Dyskusja ogólna
73 topics in this forum
-
- 11 followers
- 1k replies
- 140.5k views
Witam Wszystkich Jestem tutaj nowy a styczność z Xiaomi będzie moim pierwszym doświadczeniem z tym producentem. Mam kilka pytań do użytkowników tego telefonu. Specyfikację oraz wady i zalety mniej więcej znam. Telefon dotrze do mnie za kilka dni z X-kom'u. Ktoś posiada go z tego sklepu? Chodzi mi dokładnie o to z jakim system przychodzi telefon z tego sklepu. Czy od razu trzeba się szykować na zmianę oprogramowania, bo na starcie będzie jakiś syf? Czytałem również, że odblokowanie BL oficjalną metoda nie pozbawia nas gwarancji. To prawda? I jak ogólnie wrażenia z użytkowania tego telefonu? Przesiadam się z Xperia Z2 i do 2K PLN nie znalazłem lepszej altern…
Last reply by patrikos23, -
-
- 1 follower
- 1 reply
- 4.2k views
Wczoraj udało mi się odblokować bootloader w MI6 128gb - chciałbym opisać procedurę, bo od czasu wszystkich internetowych poradników sporo się zmieniło i większość z nich jest nieaktualna. W xiaomi miałem zablokowaną oficjalną wersję oprogramowania V11.0.6.0.PCAMIXM (MIUI10) - dokładnie to pobrane z oficjalnej strony: https://c.mi.com//miuidownload/detail?device=1700326 Co zrobiłem żeby odblokować: 1. Potrzeba konto xiaomi (ustawienia -> konto xiaomi) - grzecznie wszystko uzupełniamy, chociaż nie jestem pewien czy jest to wymagane. 2. Konfiguracja telefonu: włączamy opcje programistyczne, włączamy debudowanie USB, włączamy zdjęcie blokady OEM, wchod…
Last reply by kemus, -
- 4 followers
- 345 replies
- 62.7k views
Siema, jak z bateria na ROMie xiaomi.eu? Bo aktualnie mam syfMIUI 8.2.0.2, i bateria fenomenalna, caly czas na transferze danych Mi6 potrafi mi wytrzymac od rana do kolejnego dnia
Last reply by pbgalaxy, -
- 6 replies
- 771 views
Część ,korzystam z Xiaomi mi6 5 lat i po 1 godz bateri mam 60procent ,czas wymienić na nowy telefon Xiaomi ?
Last reply by QMiui, -
- 2 followers
- 27 replies
- 9.8k views
Witam. Mam zamiar wymienić baterię w swoim Mi6, aktualnie SOT to jakieś 3h, także raczej w bdb stanie to ona nie jest. Pytania jak jest z orginalnością baterii na allegro.. Jest niby aukcja na allegro z bateriami z 2018 roku z dużą ilością sprzedanych sztuk do mi6, co o tym myślicie?
Last reply by KamilSPL, -
- 1 follower
- 9 replies
- 1.1k views
Cześć , mam parę pytań co do mi6. Jestem posiadaczem modelu od 3 lat - global polska wersja z xkom`u. Teraz kupiłem kolejną sztukę(używany) w wersji 6/128 ceramic Zauważyłem że: - nie mam możliwości zmiany regionu z "chiny" na żaden inny - w opcjach programistyczny sprawdziłem i bootloader jest odblokowany , poza tym podczas uruchamiania wyświetla się "unlocked" - google play nie wyszukuje mi netflixa i nie mam możliwości zainstalowania go również kablem poprzez debugowanie usb - mój rom to V11.0.6.0.PCAMIXM MIUI GLOBAL 11.0.6. Stabilna Wersja Android PKQ1 Podpowiecie mi czego brakuje w tym tel abym mógł wykonywać na nim wszy…
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 1 reply
- 1.1k views
Tak jak w tytule, brak zakładki giełda oraz baterii w asystencie miui, na miuipolska, w globalu normalnie się znajduje, czy jest możliwość postawienia tego na owym romie?
- 1 reply
- 2.3k views
Hej wiecie, jak nazywa sie domyslny budzik xiaomi mi6? Szukalem wszedzie i nie moge znalezc. download ringtones free dzięki!
Last reply by rodrigonella, -
- 4 replies
- 2.6k views
Witam dotychczas jak przesuwalem palcem w górę na stronie głównej otwierała mi się wyszukiwarka google i wszystko było spoko ale ostatnio jak zrobiłem ten sam gest to otworzyła mi się ta napchana reklamami już od razu po otwarciu wyszukiwarka od xiaomi. Ktoś wie jak mogę to zmienić żeby mieć znowu googla? Patrzyłem w testach w domyślnych aplikacjach ogólnie szukałem w ustawieniach, ale nic nie znalazłem. Dzięki
Last reply by dawid121213, -
- 6 followers
- 1.5k replies
- 164.7k views
Dzisiaj rano moim oczom ukazała się aktualizacja do nowej wersji MIUI. Do tej pory miałem wersję uznawaną za Fake ROM w wersji 8.2.0.2 Problemy z zamykaniem aplikacji ustały. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
Last reply by bacu, -
- 0 replies
- 668 views
Witam, po wczorajszej aktualizacji telefonu do miui 11, głośnik do rozmów strasznie przycichł już po przedostatniej aktualizacji tak mi się stało. Co mam z tym zrobić ? Wy też tak macie ?
Last reply by Dunkej, -
- 1 follower
- 75 replies
- 12.7k views
Witam. Przeczytalem dzis niezla nowinke, spodziewalem sie ze nie dostaniemy, a jednak Zrodlo z mgsm Za pośrednictwem chińskiego forum MIUI, Xiaomi przedstawia harmonogram aktualizacji do Androida Pie. W sumie - obejmie on 10 modeli. Na razie mowa o wersji systemu Global Beta - ale dopuszczonej do publicznej dystrybucji. Co ważne, aktualizacji mogą spodziewać się użytkownicy zarówno wersji MIUI China ROM, jak i MIUI Global ROM. Pierwsze modele dostaną update już w marcu, kolejne - w czerwcu. Dla trzech ostatnich nie określono daty - ale uwzględniono je w spisie, co oznacza, że będą następne w kolejce. Oto pełna lista modeli i dat: Xiaomi Redmi Note 5 -…
Last reply by sharkyleg, -
- 1 follower
- 2 replies
- 2.1k views
Czy to normalne żeby wbudowana w system aplikacja muzyki była tak napakowana reklamami ? Dosłownie wszędzie reklamy , nie da się tego używać , po odblokowaniu telefonu z włączoną aplikacja są nawet reklamy na cały ekran .
- 2 followers
- 576 replies
- 70.8k views
Pewno wielu z was się zastanawia jak dobry aparat jest w Mi6. Czy Xiaomi jest w stanie zrobić telefon z aparatem godnym flagowcowi? Postanowiłem założyć ten temat by wrzucić kilka filmików z yt, na których pokazane są możliwości aparatu mi6. Z chęcią z biegem czasu chciałbym zobaczyć wasze filmiki i zdjęcia wykonane tym telefonem. Z tego co widzę to dalej stabilizacja obrazu jest jaka jest no i zdarza się to dziwne łapanie ostrości tak jak w Mi5. A jak wam się podobają te filmiki? Wiadomo cena Mi6 jest dużo lepsza niż porównywanych tutaj telefonów.
Last reply by Kamil Kupiec, -
Mi6 i kodek Aptx
by Guest Forsaken- 17 replies
- 6k views
Witam Chciałbym zapytać czy ktoś testował połączenie telefonu Mi6 ze słuchawkami BT wspierającymi bezstratny kodek Aptx. Czy działa to na oficjalnym sofcie? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
Last reply by ReaperDG, -
- 0 replies
- 1.2k views
Witam serdecznie, mam pytanie jest możliwość ustawienia odstępu ikon na pasku statusu jak to jest np w MI9 ? Są inne możliwości niż programy typu flat style icon bar ? . Pozdrawiam w załączniku jest fotka o co mi chodzi na górze bez odstępu na dole z odstępem.
Last reply by sebakiller, -
- 1 reply
- 1.4k views
Witam, mój Mi6 upadł, przez co ekran zaczął wyświetlać pasy (jak na zdjęciu), czy jest sens próbować oddawać na gwarancję, jak szkło jest całe, ale w prawym dolnym rogu widać 4 pęknięcia (chyba) ekranu?
Last reply by Netoper, -
Witam, mam problem z uruchomieniem ANT+ na Mi6. Mam MIUI xiaomi.eu 10.2 (10.2.1.0.OCACNFK), zainstalowane wszystkie pluginy do ANT+ i mimo to nie chce działać. Znalazłem wątek na forum http://en.miui.com/thread-834985-1-1.html gdzie ANT+ działa na Mi6, ale na starszej wersji MIUI 9.2 global. Poinstalowałem nawet starsze wersje ANT+ jak na screenach z tamtego wątku, ale bez większych rezultatów, jakieś pomysły?
Last reply by colinSTi, -
- 1 reply
- 5.3k views
Witam W moim mi6 kiedyś ustawiłem opcje przez którą podczas połączenia przychodzącego miga dioda LED. Pech chciał że zapomniałem jak to wyłączyć i proszę o pomoc. Wydaje mi się że opcja zniknęła . Z góry dziękuję.
Last reply by worekgdy, -
- 5 replies
- 1.9k views
Witam. Ostatnio po aktualizacji pokazały mi się zaokrąglone rogi. Szukałem wszędzie jak to wyłączyć i nie mogę znaleźć. Sprawdzałem wszystkie ustawienia i opcje programisty.
Last reply by kajus0899, -
- 3 replies
- 1.8k views
SIM1 do połaczeń, a SIM2 do internetu. W czasie połączenia telefonicznego SIM1, internet z SIM2 nie działa. Jak powinno być, żeby działał?
Last reply by mrosi, -
- 4 replies
- 6k views
W jaki sposób w MIUI 10 zablokować pasek powiadomień na ekranie blokady, tak by nie można go było ściągnąć do dołu?
Last reply by mrosi, -
- 1 reply
- 1.7k views
Witam. Podzieli się ktoś informacją jak zrobić plik zip pod twrp który będzie zmieniać wartości w pliku "" audio_platform_info.xml""? Potrzebuje żeby zmieniło takie linijki, które niwelują szumy w nagraniach video. <device name="SND_DEVICE_IN_HANDSET_MIC" acdb_id="1"/> <device name="SND_DEVICE_IN_HEADSET_MIC" acdb_id="1"/> <device name="SND_DEVICE_IN_HANDSET_STEREO_DMIC" acdb_id="1"/> may not required: <device name="SND_DEVICE_IN_CAMCORDER_MIC" acdb_id="1"/>
Last reply by Kamil Kupiec, -
- 2 replies
- 3.1k views
Witam serdecznie, proszę o pomoc co to jest za partycja o nazwie /vendor ?. Mam taką w TWRP do w niej się znajduje do czego służy ?. Pozdrawiam.
Last reply by sebakiller, -
- 4 replies
- 1.3k views
Witam wszystkich serdecznie Jak usunac to z ekranu w Mi6 i Redmi note 4x
Last reply by mrosi,