Jump to content

Redmi Note 8 Pro – Official Global Stable ROM

pkonrad

Recommended Posts

39 minut temu, pkonrad napisał:
42 minuty temu, maszkara72 napisał:
Przecież jest,ja dzisiaj rano zaktualizowałem.

Bo macie EEA Stable ROM, a nie Global Stable ROM. Ten drugi cały czas ma jeszcze Android 9, a ostatnia wersja softu to: MIUI V11.0.6.0.PGGMIXM

A czym EEA różni się od globalna?

Roznia sie podejsciem do polityki prywatnosci... Global zbiera wiecej danych po kryjomu i ma wiecej reklam, ktore trzeba wylaczac w kazdej aplikacji oddzielnie, a nie jedny pstryczkiem jak w EEA

I podobno Global czesciej ma aktualizacje

Edited by Sameth93

Android 10 wprowadza inny sposób zarządzania lokalizacją. Nie ma już trybów oszczędzania energii, czyli lokalizowania po sieci komórkowej i Wi-Fi bez włączonego modułu GPS.

4 minuty temu, pkonrad napisał:

Android 10 wprowadza inny sposób zarządzania lokalizacją. Nie ma już trybów oszczędzania energii, czyli lokalizowania po sieci komórkowej i Wi-Fi bez włączonego modułu GPS.

Jest. Musisz w ustawieniach lokalizacji włączyć dokładność lokalizacji Google i włączy się a-gps, czyli wspomaganie lokalizacji po nadajnikach i wifi

Mam 5 różnych telefonów (3 modele Xiaomi, Samsunga i Huawei), wszyskie dostały już update do 10 i nie zauważyłem żeby bateria trzymala gorzej. Wręcz przeciwnie, w Galaxy S9+ jest nawet lepiej.

2 minuty temu, marcin19883 napisał:

Jest. Musisz w ustawieniach lokalizacji włączyć dokładność lokalizacji Google i włączy się a-gps, czyli wspomaganie lokalizacji po nadajnikach i wifi

Mam włączoną dokładność lokalizacji ale nie działa

Screenshot_2020-03-07-13-31-10-209_com.google.android.gms.jpg

Ale ta opcja nie wyłączy modułu GPS, tylko oprócz lokalizacji po GPS, będzie też wspomagana siecią komórkową i Wi-Fi. W starszej wersji Andoeida można było korzyść tylko z lokalizacji po sieci komórkowej i Wi-Fi bez modułu GPS. Teraz w Android 10 nie ma takiej możliwości.

Uruchomione musi być:

• Uzyj wspomaganego systemu GPS (A-GPS, czyli tylko sieć i wifi)
  • Dokładność lokalizacji Google(To dla map Google itp)

Nie wchodzimy w sekcje "Skanowanie", bo to zjada baterie.

Jeśli uruchomimy w belce ustawień PRZYCISK LOKALIZACJA, to włączy się do już uruchomionych ustawień wyszukiwanie satelit. Jeśli wyłączymy, to dalej będzie chodzić oszczędna lokalizacja przez sieć i wifi.

Screenshot_2020-03-07-14-09-03-925_com.android.settings.jpg

Edited by marcin19883

1 godzinę temu, marcin19883 napisał:

Uruchomione musi być:

• Uzyj wspomaganego systemu GPS (A-GPS, czyli tylko sieć i wifi)
  • Dokładność lokalizacji Google(To dla map Google itp)

Nie wchodzimy w sekcje "Skanowanie", bo to zjada baterie.

Jeśli uruchomimy w belce ustawień PRZYCISK LOKALIZACJA, to włączy się do już uruchomionych ustawień wyszukiwanie satelit. Jeśli wyłączymy, to dalej będzie chodzić oszczędna lokalizacja przez sieć i wifi.

Screenshot_2020-03-07-14-09-03-925_com.android.settings.jpg

Ale w androidzie 10 nie ma opcji użyj wspomaganego systemu gps

Screenshot_2020-03-07-15-53-31-897_com.android.settings.jpg

19 minut temu, misteq napisał:

Ale w androidzie 10 nie ma opcji użyj wspomaganego systemu gps

Mam Androida 10 beta i jest. Dziwne, że tobie wykroili tą opcje. Może jest w standardzie. Może wystarczy Dokładność lokalizacji Google... hmmm nie mam pojęcia

Wiadomo kiedy bedzie do pobrania android 10? bo pare dni temu wyskoczylo powiadomienie ze juz jest ale nie pobieralem i tak zostalo dzis chcialem pobrac ale pokazuje ze brak dostepnych aktualizacji i nic nie ma :( 

16 godzin temu, MaThEw napisał:

Wiadomo kiedy bedzie do pobrania android 10? bo pare dni temu wyskoczylo powiadomienie ze juz jest ale nie pobieralem i tak zostalo dzis chcialem pobrac ale pokazuje ze brak dostepnych aktualizacji i nic nie ma :( 

Aktualizacja Beta Stable została losowo wysłana do betatesterów... może do końca marca uporają się z testami...

Siedzę teraz na ostatniej aktualizacji xiaomi.eu(11.0.2) ze względu na obecność aplikacji SMS i Telefon z nagrywaniem i nie bardzo orientuję się jak to wygląda przy najnowszych oficjalnych ROMach Global i EEU. Czy przywrócili te apki do ROMów czy nadal brak?

Czy u was też na Androidzie 10 po wejściu w baterie i kliknięciu statystyki użycia przez kilka sekund trwa obliczanie? Bo jakoś wcześniej chyba od razu wyświetlało? Warto zrobić hard reset po aktualizacji do 10?

Edited by Bogdan75