Kacper Skrzypek Posted April 13, 2019 Share Posted April 13, 2019 3 godziny temu, Kamil Kupiec napisał: Pie będzie na Globalu? Pewnie będzie. Ale kiedy - nie mam pojęcia 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted April 13, 2019 Share Posted April 13, 2019 @RSL Bootloader odblokowany dla gcam i youtube vanced Długo wytrzymałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
bacu Posted June 4, 2019 Share Posted June 4, 2019 Weszła nowa aktualizacja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted June 5, 2019 Share Posted June 5, 2019 12 godzin temu, bacu napisał: Weszła nowa aktualizacja Na oreo jeszcze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kary71 Posted June 6, 2019 Share Posted June 6, 2019 (edited) Po tej aktualizacji mam mega problemy z telefonem. 1. nie działa u mnie launcher Miui - przy próbie włączenia czarny ekran z migotającymi zielonymi paskami 2. Apex i Nova które używam zamiast Miui nie działają poprawnie - główny problem wingety są nieaktywne. Np. poprzez winget spotify nie ma możliwości sterowania muzyką. Problem dotyczy wszystkich wingetów. Ogólnie masakra mi sie zrobiła z telefonem, a za kilka dni wyjeżdżam na urlop do Gruzji i nie uśmiecha mi się wipe przed podróżą. Kolejny raz Xiaomi nadużyło mojego zaufania Edited June 6, 2019 by kary71 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bacu Posted June 6, 2019 Share Posted June 6, 2019 U mnie nie zauważyłem żadnych negatywnych zmian. Ogólne wrażenia po paru dniach:- W aparacie można ustawić 2-sekundowy samowyzwalacz po wciśnięciu fizycznego przycisku. Dla mnie bardzo przydatne.- Wprowadzono funkcję "alarmowy SOS". Po 5-krotnym wciśnięciu przycisku zasilania, na wybrane numery wysyła się sms z lokalizacją w czasie rzeczywistym- Można ustawić wybudzenie wyświetlacza po podniesieniu telefonu- W drugiej przestrzeni przestał pojawiać się irytujący komunikat o wyłączonej optymalizacji MIUICałość nadal chodzi na androidzie 8.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted July 10, 2019 Share Posted July 10, 2019 Jak się sprawuje najnowszy global stable? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marzzz Posted July 10, 2019 Share Posted July 10, 2019 Całkiem poprawnie, żeby się czepiać to może bateria słabiej niż na Global dev Link to comment Share on other sites More sharing options...
sharkyleg Posted July 12, 2019 Share Posted July 12, 2019 U mnie bateria gorzej niż na 10.2, a oprócz tego przy bardzo jasnych tapetach w górnym paseku z godziną zasięgiem itd czcionka pozostaje biała. Co ciekawe czcionka zegara z pogodą i czcionka ikon prawidłowo robi się czarna. Na 10.2 było ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomaszAn Posted July 13, 2019 Share Posted July 13, 2019 Cześć. Piszę do Was gdyż mam problem z pobraniem wyżej wymienionej aktualizacji z poziomu ustawienia-> o telefonie itd. Postanowiłem napisać, ponieważ pomimo tego że zrobiłem odpowiednią ilość miejsca to aktualizacja w dalszym ciagu się nie pobiera. Szukałem też podpowiedzi jak temu zaradzić. Nawet ręcznie ściągnąłem aktualizacje ze strony ale to nie pomogło. Czy jest szansa że ktoś zdoła mi pomóc rozwiązać ten problem? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomaszAn Posted July 16, 2019 Share Posted July 16, 2019 Chyba nikt nie spotkał się z takim problemem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
avira Posted July 16, 2019 Share Posted July 16, 2019 (edited) Próbowałeś wyczyścić dane aplikacji aktualizacje i spróbować pobrać ponownie? Spróbuj pobrać z danych komórkowych. Edited July 16, 2019 by avira Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted July 22, 2019 Share Posted July 22, 2019 No i wreszcie jest Android Pie dla Mi 6. Xiaomi wypuściło dzisiaj Global Stable ROM na swojego ex flagowca - MIUI V10.4.1.0.PCAMIXM Link do pobrania oprogramowania: Recovery (1,6 GB) - https://bigota.d.miui.com/V10.4.1.0.PCAMIXM/miui_MI6Global_V10.4.1.0.PCAMIXM_38edd1584c_9.0.zip 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
avira Posted July 22, 2019 Share Posted July 22, 2019 Instalował ktoś? Zastanawiam się czy bez wipe się obejdzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted July 22, 2019 Share Posted July 22, 2019 @avira Z tym może być różnie, to dość spora aktualizacja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomas_Anderson Posted July 22, 2019 Share Posted July 22, 2019 Na global test obyło się bez wipe ale zawsze lepiej wgrywać różne wersje androida "na czysto".Pie is better with Mi6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
avira Posted July 22, 2019 Share Posted July 22, 2019 (edited) Czyli mówicie, że najlepiej wgrać na czysto przez miflasha najnowszy rom? Czy ten link do najnowszego romu który podlinkowałeś @pkonrad zainstaluje przez miflasha? Edited July 22, 2019 by avira Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted July 22, 2019 Share Posted July 22, 2019 ZIP jest dla recovery Pod Miflash potrzebujesz fastboot rom.tgz Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted July 22, 2019 Share Posted July 22, 2019 @avira Ten który podlinkowałem to recovery, które wrzucasz za pomocą systemowego updatera. Do miflasha potrzebny jest ROM w formie fastboot. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted July 22, 2019 Share Posted July 22, 2019 Ciekaw jestem czy jeśli Mi 6 miało najnowszą betę (z czerwca), to wyskoczy aktualizacja do stable... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bacu Posted July 22, 2019 Share Posted July 22, 2019 U mnie aktualizacja poszła przez OTA. Ze zmian, które zauważyłem:- Ciemny motyw- Dwa style powiadomień - Android i MIUI- Możliwość wyboru stylu zegara na ekranie blokady- Działające przełączanie się między użytkownikami- Animacja po podłączeniu ładowarki na ekranie blokady- Aktualizacje zabezpieczeń z czerwca 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted July 22, 2019 Share Posted July 22, 2019 Jeszcze żeby tak GCam działał i można byłoby wracać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted July 22, 2019 Share Posted July 22, 2019 @don_kamillo A czemu ma nie działać? Przecież działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted July 22, 2019 Share Posted July 22, 2019 7 godzin temu, Zenderable napisał: @don_kamillo A czemu ma nie działać? Przecież działa. Pewnie chodzi mu o działanie bez konieczności odblokowania bootloadera w celu wgrania gcam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted July 23, 2019 Share Posted July 23, 2019 13 godzin temu, Kamil Kupiec napisał: działanie bez konieczności odblokowania bootloadera w celu wgrania gcam No to właśnie o tym mówię... można bez modułów używać. *#*#0610#*#* w dialerze i po wpisaniu można instalować Gcam bez żadnego roota - na xiaomi.eu oraz Globalu (testowałem). Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted July 23, 2019 Share Posted July 23, 2019 (edited) @Zenderable I wszystko działa? Night sight też? :O EDIT: Ok, widzę link. Może warto przemyśleć powrót... Edited July 23, 2019 by don_kamillo Link to comment Share on other sites More sharing options...
bacu Posted July 23, 2019 Share Posted July 23, 2019 @don_kamillo:@Zenderable: U mnie po wpisaniu tego kodu pojawia się komunikat "Nie udało się zakończyć akcji. To nie jest domyślna klawiatura" mimo, że korzystam ze stockowego dialera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted July 23, 2019 Share Posted July 23, 2019 @bacu Korzystasz oczywiście z najnowszego Androida Pie? Pamiętajmy, że ta opcja była dostępna na wersji beta (w obu przypadkach). Może na stable tego nie ma? Chciałem zaktualizować z bety na stable, ale pokazuje jako starszą wersję. Ciekawe, może nie zaimplementowali jeszcze wszystkiego z czerwcowej bety? @don_kamillo W zależności od aplikacji, ten moduł to aktywował tylko camera2api, tak jak ten kod w dialerze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted July 23, 2019 Share Posted July 23, 2019 @Zenderable Z bety na stable to chyba tylko przez MiFlash. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bacu Posted July 23, 2019 Share Posted July 23, 2019 [mention=41543]bacu[/mention] Korzystasz oczywiście z najnowszego Androida Pie? No raczej. Wczoraj nawet listę zmian wrzucałem EDIT: A jednak w ustawieniach miałem wybraną apkę do sprawdzania połączeń. Zmieniłem na systemowy dialer i teraz po wpisaniu tego kodu nie pojawia się zupełnie żaden komunikat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted July 23, 2019 Share Posted July 23, 2019 Mógłby ktoś sprawdzić czy działa ten kod do gcam na global stable z zablokowanym bootloaderem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
corfu85 Posted July 23, 2019 Share Posted July 23, 2019 U mnie nie działa. MIUI Global 10.4.1 (zablokowany) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszkwapien Posted July 24, 2019 Share Posted July 24, 2019 [mention=41543]bacu[/mention] Korzystasz oczywiście z najnowszego Androida Pie? Pamiętajmy, że ta opcja była dostępna na wersji beta (w obu przypadkach). Może na stable tego nie ma? Chciałem zaktualizować z bety na stable, ale pokazuje jako starszą wersję. Ciekawe, może nie zaimplementowali jeszcze wszystkiego z czerwcowej bety? [mention=1161]don_kamillo[/mention] W zależności od aplikacji, ten moduł to aktywował tylko camera2api, tak jak ten kod w dialerze. Hej Ja instalowałem z ostatniej Bety przez systemowy aktualizator bez żadnego problemu. Telefon działa poprawnie Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted July 24, 2019 Share Posted July 24, 2019 @mariuszkwapien Tak, przez systemowy aktualizator pójdzie na pewno... tylko mi chodziło o aktualizację bez czyszczenia danych. 23 godziny temu, don_kamillo napisał: tylko przez MiFlash. Jak widać na zrzucie ekranu, przez aktualizator też pójdzie - tylko dane zostaną wyczyszczone. Przez MiFlash też dane zostaną wyczyszczone... Mi chodziło o aktualizację bez utraty danych. Zrobiłbym to przez TWRP, ale nie wiem czy stable nie jest starsze niż beta przypadkiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slawek189 Posted July 24, 2019 Share Posted July 24, 2019 Zaktualizowałem do PIE. Praktycznie żadnych różnic nie zauważam w wyglądzie czy działaniu. Oprócz nowego trybu baterii czy też ciemnego motywu. Wyżej ktoś pisał o wipe. I tak się zastanawiam bo od dwóch lat nie robiłem resetu czy to coś da jeżeli chodzi o szybkość (?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts