Kacper Skrzypek Posted November 18, 2019 Author Posted November 18, 2019 Skoro masz to najwidoczniej też.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka
mihail1 Posted November 18, 2019 Posted November 18, 2019 Czy najnowsze stable na Mi8 jest na andku 10??
sanisan Posted November 18, 2019 Posted November 18, 2019 Na ostatnim Stabilu xiaomi.eu w Mi 9T Pro (wersja global, Amazon.de) nie działa, nic się nie dzieje jak przełączę panel powiadomień na MIUI. Skutek jest taki, że nie można kolorów zmienić na AOD.
d.r. Posted November 18, 2019 Posted November 18, 2019 4 godziny temu, Orjon napisał: Skoro masz to najwidoczniej też. Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Dzięki za info. Wróciłem do wersji V11.0.2.0 stabilna
mrosi Posted November 18, 2019 Posted November 18, 2019 Coś dziwnego... Dzisiaj, kilkukrotnie pojawiła się w pasku ikona "FM". Po rozwinięciu paska, widniało powiadomienie "FM - checking storage". Ani to usunąć, ani nic z tym zrobić. Zniknęło dopiero po wyczyszczeniu pamięci "FM" czyli Radia. Coś, ktoś...? @Orjon...?
johnybiu Posted November 18, 2019 Posted November 18, 2019 (edited) 1 godzinę temu, mrosi napisał: Coś dziwnego... Dzisiaj, kilkukrotnie pojawiła się w pasku ikona "FM". Po rozwinięciu paska, widniało powiadomienie "FM - checking storage". Ani to usunąć, ani nic z tym zrobić. Zniknęło dopiero po wyczyszczeniu pamięci "FM" czyli Radia. Coś, ktoś...? @Orjon...? Też to mam i to zdarza się mi tylko po wpisaniu pinu po uruchomieniu telefonu. Edited November 18, 2019 by johnybiu
Kacper Skrzypek Posted November 19, 2019 Author Posted November 19, 2019 15 godzin temu, mrosi napisał: Dzisiaj, kilkukrotnie pojawiła się w pasku ikona "FM". Po rozwinięciu paska, widniało powiadomienie "FM - checking storage". Ani to usunąć, ani nic z tym zrobić. Zniknęło dopiero po wyczyszczeniu pamięci "FM" czyli Radia. Niestety nic podobnego mi się nie zdarzyło (może dlatego, że Mi 8 SE nie ma radia FM...)...
wiesiek3d Posted November 19, 2019 Posted November 19, 2019 Na wersji stabilnej w moim 9 T Pro bateria trzyma lepiej niż na cotygodniowej , jednak nadal występuje problem z dialerem Messenger a i Whatsapp, na odblokowanymi ekranie, pojawia się tylko powiadomienie a nie dialer, na zablokowanym ekranie jest ok.
Shadow2k3 Posted November 22, 2019 Posted November 22, 2019 Cześć, czy V11.0.2.0.OAGCNXM (Mi5 stable) jest starszą wersją od 9.10.10? Czy może taką samą, ale ma np. jakieś poprawki wprowadzone i jest "lepsza" od 9.10.10? Można gdzieś znaleźć różnice?Wgrałem Stable na 9.10.10 i aplikacja SMS się wysypuje z błędem android.sql.... downgrade error i musiałem wrócić do 9.10.10 czyszczenie danych aplikacji SMS nie pomogło. Trzeba by zrobić format telefonu, a naradzie nie mam czasu na zabawę Wysłane z mojego MI5 przy użyciu Tapatalka
wiesiek3d Posted November 22, 2019 Posted November 22, 2019 U mnie przejście z rozwojowej na stabilna wiązało się z formatem telefonu, inaczej się nie dało.
TheTick Posted November 22, 2019 Posted November 22, 2019 U mnie zauważyłem ostatnio błąd przy przewijaniu zrzutu ekranu - nie działa prawidłowo. Niby przewija, ale po zapisania screenshota okazuje się, że jednak nie przewijalo ekranu.
Shadow2k3 Posted November 23, 2019 Posted November 23, 2019 A jak Bluetooth nie działał tak nie działa (jak wyłączę to nie można włączyć, restart fona pomaga) Oczywiście instalka na czysto. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
MrBright Posted November 23, 2019 Posted November 23, 2019 Przed chwilą Dziwna sytuacja ... Aktualizacja się zapętliła... Tj. wgrywała się w kółko ... Za 4 razem po wygraniu recovery przycisk power o restart i wsio ok Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
gasie Posted November 24, 2019 Posted November 24, 2019 13 godzin temu, MrBright napisał: wsio ok Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka A działa ci OK Google? Np. jak się spytasz "ile masz lat" - po udzieleniu odpowiedzi dalej reaguje czy wisi?
MrBright Posted November 24, 2019 Posted November 24, 2019 A działa ci OK Google? Np. jak się spytasz "ile masz lat" - po udzieleniu odpowiedzi dalej reaguje czy wisi?Ok google działa tylko po restarcie przez jakąś chwilę.. później echo... Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1
Adamk102 Posted November 24, 2019 Posted November 24, 2019 Do użytkowników MI6 jak wam się sprawuje wersja stabilna? Chodzi mi o baterięWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
gasie Posted November 24, 2019 Posted November 24, 2019 1 godzinę temu, MrBright napisał: Ok google działa tylko po restarcie przez jakąś chwilę.. później echo... No tak, tylko że developerzy xiaomi.eu nie potrafią tego "zreprodukować" a część userów twierdzi, że u nich asystent działa Chyba tylko przez chwilę... Tak czy inaczej mam prośbę - ubij apkę google i sprawdź jak asystent zareaguje na pytania wymagające krótkich odpowiedzi (typu która jest godzina) i dłuższych (np. ile masz lat gdzie usiłuje opowiedzieć "dowcipną" historyjkę). U mnie się wiesza zaraz po wygłoszeniu dłuższej kwestii. Chodzi o to, by to było powtarzalne - może wtedy potraktują tego buga poważnie.
wiesiek3d Posted November 25, 2019 Posted November 25, 2019 Komenda OK google po pewnym czasie nie działa ,wyłączenie i próba ponownego załączenia Voicematch kończy się błędem, trzeba wyczyścić aplikacje lub zresetować telefon aby chwilkę działało.Bug notoryczny i jest on również w wersjach rozwojowych.
MrBright Posted November 25, 2019 Posted November 25, 2019 No tak, tylko że developerzy xiaomi.eu nie potrafią tego "zreprodukować" a część userów twierdzi, że u nich asystent działa Chyba tylko przez chwilę... Tak czy inaczej mam prośbę - ubij apkę google i sprawdź jak asystent zareaguje na pytania wymagające krótkich odpowiedzi (typu która jest godzina) i dłuższych (np. ile masz lat gdzie usiłuje opowiedzieć "dowcipną" historyjkę). U mnie się wiesza zaraz po wygłoszeniu dłuższej kwestii. Chodzi o to, by to było powtarzalne - może wtedy potraktują tego buga poważnie.Nie wiesza się ... ale po kilku minutach już nie działa ... Wg mnie to bug i raczej nie jest trudny do zreprodukowania... Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
lukkop91 Posted November 25, 2019 Posted November 25, 2019 Jestem po czystej instalacji wersji stabilnej i chciałem uruchomić asystenta. W tym celu zrobiłem tak:-ściągnąłem go ze sklepu play-na nowo skonfigurowałem "ok google"-w auto starcie zaznaczyłem asystentaDziała za każdym razem, testuję go jakoś od godziny i zawsze wyskakuje. Wysłane z mojego Redmi K20 Pro przy użyciu Tapatalka
lubowitz Posted November 26, 2019 Posted November 26, 2019 Nie działa asystent Google. Tak jak napisał wiesiek3d oraz MrBright chwilę działa a potem echo. Także bardzo bardzo dziwne że u Ciebie działa. Swoją drogą szukałem dzisiaj gdzie niby można dodać Asystenta do autostartu i nigdzie w żadnych ustawieniach nie znalazłem takiej funkcji.
wiesiek3d Posted November 26, 2019 Posted November 26, 2019 @lubowitz musisz go dograć ze sklepu, jak tak zrobiłem i dałem do autostartu ale nie pomogło dalej po chwili przestaje działać.
lukkop91 Posted November 26, 2019 Posted November 26, 2019 @lubowitz Wysłane z mojego Redmi K20 Pro przy użyciu Tapatalka
wiesiek3d Posted November 26, 2019 Posted November 26, 2019 Tez tak mam ustawione i po pewnym czasie nie działa.
lubowitz Posted November 26, 2019 Posted November 26, 2019 Potwierdzam słowa wiesiek3d. Pobrałem asystenta,dodałem do autostartu i dalej o d*pę to roztrzaś.Działa chwilę i pózniej jak wyżej-po prostu przestaje działać i ni hu hu.
gasie Posted November 26, 2019 Posted November 26, 2019 (edited) U mnie też po pobraniu asystenta ze sklepu i reedukacji dalej to samo. @lukkop91, jak poprosisz asystenta "opowiedz historię" to po tym jak się wyprodukuje to dalej reaguje czy robi się głuchy? Edited November 26, 2019 by gasie
mrosi Posted November 27, 2019 Posted November 27, 2019 Czy posiadacze Mi 9T mogą napisać kilka słów o nagrywaniu wideo? W moim egzemplarzu, o ile sama jakość wideo jest OK, to jeśli poruszać telefonem w trakcie nagrywania, wideo "skacze" i klatkuje. Ma ktoś podobnie, czy to wada aparatu w moim Mi 9T...?
lukkop91 Posted November 27, 2019 Posted November 27, 2019 U mnie też po pobraniu asystenta ze sklepu i reedukacji dalej to samo.@lukkop91, jak poprosisz asystenta "opowiedz historię" to po tym jak się wyprodukuje to dalej reaguje czy robi się głuchy?W sumie to sprawdzałem tylko "ok google" w różnych porach dnia, teraz przeszedłem na betę więc nie jestem w stanie tego sprawdzić. Btw. na becie ok google działa tak jak piszecie "przez pewien czas".Wysłane z mojego Redmi K20 Pro przy użyciu Tapatalka
mrosi Posted November 28, 2019 Posted November 28, 2019 OK. Się wyjaśniło... Zapis wideo był ustawiony na 1080p 30 FPS Po przełączeniu na 1080p 60 FPS wszystko działa ok.
wiesiek3d Posted November 28, 2019 Posted November 28, 2019 Na najnowszym stable Mi9T Pro nadal ok google przestaje działać.
gasie Posted November 29, 2019 Posted November 29, 2019 Kilka osób potwierdziło że na wczorajszym 9.11.28 dla Mi9 problem z "OK Google" zniknął. Nam pozostaje nadzieja, że kolejne stable też będzie w porządku
lubowitz Posted November 29, 2019 Posted November 29, 2019 (edited) Tak Was czytam i czytam.A nie wpadliście na to,że Google dał d*py i ok google nie działa bo coś spieprzyli w jakiejś aktualizacji??? Na wielu forach o tym trąbią a Wy uparcie ,że to wina romu.Nie, nie jest to jego wina. Zaktualizujcie Sobie dzisiaj Google i polecam sprawdzić ,czy ok google Wam działa. Z dzisiejszą aktualizacją działa cały czas i nic się nie dzieje. Edited November 29, 2019 by lubowitz
Adam Błażejewski Posted November 29, 2019 Posted November 29, 2019 @lubowitz Voice match w google działa na Mi9 od tej wersji.
lubowitz Posted November 29, 2019 Posted November 29, 2019 (edited) Tak jak napisałem wyżej przecież-nic inaczej.Poinformowałem o tym Wszystkich post wyżej. Edited November 29, 2019 by lubowitz
Recommended Posts