FromWP Posted January 19, 2018 Share Posted January 19, 2018 47 minut temu, KtosBezNicku napisał: Ten piękny Sinar z awataru to twój? No mój, leży i czeka na lepsze czasy, albo muzeum. Pobierz rom wgraj i uruchom aktualizację z pliku. Może ruszy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted January 19, 2018 Share Posted January 19, 2018 @FromWP Bierz i działaj nim po co czekać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted January 19, 2018 Share Posted January 19, 2018 1 minutę temu, sp4ubw napisał: @FromWPBierz i działaj nim po co czekać. Ja się już nim nadziałałem. Samo działanie dla działania już mnie nie bawi, ale fakt że ładny i jest czym pokręcić, tylko nowego FW ciągle nie wypuszczają. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebakiller Posted January 19, 2018 Share Posted January 19, 2018 Zmień region na Niemcy pobierz aktualizacje i wróć na Polske.Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
gasie Posted January 19, 2018 Share Posted January 19, 2018 Hejka, nawróciłem się na Global z xiaomi.eu po ostatnich perypetiach z powiadomieniami. Ładnych kilka godzin zabrała mi rekonfiguracja telefonu, ale generalnie jest git. Wszystko na 9.2.2.0 hula jak trzeba Mam jednak problem z TWRP. Otóż nie mogę wykonać backupu, bo wyskakuje pod koniec błąd przy data: createTarFork() process ended with ERROR: 255. Poza tym po raz pierwszy mam do czynienia z tym, że zanim wejdę do TWRP musze podawać hasło - PIN. Czy to ma jakiś związek z szyfrowaniem partycji? O co kaman tak w ogóle, ktoś pomoże? Link to comment Share on other sites More sharing options...
blazej203 Posted January 20, 2018 Share Posted January 20, 2018 witam mam pytanie jeżeli posiadam wersje rozwojową miui p 7.1.2.7 mogę wgrać na to bezpośrednio najnowszą wersje stabilną? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted January 20, 2018 Share Posted January 20, 2018 @blazej203 aktualizacja powinna pójść bez najmniejszego problemu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slawek189 Posted January 20, 2018 Share Posted January 20, 2018 Na którym regionie wyszuka.mi 9.2.2.0? Na Niemieckim, Indiach czy kilku innych nie wyszukuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
martin3z Posted January 20, 2018 Share Posted January 20, 2018 Przepraszam, ale czy na globalu można mieć root i twrp? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 20, 2018 Share Posted January 20, 2018 Oczywiście, że można. Musisz tylko paczkę jedną doinstalować w TWRP. http://en.miui.com/thread-310923-1-1.html 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
QMiui Posted January 20, 2018 Share Posted January 20, 2018 9 minut temu, Orjon napisał: Oczywiście, że można. Musisz tylko paczkę jedną doinstalować w TWRP. http://en.miui.com/thread-310923-1-1.html Orjon ale jak to zrobić na Mi6 Miui9 9.2.2.0 Global Stable , sam szukam sposobu na Root-a ale na tej wersji a w zalinkowanym temacie ostatni wpis też mówi o problemach. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
martin3z Posted January 20, 2018 Share Posted January 20, 2018 Oczywiście, że można. Musisz tylko paczkę jedną doinstalować w TWRP. http://en.miui.com/thread-310923-1-1.htmlAle jak? Wrzuca się twrp bez roota I potem paczkę instaluje? Czegoś nie kumam... Podasz jakiś link gdzie poczytam? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 20, 2018 Share Posted January 20, 2018 Ah, no tak - nie spojrzałem na to. Dzięki za czujność @QMiui, moja skleroza... No to hm, trzeba czekać na jakieś rozwiązanie. @martin3z zasadniczo - dokładnie tak. I potem możesz spokojnie roota instalować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
martin3z Posted January 20, 2018 Share Posted January 20, 2018 Ah, no tak - nie spojrzałem na to. Dzięki za czujność [mention=16713]QMiui[/mention], moja skleroza... No to hm, trzeba czekać na jakieś rozwiązanie. [mention=14895]martin3z[/mention] zasadniczo - dokładnie tak. I potem możesz spokojnie roota instalować.To pierwsze słyszę żeby TWRP przed rootem robić. Daj link jak możesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrekj66 Posted January 20, 2018 Share Posted January 20, 2018 (edited) Mam wersję 9.0.2.0 najnowsza dostępna automatycznie. Mam pytanie czy warto ręcznie pobrać 9.2.2 i już dziś instalować. Czy czekać aż pojawi się sama w telefonie? Edited January 20, 2018 by piotrekj66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszkwapien Posted January 20, 2018 Share Posted January 20, 2018 Bateria na 9.2.2.0 ale dodam że zrobiłem full wipe po aktualizacjiSoT jak w linkuOgólnie na tą chwilę bateria jest okWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slawek189 Posted January 20, 2018 Share Posted January 20, 2018 A sprawdzał ktoś muzykę przez bluetooth na 9.2.2.0? Czytalem, ze zacina bądź laguje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrekj66 Posted January 20, 2018 Share Posted January 20, 2018 Po aktualizacji na ekranie pojawiła mi się ikonka Mi wideo, ktoś wie jak to usunąć, wcześniej tego nie miałem, nie da się przeciągnąć do kosza, da się to jakoś wyłączyć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wremek Posted January 20, 2018 Share Posted January 20, 2018 Dnia 14.01.2018 o 17:43, mentos30 napisał: Witam jakby ktoś pytał o wersje Global 9.2.2.0 co nowego z moich obserwacji: - nowe powiadomienia - nowa aplikacja aparatu (z obserwacji lepsze zdjęcia bardziej ostre i przy słabym świetle ) - w edytorze zdjęć zapowiadana opcja wymaż (działa świetnie) - nowy wygląd ustawień - szybsze działanie - doszedł ekran przy przesunięciu ekranu w lewo - synchronizacja meili na bieżąco - poprawiono tłumaczenia Jak można ustawić aktualizację maili na bieżąco ? Z tego co widać to jest nigdy albo 10 min., 1 godz. itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zibi82 Posted January 20, 2018 Share Posted January 20, 2018 A sprawdzał ktoś muzykę przez bluetooth na 9.2.2.0? Czytalem, ze zacina bądź laguje.Używam słuchawek na bt i jest ok, tak samo jak na roidmi. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted January 20, 2018 Share Posted January 20, 2018 Jak można ustawić aktualizację maili na bieżąco ? Z tego co widać to jest nigdy albo 10 min., 1 godz. itp.Gdzie masz te opcje? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mentos30 Posted January 20, 2018 Share Posted January 20, 2018 (edited) 27 minut temu, wojasheck napisał: Gdzie masz te opcje? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka ja mam w ustawieniach poczty i konkretnego konta częstotliwość synchronizacji wp mam tryb push oczywiście w trybie imap Edited January 20, 2018 by mentos30 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted January 20, 2018 Share Posted January 20, 2018 A ok, ja mam tylko Gmail i zglupialem Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebakiller Posted January 21, 2018 Share Posted January 21, 2018 Czy można zainstalować global 9.2.2.0 ta paczkę ZIP co Szymon podał wybierając w ustawieniach wybierz paczkę aktualizacji ? Nie trzeba do tego roota i trwp? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted January 21, 2018 Share Posted January 21, 2018 Możesz śmiało. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebakiller Posted January 21, 2018 Share Posted January 21, 2018 Dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
wremek Posted January 22, 2018 Share Posted January 22, 2018 Dnia 20.01.2018 o 22:57, wojasheck napisał: Gdzie masz te opcje? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka poczta - ustawienia - nazwa konta(Twoja) - ustawienia synchronizacji - częstotliwość synchronizacji. Automatyczna synchronizacja jest przy imap ja miałem na pop3 i tam jest jej nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
QMiui Posted January 22, 2018 Share Posted January 22, 2018 (edited) Zrobiłem sobie skróty plików na pulpit za pomocą Solid Explorer (systemowy menadżer nie robi tego) przy próbie otwarcia wyskakuje mi "nie można uruchomić menadżera pulpitu" o co chodzi, w ustawieniach nie mam zablokowane go pulpitu.MMiui9v9.2.2.0 Global Stable. Edited January 22, 2018 by QMiui Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted January 22, 2018 Share Posted January 22, 2018 Pewnie skróty gryzą się z Launcherem MIUI. On jest jakoś dziwnie zintegrowany, nawet ikony które teoretycznie masz w systemie nie działają w innym launcherze Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
QMiui Posted January 22, 2018 Share Posted January 22, 2018 (edited) Na Mi4s nie ma tego problemu a też Miui tyle że ciut starsze może w tym problem? Dobra winna była stara wersja 1.6.3 po zainstalowaniu nowszej jest ok. Sorry za zadyma. Pozdrawiam Edited January 22, 2018 by QMiui 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lyzwaa Posted January 22, 2018 Share Posted January 22, 2018 Pare pytań.Zastanawiam się nad aktualizacją do 9.2 tylko jak patrzę na http://en.miui.com/getrom-326.html?m=yes&mobile=2 to przy 9.2 pisze China a przy 9.0.2 Global. Ktoś wyżej pisał że jest już 9.2 global więc nie ma różnicy między tymi oznaczeniami? Drugie pytanko to czy warto wrzucać 9.2 teraz bo jak się domyślam nie jest to jeszcze oficjalna wersja (?). Chodzi mi o to czy wszystko działa, czy wszystko jest spolszczone, nie wywala błędów?Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted January 22, 2018 Share Posted January 22, 2018 Moim zdaniem zmiany są na plus, szczególnie z powiadomieniami, warto instalować. Testuję od kiedy można było pobrać i jest ok Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszkwapien Posted January 22, 2018 Share Posted January 22, 2018 Potwierdzam ale zrobiłem full wipe po instalacji i bateria na plus jak dla mnie.Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted January 22, 2018 Share Posted January 22, 2018 Bez wipe też działało ale ja z doświadczenia na każdym telefonie to robię także na czysto wszystko jest tym bardziej ok Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Motaro Posted January 23, 2018 Share Posted January 23, 2018 Panowie wytłumaczcie zielonemu. Pobrałem aktualizacje z linku, wrzuciłem na telefon i teraz mam zrobić "Wybierz paczkę aktualizacji" tak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts