Sameth93 Posted May 26, 2020 Share Posted May 26, 2020 Do tych, co wcześniej zainstalowali betę A10: Czy mimo nie wspomnienia o tym w changelogu poprawili jakieś błędy z poprzedniego wydania wersji z "Q"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RapNotDead Posted May 27, 2020 Share Posted May 27, 2020 (edited) Ogółem porażka z update 11.0.3.0 dlaczego mmm a zaczęło się to dziać dzis a mianowicie co jakiś czas ubija launcher nie istotne czy będzie animowana tapeta czy zwykła a ubija na wcześniejszej wersji systemu tego nie miałem wszystko chodziło normalnie a tu takie coś na najnowszej wersji Edited May 27, 2020 by RapNotDead Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted May 27, 2020 Author Share Posted May 27, 2020 Ogółem porażka z update 11.0.3.0 dlaczego mmm a zaczęło się to dziać dzis a mianowicie co jakiś czas ubija launcher nie istotne czy będzie animowana tapeta czy zwykła a ubija na wcześniejszej wersji systemu tego nie miałem wszystko chodziło normalnie a tu takie coś na najnowszej wersji Zaktualizuj ręcznie MIUI Launcher do najnowszej stabilnej wersji.https://www.apkmirror.com/apk/xiaomi-inc/miui-launcher/miui-launcher-release-4-17-2-1913-05201635-release/miui-system-launcher-release-4-17-2-1913-05201635-android-apk-download/download/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
RapNotDead Posted May 27, 2020 Share Posted May 27, 2020 (edited) 1 godzinę temu, pkonrad napisał: Zaktualizuj ręcznie MIUI Launcher do najnowszej stabilnej wersji.https://www.apkmirror.com/apk/xiaomi-inc/miui-launcher/miui-launcher-release-4-17-2-1913-05201635-release/miui-system-launcher-release-4-17-2-1913-05201635-android-apk-download/download/ To nic nie da bo ten sam bądź inną wersję miałem przed aktualizacją do 11.0.3.0 i nic się z ubijaniem launchera nie działo a zaczęło dziać dopiero na wersji 11.0.3.0 a korzystam z poco launcher i do momentu update 11.0.3.0 nic się nie działo Edited May 27, 2020 by RapNotDead Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sameth93 Posted May 27, 2020 Share Posted May 27, 2020 1 godzinę temu, RapNotDead napisał: To nic nie da bo ten sam bądź inną wersję miałem przed aktualizacją do 11.0.3.0 i nic się z ubijaniem launchera nie działo a zaczęło dziać dopiero na wersji 11.0.3.0 a korzystam z poco launcher i do momentu update 11.0.3.0 nic się nie działo Spróbuj: ustawienia -> zarządzanie aplikacjami -> systemowy menadżer pulpitu -> odinstaluj aktualizacje albo wyczyść dane Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pako123456 Posted May 27, 2020 Share Posted May 27, 2020 Mam pytanko. Ściągałem tą aktualizację wczoraj. Zaktualizowało miui oraz Android do wersji 10 Dziś otrzymałem drugi telefonu z tego samego sklepu i nie ma tej ostatniej aktualizacji do Android 10 a i wersja miui się różni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted May 28, 2020 Author Share Posted May 28, 2020 Pierwszy telefon ma ROM EEA a drugi Global. Wgraj ręcznie update dla Global Stable ROM, linki do plików Recovery masz kilka postów wyżej. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pako123456 Posted May 28, 2020 Share Posted May 28, 2020 Czyli na ten drugi telefon ze starszą wersją Androida mam pobrać recovery w linku EEA? Redmi Note 8 Pro – EEA Stable ROMM MIUIV11.0.3.0.QGGEUXM Jeśli dobrze zrozumiałem to już pobrałem ten ROM lecz nie wiem jak go wgrać. Redmi note 3 w aktualizacjach była do wyboru opcja zainstaluj z zip a to tego nie widzę. Jak to ogarnąć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted May 28, 2020 Author Share Posted May 28, 2020 Jeśli telefon ma fabrycznie Global ROM to taki plik recovery masz pobrać. Jak nie ma opcji instalacji z pliku zip wystarczy kliknąć kilka razy w logo "11" i funkcja ta zostanie odblokowana. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pako123456 Posted May 28, 2020 Share Posted May 28, 2020 Pojawiło się i wybrałem opcję "wybierz paczkę aktualizacji" Wybrałem paczkę i podczas sprawdzania pakietu wyskakuje jakiś błąd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted May 28, 2020 Share Posted May 28, 2020 Możliwe że pobrałeś rom który jest przeznaczony dla beta testerów. Nie jest to rom do oficjalnego stosowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted May 28, 2020 Author Share Posted May 28, 2020 Możliwe że pobrałeś rom który jest przeznaczony dla beta testerów. Nie jest to rom do oficjalnego stosowania.Nie, pobrał ROM do EEA, a w telefonie ma Globala. Jakby czytał ze zrozumieniem co pisałem to by nie było problemu. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pako123456 Posted May 28, 2020 Share Posted May 28, 2020 (edited) Sorry faktycznie czytanie ze zrozumieniem nie poszło. Zrozumiałem że mam zmienić ROM globalna na EEA. Pobiorę paczkę dla global i spróbuję jeszcze raz. Mam jeszcze 2 pytania. Pomijając że nie wiem jaka jest różnica pomiędzy eea a globalem. Rozumiem że z tego linku pobieram jakąś wersję beta. Czy następne aktualizacje które będą się pojawiać dla global po wgraniu tej paczki z linku będą mi się pojawiać automatycznie czy też będę musiał już za każdym razem pobierać z linku? Oraz dlaczego jest różnica czasowa aktualizacji dla eea i global i czy jeżeli bym się wstrzymał kilka dni to czy pojawi się automatycznie? Edited May 28, 2020 by Pako123456 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted May 28, 2020 Author Share Posted May 28, 2020 39 minut temu, Pako123456 napisał: Rozumiem że z tego linku pobieram jakąś wersję beta. Czy następne aktualizacje które będą się pojawiać dla global po wgraniu tej paczki z linku będą mi się pojawiać automatycznie czy też będę musiał już za każdym razem pobierać z linku? Oraz dlaczego jest różnica czasowa aktualizacji dla eea i global i czy jeżeli bym się wstrzymał kilka dni to czy pojawi się automatycznie? To nie jest żadna beta tylko oficjalny soft, linki prowadzą bezpośrednio do serwerów Xiaomi z których pobierasz oficjalne ROMy. Soft udostępniany automatycznie po OTA jest pobierany dokładnie z tego samego miejsca co Ty pobrałeś ręcznie. Instalacja ręczna w żaden sposób nie wpływa na późniejsze otrzymywanie aktualizacji, ponieważ taka instalacja niczym nie rózni się od tej którą telefon sam wykryje. Jeśli nie zaktualizujesz teraz ręcznie, to zapewne za kilka dni aktualizacja sama wskoczy przez OTA. Każda aktualizacja OTA jest udostępniana falami, dlatego nie wszyscy otrzymują ją w jednakowym czasie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sameth93 Posted May 28, 2020 Share Posted May 28, 2020 (edited) Dnia 28.05.2020 o 11:05, pkonrad napisał: To nie jest żadna beta tylko oficjalny soft, linki prowadzą bezpośrednio do serwerów Xiaomi z których pobierasz oficjalne ROMy. Soft udostępniany automatycznie po OTA jest pobierany dokładnie z tego samego miejsca co Ty pobrałeś ręcznie. Instalacja ręczna w żaden sposób nie wpływa na późniejsze otrzymywanie aktualizacji, ponieważ taka instalacja niczym nie rózni się od tej którą telefon sam wykryje. Jeśli nie zaktualizujesz teraz ręcznie, to zapewne za kilka dni aktualizacja sama wskoczy przez OTA. Każda aktualizacja OTA jest udostępniana falami, dlatego nie wszyscy otrzymują ją w jednakowym czasie. Nie zgodzę się, oficjalne wersje 11.0.X.0.Q to już Android 10 i wszystkie dla RN8P mają na razie status BETA... niby BETA STABLE, ale jednak BETA... i są rozsyłane do losowych użytkowników. Najpóźniej do II połowy czerwca wszyscy (chętni) powinni mieć wersję OFFICIAL STABLE (albo po prostu STABLE)... A przynajmniej takie informacje krążą po RN8P Mi Community Tak dla porównania: Edited May 29, 2020 by Sameth93 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pako123456 Posted May 28, 2020 Share Posted May 28, 2020 Dzięki za pomocą. Pobrałem paczkę dla global i właśnie pojawiła się oficjalna aktualizacja więc ją pobrałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mjujtouj Posted May 28, 2020 Share Posted May 28, 2020 Na razie aktualizacja in plus względem poprzedniej wersji. Nie doświadczam zwiech i rebootów jak to miało miejsce przedtem. Mam nadzieję, że nie będę odszczekiwał tych słów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sameth93 Posted May 29, 2020 Share Posted May 29, 2020 (edited) 13 godzin temu, Mjujtouj napisał: Na razie aktualizacja in plus względem poprzedniej wersji. Nie doświadczam zwiech i rebootów jak to miało miejsce przedtem. Mam nadzieję, że nie będę odszczekiwał tych słów. A jak z baterią, 4G+ i NFC (chociaż nie używam)? Bo znalazłem świeższy wątek do zgłaszania błędów i dużo osób twierdzi, że nic nie zostało naprawione... Edited May 29, 2020 by Sameth93 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vergiliusz Posted May 29, 2020 Share Posted May 29, 2020 1 godzinę temu, Sameth93 napisał: A jak z baterią, 4G+ i NFC (chociaż nie używam)? Bo znalazłem świeższy wątek do zgłaszania błędów i dużo osób twierdzi, że nic nie zostało naprawione... To prawda, nie ma żadnej poprawy, jedyna zmiana to aktualizacja zabezpieczeń na te z maja. Jak żarło baterię tak żre nadal. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay Posted May 29, 2020 Share Posted May 29, 2020 Zawsze można przejść na Revos,masik, miui pro i zobaczyć jak to tam wygladaWysłane z mojego Redmi K20 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sameth93 Posted May 29, 2020 Share Posted May 29, 2020 1 godzinę temu, Vergiliusz napisał: To prawda, nie ma żadnej poprawy, jedyna zmiana to aktualizacja zabezpieczeń na te z maja. Jak żarło baterię tak żre nadal. Szkoda Jak dalej nie będą nic naprawiać (może nie umieją?) i blokować rozwój fanowskiego (można to tak nazwać?) oprogramowania poprzez nie ujawnienie łatwego i szybkiego sposobu na odceglenie telefonu na własną rękę, bez żadnych głupich autoryzowanych kont i innych bzdetów, to trzeba się będzie pożegnać z tym telefonem i doinwestować w coś innego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mjujtouj Posted May 29, 2020 Share Posted May 29, 2020 5 godzin temu, Vergiliusz napisał: To prawda, nie ma żadnej poprawy, jedyna zmiana to aktualizacja zabezpieczeń na te z maja. Jak żarło baterię tak żre nadal. Jak to żre baterię? Mam średnio 10h SOTu, odkąd mam ten telefon i na każdym romie jest tak samo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sameth93 Posted May 29, 2020 Share Posted May 29, 2020 16 minut temu, Mjujtouj napisał: Jak to żre baterię? Mam średnio 10h SOTu, odkąd mam ten telefon i na każdym romie jest tak samo. Sporo osób ma problemy z baterią (m.in) po aktualizacji do A10... jakiś proces systemowy nie pozwala telefonowi przejść w stan uśpienia i obciąża go tak, że aż się zauważalnie nagrzewa... przy przejściu z 11.0.3.0.P na 11.0.6.0.P zauważyłem, że system stał się delikatnie bardziej łakomy na baterię, więc na razie trzymam się od A10 z daleka... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Colinovsky Posted June 4, 2020 Share Posted June 4, 2020 Ma ktoś problemy z automatyczną jasnością po aktualizacji? Dopiero restart telefonu pomaga i telefon dobrze reaguje, w przeciwnym wypadku po włączeniu automatycznej jasności po prostu zbija jasność do zera, niezależnie od tego czy jesteśmy w ciemnym pomieszczeniu czy na słońcu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiangelo Posted June 4, 2020 Share Posted June 4, 2020 Miałem to wczoraj i też restart poszedł. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowjanko Posted June 4, 2020 Share Posted June 4, 2020 U mnie po każdym wybudzeniu ekran najpierw dwa razy mignął i dopiero ustawił zadaną jasność. Restart pomógł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mjujtouj Posted June 5, 2020 Share Posted June 5, 2020 Wiadomo coś o MIUI 12 na ten telefon? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ravenu Posted June 9, 2020 Share Posted June 9, 2020 Opłaca się instalować V11.0.4.0.QGGMIXM? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nanibymy Posted June 12, 2020 Share Posted June 12, 2020 to prawda,ze pod koniec czerwca, poczatekl lipca bedzie miui 12 na nasze smartfony? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted June 12, 2020 Share Posted June 12, 2020 Takie są zapowiedzi a czy tak będzie to się okaże. Nikt Ci tego nie potwierdzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted June 12, 2020 Share Posted June 12, 2020 Niedługo mają ruszyć testy MIUI 12 Global na RN7, RN8Pro i POCO F1. Dla wszystkich raczej w wakacje, nie spodziewałbym się by to było na początku lipca. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted July 1, 2020 Author Share Posted July 1, 2020 Redmi Note 8 Pro MIUI V12.0.0.4 Global Stable ROM Recovery ROMhttps://bigota.d.miui.com/V12.0.0.4.QGGMIXM/miui_BEGONIAGlobal_V12.0.0.4.QGGMIXM_d02578ff0f_10.0.zip Podejrzewam, że na tą chwilę tylko dla zarejestrowanych w programie Mi Pilot. Reszta nie zainstaluje ręcznie przez systemowy updater. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sameth93 Posted July 3, 2020 Share Posted July 3, 2020 Jest ktoś w tym programie pilotowym i bawi się już tą aktualizacją? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaskorskimar Posted July 3, 2020 Share Posted July 3, 2020 Po podlaczeniu kijka selfi nie działa przycisk. U gory na belce pokazuje sie ikonka sluchawek i znika, tak w kolko. Mozne ktos zna rozwiazanie? miui_BEGONIAININGlobal_V11.0.3.0.QGGEUXM_10.0.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted July 20, 2020 Share Posted July 20, 2020 MIUI 12 V12.0.2.0.QGGMIXM - na ten moment może nie przejść bez uprawnień Mi Pilot http://bigota.d.miui.com/V12.0.2.0.QGGMIXM/miui_BEGONIAGlobal_V12.0.2.0.QGGMIXM_d7ccad5950_10.0.zip 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts