radeksc Posted November 10, 2017 Share Posted November 10, 2017 Czy jest możliwość na Global Stable zmienić wielkość aplikacji na ekranie głównym? Na xiaomi eu można było wybrać 4x5, 4x6, 5x5, 5x6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bacu Posted November 10, 2017 Share Posted November 10, 2017 W domyślnym launcherze chyba niczego nie zmienili. Wciąż brakuje w nim najbardziej podstawowych ustawień Link to comment Share on other sites More sharing options...
Motaro Posted November 13, 2017 Share Posted November 13, 2017 Też wam się tak bateria pogorszyła? Mam global i na 8.5 miałem od 6 do 7 godzin ekranu a teraz maksymalnie 5. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bacu Posted November 13, 2017 Share Posted November 13, 2017 Mi przez 10 godzin bateria spała do 31%, więc to raczej nie wina aktualizacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted November 14, 2017 Share Posted November 14, 2017 @emarcin w którym dokładnie momencie wywala FC? Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted November 14, 2017 Share Posted November 14, 2017 @ZduneX25 przy próbie sprawdzenia aktualizacji po kliknięciu "Sprawdź dostępność aktualizacji" Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horsemen Posted November 15, 2017 Share Posted November 15, 2017 Dnia 13.11.2017 o 18:49, Motaro napisał: Też wam się tak bateria pogorszyła? Mam global i na 8.5 miałem od 6 do 7 godzin ekranu a teraz maksymalnie 5. Witaj, Mi z 5-6h SOT spadła do około 2-3h. Po aktualizacji z miui (chyba) 8.5 Global do miui 9.0.1.0 (NCAMIEI) Global. Czy jest ktoś w stanie doradzić co z tym fantem robić? Przywrócić ustawienia fabryczne? Czekać na update'y? Można cofnąć aktualizację z miui 9 do poprzedniego globala? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vonki Posted November 15, 2017 Share Posted November 15, 2017 Na początek to możesz spróbować przywrócenia ustawień fabrycznych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipO21 Posted November 15, 2017 Share Posted November 15, 2017 U mnie z bateria to wygląda tak. Średnio wychodzi 2 dni mieszane LTE - wifi i w zależności od tego czy jest więcej LTE - wtedy 6,5h a jak więcej wifi to ok 7,5-8h na baterii na miui9. Na 8.5 czasy były podobne, czasem dłuższe, ale miałem mniej różnych apek zainstalowanych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EmPe Posted November 15, 2017 Share Posted November 15, 2017 Ciekawe skąd te problemy u niektórych, bo u mnie po przejściu na miui 9 nie duża poprawa ale jednak myślę że do 9h sot-u spokojnie dociagnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horsemen Posted November 15, 2017 Share Posted November 15, 2017 Witam ponownie, Może dual sim jest tutaj winny? Ja pracuje na dual simie i tego nie jestem w stanie obejść. Dzisiaj może wieczorkiem dam ustawienia fabryczne i zobaczymy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sharkyleg Posted November 15, 2017 Share Posted November 15, 2017 @EmPe jak Ci się udało taki czas zrobić? U mnie po aktualizacji (przechodziłem z 8.2.2.0) bateria zaczęła strasznie lecieć. Zainstalowałem cały rom, zrobiłem fabrykę i teraz jest już nieźle, choć mam wrażenie, że nieco gorzej niż na 8.2.2.0. Użytkowanie zawsze takie samo, tzn ok 50/50 LTE i WiFi Link to comment Share on other sites More sharing options...
EmPe Posted November 15, 2017 Share Posted November 15, 2017 [mention=40684]EmPe[/mention] jak Ci się udało taki czas zrobić? Użytkowanie zawsze takie samo, tzn ok 50/50 LTE i WiFi Szczerze to nic nie robiłem poza aktualizacja. Ta bateria w ogóle mnie zaskakuje od samego początku, ale z tego co czytam to nie tylko u mnie jest tak dobrze, tym bardziej jestem zdziwiony skąd takie różnice. U mnie również LTE i WiFi mniej więcej po 50% do tego dużo słucham muzyki przez słuchawki. Dziwna sprawa... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slawek189 Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 Czy tylko ja mam na tym sofcie problem z youtube? Wyświetla "Sprawdź połączenie sieciowe" najczęściej pomaga restart telefonu i działa, ale czasami nie.. na starej wersji YouTube czy na nowej jest tak samo.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soplus Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 @up U mnie wszystko ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mentos30 Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 u mnie tak samo wszystko ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vonki Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 Miui 9 tylko, że w wersji dev i u mnie problem nie występuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
BarthezzVTi Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 U mnie na MIUI 9 też wszystko śmiga(nie robiłem HR po aktualizacji). Jedynie co nie trybi to kilka tłumaczeń a w zasadzie to ich brak Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Motaro Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 Problem z bateria rozwiązał sie sam. Po dwóch czy trzech lądowaniach wszystko wróciło do normy i mam Sot około 6 godzin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BarthezzVTi Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 Widocznie po aktualizacji bariera potrzebuje kilku cykli żeby się ułożyć.Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 (edited) Pojawiła się aktualizacja xiaomi.eu oznaczona jako 9.0.5.0 NCACNEI Nie wiem tylko dlaczego pomimo posiadania najnowszej wersji cały czas krzyczy, że jest aktualizacja: A przy próbie pobrania, klikając na zielony button "Pobierz (1.2GB)", pojawia się komunikat, że system jest aktualny i nie pobiera wracając do ekranu z niebieskim buttonem "Sprawdź dostępność aktualizacji". @ZduneX25 zerknij w wolnej chwili o co chodzi Edited November 19, 2017 by emarcin Link to comment Share on other sites More sharing options...
janekk4501 Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 (edited) Mam to samo, na dwóch MI6. Nawet przeinstalowywałem wszystko i nic, pobierz aktualizacje cały czas. No i pobiera lub jest błąd Edited November 19, 2017 by janekk4501 zła pisownia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soplus Posted November 20, 2017 Share Posted November 20, 2017 U mnie nie nie znajduje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemo5040 Posted November 21, 2017 Share Posted November 21, 2017 Pojawiła się aktualizacja 9.0.2.0 Global Stable. Wprowadza drobne poprawki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszkwapien Posted November 22, 2017 Share Posted November 22, 2017 Cześć.Jestem nowym użytkownikiem Xiaomi Mi6 i mam MIUI 9.0.10 Global i nie widzę innej aktualizacji. Widzę że piszecie o wyższych wersjach i nie wiem czy ja coś źle robię czy poprostu mój telefon nie dostaje aktualizacji.Zależy mi na szybkich odpowiedziach z powiadomień a tutaj tego nie mam. Możecie mi doradzić co zrobić?? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
BarthezzVTi Posted November 22, 2017 Share Posted November 22, 2017 Czekać. Mi6 dostanie właściwą aktualizacje gdzieś w grudniu. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kolaczynski Posted November 22, 2017 Share Posted November 22, 2017 Czesc. Czy moge w telefonie MIUI 9 wersja stable chinska zrobic update na MIUI 9 Global Stable pobrany z oficjalnej strony bez zadnych fastbotow itp ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sharkyleg Posted November 24, 2017 Share Posted November 24, 2017 @przemo5040 widzę oczywiście changelog dla 9.0.2.0, ale czy zauważyłeś jakieś zmiany w trzymaniu na baterii?Jednak po kilku cyklach ładowania, stwierdzam, że 9.0.1.0 gorzej trzyma niż 8.2.2.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemo5040 Posted November 27, 2017 Share Posted November 27, 2017 Dodaje link do pobrania najnowszej aktualizacji global stable 9.0.2.0 http://bigota.d.miui.com/V9.0.2.0.NCAMIEI/miui_MI6Global_V9.0.2.0.NCAMIEI_8e643002bc_7.1.zip 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slawek189 Posted November 27, 2017 Share Posted November 27, 2017 (edited) @up Na polskim regionie nie miałem aktualizacji. Ale zmieniłem na Tajlandie i od razu mi wskoczyła. 9.0.2.0 Edited November 27, 2017 by Slawek189 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszkwapien Posted November 27, 2017 Share Posted November 27, 2017 @up Na polskim regionie nie miałem aktualizacji. Ale zmieniłem na Tajlandie i od razu mi wskoczyła. 9.0.2.0Dziękować działa od razu thx Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu TapatalkaJak zmieniłeś region???Jeśli to głupie pytanie to sorki. Latami siedziałem na Samsungach i tam region można było zmienić przy reinstalacji romu lub zgadzając się na utratę wszystkich danych. Xiaomi mam od dwóch tygodni. Zielony jestem.Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu TapatalkaDodatkowe ustawienia i tam wybierasz region Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Worrior Posted November 27, 2017 Share Posted November 27, 2017 Potwierdzam, zmiana regionu daje aktualizacje Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bacu Posted November 27, 2017 Share Posted November 27, 2017 Czy z tego wynika, że są tu wideorozmowy? Bo ja takiej funkcji nie znalazłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszkwapien Posted November 27, 2017 Share Posted November 27, 2017 (edited) 27 minut temu, bacu napisał: Czy z tego wynika, że są tu wideorozmowy? Bo ja takiej funkcji nie znalazłem Ta funkcja pozwala na lepszą jakość rozmów wykorzystując LTE. Działa nie w każdej sieci i lepiej w dużych aglomeracjach z racji zasięgu. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Edited November 27, 2017 by mrosi Nie ma to jak zacytować post tuż nad swoim, wraz z obrazkiem. Brawo! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bacu Posted November 27, 2017 Share Posted November 27, 2017 Bardziej mi chodzi o fragment "video calls" który ewidentnie wskazuje na rozmowy wideo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts