wpisaniu pinu po uruchomieniu telefonu.

Edited by johnybiu
Posted
15 godzin temu, mrosi napisał:

Niestety nic podobnego mi się nie zdarzyło (może dlatego, że Mi 8 SE nie ma radia FM...)...

Posted

Na wersji stabilnej w moim 9 T Pro bateria trzyma lepiej niż na cotygodniowej , jednak nadal występuje problem z dialerem Messenger a i Whatsapp, na odblokowanymi ekranie, pojawia się tylko powiadomienie a nie dialer, na zablokowanym ekranie jest ok.

Posted
Cześć,

czy V11.0.2.0.OAGCNXM (Mi5 stable) jest starszą wersją od 9.10.10? Czy może taką samą, ale ma np. jakieś poprawki wprowadzone i jest "lepsza" od 9.10.10? Można gdzieś znaleźć różnice?

Wgrałem Stable na 9.10.10 i aplikacja SMS się wysypuje z błędem android.sql.... downgrade error i musiałem wrócić do 9.10.10 czyszczenie danych aplikacji SMS nie pomogło. Trzeba by zrobić format telefonu, a naradzie nie mam czasu na zabawę

Wysłane z mojego MI5 przy użyciu Tapatalka

Posted

U mnie zauważyłem ostatnio błąd przy przewijaniu zrzutu ekranu - nie działa prawidłowo. Niby przewija, ale po zapisania screenshota okazuje się, że jednak nie przewijalo ekranu. 

Posted

A jak Bluetooth nie działał tak nie działa (jak wyłączę to nie można włączyć, restart fona pomaga) Oczywiście instalka na czysto.

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Posted

Przed chwilą ddf25041f355ac6cb28bb0689abe7b0b.jpg

Dziwna sytuacja ... Aktualizacja się zapętliła... Tj. wgrywała się w kółko ... Za 4 razem po wygraniu recovery przycisk power o restart i wsio ok

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Posted
13 godzin temu, MrBright napisał:

wsio ok

A działa ci OK Google? Np. jak się spytasz "ile masz lat" - po udzieleniu odpowiedzi dalej reaguje czy wisi?

Posted
A działa ci OK Google? Np. jak się spytasz "ile masz lat" - po udzieleniu odpowiedzi dalej reaguje czy wisi?

Ok google działa tylko po restarcie przez jakąś chwilę.. później echo...

• Like 1
Posted
1 godzinę temu, MrBright napisał:

Ok google działa tylko po restarcie przez jakąś chwilę.. później echo...

No tak, tylko że developerzy xiaomi.eu nie potrafią tego "zreprodukować" a część userów twierdzi, że u nich asystent działa ;) Chyba tylko przez chwilę...

Tak czy inaczej mam prośbę - ubij apkę google i sprawdź jak asystent zareaguje na pytania wymagające krótkich odpowiedzi (typu która jest godzina) i dłuższych (np. ile masz lat gdzie usiłuje opowiedzieć "dowcipną" historyjkę). U mnie się wiesza zaraz po wygłoszeniu dłuższej kwestii.

Chodzi o to, by to było powtarzalne - może wtedy potraktują tego buga poważnie.

Posted

Komenda OK google po pewnym czasie nie działa ,wyłączenie i próba ponownego załączenia Voicematch kończy się błędem, trzeba wyczyścić aplikacje lub zresetować telefon aby chwilkę działało.
Bug notoryczny i jest on również w wersjach rozwojowych.

Posted
No tak, tylko że developerzy xiaomi.eu nie potrafią tego "zreprodukować" a część userów twierdzi, że u nich asystent działa  Chyba tylko przez chwilę...
Tak czy inaczej mam prośbę - ubij apkę google i sprawdź jak asystent zareaguje na pytania wymagające krótkich odpowiedzi (typu która jest godzina) i dłuższych (np. ile masz lat gdzie usiłuje opowiedzieć "dowcipną" historyjkę). U mnie się wiesza zaraz po wygłoszeniu dłuższej kwestii.
Chodzi o to, by to było powtarzalne - może wtedy potraktują tego buga poważnie.
Nie wiesza się ... ale po kilku minutach już nie działa ... Wg mnie to bug i raczej nie jest trudny do zreprodukowania...

Posted

Jestem po czystej instalacji wersji stabilnej i chciałem uruchomić asystenta. W tym celu zrobiłem tak:

-ściągnąłem go ze sklepu play

-na nowo skonfigurowałem "ok google"

-w auto starcie zaznaczyłem asystenta

Działa za każdym razem, testuję go jakoś od godziny i zawsze wyskakuje.

Wysłane z mojego Redmi K20 Pro przy użyciu Tapatalka

Posted

Nie działa asystent Google. Tak jak napisał wiesiek3d oraz MrBright chwilę działa a potem echo. Także bardzo bardzo dziwne że u Ciebie działa. Swoją drogą szukałem dzisiaj gdzie niby można dodać Asystenta do autostartu i nigdzie w żadnych ustawieniach nie znalazłem takiej funkcji.

Posted

Potwierdzam słowa  wiesiek3d.

Pobrałem asystenta,dodałem do autostartu i dalej o d*pę to roztrzaś.Działa chwilę i pózniej jak wyżej-po prostu przestaje działać i ni hu hu.

Posted (edited)

U mnie też po pobraniu asystenta ze sklepu i reedukacji dalej to samo.

@lukkop91, jak poprosisz asystenta "opowiedz historię" to po tym jak się wyprodukuje to dalej reaguje czy robi się głuchy?

Edited by gasie
Posted

Czy posiadacze Mi 9T mogą napisać kilka słów o nagrywaniu wideo? W moim egzemplarzu, o ile sama jakość wideo jest OK, to jeśli poruszać telefonem w trakcie nagrywania, wideo "skacze" i klatkuje. Ma ktoś podobnie, czy to wada aparatu w moim Mi 9T...?

Posted
U mnie też po pobraniu asystenta ze sklepu i reedukacji dalej to samo.
@lukkop91, jak poprosisz asystenta "opowiedz historię" to po tym jak się wyprodukuje to dalej reaguje czy robi się głuchy?
W sumie to sprawdzałem tylko "ok google" w różnych porach dnia, teraz przeszedłem na betę więc nie jestem w stanie tego sprawdzić. Btw. na becie ok google działa tak jak piszecie "przez pewien czas".

Wysłane z mojego Redmi K20 Pro przy użyciu Tapatalka

Posted

OK. Się wyjaśniło...

Zapis wideo był ustawiony na 1080p 30 FPS

Po przełączeniu na 1080p 60 FPS wszystko działa ok. :)

Posted

Kilka osób potwierdziło że na wczorajszym 9.11.28 dla Mi9 problem z "OK Google" zniknął. Nam pozostaje nadzieja, że kolejne stable też będzie w porządku :)

Posted (edited)

Tak Was czytam i czytam.A nie wpadliście  na to,że Google dał d*py i ok google nie działa bo coś spieprzyli w jakiejś aktualizacji???

Na wielu forach o tym trąbią a Wy uparcie ,że to wina romu.Nie, nie jest to jego wina.

Zaktualizujcie Sobie dzisiaj Google i polecam sprawdzić ,czy ok google Wam działa.

Z dzisiejszą aktualizacją działa cały czas i nic się nie dzieje.

Edited by lubowitz
Posted (edited)

Tak jak napisałem wyżej przecież-nic inaczej.Poinformowałem o tym Wszystkich post wyżej.

Edited by lubowitz