maszkara72 Posted March 7, 2020 Share Posted March 7, 2020 39 minut temu, pkonrad napisał: 42 minuty temu, maszkara72 napisał: Przecież jest,ja dzisiaj rano zaktualizowałem. Bo macie EEA Stable ROM, a nie Global Stable ROM. Ten drugi cały czas ma jeszcze Android 9, a ostatnia wersja softu to: MIUI V11.0.6.0.PGGMIXM A czym EEA różni się od globalna? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted March 7, 2020 Author Share Posted March 7, 2020 33 minuty temu, maszkara72 napisał: A czym EEA różni się od globalna? Generalnie to niczym. EEA to Global dla krajów UE. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sameth93 Posted March 7, 2020 Share Posted March 7, 2020 (edited) Roznia sie podejsciem do polityki prywatnosci... Global zbiera wiecej danych po kryjomu i ma wiecej reklam, ktore trzeba wylaczac w kazdej aplikacji oddzielnie, a nie jedny pstryczkiem jak w EEA I podobno Global czesciej ma aktualizacje Edited March 7, 2020 by Sameth93 Link to comment Share on other sites More sharing options...
misteq Posted March 7, 2020 Share Posted March 7, 2020 Po aktualizacji brak HD voice w plus gsm, przy wyłącznej ikonie gps nie działa lokalizacja przez sieć GSM (A-Gps) na androidzie 9 było ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted March 7, 2020 Author Share Posted March 7, 2020 Android 10 wprowadza inny sposób zarządzania lokalizacją. Nie ma już trybów oszczędzania energii, czyli lokalizowania po sieci komórkowej i Wi-Fi bez włączonego modułu GPS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted March 7, 2020 Share Posted March 7, 2020 4 minuty temu, pkonrad napisał: Android 10 wprowadza inny sposób zarządzania lokalizacją. Nie ma już trybów oszczędzania energii, czyli lokalizowania po sieci komórkowej i Wi-Fi bez włączonego modułu GPS. Jest. Musisz w ustawieniach lokalizacji włączyć dokładność lokalizacji Google i włączy się a-gps, czyli wspomaganie lokalizacji po nadajnikach i wifi Link to comment Share on other sites More sharing options...
misteq Posted March 7, 2020 Share Posted March 7, 2020 Czyli to oznacza większe zużycie energii Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted March 7, 2020 Share Posted March 7, 2020 Przed chwilą, misteq napisał: Czyli to oznacza większe zużycie energii Nie, bo a-gps to właśnie oszczędna lokalizacja, bez gps, tylko wifi i nadajniki. To nie skanowanie przez Google wifi cały czas. Od tego jest inna opcja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted March 7, 2020 Author Share Posted March 7, 2020 Mam 5 różnych telefonów (3 modele Xiaomi, Samsunga i Huawei), wszyskie dostały już update do 10 i nie zauważyłem żeby bateria trzymala gorzej. Wręcz przeciwnie, w Galaxy S9+ jest nawet lepiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
misteq Posted March 7, 2020 Share Posted March 7, 2020 2 minuty temu, marcin19883 napisał: Jest. Musisz w ustawieniach lokalizacji włączyć dokładność lokalizacji Google i włączy się a-gps, czyli wspomaganie lokalizacji po nadajnikach i wifi Mam włączoną dokładność lokalizacji ale nie działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted March 7, 2020 Author Share Posted March 7, 2020 Ale ta opcja nie wyłączy modułu GPS, tylko oprócz lokalizacji po GPS, będzie też wspomagana siecią komórkową i Wi-Fi. W starszej wersji Andoeida można było korzyść tylko z lokalizacji po sieci komórkowej i Wi-Fi bez modułu GPS. Teraz w Android 10 nie ma takiej możliwości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
misteq Posted March 7, 2020 Share Posted March 7, 2020 Czyli brak jest trybu oszczędnego GPS jak w android 9??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted March 7, 2020 Author Share Posted March 7, 2020 Czyli brak jest trybu oszczędnego GPS jak w android 9???Nie ma, ale tak jak pisałem wyżej nie wpływa to na szybsze zużycie baterii. Przynajmniej ja tego nie zauważyłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted March 7, 2020 Share Posted March 7, 2020 (edited) Uruchomione musi być: Uzyj wspomaganego systemu GPS (A-GPS, czyli tylko sieć i wifi) Dokładność lokalizacji Google(To dla map Google itp) Nie wchodzimy w sekcje "Skanowanie", bo to zjada baterie. Jeśli uruchomimy w belce ustawień PRZYCISK LOKALIZACJA, to włączy się do już uruchomionych ustawień wyszukiwanie satelit. Jeśli wyłączymy, to dalej będzie chodzić oszczędna lokalizacja przez sieć i wifi. Edited March 7, 2020 by marcin19883 Link to comment Share on other sites More sharing options...
misteq Posted March 7, 2020 Share Posted March 7, 2020 1 godzinę temu, marcin19883 napisał: Uruchomione musi być: Uzyj wspomaganego systemu GPS (A-GPS, czyli tylko sieć i wifi) Dokładność lokalizacji Google(To dla map Google itp) Nie wchodzimy w sekcje "Skanowanie", bo to zjada baterie. Jeśli uruchomimy w belce ustawień PRZYCISK LOKALIZACJA, to włączy się do już uruchomionych ustawień wyszukiwanie satelit. Jeśli wyłączymy, to dalej będzie chodzić oszczędna lokalizacja przez sieć i wifi. Ale w androidzie 10 nie ma opcji użyj wspomaganego systemu gps Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted March 7, 2020 Share Posted March 7, 2020 19 minut temu, misteq napisał: Ale w androidzie 10 nie ma opcji użyj wspomaganego systemu gps Mam Androida 10 beta i jest. Dziwne, że tobie wykroili tą opcje. Może jest w standardzie. Może wystarczy Dokładność lokalizacji Google... hmmm nie mam pojęcia Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaThEw Posted March 12, 2020 Share Posted March 12, 2020 Wiadomo kiedy bedzie do pobrania android 10? bo pare dni temu wyskoczylo powiadomienie ze juz jest ale nie pobieralem i tak zostalo dzis chcialem pobrac ale pokazuje ze brak dostepnych aktualizacji i nic nie ma Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sameth93 Posted March 13, 2020 Share Posted March 13, 2020 16 godzin temu, MaThEw napisał: Wiadomo kiedy bedzie do pobrania android 10? bo pare dni temu wyskoczylo powiadomienie ze juz jest ale nie pobieralem i tak zostalo dzis chcialem pobrac ale pokazuje ze brak dostepnych aktualizacji i nic nie ma Aktualizacja Beta Stable została losowo wysłana do betatesterów... może do końca marca uporają się z testami... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted March 13, 2020 Share Posted March 13, 2020 To? https://bigota.d.miui.com/V11.0.2.0.QGGEUXM/miui_BEGONIAEEAGlobal_V11.0.2.0.QGGEUXM_a13b9653ba_10.0.zip Mam i jest "takie se". SoT z 9h spadł do 7 maks. Ogólnie nic w tym nie ma poza aktualizacją zabezpieczeń. Nie ma się czym podniecać i szkoda to w ogóle stawiać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sameth93 Posted March 13, 2020 Share Posted March 13, 2020 Ciekawe jest to, że EEU ma 11.0.2, a Global 11.0.1... Link to comment Share on other sites More sharing options...
maszkara72 Posted March 13, 2020 Share Posted March 13, 2020 A u mnie jest okey, SOT jest taki sam jak był,na pewno nie gorszy.I nie piszcie,że nic nie zmienił,bo zmiany są w,, środku systemu" pewnie.Muszą być różnice między androidem 9,a 10. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 13, 2020 Share Posted March 13, 2020 12 minut temu, Sameth93 napisał: Ciekawe jest to, że EEU ma 11.0.2, a Global 11.0.1... Zwykła różnica w cyferkach, nic więcej. Xiaomi ostatnio nie bardzo się tymi cyferkami przejmuje, szczególnie przy aktualizacji do wyższego Androida. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
platek71 Posted March 14, 2020 Share Posted March 14, 2020 Dnia 13.03.2020 o 09:41, Sameth93 napisał: Aktualizacja Beta Stable została losowo wysłana do betatesterów... może do końca marca uporają się z testami... Czyli to jednak beta i będzie kolejna? Ok, to czekamy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
s2002 Posted March 14, 2020 Share Posted March 14, 2020 Siedzę teraz na ostatniej aktualizacji xiaomi.eu(11.0.2) ze względu na obecność aplikacji SMS i Telefon z nagrywaniem i nie bardzo orientuję się jak to wygląda przy najnowszych oficjalnych ROMach Global i EEU. Czy przywrócili te apki do ROMów czy nadal brak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted March 15, 2020 Share Posted March 15, 2020 Nie. I nie będzie przywrócenia... Tylko Indonezyjski bodajże ma dialer i sms miui. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaskorskimar Posted March 15, 2020 Share Posted March 15, 2020 Czy jest gdzies opcja planowania wysylania sms bo nie widze. Chodzi mi o opcje wpisania daty i godziny wyslania wiadomosci do kogos. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted March 15, 2020 Share Posted March 15, 2020 Nie ma. Aplikacja do sms od google tego nie posiada. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted March 15, 2020 Share Posted March 15, 2020 (edited) 56 minut temu, zaskorskimar napisał: Chodzi mi o opcje wpisania daty i godziny wyslania wiadomosci do kogos. Najlepsza opcja to instalacja f-droid. Znajdziesz tam aplikację QKSMS. Edited March 15, 2020 by mariusz.ur Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaskorskimar Posted March 15, 2020 Share Posted March 15, 2020 Skorzystałem dziekuje Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bogdan75 Posted March 23, 2020 Share Posted March 23, 2020 (edited) Czy u was też na Androidzie 10 po wejściu w baterie i kliknięciu statystyki użycia przez kilka sekund trwa obliczanie? Bo jakoś wcześniej chyba od razu wyświetlało? Warto zrobić hard reset po aktualizacji do 10? Edited March 23, 2020 by Bogdan75 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasknw Posted March 23, 2020 Share Posted March 23, 2020 jest już android 10 ? bo u mnie na 9 nie widzi aktualizacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bogdan75 Posted March 24, 2020 Share Posted March 24, 2020 (edited) @lukasknw U mnie aktualizacja była na początku marca. Ale czytałem że to jest beta i została wycofana może dlatego nie widzi. Sam już nie wiem. Edited March 25, 2020 by Bogdan75 Link to comment Share on other sites More sharing options...
77kylo Posted March 27, 2020 Share Posted March 27, 2020 pobrałem androida 10 QGGMIXM Już dostęny OTA Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted March 27, 2020 Author Share Posted March 27, 2020 pobrałem androida 10 QGGMIXM Już dostęny OTAhttps://bigota.d.miui.com/V11.0.1.0.QGGMIXM/miui_BEGONIAGlobal_V11.0.1.0.QGGMIXM_44690b4daa_10.0.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bogdan75 Posted March 28, 2020 Share Posted March 28, 2020 (edited) Czy ta wersja to jest już najnowsza i ostateczna? Telefon kupiony w Media Expert. Edited March 28, 2020 by Bogdan75 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts