Jump to content

Recommended Posts

Posted

Na Mi 9 brakuje porządnych custom kerneli, które poprawiły by nieco zarządzanie zasobami energią. Na OnePlus jest świetny SmurfKernel, świetnie zoptymalizowany, pamiętam na OnePlus 6 z taką samą baterią robiłem czasy na poziomie 9h SOT.

Posted

Jak szybko umrze bateria jeżeli będzie np. przez 8 godzin w indukcyjnej ładowarce samochodowej od Xiaomi cały czas ekran na full GPS i transmisja danych?

Posted

To zależy gdzie będzie telefon. Jak na słońcu to szybko zdechnie. No i nie wiadomo jak wyświetlacz wytrzyma wypalenie się.

A i indukcja wytwarza dodatkowe ciepło

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Posted

Telefon w aucie najlepiej zamocować na desce rozdzielczej kilka centymetrów nad nawiewem - tak żeby bezpośrednio może po nim nie dmuchało, bo na zimę go z kolei ugotujesz, ale jednak żeby był głębiej w aucie a na lato trochę rozproszonego powietrza od klimy otrzymywał. Najgorsze miejsce to podszybie, telefon latem masz gorący jak z patelni i baterię tak szybko załatwisz.

Posted

Co do kratki nawiewu to zawsze możesz regulować przepływem powietrza a na zimę zablokować nawiew tam gdzie jest telefon i po problemie

• Thanks 1
Posted

Zależy od auta - w niektórych jak nawiew jest zablokowany to kratka jest zamknięta i wtedy nic do niej nie przyczepisz. No ale schodzimy już z tematu ;).

Posted

Strasznie kiepsko ląduje na oryginalnym kablu i ładowarce z zestawu, przy BT, transmisji danych, GPS i ekranie na full -200 do -500ma :(

Posted

No to coś masz nie tak z ładowarką. U mnie bt, dane, GPS i ładuje 1100 mha. Ładowarka no name 2A

Posted
18 godzin temu, Liffer napisał:

Strasznie kiepsko ląduje na oryginalnym kablu i ładowarce z zestawu, przy BT, transmisji danych, GPS i ekranie na full -200 do -500ma :(

mi w upały jak nie miałem chłodzenia to też tak spadło jak tobie. Nie zawsze, ale wyskoczyło charge turbo a tu taki klops. Czasem z pracy do domu i mam doładowane 35%

Posted

Jak się ma telefon na szybie to szybkie ładowanie równa się szybka śmiercią akumulatora w telefonie. Cieszcie się, że wam obcina ładowanie bo mi jedna trasa w mi5 wystarczyła do uwalenia baterii szybkim ładowaniem podczas pracy nawigacji itd na szybie samochodu 

Posted

U ojca wysadziło baterie razem z wyświetlaczem od takiego ładowania na słońcu. Bateria tak spuchła że wyświetlacz się wylał

Posted

Cześć, jestem posiadaczem mi 9 od jakiegoś miesiąca aktualnie śmigam na globalu 10.2.13 jeżeli chodzi o moje opinie co do baterii to są one mieszane. Z jednej strony jest słabo bo przy moim użytkowaniu - powiedzmy niezbyt intensywnym, jakaś godzina rozmów dziennie, sporo przeglądania FB i innych komunikatorów, mało YT bateria wytrzymuje 1,5 dnia SOT ledwo 5h. Miałem wcześniej RN4 i było bardzo dobrze, żona man RN7 i bateria trzyma jej 3-4 dnia oczywiście telefon mało użytkowany. Z drugiej strony mamy QC i bateria ładuje się mega szybko. Wiec tak jak wspomniałem nie jest źle, zastanawiam się czy na miui polska byłoby lepiej? , oczywiście wersja global bo aktualizacja tygodniowe za dużo problemów generują. Pozdro

Posted

Pejs_zbuk przeglądarka czy apka? Internety z sieci czy z wiufiu? 

IMHO 5h SoT to jakoś tragicznie nie jest przy takim użytkowaniu... Jeszcze mesendżery, albo inne śmieciorki komunikacyjne... I 1,5 dnia użytkowania przy takim SoT to wręcz nieźle jak na bakteryjkę o "kosmicznej" pojemności 3300 mili_ampero_wiadomo ;-)

Posted

Przecież taki wynik na flagowcu to nic tylko się cieszyć... I jeszcze porównuje do RN4... Na przyszły raz poczytaj o telefonach, czym się różnią i jakie jest ich przeznaczenie, bo serio bawi mnie jak ktoś przechodzi z RN na Mi i narzeka że bateria słaba :D 

• Thanks 1
Posted
Pejs_zbuk przeglądarka czy apka? Internety z sieci czy z wiufiu? 
IMHO 5h SoT to jakoś tragicznie nie jest przy takim użytkowaniu... Jeszcze mesendżery, albo inne śmieciorki komunikacyjne... I 1,5 dnia użytkowania przy takim SoT to wręcz nieźle jak na bakteryjkę o "kosmicznej" pojemności 3300 mili_ampero_wiadomo ;-)
FB przez aplikację, internet 70% sieć 30% wifi. Nie jest źle ale po obejrzanych / przeczytanych recenzjach w necie spodziewałem się lepszego wyniku. Ogólnie jest bardzo zadowolony z telefonu i polecam go wszystkim

Posted

A do czego to służy? Nazwa wskazuje, że memy przestaną działać, co jest raczej złym tropem ;).

Wysłane z mojego MI 9 -> Tapatalk

• Haha 1
Posted

Ja ogólnie nie ruszałbym plików user interface, bo kij wie comała żółta skośnooka człowiek miał na myśli tworząc je w taki a nie inny sposób ;-)

Do Kolegi z problemem czasowym - jak dla mnie czas działania masz zaje..biaszczy jak na tak małą bakterię i sposób w jaki tego używasz... SoTy po 7 godzin to mają uzyszkodnicy którym telefon nie działa półtorej doby, z tego doba na łączności internetowej z simu... Noż bądźże poważny ;-) takie rzeczy tylko w erze... ;-)

• 2 weeks later...
Posted

Witajcie. Mam problem, głównie z facebook services i messengerem. Od jakiegoś czasu (do tej pory było dobrze) pożerają mi dosłownie baterię. Problem występuje głównie kiedy mam włączone dane mobilne, ale mam wyłączona synchronizację, więc dziwne, że mimo to tak zjeżdża ta bateria... Czyściłem dane, przeinstalowałem, nie pomogło... Co może być przyczyną? Dołączam screeny.. sot 3.5h bardzo mało, a z tych apek nie korzystałam tak dużo...610e6e9f7e3e3afc86d5165d97497d19.jpg625f4d622093fe517099cf14b7b97106.jpg66710e78a6b4adf4cb85799a98dc2aba.jpgb5db41beaa3d91b96ee8d83505ac7a8f.jpg3c5c9c0529e670c8a156abc7de37a359.jpg42c53ff723bda38877b218e5c21ade8f.jpg9c1e0a4f08c97d585e4fb88c9535a3c6.jpge757f66ffbf7a73dcd1ea32efee9207b.jpga8ac5244cc85e104a9843d88b59cec31.jpg

Posted

Aplikacje od FB to jest przykład jak nie należy robić apek na Androida. To jest bubel pod względem optymalizacji i zużycia baterii. Równie dobrze może piłować baterię "bo tak".

Wysłane z mojego MI 9 -> Tapatalk

Posted
Chyba jak oglądasz youtube non stop

YouTube, internet, zakupy, płatności, CDA, poczta, SMS, połączenia. Z grania trochę już wyrosłem, zamiast siedzieć na grze wolę iść na trening.
Posted

Serio macie aż tak źle z bateria? W sensie... ja za dnia mało uzywam telefonu, bo pracuję przy PC ciągle i wtedy mam problem wyciągnąć 3h SoT nawet. Ale byłem w weekend na krótkich wakacjach i przy nawigacji, 2x LTE, VoLTE + jasność ekranu na auto 100% osiągnąłem niemal 6h SoT. Moim zdaniem to świetny wynik. Zaznaczam że nawigacja była ciągle włączona. 

• Like 2
Posted
Serio macie aż tak źle z bateria? W sensie... ja za dnia mało uzywam telefonu, bo pracuję przy PC ciągle i wtedy mam problem wyciągnąć 3h SoT nawet. Ale byłem w weekend na krótkich wakacjach i przy nawigacji, 2x LTE, VoLTE + jasność ekranu na auto 100% osiągnąłem niemal 6h SoT. Moim zdaniem to świetny wynik. Zaznaczam że nawigacja była ciągle włączona. 
Global, Eu?

• 3 weeks later...