Jump to content

Recommended Posts

Posted

A jakieś wieści o wersji na Mi9 T pro w wersji stabilnej?

Przecież jest 11.0.2

Wysłane z mojego Redmi K20 Pro przy użyciu Tapatalka

Posted

Errata. Nie jest zbudowany, myślałem że ekipa zbudowała, ale nie, nie zbudowała jednak. Ale będzie na pewno zbudowany w najbliższym czasie.

Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka

• Like 2
Posted
48 minut temu, MrBright napisał:

Tym razem nie zapomnę wyłączyć modułów z magika... :-)

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Po co? Nie wiem do czego to piszesz, a może sam coś źle robie. Nigdy nie wyłączam magiska i modułów. Instaluje na to co mam.

Posted (edited)

Właśnie próbowałem zainstalować V11 na Redmi 5 Plus i moim oczom ukazał się:

comment_GFmYLwxg1xSlY81KNrA68GnQlrIKrla5

Plik pobrany z https://androidfilehost.com/?fid=4349826312261620004

Szybko google -> wynik zrobić unlock-> nie chce się zrobić bo twierdzi, że już odblokowany :shock:

Już załamka to noc, a rano telefon do pracy będzie potrzebny :shock:

No to ostatnia deska ratunku, wrzucam na kartę V10.3.2, odpalam TWRP, puszczam instalkę i telefon ożył bez utraty danych :razz:

Coś w paczce musi być nie halo, bo wcześniejsze instalowały się bez problemu.

Edited by piotraskbw
Posted
8 godzin temu, sw224 napisał:

Na mi9 11.0. 3.0. widevine nadal L3.

U mnie na 11.0.3.0 nadal L1

Posted
U mnie na 11.0.3.0 nadal L1
Ciekawe od czego to zależy że na jednych telefonach jest L1 a inne mają L3?

Posted
Po co? Nie wiem do czego to piszesz, a może sam coś źle robie. Nigdy nie wyłączam magiska i modułów. Instaluje na to co mam.
Też tak zawsze robiłem , niestety ostatnim razem bootloop... Po ręcznej dezaktywacji modułów było już ok .

• Thanks 1
Posted
Nie wiem, ale nie od romu.
Tylko od czego w takm razie czysta instalacja format data i ciągle L3.

Posted
7 godzin temu, piotraskbw napisał:

Coś w paczce musi być nie halo, bo wcześniejsze instalowały się bez problemu.

A sprawdzasz sumy kontrolne przed instalacją? 

Posted
2 godziny temu, frrancuz napisał:

A sprawdzasz sumy kontrolne przed instalacją? 

Nigdy nie było potrzeby i wszystko działało ;)

Teraz sprawdziłem i suma podana na stronie zgadza się z tą wygenerowaną dla pobranego pliku który mam na dysku.

Posted
17 godzin temu, lubowitz napisał:

Powaga-nie widzi.Jest napisane: "Masz najnowszą dostępną wersję"

Dzięki za raport, już (albo dopiero :P) naprawiłem :). Błąd był po stronie serwera, więc jedyne co trzeba to wyczyścić dane apki i będzie grało.

• Like 1
Posted

Witam. 

Czy Mi Note 2 otrzyma xiaomi.eu stable? 

Czy należy się zadowolić któraś z wersji beta, bądź świeżą wersją której użycie nazwy jest tutaj zakazane? ;) ostatni stable dla mi note 2 (scorpio) jest chyba ze stycznia, co jest jakimś ponurym żartem... 

• Like 1
Posted

Już o tym pisałem parę postów wyżejB)

Nie wiem dlaczego ale pomimo zaznaczonego Volte zniknęła mi ikona na pasku powiadomień po aktualizacji

Posted
7 godzin temu, Se8a napisał:

Witam. 

Czy Mi Note 2 otrzyma xiaomi.eu stable? 

Czy należy się zadowolić któraś z wersji beta, bądź świeżą wersją której użycie nazwy jest tutaj zakazane? ;) ostatni stable dla mi note 2 (scorpio) jest chyba ze stycznia, co jest jakimś ponurym żartem... 

Będzie.

Wszystkie osoby pytające o Globala dostały ostrzeżenie. Raz jeszcze przypominam, że wątek dotyczy Xiaomi.eu, a nie Globala!

• Like 1
Posted

Pytałem już w innym wątku ale nikt nie udzielił mi odpowiedzi.

Jeżeli ktoś dzwoni do mnie przez Whatsapp i messenger a mam odblokowany ekran to pojawia się tylko powiadomienie na gorze ekranu ,dopiero jak w nie kliknę otwiera się dialer apki, na zablokowanym  ekranie normalnie uruchamia się dialer.

Czy też tak macie ? bo zastanawiam się nad zmianą na stable.

Mój soft to ostatnia wersja rozwojowa w Mi 9T Pro.

Posted

Powinno pokazywać się u góry powiadomienie z możliwością odebrania i odrzucenia połączenia jest tak na wszystkich romach na nasze telefony. Jeśli tego nie masz sprawdź ukrywanie tekstu wiadomości w powiadomieniach.3dfdf1f60d725c4b8fbdcc7f3cb1d79c.jpg

Wysłane z mojego Redmi K20 Pro przy użyciu Tapatalka

• Thanks 1
Posted

No właśnie tak mam a na żony Redmi 7 uruchamia się pełny dialer a w moim dopiero po kliknięciu w powiadomieni.

Szczerze to chciał bym żeby się uruchamiał dialer, można to jakoś ustawić  ?

Posted (edited)

Czy przy przejściu z wersji stable xiaomi. eu na rozwojową wystarczy wyczyścić cache i dalvik czy coś wiecej.

Edited by piter69pan
Posted
1 godzinę temu, frrancuz napisał:

Wystarczy. Z tym że beta musi być nowsza niż stable. Jak chcesz wgrać obecnie najnowsza to śmiało. 

Dzięki za info.

Posted

Wczoraj zainstalowałam najnowszą wersję stabilną (V11.0.3.0.PDGCNXM) na mojego Mix 2s i mam pytanie. Czy szuflada wróci jeszcze do swojego pierwotnego wyglądu? :( Bo teraz nie dość, że są dwa rzędy aplikacji ostatnio używanych i do tego to białe/czarne tło, a nie przezrocze. Mam białe ikony i używanie teraz szuflady jest bardzo ciężkie.

Wysłane z mojego MIX 2S przy użyciu Tapatalka

Posted (edited)

Cześć wszystkim ponownie.

Pomimo obaw o działanie google pay, zdecydowałem się jednak na wymianę w mi 9t pro miui global na miuipolska 11 stabilną wersję. Jakoś nie mogę zaakceptować dialera i aplikacji SMS od google. Opanowałem płatności google pay dzięki temu forum i myślałem, że mam pełnię szczęścia.

Niestety natrafiłem na pewne mankamenty, być może nie umiem wszystkiego ustawić. Na początek miałem irytujące komunikaty o zakrywaniu głośnika i musiałem odblokowywać Głośność+. Doczytałem, żeby wyłączyć "Przypadkowe użycie" Blokuje ekran gdy telefon jest w kieszeni. Irytująca przypadłość zakrytego głośnika rozwiązał się.

Niestety mam obecnie problem tego typu, że jak ktoś dzwoni i odbieram rozmowę to ekran gaśnie przy zbliżeniu do ucha. Potem już nie mogę nic zrobić. Cały czas ciemny. Nie mogę wybierać np tonowo czy w czasie rozmowy wejść w kontakty. Dopiero jak osoba ze mną rozmawiająca rozłączy się to po wciśnięciu przycisku zasilania ekran zaczyna żyć i mogę go odblokować. Jest na to lekarstwo bo w takim stanie coraz trudniej jest użytkować ten telefon.

[edycja]

Wyłączyłem opcję wygaś przy twarzy i na razie działa, ale wtedy ekran cały czas świeci i ma to wpływ na długość życia baterii. 

Znacie inny sposób na rozwiązanie problemu?

Edited by d.r.