maciek04 Posted October 21, 2019 Share Posted October 21, 2019 (edited) A czy w wersji stabilnej dla Mi9 jest naprawiony błąd logowania odciskiem? Wgrałem stable nawiasem mówiąc pierwszy raz. Od czasów pierwszego Redmi zawsze miałem nasz rom dev. Błąd dalej występuje. Edited October 21, 2019 by maciek04 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gasie Posted October 21, 2019 Share Posted October 21, 2019 U mnie nie było żadnego takiego błędu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted October 21, 2019 Share Posted October 21, 2019 33 minuty temu, gasie napisał: U mnie nie było żadnego takiego błędu. Aplikacje mObywatel, ING, Revolut i kilka innych, zgłaszają błąd odczytu palca jeszcze przed przyłożeniem. Później już logowanie dzila. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vvvzc Posted October 21, 2019 Share Posted October 21, 2019 W Mi Mix2s Bluetooth czasem po wyłączeniu nie chce się włączyć pomaga jedynie restar. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubowitz Posted October 22, 2019 Share Posted October 22, 2019 Świetna robota i wyrazy uznania dla twórców polskiej wersji tego romu :) Dwa pytania jeśli można-jaką macie wersję security level w tym romie oraz czy po każdym otwarciu aplikacji aparat i ustawieniu lampy błyskowej na auto,czy po kolejnym jej otwarciu znowu przestawia się wam na opcję domyślną czyli wyłączony?? I jeśli Ktoś może mi wytłumaczyć jak zrobić full wipe w TWRP-co zaznaczyć żeby wyczyścić wszelkie pozostałości ,żeby nowy rom śmigał bezproblemowo.' Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sw224 Posted October 22, 2019 Share Posted October 22, 2019 U mnie na mi 9 lampa w aparacie tez po przestawieniu na auto i wjsciu z aplikacji wraca na wyłączoną Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubowitz Posted October 22, 2019 Share Posted October 22, 2019 Wielkie dzięki za informację:) A sprawa Security Level-który macie poziom??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted October 22, 2019 Share Posted October 22, 2019 Mi9 Security Level L1. Na lampę jest sposób. W opcjach ustaw ,,zapisz poprzedni tryb,, Link to comment Share on other sites More sharing options...
sw224 Posted October 22, 2019 Share Posted October 22, 2019 Sposób na lampę działa. U mnie poziom zabezpieczeń na mi 9 czysta instalacja L3. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubowitz Posted October 22, 2019 Share Posted October 22, 2019 Jakiś wipe robiłeś że masz L1 ja mam L3 ale przechodziłem ze stable 10.2.16 Czyli może jest zależność od wersji.Ja mam MI 9 128/6 i poziom L3 .Z lampą działa.Wielkie dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted October 22, 2019 Share Posted October 22, 2019 30 minut temu, lubowitz napisał: Jakiś wipe robiłeś że masz L1 ja mam L3 ale przechodziłem ze stable 10.2.16 Czyli może jest zależność od wersji.Ja mam MI 9 128/6 i poziom L3 .Z lampą działa.Wielkie dzięki Wersja na pewno nie ma nic do rzeczy. Ja przechodziłem z 9.8.1 dev. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubowitz Posted October 22, 2019 Share Posted October 22, 2019 No ale musi to być czymś uwarunkowane skoro jedni mają po czystej instalacji L1 ,natomiast inni L3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sw224 Posted October 23, 2019 Share Posted October 23, 2019 Też mnie to zastanawia dlaczego tak się dzieje? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abel11 Posted October 23, 2019 Share Posted October 23, 2019 Potwierdzam, po zaktualizowaniu do najnowszego softu, bluetooth nie reaguje nie chce się włączyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted October 23, 2019 Share Posted October 23, 2019 Naprawdę coś jest nie tak z tym bluetooth. Amanzfit Bip co jakiś czas zgłasza brak połączenia. Ponowne łączenie też trwa dziwnie długo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubowitz Posted October 23, 2019 Share Posted October 23, 2019 U mnie zero problemów z Bluetooth. Jeżdżę cały czas i mam połączenie z R Link 2 i jak na razie ani razu nie zerwało mi połączenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
gasie Posted October 23, 2019 Share Posted October 23, 2019 Dnia 21.10.2019 o 20:39, maciek04 napisał: Aplikacje mObywatel, ING, Revolut i kilka innych, zgłaszają błąd odczytu palca jeszcze przed przyłożeniem. Później już logowanie dzila. U mnie też to samo choć zdążyłem się przyzwyczaić. Przy okazji - działa ci na tym romie MasterCard w telefonie (ING)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted October 23, 2019 Share Posted October 23, 2019 Działa z patchem w Magisku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Who_Am_I Posted October 23, 2019 Share Posted October 23, 2019 Jaki patch jest potrzebny w magisku? I jeszcze mam pytanie, bo już jutro będę mógł odblokować bootloader I raczej na pewno zainstaluje sobie MIUI Polska, ale ostatnio moją uwagę przyciągnął MIUIMix. Ktoś używał tego roku może? Jakieś odczucia ? Warto sprawdzać?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
gasie Posted October 25, 2019 Share Posted October 25, 2019 Dnia 23.10.2019 o 22:47, maciek04 napisał: Działa z patchem w Magisku. Z którym? Ja mam patcha do Google Pay (działa), Moje ING Mobile jest schowane (hide) a i tak mastercard nie pójdzie bo apka zgłasza brak nfc/androida 4.4. Safety net passed. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubowitz Posted October 25, 2019 Share Posted October 25, 2019 Znalazłem jedną rzecz która przestała mi działać w tym romie. Asystent Google nie odpowiada na moje komendy głosowe. Reszta na razie ok,ale asystenta dość często używałem i fajnie by było jeśli Koledzy by to naprawili Link to comment Share on other sites More sharing options...
gasie Posted October 25, 2019 Share Posted October 25, 2019 U mnie asystent działa, ale musiałem na nowo go nauczyć modelu głosu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubowitz Posted October 25, 2019 Share Posted October 25, 2019 Może inaczej. W samym telefonie działa natomiast gdy podłącze po USB i bluetooth do auta nihu hu. Spróbuję z modelem głosu jak mówisz Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubowitz Posted October 25, 2019 Share Posted October 25, 2019 (edited) No i nic .Nauczyłem ponownie głosu i nie działa mi sterowanie z kierownicy asystentem google.Wcześniej działało.Z pozycji telefonu jak kliknę działa i słychać przez głośniki w samochodzie.Dziwne... Poza tym rzeczywiście dziwne rzeczy dzieją się z bluetooth.Wracam do MUI 10 z marca-tam wszystko działało bez najmniejszego zarzutu Edited October 25, 2019 by lubowitz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Who_Am_I Posted October 26, 2019 Share Posted October 26, 2019 Koledzy mam już zainstalowane rom Xiaomi Polska i doinstalowalem sobie magiska z kilkoma modułami. Dzisiaj wyskoczyła aktualizacja do pobrania. Po wykonaniu aktualizacji muszę jeszcze raz instalować magiska a potem i moduły? Czy to wszystko przejdzie automatycznie ?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 26, 2019 Author Share Posted October 26, 2019 Po aktualizacji zainstaluj Magiska. Potem moduły same wrócą.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
robus23 Posted October 26, 2019 Share Posted October 26, 2019 Po aktualizacji z MIUI10 na V11.0.3.0.PEECNXM przestała działać apka od SMSów. Robiłem apce "wyczyść dane" - ale i to nic nie pomogło. Można ten błąd jakoś naprawić ? Przeinstalować tę aplikację czy coś? Można bez full-wipe powrócić do MIUI10 ? Telefon to MIX3 pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 26, 2019 Author Share Posted October 26, 2019 Pokaż log błędu.Bez wipe na pewno na 10 wrócić się nie da.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
robus23 Posted October 26, 2019 Share Posted October 26, 2019 LOG błędu w załączniku... Zainstalowałem TEXTRA SMS - program potrafi jedynie wysłać SMS. Niestety do mnie nie docierają żadne wiadomości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 26, 2019 Author Share Posted October 26, 2019 Na pewno aktualizowałes z MIUI 10? Bo wygląda na to że instaluje starsza apkę smsów a nie nowaWysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Who_Am_I Posted October 26, 2019 Share Posted October 26, 2019 Panowie instalowaliscie ostatnia aktualizacje miui polska ? U mnie ucięty jest pasek baterii i godzina. Tak jakby nie mieściły się w łukach po obu stronach wyświetlacza. Ktoś ma tak samo ?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
robus23 Posted October 26, 2019 Share Posted October 26, 2019 Tak, instalowalem z MIUI10. Istnieje szansa aby doinstalować tę nowszą wersję apki ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubowitz Posted October 26, 2019 Share Posted October 26, 2019 No i po powrocie do wersji 10.2.16 asystent Google działa już sterowanie z kierownicy samochodu. I nie rozłącza mi już Car Strema podczas słuchania muzyki. Także niestety ale 11 nie jest jeszcze dopracowana tak jak być powinna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Who_Am_I Posted October 26, 2019 Share Posted October 26, 2019 Panowie instalowaliscie ostatnia aktualizacje miui polska ? U mnie ucięty jest pasek baterii i godzina. Tak jakby nie mieściły się w łukach po obu stronach wyświetlacza. Ktoś ma tak samo ?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaDobra naprawione, wystarczyło zmienić w opcjach programisty opcje pod tytułem "Emuluj wyświetlacz z wycięciem" na Corner Cutout.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Who_Am_I Posted October 26, 2019 Share Posted October 26, 2019 Ma ktoś taki bug ze w ustawieniach na samej górze ciągle jest napisane ładowanie ? Chyba jutro zainstaluje ostatnia wersję na czysto i sprawdzę czy dalej te bugi które są u mnie występują ...Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts