Slawek189 Posted November 27, 2017 Posted November 27, 2017 (edited) To ciesze się, że u was też zadziałał ten sposób. Sprawdziłem Inide, Turcje, Hiszpanie. Przy Tajlandii od razu weszła aktualizacja. Zazwyczaj tak było przy Indiach. Zmiana regionu: Ustawienia --> Dodatkowe ustawienia --> Region ---> Tajlandia Nie wiem czy u was były błędy, ale wiadomo każdy inaczej używa telefonu. U mnie czasami przy nagrywaniu video był problem bo po kliknięciu czerwonego przycisku nagrywania nic się nie działo... Dopiero restart telefonu pomagał. Ten błąd się pojawił przy przejściu na miui9. Drugi błąd to youtube czasami działał czasami wyświetlał błąd o braku połączenia. Teraz liczę, że mimo cienkiego changelog'a poprawili jednak więcej. Bo tak samo teraz jest aktualizacja zabezpieczeń z Października zamiast z Września. A w spisie tego nie ma. Edited November 27, 2017 by Slawek189
Rinke Posted November 28, 2017 Posted November 28, 2017 Taki sam problem z nagrywaniem filmów występuje też czasami na 8. Global 8.5.1 stabilna...
sebsfr Posted November 28, 2017 Posted November 28, 2017 Witam za pare dni powinienem dostac wlasne mi6. Mozecie mnie poprawic bo wydaje mi sie na ten moment ze jak chce wgrac miui 9 to wystarczy zmienic region i bede mogl automatycznie to zainstalowac zamiast odblokowywac bootloadera i recznie podlaczajac telefon do kompa itd.?
mariuszkwapien Posted November 28, 2017 Posted November 28, 2017 Witam za pare dni powinienem dostac wlasne mi6. Mozecie mnie poprawic bo wydaje mi sie na ten moment ze jak chce wgrac miui 9 to wystarczy zmienic region i bede mogl automatycznie to zainstalowac zamiast odblokowywac bootloadera i recznie podlaczajac telefon do kompa itd.?Mój Mi6 po włączeniu sam zainstalował 9.0.10 później do kolejnej aktualizacji zmieniałem region. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
bacu Posted November 28, 2017 Posted November 28, 2017 Możliwe, że jak telefon już Ci przyjdzie, to aktualizacja będzie dla wszystkich regionów
matys1497 Posted November 29, 2017 Posted November 29, 2017 Wersja 9.0.2.0 już do pobrania ze strony en.miui.com, jest także dostępna już wersja fastboot. U mnie też dość duży problem z SOTem, na MIUI8 wszystko spoko bateria trzymała nawet do 8h teraz na MIUI9 to ledwo 2-3h, chyba bedzie trzeba przeinstalować wszystko fastbootem od zera.
marycha Posted December 6, 2017 Posted December 6, 2017 (edited) Ja też nie zauważyłem żadnych zmian odnośnie baterii na romie 9.0.2.0 Ale Confirm Ci kliknąłem Edited December 6, 2017 by marycha 1
BarthezzVTi Posted December 6, 2017 Posted December 6, 2017 Ja na 9.0.2.0 wręcz przeciwnie. Jak w nocy schodziło mi około 10% tak teraz schodzi około 4%. Więc bateria jest na plus Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
Zibi82 Posted December 6, 2017 Posted December 6, 2017 Nie potwierdzam tego problemu. Więc jesteś odosobniony przypadkiem i potwierdzenie poprzez klikanie jest w takim wypadku bez sensu. Musisz przywitać ustawienia fabryczne i zobaczyć czy pomoże. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
BarthezzVTi Posted December 7, 2017 Posted December 7, 2017 Najlepiej po aktualizacji, nawet małej, jest przywrócić ustawienia fabryczne. Bez tego jeden będzie miał cyrki z tel a u innego będzie wszystko okWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
XYZ Posted December 8, 2017 Posted December 8, 2017 Kupiłem Mi6 na gearbest (magazyn Chiny). Na telefonie zainstalowany był global, bodaj 8.5.1.0. obecnie zaktualizowany do 9.0.2.0. Moje pytanie dotyczy czy jeśli nie jestem pewny pierwotnie zainstalowanego softu powinienzrobić miflash z zaznaczoną opcją instalacji najnowszego globala, czy wystarczy przywrócenie ustawień fabrycznych? Dodam że chce zostać na globalu i mieć dostęp do płatności.Na telefonie były utworzone foldery Microsoftu i Google. Nigdy nie miałem global więc nie wiem czy to normalne.Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
kamillm Posted December 11, 2017 Posted December 11, 2017 Dnia 8.12.2017 o 16:47, XYZ napisał: czy jeśli nie jestem pewny pierwotnie zainstalowanego softu powinienzrobić miflash z zaznaczoną opcją instalacji najnowszego globala Tak powinieneś zrobić miflash z opcją clean.all, przywracanie do ostawień fabrycznych nic nie da jeśli nie jesteś pewny softu.
XYZ Posted December 11, 2017 Posted December 11, 2017 @kamillmTak czy inaczej chcę wyczyścić telefon w miflash. Powiedz mi tylko jaki rom zainstalować w miflash, jeśli docelowo chcę zainstalować najnowszy stable global - także stable global? No i jeśli mam odblokowany bootloader, to także zablokuje go w miflash, tak?Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
Zibi82 Posted December 11, 2017 Posted December 11, 2017 @kamillmTak czy inaczej chcę wyczyścić telefon w miflash. Powiedz mi tylko jaki rom zainstalować w miflash, jeśli docelowo chcę zainstalować najnowszy stable global - także stable global? No i jeśli mam odblokowany bootloader, to także zablokuje go w miflash, tak?Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu TapatalkaOd kiedy jest Global na Mi4c? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
XYZ Posted December 11, 2017 Posted December 11, 2017 Zibi82To że piszę z MI4C nie oznacza że pytam o ten modelu. Sprawa dotyczy MI6. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
FromWP Posted December 11, 2017 Posted December 11, 2017 2 godziny temu, XYZ napisał: jeśli docelowo chcę zainstalować najnowszy stable global - także stable global? No i jeśli mam odblokowany bootloader, to także zablokuje go w miflash, tak? Tak, ostatni global stable czyli V9.0.2.0. pobrany stąd http://en.miui.com/a-234.html Jak ustawisz w Miflashu "cleen all and lock" to zablokuje bl. Jak nie to w każdym momencie możesz po wgraniu zablokować w fastboot komendą "fastboot oem lock". Jak wgrywasz MiFlashem, to w sumie nie ma znaczenia na jaki rom.
XYZ Posted December 11, 2017 Posted December 11, 2017 (edited) [mention=9895]FromWp[/mention] Dzięki! Powiedz mi jeszcze jedno, Miflash pobierany ze strony miui pl podczas uruchomienia wywala błąd. Czy Miflash v7.4.25 ze strony https://www.xiaomigeek.com/dow...load-xiaomi-mi-flash-tool.html nie powinien sprawiać kłopotów, to jest wersja 2017? PS. Jeśli ewentualnie chciałbym przejść na miui pl, oczywiście przy odblokowanym bootloaderze, to w Miflashu jaki mam wgrać rom (obecnie jak już powiedziałem mam zaktualizowany global 9.0.2.0), żeby później wgrać odpowiednie Twrp, a następnie z niego najnowsze miui pl? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Edited December 11, 2017 by mrosi Dodaj jeszcze pół strony wątku pustych wierszy...
FromWP Posted December 11, 2017 Posted December 11, 2017 29 minut temu, XYZ napisał: żeby później wgrać odpowiednie Twrp, a następnie z niego najnowsze miui pl? Tego 7.4.25 używałem i działa. Raczej konieczny Windows 64bit Jak chcesz potem przejść na miuipolska to chyba wszystko jedno. 1
XYZ Posted December 11, 2017 Posted December 11, 2017 @FromWpA jeśli chciałbym wrócić z miui pl na global stable, to także wystarczy Miflash z all clean i flash najnowszego global stable?Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
FromWP Posted December 11, 2017 Posted December 11, 2017 43 minuty temu, XYZ napisał: A jeśli chciałbym wrócić z miui pl na global stable, to także wystarczy Miflash z all clean i flash najnowszego global stable? Tak. Na globala romem fastboot i miflashem zawsze można, najlepiej z opcją cleen all (z odblokowanym bl oczywiście). Nie ważne czy najnowszy, czy jakiś starszy. 1
maciek04 Posted December 11, 2017 Posted December 11, 2017 Jesli ktoś z użytkowników Mi6 ma zainstalowany Titanium Backup to mam gorącą prośbę o wstawienie zrzutu z zamrożonych aplikacji bo coś namieszałem, a jestem pewny że któreś były odrazu zamrożone.
yarpen Posted December 13, 2017 Posted December 13, 2017 Witam, a ja mam pytanie, w wersji 8.5 podczas ładowania na ekranie blokady miałem informację o prądzie ładowania, po aktualizacji do 9.0.1 już nie ma tej informacji. Czy jest możliwość włączenia tej opcji? ps. nie chce instalować dodatkowych aplikacji takich jak Ampere. pozdr t
sp4ubw Posted December 13, 2017 Posted December 13, 2017 Nie ma, prąd był szacowany i to dość niedokładnie, więc zostało to usunięte. Dokładność szacowania wynosiła 100% :)tak jak w Ampere i innych podobnych.
Pyrlandia Posted December 28, 2017 Posted December 28, 2017 Kiedy się można spodziewać Androida Oreo?
Zenderable Posted December 29, 2017 Posted December 29, 2017 @Pyrlandia Niedługo, są już testy prowadzone.
zbiecik Posted December 30, 2017 Posted December 30, 2017 Testy wyszły dopiero z alphy, teraz ma być dopiero beta global, więc jakiś stabilny global wyjdzie nie wcześniej niż w maju Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
sharkyleg Posted January 8, 2018 Posted January 8, 2018 9.2.3.0 NCACNEK to Chine Stable z tego co widzę.
Vonki Posted January 12, 2018 Posted January 12, 2018 Na wersji dev właśnie dziś wkroczył android oreo
mariuszkwapien Posted January 12, 2018 Posted January 12, 2018 Na wersji dev właśnie dziś wkroczył android oreo Ciekawe kiedy pojawi się na stable Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
XYZ Posted January 12, 2018 Posted January 12, 2018 (edited) Ciekawe, jak się ma to Oreo na miui do Oreo na np. pixelu. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Edited January 12, 2018 by mrosi Dodaj jeszcze pół strony wątku pustych wierszy...
Zenderable Posted January 12, 2018 Posted January 12, 2018 @XYZ W MIUI poczujesz tylko zmianę numerka w ustawieniach Wiele funkcji po prostu już wcześniej było w MIUI, reszta jest taka "wewnętrzna", czego w normalnym użytkowaniu nie odczujesz.
XYZ Posted January 12, 2018 Posted January 12, 2018 @ZanderableCzy chcesz powiedzieć że Miui pod Oreo nie przełoży się na lepszą optymalizację baterii czy dodanie funkcji okna w oknie albo wyskakującej tabeli z po przytrzymaniu ikony?Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
Vonki Posted January 12, 2018 Posted January 12, 2018 (edited) Póki co poza małą zmianą w aparacie i w aplikacji do nagrywania ekranu nie dostrzegłem. Odnośnie baterii wypowiem się za kilka dni. W baterii doszedł chyba jakiś tryb uśpienia. Przynajmniej wcześniej go nie widziałem. Jak i minimalne zmiany w powiadomieniach. Minimalizując chrome z odpalonym filmikiem mamy dalej ten filmik odpalony w oknie pop up. Edited January 12, 2018 by Vonki
Vonki Posted January 13, 2018 Posted January 13, 2018 (edited) Póki co bateria raczej na plus nie spadła do poziomu 50%, a 4h jest. Cykl mieszany ze sporą przewagą WiFi, ale cały czas włączona lokalizacja jak i podpięty miband2 po bt Przez noc spadek wysokości 4% przy włączonej lokalizacji i bt. Edited January 13, 2018 by Vonki
XYZ Posted January 13, 2018 Posted January 13, 2018 Korzystacie?Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
Recommended Posts